Keresés

Részletes keresés

dolphin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 81
A korrekt valasz ez esetben az lett volna, hogy ha kilepnek akkor az irodak es Audik kulcsat vissza kell adni .. Viktoreknak....

(Nem ertem, hogy Chomskyt olvaso emberkent, neked hogy az oreg eletbe nem szurta a szemedet az pl. Orban kormany hatalomvadaszata es kaderpolitikaja de elobb-utobb csak rajovok ... ;-))))

Előzmény: Andy Capp (79)
dolphin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 80
The burning answer: 12. Nehany gyerekkent atelt hazkutatassal es par evnyi telefonlehallgatottsaggal a "hatam mogott", mar egeszen jol ereztem, hogy valami nincs rendben a rendszerrel ;-)). Es akkor ugye, meg sokmindenrol fogalmam sem volt .... (De itt eddig is olyan dolgokrol irtam, amikre emlekszem, at- es megeltem...)

A vicc azert ismetlodik mert jo es talal es ezt egyszer sem tagadtam. Sajnos a poen elveszi a beirok figyelmet annak a par szonak a sulyatol, hogy "lohetett volna is"...

Előzmény: Andy Capp (77)
Andy Capp Creative Commons License 2002.07.17 0 0 79
Azért maradt az szdsz a kormányban, mert ha kilép, odalesznek a jó kis állások.
... ha kilepnek le kell adni az irodak es a hiwatali audik kulcsait, ahogy azt az egyik "dunantuli polgarmester" maszopos kepwiselo megfogalmazta azon az elyszakan. A tet azota not: egyikuk masikuk az egesz csalaggyat bewitte az altaluk iranyitott miniszteriumokba...
Előzmény: MaKK3 (78)
MaKK3 Creative Commons License 2002.07.17 0 0 78
Azért maradt az szdsz a kormányban, mert ha kilép, odalesznek a jó kis állások. Mondhatjuk úgy is, hogy szerették a hatalmat és nem akarták elveszíteni.
Andy Capp Creative Commons License 2002.07.17 0 0 77
Ne faradj, Andy Capp mar lelotte a poent ;-))).
Sot! A wiczet is elmondta...:) Utalnam, ha mint poengyilkos maradnek fenn az utokor szamara; igy aztan a fentiekben megfogalmazott rendkiwul rosszindulatu:) inszinuaciot a leheto leghatarozottabban cafolnom kell!:)))))

BTW, egy werbeli termeszettudos mar elgondozott wolna azon, hogy mit lyelenthet a fenti wiccz gyakori ismetlodese weled kapcsolatban:)

Wegul, csak mert nem birom megallni: Irod, hogy
...en az akkori rendszert Romaniabol lattam, es bizony az ottani korulmenyekhez kepest rozsaszinu volt, amit akkor lattam.... Aki nem elte at, hogy akkortajt mi volt a cornicesti tolgyfa rendszereben, az el sem tudja kepzelni.
The burning question is: kb. hany ewes is woltal, amikor a conducator tragikus hirtelenseggel elhalalozott (nem birta a golyot kiwerni a felyebol:)))?

Előzmény: dolphin (76)
dolphin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 76
Ne faradj, Andy Capp mar lelotte a poent ;-))). De azert a vigaszdijat megkaphatod... ;-))))
Előzmény: rtsrulez (73)
SZÖCSKE Creative Commons License 2002.07.16 0 0 75
AZ IGAZSÁG AZ, hogy te valószínűleg nem élted át azt a kort - tévedések elkerülése végett ÉN SEM, - de éppen elég az,amit olvastam és meséltek a szüleim,de legfőképp a nagyszüleim.

"- aki akart dolgozni, volt munkája és abból meg tudott élni tűrhető szinvonalon."
Mit jelent a tűrhető színvonal? És azért szerinted mennyit és milyen áron kellett dolgozni? Végeztél kemény fizikailag megterhelő melót a gazdaságban? Güriztél már a családodnak éjjel nappal,h eltartsd őket? Számonkérte tőled valaki a munkahelyen a pártkönyvet és annak függvényében alkalmaz v. nem?

