Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Danii87 Creative Commons License 2011.06.10 0 0 53

Sziasztok én 2 éve vizsgáztam le B kategóriábol.a rutin vizsgám másogyára sikerült.az első azért nem sikerült mert csak az egyik oldalon ellenőriztem a gumikat .Második rutin vizsgámon áttmentem.Kezdődöt a forgalmi vezetés. 4 órákat nyomtam le mert allig volt időm mert dolgoztam.Az első órán  az oktató megdicsért hogy van érzékem a vezetéshez forgalomba. Levezettem a kötelező óraszámot  írány vízsga. Vízsga órán nem mentem átt   nem tudtam meg csinálni az egyoldalu megfordulást.Uttána egy kétt pótóra vizsga újbol.Egy kurva szemét vízsgabiztost fogtam ki és ugyebár meghuzzot.

Pót óra megint vízsga áttmentem :D.MEgkaptam a jogsít  irány a muter wagonerje.Egyszer kétszer vezetem a kétt év allat  össz vissz 30km tert.A muter annyira félti a kocsiját pedig finnomabban vezetem mint ő.

david_20 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 52

Néha olvasok pszichológiai könyveket, meg a neten cikkeket és minap találtam egy olyat,amiben a családi kényszerről volt szó. Cikket idézve néha a szülő a saját céljait akarja kiteljesíteni a gyerekben , amire éppenséggel az ő idejében nem volt lehetőség. Vagy csak éppen nagyon jót akarnak a gyereknek és annyira de annyira túlzásba viszik hogy a saját szándékuktól nem látják, hogy az amit akarnak jó e a gyereküknek, vagy sem(ebben   a sem esetben valósul meg a kényszer). Én azért nem nagyon hibáztatoma  szülőket mert bármilyen kényszert is akarnak a gyerekre zúdítani,nem rosszból akarják, csak nehezen látják be, hogy ez a saját döntésük és nem a gyereké. Valljuk be, hogy szülőnek sem egyszerű lenni :D Én még szerencsére nem vagyok abban a stádiumban :D

Előzmény: B.GY (51)
B.GY Creative Commons License 2011.04.05 0 0 51

Öcsém is így járt.Fater kitalálta,hogy vizsgázzon le.Mondjuk ő átment a vizsgákon,de vezetni nem tud,meg nem is szeret.Néha szüleimet leviszi a telekre.Motorral jár dolgozni,az megy neki.Igaz,hogy csak egy robogó.Ezeket a szülőket soha nem értettem:)

Előzmény: david_20 (50)
david_20 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 50

A második próbálkozás volt az utolsó :) Többet nem is megyek el, maximum a papirjaimért. A vezetés nem az én ötletem volt, szülői kényszer miatt volt sajnos. Már így utólag az időt sajnálom a legjobban amit elvesztegettem vele. De majd egyszer a motorozást kipróbálom, ahhoz lenne kedvem :))) Bicajozni úgyis imádok:)

Előzmény: B.GY (49)
B.GY Creative Commons License 2011.04.04 0 0 49

Szia!

 

Nem értem,akkor minek erőlteted?Nagyon sok embernek nincs jogosítványa és semmi baja sincs.Nekem víziszonyom van.Csak derékig megyek bele bármilyen vízbe,de nem is erőltetem az úszást meg semmi vízzel kapcsolatos dolgot.Meg se iszom:)

Előzmény: david_20 (48)
david_20 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 48

Sziasztok!

