Még csak nem is arról szól, hogy ki okozott kárt anno az embertársainak, a hazának, stb..
Hanem arról, hogy a 'polgári erők' egy buta bulvárújság akciója nyomán tovább rágják a gittet és fekete-fehér alapon elékezdik megítélni a világot.
Pokorni Zoltán sajnos élen járt abban a vagdalkozásban, amelyben szinte egy kategórába került a valóban gonosz vadállat a kényszerrel beszervezett ügynökkel, az embernyúzó ávós a PM-es SZT-tiszttel.
Az édesapját nem hibáztatom (sőt), Pokorni Zoltán pedig a (maga által is kavart) vihar áldozata.
SZVSZ nem lehet olyan egyszerűen megítélni, hogy akinek kartonja van valamelyik titkkosszolgálatnál, az rossz, akinek meg nincsen, az jó.
PZ pedig pont ezt a sületlenséget szajkózta szinte éjjel-nappal.
A sematikus gondolkozás - vagy annak szajkózása - egyik veszélye éppen ez : könnyen kiderül, hogy egy hülyén meghatározott séma szerint (szinte csak ilyen van) a szajkózó is a 'rossz oldalra' kerül.
Ha valakit 'rossz'-nak bélyegeznek pusztán a beosztása, titkosszolgálati státusza alapján anélkül, hogy a konkrét tetteit, 'besúgásait', azok körülményeit komolyabban megvizsgálnák, akkor egy rossz sémát használnak rá.
Ha valaki egy rossz sémát lóbál a feje fölött hetek óta, akkor hibát követ el.
Akár alkalmazza magára is ezt a rossz sémát, akár nem.
Ha a sapkaviseletet valaki ennyire központi témáva teszi, akkor sajnos az ő fejét is kritizálják - akár viseli, akár nem.
Ez a szomorú az egészben. Az ember nem is tud elégtételt érezni - talán nem is kellene -, ha a világot állandóan 'két részre' osztók közül valaki egy határon találja magát.
Nem mondom azt, hogy minden meg van bocsátva és hogy mindenki fel van mentve.
Nem. Aki valóban aljas vagy önző indokkal valakinek kárára tett 50-25-4-1 éve, az bűnhődjön.
De az egyes ember tetteit kellene minősíteni és nem a státuszát.
"Vannak azok, akik két részre osztják a világot, s vannak akik nem."
lm
"Egyébként elképesztő a sötétség, amiről jónéhány baloldali hozzászóló tesz tanúbizonyságot. A fikázok egyikétől sem hallotam értelmes magyarázatot arra, hogy mi a probléma azzal, hogy Pokorni meglépte azt, amit ?"
Az mióta fikázás, hogy azt mondjuk (amit egyébként eddig is vallottunk), apja bűneiért senki se felelős, ezért neki se kellett volna lemondania? Nem az a baj vele, hogy az apja besúgó volt, és nem az, hogy ő emiatt egy időre vissza akar vonulni, csak az, ahogy ezt szokás szerint körítik.
Osztán hun itt a jó példa? Csak nem az, hogy fél perccel a lebukás előtt beismerte? (Copy right: Csurka)
Azt a maszlagot meg felejtsük el, hogy ezt most tudta meg!
"Es minden politikus azzal foglalkozzon, hogy probaljak az eletunket jobba tenni.A mult mar elmult, tulhaladtuk, tulleptunk rajta, felesleges unos-untalan felemlegetni, unalmassa, es farasztova is valt mar ez."
Nem kedves zsiger. Szép lenne, ha így lehetne, de nem lehet így. Amig ezek a dolgok nem tisztázódnak, soha nem lesz az emberekben bizalom az ország vezetői, a politikusok - és nem utolsó sorban - egymás iránt.
Nem véletlenül üldözik a náci bűnösöket a mai napig is. Ezeket a dolgokat nem lehet lezáratlanul hagyni. Nem lehet azt mondani, hogy figyelj, te koncentrációs táborba küldted a családomat, de lépjünk túl ezen és foglalkozzunk a mával, mert már unalmas a múlt.
Ugyan ez a helyzet a kommunistákkal, csak ők egy kicsit más helyre küldték az embereket.
Lehet, hogy neked nem ártottak, de hidd el rengeteg embernek tönkrement az élete, elveszett a családja az elmúlt 40 évben. Ha egyetlen egy darab olyan ember is marad a demokratikusan választott kormányban, akinek ebben tevékenyen része volt, addig nem lehet elkezdeni egy ország jövőjét.
Tudod, mi az "ovodás stílus" ?