"- aki nem ment tüntetni, azt nem verték meg a rendőrök (nyugaton is megverik a tüntetőket, nézd csak meg a CNN-t)"
Aki elmegy tüntetni, az sem azért megy,hogy a rendőrök megverjék,sz'al szerintem ez elég rossz megközelítés. Aki elmegy, az vállalja önmagát és kiáll az érdekeiért sokadmagával. A rendőrökre 1ébként én nem haragszom,mert valószínűleg elég zavarodottak lehettek ők is és a törvény nem szabályozza nekik,h miként viselkedjenek ilyen helyzetben. DE azért erőszakhoz nem kéne folyamodni..a nyugatot meg megint nem kéne bekavarni..épp elég,h mindenki a nyugatból vesz példát meg ahhoz hasonlít dolgokat. Úgy kell nekik. Szerintem itt nem ezen van a hangsúly,a sajtónak sikerült elérnie,hogy ezt az egész rendőrösdit tegye a középpontba és megbotránkoztassa az embereket..

Előzmény: verz (34)
SZÖCSKE Creative Commons License 2002.07.16 0 0 74
"nehogymá' 89 óta nem tudott róla." Ez miért olyan meglepő? Ha valaki valamit szégyell,azt nem véletlenül sumákolja el. Egyébként meg szerinted melyik jobb módszer? A "mély megrendülés" és lemondás, vagy a sunyi,fű alatt sumákolás és hazugság??
Előzmény: Törölt nick (1)
rtsrulez Creative Commons License 2002.07.16 0 0 73
"Amikor azt nezed (jogosan), hogy mennyivel lehetett volna jobb, azert ne feledkezz meg arrol sem amikor az akkori "elvtarsakat" szidod, hogy mennyivel rosszabb is lehetett volna.... es azert pl. rajtuk is mult, hogy nem lett olyan. "

"Es akkor Lenin elvtars megsimogatta a gyerekek fejet, mert ilyen ember volt O. Pedig agyon is lovethette volna oket...."

Előzmény: dolphin (72)
dolphin Creative Commons License 2002.07.16 0 0 72
Te tovabbra is a lenyeget nem vagy hajlando megerteni az alatalam leirtakbol: az NEM volt igaz, hogy Mo.-n a '70-es es '80-as evekben voros-terror volt. Igaz, hogy kommunizmus volt, de az akkori "elvtarsak" azert emberarcuva tettek. Nem tokeletesse, nem hudejova, nem demokraciava, hanem emberarcubba, elviselhetobbe mint a kommunista blokk orszagainak tulnyomo tobbsegeben. Ezt tagadni uton-utfelen egyszeruen a tenyek elferditese.
Amikor azt nezed (jogosan), hogy mennyivel lehetett volna jobb, azert ne feledkezz meg arrol sem amikor az akkori "elvtarsakat" szidod, hogy mennyivel rosszabb is lehetett volna.... es azert pl. rajtuk is mult, hogy nem lett olyan. Szoval a fekete-feher binaris gondolkozas, miszerint a '80-as evekben vezeto pozicioban levok szadista-gonosz-pufajkasok voltak mind egy szalig, nem allja meg a helyet a tenyek tenyszeru merlegelesekor....
Előzmény: 1x1 (71)
1x1 Creative Commons License 2002.07.16 0 0 71
Én meg akár százsor elismételem, hogy azért mert a románoknál mindent meg lehetett tenni, az oroszoknál Sztálin alatt pedig tényleg terror volt, attól nekünk nem lett jobb. Mitől lett volna, leírnád? Választhattál, utazhattál, véleményt nyilváníthattál, teljesítményed alapján kaptál fizetést, nem szóltak bele a tanulásodba, nem vezettek rólad nyilvántartásokat adott esetben, nem torolták meg a rendszerellenes tevékenységet/véleményt? Ez normális, rózsaszínű volt? Az hogy az iskolában a tanáraid a politikai álláspontodról a továbbtanulásnál jelentéseket írogattak? Lehet hogy neked az, nekem nem. Nekem egy rendszer nem attól jó vagy rossz, hogy van-e valahol máshol jobb, hanem attól, hogy az országnak megfelel-e, lehetne-e jobb. Lehetett volna.
Előzmény: dolphin (70)
dolphin Creative Commons License 2002.07.16 0 0 70
En raerek, ha kell napestig is elismetlem: engem egyszeruen kiakaszt, az, hogy sokan - foleg fiatalok, akik '70 utan szulettek - olyanok, akik a "gulyaskommunizmust" eltek csak at, most hirtelen a "sotet, gonosz kommunizmusra" emlekeznek, stb. Ez egyszeruen nem igy volt, es mar leirtam (de ha kell meg leirom 100x), az akkori vezetok egy emberarcu kommunizmust hoztak letre, ami ugyan kommunizmus volt (es ezert nem lehet azt mondani, hogy jobb lett volna mint a jelenlegi rendszer), de az adott korulmenyek kozott kozel a max. ki volt hozva belole. Es aki azon sirankozik, hogy mennyire szar volt, az nem jart keletebbre es nem tudja, hogy milyen az amikor igazan leszartak az alapveto emberi jogaidat. Ennyi.
Előzmény: 1x1 (69)
1x1 Creative Commons License 2002.07.16 0 0 69
Ezt ismételgethetjük napestig. Észak Koreából meg Románia lehetett rózsaszín...