Ma voltam túl a második városi vizsgámon Budapesten és hát nem is sikerült , ahogy azt már gondoltam. Még ha valaki azt mondaná, hogy ha az ember hozzáállása olyan már az elején, hogy nem fog sikerülni, akkor valószínűleg nem is, de én ezt nem mondanám az esetemben. Általában ha valamit eltervezek, véghez is viszem minden téren, de ez az autóvezetés a városban maga a borzalom. Google-on kerestem rá a félelemre az autóvezetéstől és így találtam erre az oldalra. Nem is gondoltam volna, hogy rajtam kivűl sokan küzdenek még ettől a típusú félelemtől. A kresz elsőre ment, a rutin is elsőre ment, de a városi vezetés  a kezdetén is megrémísztett. Az oktatóm mindig azt súlykolta belém , hogy nem kell félni,meg majd úgy is hozzá szokok. A második vizsga után sem halványult el ez a félelem sajnos. Sok mindentől tartok egyszerre. Először tartok attól ,hogy valakiben kárt teszek figyelmetlenségből , félek attól, hogy a kocsiban teszek kárt( még a parkolásnál sem vagyok bátor), félek attól, hogy valami rosszat csinálok és lekiabál szokásához híven az oktató, vagy éppen felemeli a hangját, de nekem már a kettő is ugyanaz. Félek a sok sok autótól az úttesten, félek az ujabb szituálcióktól és a sok helytelenűl közlekedő baromtól. Oktatót felesleges váltanom, mert rendes okatót még látni sem láttam.  Tudom, hogy ez gyávaság, de a harmadik vizsgámat már nem akarom betáblázni , esetleg majd évek múlva, ha már nem lesz bennem ez a félelem. A másik opció ,hogy a hazai kis városomba vizsgázok le, ahol laknak kb 10 ezren. Az első vizsgán végig vezettem, de a mai vizsgán meglepő dolgo történt, amit ütött mindent. Jobbra kanyarodásnál hirtelen megkellett állnom,  mert egy kamion jött velem szembe ( ami az egész utat beterítette) . Ijedtemben ( mert még ilyet nem láttam) megálltam, amit jól is tettem, de az oktatónak szólnia kellett ,hogy váltsak egyesbe, mert kettesbe voltam. Ezt már csak az tetőzte,hogy 50 helyett 60-nal mentem. Az oktatóm mindig mondja mint egy magnószalag, hogy gázt gázt gázt gázt....amikor megyek 40-nel, mert nem merek 50-nel menni. Ezerszer elismételtem neki, hogy félek többel menni, ennek ellenére is mondja, hogy menjek többel,hiszen alig vannak az úton. Nem hiszem , hogy csak bennem van a hiba, de a mai napom szörnyű volt és úgy döntöttem,hogy majd hónapok múlva ismét megpróbálom esetleg. Egyébként vettem bicajt, amit imádok használni, szeretek sétálni és szeretek busszal, metróval vagy villamossal is közlekedni , mert közben tudok olvasni is :)   A vezetés meg sajnos egy kényszer cselekvés :(

Monkika Creative Commons License 2008.03.05 0 0 47
Kedves Irnik:D! Eléggé elszomorodtam most, mert ezt így, ebben a formában még nem hallottam, tudtam... :(. Én nagyon hiszek benned, és szívből remélem, hogy egyszer Te is elhiszed majd, hogy képes vagy legyőzni a félelmeidet, és elhiszed azt is, hogy ÉN tényleg bízom benned, és nem félek melletted ( pedig tod milyen fosti vagyok:D:D:D:D ). Nagyon bízom benned... mindig melletted állok, csak hidd el nekem, hogy képes vagy vezetni. Szerintem is igazuk van az elöttem szóloknak abban, hogy nem szabad apukád árnyékában, az ő terrorjában élned! Én tudom, hogy nem az vagy, akinek ő gondol, vagy nevelt.... Én szeretem ha vezetsz:) és mivel Te meg engem szeretsz, legyen csak ez a fontos Neked:D :)!
Csoxi Monkika:)
Előzmény: irnik (41)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2004.07.13 0 0 46
Időben és térben mi utazunk a géppel,
Megbírkózunk bárhol, minden ellenséggel.
 
Hja kérem, én is béna vagyok a vezetéshez, bár a jogsit családi nyomásra valahogy megszereztem. Vezettem is utána pár hónapig, de olyan nehezen tudtam rákoncentrálni a dolgokra. Nem csináltam jól és nem is szerettem. Aztán maj'nem sikerült elcsapni egy részeget. Utána nem is nagyon ültem volán mögé, meg az életem is úgy alakult, hogy nem volt a közelében kocsi. Mostanság meg tömegközlekedés, gyalogságolás már évek óta, saját kocsira meg a büdös életben nem lesz pénz, de szerintem nem is éri meg. Mármint nekem, ezzel a hozzáállással. Jobb ez így mindenkinek ;)
Néha azért kíváncsi lennék, emlékszem-e még a pedálok sorrendjére. Balról jobbra: kuplung, fék, gáz - de nem esküdnék meg rá :)
bandikaa Creative Commons License 2004.07.13 0 0 45
HowTo?
Előzmény: irnik (41)
Spanci Creative Commons License 2004.07.13 0 0 44
"Ha rajta vagy a listán – a sorsodon a pecsét,

Megtalálunk, bárhol vagy, és leverjük a veséd."

Előzmény: irnik (43)
irnik Creative Commons License 2004.07.13 0 0 43
"a halál kamionja mindenit elgázol,
akkor is megdöglessz, ha a fára mászol..."