Az, hogy elhiszitek, hogy megyó a KGB ellen küzdött!
Hahahahahaha !!! :)))
Egyébként elképesztő a sötétség, amiről jónéhány baloldali hozzászóló tesz tanúbizonyságot. A fikázok egyikétől sem hallotam értelmes magyarázatot arra, hogy mi a probléma azzal, hogy Pokorni meglépte azt, amit ?
(Most tekintsünk el attól, hogy a baloldali erkölcsbe ez nem fér bele...)
hat igy jartal...
nem kellett volna az elmult par honapot az adoparadicsomban simicskaval toltened es akkor nem maradtal volna le ezekrol a dolgokrol :DDD
Engem nem erdekel senki multja, annyira, hogy hosszan csocsaljam, vagy elvezzem, amikor masok vajkalnak benne.
Azt szeretnem, hogy Pokorni Zoltan maradjon kepviselo tovabbra is. Megyot is hagyjak beken. Es minden politikus azzal foglalkozzon, hogy probaljak az eletunket jobba tenni.A mult mar elmult, tulhaladtuk, tulleptunk rajta, felesleges unos-untalan felemlegetni, unalmassa, es farasztova is valt mar ez.Annyi fontos dolgot, feladatot kell meg megoldani, ami elottunk all.Ezekre a feladatokra kell osszpontositani.Az ero ehhez kell.
ha jobban utananezel azt latod, hogy a legtobb ember szerint nem kellett volna apja multja miatt lemondania.
viszont pokemon zolika volt, aki minden 3/3-ast utolso szemet szar embernek nevezett. namost kiderult, hogy az apjat is annak tartotta. vagy megsem? bizony az eddig 2 pofaval komcsizo ksi senki (pokemon) belefutott egy erkolcsi fekete likba es most kimarad a dobasbol.
nem orulok sem annak hogy apja besugo volt sem annak hogy ez kiderult, de annak igen, hogy pokemon zoli kicsit magahoz nyult es visszavett a stilusbol.
Az a személyes indok
1; olyan propagandaízű, hogy azt ép ésszel nem lehet komolyan venni
2; az állítólagos személyes indok mögött, ha jól értettem, az apja ügynökmúltja van. Vagy nem?
Talán el kellene olvasni, hogy pontosan miért is mondott le:
"Pokorni Zoltán elmondta: azért döntött úgy, hogy lemond, mert nem tudná ellátni feladatát, alkalmatlannak érzi magát erre. Hozzátette: eddig nem voltak bennem indulatok olyan szt. tisztek ellen, akik apámat és a hozzá hasonlókat zsarolták. Most már vannak bennem indulatok és így nem lehet pártot vezetni."
Ebből megint csak annyi fog megmaradni, hogy Pokorni azért mondott le, mert az apja besúgó volt.
Vagy az, hogy Pokorni besúgó volt.
És majd ezt mondják mind azok a jusztlászló-félék, akik szerint 1978-ban nem is volt sem kommunizmus, sem diktatúra...
Szerintem avassuk szenté ezért, olyan "drága" EZ AZ EMBER.
Csináljunk belőle hőst, aki lemondott, azok a büdös posztkommunista szemetek meg nem, és ő akkorissokkaljobbember, be-be-beee
Szerintem ez kicsit ovodás stílus, de sajnos ez van ma mo-n. Ezután a baloldal fikázni fog, a jobboldal meg mindig ezt fogja előhozni, hogy pedig ők...
Nem bánom, sőtt örülök, hogy eltűnik ez a kis görény, de ezért nem hiszem, hogy le kell néznünk, de azt sem, hogy királlyá kell avatnunk. (az a hely már foglalt:-), ugye?)
Bevezetésképpen leszögezném, főként annak, aki még nem tudná: Nem szeretem sem Pokorni-t, sem a Fideszt. Pokornit főként a választási vereség éjszakáján előadott gyomorforgató magánszámáért nem tudom becsülni.
De: Úgy vélem, senki nem felelős felmenői tetteiért. Nem volt az 1990-ben sem és nem felelős most sem. Úgy vélem, senkinek semmi köze ahhoz, hogy PZ apja mi volt. PJ nem politikus, nem közszereplő, sem semmi ilyesmi. Úgyhogy én ezt az egészet gusztustalannak tartom, ha PZ csakugyan ezmiatt moondott le, kár volt.
Urby
Egyebkent, kicsit a topic cimet mashogy ertelmeznem.
Ha 3/3-as, akkor az a baj, ha pedig en vagyok a 3/3-as akkor az nem baj? :)
Rabaszott a tanar ur..:) Ennyi.