Attól, mert neked valahol rosszabb volt, attól a nálunk lévő jobb lesz? Max. neked, ha ide tudsz jönni, de az ittenieknek egy cseppet sem. Ilyen alapon neked kellett volna lenni a legboldogabb embernek pl. a fideszrendszerben, mert van a világon kismillió hely, ahol rosszabb.

Előzmény: dolphin (68)
dolphin Creative Commons License 2002.07.16 0 0 68
Tevedsz, en az akkori rendszert Romaniabol lattam, es bizony az ottani korulmenyekhez kepest rozsaszinu volt, amit akkor lattam.... Aki nem elte at, hogy akkortajt mi volt a cornicesti tolgyfa rendszereben, az el sem tudja kepzelni. Bar mint leirtam kiindulasnak az "1984" megfelel ...
Előzmény: 1x1 (67)
1x1 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 67
Javaslom te olvasd el mégegyszer az enyémet, mert én azt írtam le egyrészt, hogy attól még nem jó valami, mert máshol rosszabb, illetve mostanság kiderült, hogy ahol egy kicsit talán rosszabb volt, hosszabb távon ott lényegesen jobb volt :-))) És semmi olyat amit a számba próbálsz adni (Kádár idején jobb volt, ill. dicsőítés). Szóval a te szavaiddal : Ha nem sikerül sebaj, az csak azt jelenti, hogy véletlenül vagy szándékosan félreértelmezed azt, amit mondtam. :-)))

SZVSZ csak az akkori rendszer képét próbálod kicsit rózsaszínebbre festeni, mint amilyen volt. Igaz, volt akinek tényleg rózsaszín volt, csak a nemzet 95%-ának volt szürkébb vagy esetleg koromsötét.