;)))
Előzmény: Spanci (42)
Spanci Creative Commons License 2004.07.13 0 0 42
Véééééééééégre! Előkerült Démonhill:o))))
Előzmény: irnik (41)
irnik Creative Commons License 2004.07.13 0 0 41
elmúlt;)
irnik Creative Commons License 2003.01.16 0 0 40
majd tavasszal megprobalkozom... hatha elmulik.
Előzmény: lomha (39)
lomha Creative Commons License 2002.12.14 0 0 39
Gondolom az eltelt közel 3 hónapban nem fogolódtál álmatlanul, hogy nem válaszoltam, de ha már megkérdezted, akkor elárulom, hogy én a teljes hangerőn hallgatott hifire céloztam. :-)

Vajon megoldódott azóta a probléma?

Előzmény: Törölt nick (31)
Elan Creative Commons License 2002.09.18 0 0 38
:) Köszönöm :)
"skoda jó, attól kicsit tartanak az emberek alapban"... az a baj, hogy én is :)))

Előzmény: X polgártárs (37)
X polgártárs Creative Commons License 2002.09.18 0 0 37
bátorság polgártárs!
-forgalmi másodszorra nem nagy ügy, én is így jártam pld.
-oktató megjegyzéseire nem kell figyelni:
1. sok köztük a bunkó (merhogy ki a boss az autóban?)
2. lehet rossz napjuk is :)

skoda jó, attól kicsit tartanak az emberek alapban és figyelnek is rá (DE kalapot nem szabad viselni!:))

gyakorolni kell valahol a kertvárosban, forgalom nélkül a korrekt kezelést, utána mehet az igazi forgalom.
és mivel még a pár is bírja, akkor végleg nincsen probléma.

Előzmény: Elan (19)
Tvik Creative Commons License 2002.09.18 0 0 36
Ja, ezt azért írtam mert azóta én is félek egy kicsit a vezetéstől. Vagy legalábbis tartok tőle, hogy élőben is elcseszem.
Előzmény: Tvik (34)
lakos Creative Commons License 2002.09.18 0 0 35
Ilyesmit én is álmodom néha, de a karambol előtt mindig felébredek, vagy valahogy megoldódik a helyzet:)
Előzmény: Tvik (34)
Tvik Creative Commons License 2002.09.18 0 0 34
Egyszer egy kiadós gokartozás után azt álmodtam hogy beülök egy személyautóba, elindulok vele, de hiába nyomom a "féket" a kocsi nem áll le, hanem éppencsak lassul. Jó nagyot karamboloztam. Aztán felébredtem és átgondoltam a dolgokat kicsit. :)

Mi a megfejtés?

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.18 0 0 33
Csak 2 dolog :

1. Trabant !! :-) Nem kell félteni, s ha azt levezeted, mindent elvezetsz. Nekem bejött.

2. Pszichológus. A gond ott van (s ez túl mutat Pavlovon), hogy egyedül se mersz. Na ezért KELL megnézetned magad. Ugyanis ahogy belédverték a hüjeséget ugyanúgy ki is kell jöjjön belőled - ha vagy Valaki. Ha nem apád árnyékkában akarod leélni az életed. Nekem 18 évesen megvolt a jogsim onnantól 12 évig nem vezettem. Nem vállaltam. Se mással, se másét. Majd ha sajátom lesz. Ez se jó, de amióta vezetek, bármibe beülök. S elsőre megvettem egy Trabit amit péntek délután hoztam át a városon (bp.) Képzelheted.

lakos Creative Commons License 2002.09.18 0 0 30
Én is féltem amíg éltem:)

Komolyra fordítva, szerintem aki nagyon fél, görcsöl a vezetéstől, az ne vezessen ha nem muszáj. Ilyen egyszerű. Nem feltétlenül kötelező része az életnek az autóvezetés, meg lehet lenni anélkül is. Van ilyen. Én még azt is meg merem kockáztatni, hogy igenis van sok olyan ember aki nem alkalmas rá. Nem feltétlenül technikai értelemben úgy összeségében. Az autóvezetés egy igen összetett, szellemi és fizikai munkavégzés, ami ráadásul komoly felelősséggel is párosul. Ha van jogsi, akkor meg valahogy csak sikerült, ha másra nem arra jó, hogyha valami végszükség van, kórházba kell vinni valakit az isten háta mögül vagy ilyesmi, akkor el tudja vinni az autót azon a pár kilométeren.
Persze ha valaki ennek ellenére mindenáron akar, vagy muszáj neki vezetni, akkor meg kell próbálni valami megoldást találni erre. Úgy tudom vannak autósiskoláknál, ún. utánképző tanfolyamok olyanoknak akiknek már van jogsijuk, de valamiért nem vezetnek.

lomha Creative Commons License 2002.09.17 0 0 29
(20 perce megállás nélkül, vinnyogva röhögök. Szép volt.)

