Keresés

Részletes keresés

mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.19 0 0 8
Azt megkérdezhetem, hogy a "majd szépen tiszta DOS-ba elindít gép" mit jelent?
Előzmény: rusika (7)
rusika Creative Commons License 2002.07.19 0 0 7
Teljesen biztos, hogy a file hibás, mivel már többször is frissítettünk BIOS-t, és ez az alaplap is többször lett frissítve gond nélkül!!
Egyszerűen legújabb flashprogi + BIOS file leszed, majd szépen tiszta DOS-ba elindít gép, majd frissítőprogi, beír filenév, frissítés megy, jelzi, hogy minden OK, gép újraindít, BootBlock Bios bejelentkezik...........................................................(itt erős agyvérzés).
Ez történt, de nagy nehezen sikreült megoldania a tulajnak, de nem HotSwappel, bár ő is ismeri ezt a megoldást.
Ettől még akkor is hibás a file, még szerencse, hogy én nem tettem föl, mert az én gépemmel szedtük le (neki nincs Net-e), aztán írt SMS-t, hogy meghalt a gépe és nehogy én is frissítsem a BIOS-t.
Ilyen gyorsan még nem töröltem filet a géperől:)))))!
Előzmény: mr_ricsi (6)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6
És mitől olyan biztos, hogy a bios hibás, és nem Ti rontottátok el a frissítést, ill. hogy nem az alaplapi flashIC hibásodott meg?

Ezt csak azért kérdezem, mert feltehetően a világon néhány százan már frissítettek erre a verzióra, és ha náluk is gond volt, legalább egy biztosan akadt közöttük, aki mailt ragadott, és írt az Abitnak. Ők pedig kipróbálják, és ha tényleg rossz, akkor órákon belül leveszik a szerverről.

(Egyébként pedig, ha a bootblokk működik, akkor egy órán belül házilag is helyre lehet állítani, minössze egy -még működő bármilyen- másik gépre van szükség.)

Előzmény: rusika (4)
tere Creative Commons License 2002.07.15 0 0 5
csöcs
rusika Creative Commons License 2002.07.15 0 0 4
Úgy került a képbe, hogy ennek a két alaplapnak (a 2.0-snak nem!!) egyezik a BIOS-a, ezért írtam!
Nemigazán tudunk angolul, és gondolom a magyart ők nem értik!
Igen, floppyról frissítettünk, de utána betettünk egy másikat, amin több - az alaplaphoz való - BIOS is volt, és egyikkel sem engedte frissíteni, illetve az egyikkel elindult, de már a friisítőprogram jelezte, hogy nem írja felül a BIOS-nak kb. a 90%-t:((((((((!
Előzmény: mr_ricsi (3)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.08 0 0 3
Azt nem értem, hogy ha Ti a BF6-ot próbáltátok, akkor a BE6r2 hogyan kerül a képbe?

"előkaptunk egy floppyt, rajta a régi (sőt, több is volt!) BIOS-al"

Hát nem floppyról frissítettétek a Biost?

Előzmény: rusika (-)
Kőarcú Creative Commons License 2002.07.04 0 0 2
Ki volt kapcsolva a System Bios cacheable a Biosban update előtt?
Cmos Reset-tel próbálkoztatok update után?
Üdv:Kőarcú
Master Szaki Creative Commons License 2002.07.04 0 0 1
Ilyen már előfordult mással is.
Thas Creative Commons License 2002.07.03 0 0 0
Ha tényleg r0ssz akk0r miért nem d0bt0k az Abitnak egy mailt, h0gy levegyék a weblapról.

üdv.: Thas

rusika Creative Commons License 2002.07.03 0 0 topiknyitó
Egy nagyon fontos dolgot osztanék meg veletek:

Néhány napja a haverom letöltötte a legújabb BIOS-t az alaplapjához (Abit BF6), és utána fel is frissítette. Ám kiderült, hogy a frissítés teljesen hibás (a frissítés alatt nem volt hiba!!), és újraindításkor már a BootBlock BIOS fogadta őt!
Ami a legrosszabb, hogy előkaptunk egy floppyt, rajta a régi (sőt, több is volt!) BIOS-al, majd nekiálltunk rárakni, de a progi mindíg leállt azzal, hogy "unknown flash", és ezt mindegyik verzióval eljátszotta, úgyhogy jelenleg halott a gépe!

Akinek Abit BF6, BE6-2 (nem 2.0-s!) alaplapja van, állatira vigyázzon, le ne töltse a legutolsó frissítést, mert pórul járhat!

Megjegyzem, a legutóbbi állás szerint az Abit észre sem vette a dolgot, úgyanúgy fent van a honlapon!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!