Előzmény: dolphin (64)
dolphin Creative Commons License 2002.07.04 0 0 66
Lecci szoszerint idezd, ahol azt irtam, hogy Mo.-n nem volt diktatura....
Előzmény: Ódri (60)
dolphin Creative Commons License 2002.07.04 0 0 65
Foleg rajtuk mulott ... ugyanis az SZDSZ es az akkori FiDESZ tamogatta a dolgot. ( es nehogyma' az akkor alig par %-ot elero MSZP-n mulott volna ....)
Előzmény: Ódri (61)
dolphin Creative Commons License 2002.07.04 0 0 64
Javaslom olvasd vegig megegyszer amiket irtam. Majd keresd meg azt a hozzaszolast ahol piedesztalra emeltem a mo.-i kommunista rendszer "alkotoit", es ahol azt szajkoztam, hogy "Kadar idejen jobb volt". Ha nem sikerul sebaj, az csak azt jelenti majd, hogy veletlenul vagy szandekosan felreertelmezted amit mondtam...
Előzmény: 1x1 (59)
Ódri Creative Commons License 2002.07.04 0 0 63
A hugom 93-ban született, de már neki se lehetne beadni:-)) Jól van nevelve:-)
Előzmény: Andy Capp (36)
Ódri Creative Commons License 2002.07.04 0 0 62
Verz egy baj van. A maiak a régiek (D-209, Horn, Kovács, Csehák, Lendvai, Gál, stb). Egyikük se 90-ben kezdett politizálni.
Az, hogy jobban élhető valami, mint egy másik országban az nem egyenlő azzal, hogy nálunk demokrácia van és nem élhetnénk jobban.
Az igazság:
-3 évenként (én ma havonta megyek...), azaz nem akkor, amikor te akartál, hanem amikor MEGENGEDTÉK!!!!
-nem tudom ezt honnan veszed, készült valami felmérés?? mi akkoriban nem jártunk nyaralni, nem volt hova. Most minden évben mennek a szüleim (én már nem velük nyaralok, de én is megyek)
-idegen nyelven? milyen nyelvet is tanulhattál a suliban? oroszt, s ezen az általam egyébként kedvelt nyelven nem nagyon olvashattál bármit. Egyéb idegen nyelvek tanulása nem adatott meg mindenkinek. Na meg ne csak a könyvre gondolj. Ott vannak a filmek, rádiók, tévék. Az ment benne, amit MEGENGEDTEK a Lendvay félék.
-nem csak nyugaton, nálunk is verik, láttam reggel...
-hehe, ne már. Nem csak annak volt munkája, aki akart dolgozni, hanem mindenkinek, vagy különben kmk-s lett. De az a megjegyzésed úgy hülyeség, ahogy van. Egyetemre nem mehetett mindenki, csak akinek MEGENGEDTÉK, ha nem segédmunkás szinvonalon akartál megélni, akkor a kiválasztottak között kellett lenned. (engem biztos nem vettek volna fel akkoriban)
Előzmény: verz (34)
Ódri Creative Commons License 2002.07.04 0 0 61
Jobboldali. De igen naiv vagy, ha azt hiszed, hogy ez csak rajtuk múlott.
Előzmény: dolphin (31)
Ódri Creative Commons License 2002.07.04 0 0 60
Ne má. Mert Romániában még nagyobb nyomor volt, attól nálunk nem volt diktatúra.
Na ne butáskodjunk már.
Előzmény: dolphin (30)
1x1 Creative Commons License 2002.07.04 0 0 59

Kedves dolphin!

Azért mert egy Szudánból ideszakadtnak álom rendszer a mai, az nem jelenti azt, hogy nekünk is jó... Azért, mert Romániában rosszabb volt, azért még ne verdessük a seggünket a földhöz, mert az ország kb. Ausztria 70%-ához szokott életszínvonalban a 45 előtti időszakban. Románia akkor is csak távcsővel nézhette a mi szintünket, pedig Trianon után nem voltunk a topon. A gazdasági és politikai fejlettséget erősen meghatározza a civilizáció, amelyhez az ország tartozik és mi ebből a szempontból a határ jobbik felén állunk.

