Keresés

Részletes keresés

keresetlenu Creative Commons License 2002.06.30 0 0 72
Azt javaslom az itt hozzászóló olvtársaknak - kissé naív megjegyzéseik okán - hogy most még tartózkodjanak az ingatlanszakmától! Tanulni, tanulni, tanulni ...
Árgyélus királyfi Creative Commons License 2002.06.30 0 0 71
>Menj dolgozni,>>

A 1oo napos programba PÖPI azt igérte, hogy vasárnap nem kell dolgozni. Senkinek.

Előzmény: praktiker (69)
peacemaker Creative Commons License 2002.06.30 0 0 70
Remélem a földhivatal-vezetônôt nem ilyen Orbán-féle ügyek miatt vették ôrizetbe.
Előzmény: Törölt nick (61)
praktiker Creative Commons License 2002.06.30 0 0 69
Holloko.
Ami jön belőled, rosszabb, mint amikor Rákosi hülyítette a népet. Te egy igazi, kőkemény _bolsevik_ vagy, a legrosszabb fajtából (nem tévedés, a bolsevikok legnagyobb ellenségei mindenkor a bolsevikok voltak, lásd Sztálint). Elegünk volt belőletek 40 évig.
Menj dolgozni, ne ideologizálj, rosszul áll az neked.
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.30 0 0 68
puszillak.
Előzmény: morczogó (67)
morczogó Creative Commons License 2002.06.30 0 0 67
Egyetlen palóc bogaram!

Én veletek ellentében jobboldali vagyok és nem tudok jobboldali világforradalomról. :-)

De még mindig várom azt az igazi keresztény Pált, lássuk hát! :-)

Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.30 0 0 66

Mit morczogsz?

Nem jött össze a világforradalom?

Pedig igértétek.

A nemzeti-keresztény oldalt is HAZUGNAK nevezed, többször ismételve.

Nem tagadom, hogy a bolsevikok főleg az MSZP-ben konspirálnak és vonyítanak.

Elismerem, hogy Torgyán, Bölcskei Gusztáv, Csurka és még jó pár III/I,II,III-as is a Ti ügynökötök.

Biztos a FIDESZ-ben is van besugótok, meg mindenhol az országban.

SZUPER SPICLI SRÁCOK vagytok.

DE ilyen tisztázódás, mint az elmúlt évben, -15 év alatt nem történt.

Rengeteg ügynökötök szint valott, sokat vesztetettek.

Most vált el az ocsú a tiszta búzától, a bolsi népség rákényszerűlt a szinvallásra.

EGYRE KEVESEBB A REJTŐZKÖDŐ BOLSI!

Előzmény: morczogó (65)
morczogó Creative Commons License 2002.06.29 0 0 65
A nemzeti-keresztény oldal bizony hazudott. Több okból is. Részletekbe nem megyek bele. De hogy nem keresztényi, az igen jól látható.

Én nem akarom becsmérelni, hanem itt csüngök virtuális ajkaidon, hogy taníts engem kereszténységre. Mert másokat szidalmazni azt tudsz, úgy elfogadni, mint Pál azt nem. Akire nem én hivatkozgattam, hanem te futottál vele zsákutcába.

Hogy nem tagadod a bolsevikok voltát. Ó én sem, csak azt mondom, hogy a bolsevikok valójában a Fideszben vannak.

Előzmény: Törölt nick (63)
AnyHun Creative Commons License 2002.06.29 0 0 64
A nemzeti keresztény oldal lehet, hogy létezik. Mint hipotetikus álom. Az emberek azonban akik a jelenleg a jobboldalon hangadok olyanok, mint Te. Kö van az agyuk hellyén és ezérT kökeményen demagogizálnak. Köszönö viszonyban lévén csak a Bibliával. Ezek sok szempontból nagyobb reklámot csinálnak a baloldalnak, mint arra valaha az öneröböl képesek lennének. Még azt is meggyözik a jelnlegi létezö jobb álláspontjának tarthatatlanságáról aki még ingadozott volna.
Én tulajdonképpen sajnálom azokat akik jobboldaliak és hittel megörizték elveiket. Mert a politikai jobboldal jelenlegi közszereplöi öket is égetik. Ami meg a te itt megnyilvánulo tuisztességedet illeti? Szóra sem érdemes.
Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 63

A nemzeti-keresztény oldal létező. Nem hazudott!