Amúgy Irnik, szerintem a lelki részét csak azután tudod rendberakni, ha már vígan jársz-kelsz vmi lommal. Úgyhogy jogsi elő, ütött kopott Lada megvesz(*), kötelező befizet, aztán hajrá: (kis)városban úgysem lehet akkorát koccolni, amire a betétlap nem elég.

(*) tapasztalat: sz@rul kinéző járgánnyal bátrabban lehet sávot váltani, mert mindenki gyurmázik, hogy összegányolod az ő kocsiját is. A dudálás ellen meg ott a 4x45W.

Volánra fel!

Előzmény: Infomaker (27)
Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.09.17 0 0 28
Milyen autóról van szó egyébként?

Ahogy itt leirta a fiatalember szvsz egy Lamborghini Murcielago.

Előzmény: 798081 (15)
Infomaker Creative Commons License 2002.09.17 0 0 27
Na, Irnik fiam, már itt is??

Nyomás haza, nem való ez neked.

Üdv.:
Az apád

U.I.: bocs, viccelek

Előzmény: irnik (-)
James Bond Creative Commons License 2002.09.17 0 0 26
Először is, költözz el a szüleidtől, ha lehet jó messzire. Aztán a többi már sokkal könnyebben lesz...
Előzmény: irnik (-)
krics Creative Commons License 2002.09.17 0 0 25
Kitartas. Ilyen "genetikailag keptelen...." baromsag nincs. Te is tudsz vezetni, ha odafigyelsz, es csak oda. Minel tobbet vezess a paroddal, azatan egyedul, es kesz is van egy gyakorlott,jo vezeto. Azzal meg, hogy dudalnak, anyaznak, ne foglalkozz... ha annyira zavarja oket, hogy elottuk vagy, repuljenek at, ha mar megelozni nem tudnak a dugo/akarmi miatt. En is pesten vezetek mar jo ideje kocsival/motorral/biciklivel es komolyan mondom, ne foglalkozz azzal, hogy mogotted ki mit bugyog. a fel akar robbanni az idegessegtol, hat tegye. Te csak vezess....
Előzmény: Elan (19)
krics Creative Commons License 2002.09.17 0 0 24
pl. a Kobanya-Kispest metroallomas mellett. Ha jossz a gyorsforgalmin, letersz a Kokinel jobbra, majd az elso lehetosegnel /mintha a buszvegallomasra mennel/ ismet jobbra, majd egyenesen, talalsz egy lkis utat, amelyik bemegy egy erdobe. Na, ott talalsz egy tok elhagyott, eleg nagy parkolot, ahol boven lehet gyakorolni. Elsore ez jutott eszembe, bar, nem pont eszak-pest, de elerheto onnan gyorsan. Illetve ott van meg a Polus hatso parkoloja ejszaka. Plusz a Kaposztasmegyeri lakotelep elejen /a 0-s fele Kaposztas felol jobb oldalt/ a kihalt parkolo a regi mocsar kozepen. Rakospalota-Ujpalota hataran vhol a Szilas-patak mellett jobbra-balra eleg hosszu - hatso ut - van, ott sem jar szinte senki.
Előzmény: Mallory (23)
Mallory Creative Commons License 2002.09.16 0 0 23
Először egy kérdés: többen említettétek az üres parkolókat gyakorlás céljára. Hol van ilyen hely Bp-en (elsősorban az észak-pesti részen)? Merthogy én is gyakorolnék...
Másodszor: irnik, nem tudom, ki javasolta, hogy egy pszichológus segítségét kéne kérned, de egyetértek vele. Ez egy olyan ügy, amit a szakemberrel együttműködve néhány alkalom alatt meg tudnátok oldani (mármint leküzdeni az indokolatlan félelmet). Szakember nélkül is lehet, csak szerintem tovább tart... Az eseted egyébként teljesen klasszikus: ha kellő erővel és ideig ijesztgetnek, cseszegetnek valami kapcsán, attól előbb-utóbb félni fogsz, utálni fogod. (Mint a Pavlov-kutyák, csak fordítva. Neked nem a nyálelválasztásod indul be az autóvezetés gondolatára, hanem görcsbe áll a gyomrod, lemerevednek a végtagjaid stb., szóval félelmi reakciód lesz.) A pszichológusoknak pedig egy ilyen helyzet feloldása szinte rutinfeladat. (Persze neked is kell akarni!) Sok sikert!
Előzmény: irnik (-)
ID Creative Commons License 2002.09.15 0 0 22
elnézést néhány helyen lemaradt az ucsó bet. :) szóval megtapasztaltam, megnyugodjak, vezettem, stb:)
Előzmény: ID (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!