Szóval mert a világon máshol csinálták ezt a rendszert rosszabbul is, azért mi még ne rebegjünk hálaimát. Pl. Jugoszláviában sokkal jobban csinálták a dolgokat, igaz, ott nem voltak orosz csapatok, de 56 után nekünk is nagyobb lett a mozgásterünk. És a gazdasági eredmények azt mutatják, hogy pl. a csehek is jobban csinálták, mert rosszabbul nem éltek igazán rosszabbul, államadósságuk meg a milyenk fele sem volt... Ők még most is lanyhán privatizálgatnak, amikor mi már a családi ezüst emlékét is elfelejtettük, mert ki kellett fizetni a 80-as évek rendszermeghosszabbításának számláját... Szóval mérsékelten a dícséretekkel, mert okunk nincsen rá, legfeljebb a Lenines vicc szemléletével:-)))

Üdv

1x1

Előzmény: dolphin (47)
dolphin Creative Commons License 2002.07.04 0 0 58
Hoppa, a genetikai "diszpozicio" a karakterek random kicserelodese folytan "szipoziciora" sikerult. Sorry, ezert. ;-))
Előzmény: dolphin (57)
dolphin Creative Commons License 2002.07.04 0 0 57
Pl. lenaciznak:)
Ah, eddig mar voltam: komcsi, mazsihisz-boy, szorostalpu roman, proli, szellemi-homeless, striga, stb. Most pont ettol feljek nagyon? ;-))))

Amugy en a '80-as evek magyar "lenin-elvtarsaira" utaltam, hogy nem lovettek ;-)). Nem ketlem, hogy Vlagyimir Iljics sem volt egy hos, talpig becsuletes, egyenesszivu, stb. nepvezer. Mint azt egy nagyon aktualis pelda is mutatja a fenti jelzok es a nepvezerseg nehezen fer meg egymas mellett... ;-)

...a biologusok kepesek mindent, amit nem tudnak, kulonbozo szerencsetlen elolenyek orrara fogni:))
En genetikus vagyok, igy tolem hivatasosan max. azt hallhatod, hogy "genetikai szipozicioja" van az adott viselkedesmintazat vegrehajtasara. Hogy ki-mit ert "genetikai diszpozicio" alatt, az mar maganugy ... :-)))))

A Lenines viccet asszem hallottam mar - a jelek szerint elkallodott ket szinapszis kozott - de meg igy is jot rohogtem rajta :-)))). De ugy 'szem, hogy az urges viccet tenyleg nem ismerem :-)).

Előzmény: Andy Capp (56)
Andy Capp Creative Commons License 2002.07.04 0 0 56
Lyesszus, hat vannak mellekhatasok is?? ;-)))
Pl. lenaciznak:)

Hiszen voltak mas orszagbeli "lenin-elvtarsak", akik lovettek is
Tul nagy illuziod a nullszeriarol se legyenek (a szu bukasa utan allitolag kiattak a lenin osszes potkoteteit -- ami az eredetibol korabban kimaratt -- kb. harom kotetnyi kiwegzesi parancsot).

En is hallottam ma'n. Nyilvan ragalom, hiszen biztos, hogy GPS-uk van, maskepp nem is lehet ;-)))
Egyreszt a GPS meg mindig lyobb, mint a GPU:) Masreszt inkabb arra gondolnek, hogy a biologusok kepesek mindent, amit nem tudnak, kulonbozo szerencsetlen elolenyek orrara fogni:))

Oroszul egy hangot sem tudok (talan csak anniyt, hogy "Nu, zajec" ;-))), de kezd el mondani, hatha beugrik...
Eleg, ha annyit tucc, hogy az orosz meg sziwesebben haggya ki a letiget, mint a magyar (bar igazan ennelkul is ertheto). Szowal a wersenyen lyonnek mindenfele kepek: lenin lengyel muzsikokkal targyal, lenin lengyel csoszhazban lengyel urgek borebe lengyel titkos lyelenteseket relyt (bocs, ez masik wiccz:), etc. Az utolso kepen egy agy lathato, ralyta egy ferfi meg egy no felreerthetetlen helyzetben. A zsurielnok megkerdezi:
- Ki az a no a kepen?
- Krupszkaja - monggya a festo.
- Es a ferfi?
- Trockij.
- Es lenin hol wan?!
- Lengyelorszagban...

Előzmény: dolphin (55)
dolphin Creative Commons License 2002.07.04 0 0 55
Kerdezd meg orwosod, gyogyszereszed:))))
Lyesszus, hat vannak mellekhatasok is?? ;-)))

Mert ok is wandorolnak, es allitolag az orruk utan mennek:)))

En is hallottam ma'n. Nyilvan ragalom, hiszen biztos, hogy GPS-uk van, maskepp nem is lehet ;-))). De ott van a szakirodalom most megtudhatod az orokigazsagot :-)), vagy vard meg serpico felbukkanasat, vegul is O az etologus/okologus ;-)))...

p.s.: Ertem, es a "szalonkepes" valtozatot meg odaillonek is tartom. Hiszen voltak mas orszagbeli "lenin-elvtarsak", akik lovettek is ...
p.s.: Oroszul egy hangot sem tudok (talan csak anniyt, hogy "Nu, zajec" ;-))), de kezd el mondani, hatha beugrik ....

Előzmény: Andy Capp (54)
Andy Capp Creative Commons License 2002.07.04 0 0 54
O, fajdalom Messire, de ez van... Most mitevo legyek? ;-))))
Kerdezd meg orwosod, gyogyszereszed:))))

En ugy tudtam, hogy Lenin e'tars aze' kiszurta a labdat, de ennek ellenere jo fej mert lovethetett volna is ;-)) A Te valtozatod meg egeszen szalonkepes ;-))))
Talan mert en meg az atkosban hallottam, amikor lyobb wolt szalonkepesen nyilatkozni leninelwtarsrol -- mar a lehetosegek hatarain belul, persze:))))

bar nem ertem, miert nem jo neked, ha szegenyek bekeben elvannak az oceanban
Mert ok is wandorolnak, es allitolag az orruk utan mennek:)))

Ps. Gondolom erted, hogy mire walasz a wiccz.
Pps. Azt ismered, amikor festowersenyt rendeznek "Lenin Lengyelorszagban" cimmel?:))) (Bar oroszul lyobban lyon ki:)

Előzmény: dolphin (53)
dolphin Creative Commons License 2002.07.04 0 0 53
Impossible! Hat Chomsky-t olwasol, ember! Te nem lehecc magyar liberalis:)))))

O, fajdalom Messire, de ez van... Most mitevo legyek? ;-))))

(A vicc igy utolag beuszott. En ugy tudtam, hogy Lenin e'tars aze' kiszurta a labdat, de ennek ellenere jo fej mert lovethetett volna is ;-)) A Te valtozatod meg egeszen szalonkepes ;-))))

p.s.: Na jo, akkor ide sasolj, minden amit az angolnakrol tudni akarsz (bar nem ertem, miert nem jo neked, ha szegenyek bekeben elvannak az oceanban ;-))): www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed. Potyogd be ertelemszeruen, hogy "eel", oszt bogarassz :-)))).

Előzmény: Andy Capp (52)
Andy Capp Creative Commons License 2002.07.04 0 0 52
raadasul libsi vagyok
Impossible! Hat Chomsky-t olwasol, ember! Te nem lehecc magyar liberalis:)))))

Szowal: Gyerekek labdaznak egy (azert is!) MOCKBA-i (lasd moszkwics:) parkban. Lenin elwtars ott pihen az egyik padon, kedwencz pPABDAlyat olBaswa:)) Puff! A labda felyen kaplya!!!8-((0 De wladimir illyics nem kaplya fel a wizet, csak a labdat, es odawiszi a gyarekekhez + el is beszelget weluk. Az eset utan a tanitoneni -- a kis didaktnyica -- felteszi a kerdest a gyermekeknek: Miert lyo elwtras leninelwtars? Gyerekek mondanak ezt-azt: pl. wisszaatta a labdat, elbeszelgetet welunk, etc. Erra az ucsityelnyica: Nem! Azert, mert wisszaatta a labdat, pedig agyon is lowetethetett wolna mindnyalyunkat!

Ps. Koszonik, jol erzik magukat a Sargasso-tenger kornyeken ... ;-))
Azt Te se gondolhatod, hogy ilyen faratt soderral le tucc nyomni:))))

Előzmény: dolphin (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!