Negligálni, becsmérelni akarod.
Nem vagy tisztességes ember.

Én nem tagadom a bolsevikok voltát.

Előzmény: morczogó (62)
morczogó Creative Commons License 2002.06.29 0 0 62
Ó na nem mondod, hogy nem látok a Bibliáig, csak ugyan?? :-)

Inkább mutass nekem egyetlen icike-picike Pált a nemzeti-kereszténynek hazudott oldalról, oszt majd beszélgethetünk pálfordulásról. Meg arról a szeretetről, ahogy Pál viseltetetett tulajdon népe iránt, miszerint kívánt inkább átok lenni elszakítva Krisztustól, ha tudja, hogy ezzel megmentheti őket (Róm. 9,5). Nosza oktass engem, mutasd azt a nemzeti-keresztényt, aki inkább átok lenne, minthogy egy másik magyarra kiáltson átkokat, mégha még olyannyira is megvethetné őt, mint Pál vethette volna meg azokat, akik őt halálra üldözték!

Esdekelve kérlek, taníts engem a Bibliára, iszom a szavaidat! :-)

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 61
Tiszta sor, ha nincs bejegyezve (szeljegy sincs ezugyben) akkor nincs jog sem.
Ha van bejegyzes, akkor van jog.
Ez ilyen egyszeru. :))
Előzmény: morczogó (58)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 60

Minden magyar fiatalért kár, aki a bolsevizmus oltárán feláldozza magát!

Mindig magyarellenes, szégyen-eszme volt a bolsevizmus.

A vén Medgyessy is szégyelhetné magát!

Az rendben, hogy akkor mi volt!

De az megbocsáthatatlan, hogy most is ugyanaz!

Előzmény: morczogó (54)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 59

Drága Morczogó!

Megkövetlek. Tényleg jól összekevertem a tetűket.
Aggkori dislexia.

Ezt élesen megláttad.

De Damaszkuszig, az apostolokig, a Bibliáig nem látsz.

Te a nemzeti oldalt se látod, csak orbán-alattvalókban tudsz gondolkodni.

Nem feleselhetek azzal, hogy ostoba Medgyessy-besugó-fan vagy!

Csak sajnálom, hogy tegnap este nem hallgattad Sütő Andrást, ma pedig a kárpátaljai összeállítást Viskről.

Lehetne tanulni az öreg magyaroktól!

Előzmény: morczogó (53)
morczogó Creative Commons License 2002.06.29 0 0 58
Igen, félreértettél. Ha okot adtam rá, bocs.

Automatikusan nincs Medgyessy részére haszonélvezet. viszont senki nem állt még elő bizonítékkal arra, hogy Medgyessy nevére be van jegyezve haszonélvezet. Miután pedig automatikusan nincs ilyen, míg él az asszony, így előbb azt kellene bizonyítani, hogy egyáltalán van ilyen bejegyzés. Ha pedig nics ilyen fökldhivatali bejegyzés, akkor nincs mit beírni a vagyon bevallásban.

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 57

Ez a Te magány-véleményed?

Esetleg hallottad Valakiktől?

Előzmény: Nempolitikus (47)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 56
Ugy latom, felreertettelek.
...csak házastársi viszony miatt automatikusan nincs haszonélvezet, míg él a tulaj.
Nincs.
En ugy ertettem, hogy azt irod, miszerint az uj asszonyka hazara Megyo nem szerezhet haszonelvezetet, amig az asszonyka eletben van.
Kedves cipő, nincs jogi értelemben haszonélvező, amíg a tulaj él. Ez a nagy helyzet.

Ebbol gondoltam..

Előzmény: morczogó (48)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 55
Pontosan.
Van egy atmeneti idoszak, ami rendesen megkavarhatja a dolgokat.
Egy faszi eladta a villajat egy nap alatt 6x.
Feltett egy hirdetest, megjelolt egy idopontot, jottek a vevok, szepen mindegyiknek a kezebe adott egy hiteles, hivatalos, tehermentes tulajdoni lapot, raadasul igaz is volt minden.
Mindegyikkel megegyezett, hogy masnap kikoltozik, -persze mindegyiktol felvett egy valag penzt foglalonak- ki is koltozott, aztan masnap kiderult a turpissag, mert sokan akartak bekoltozni ugyanoda. :))
A tortenet vege az, hogy az lett a tulajdonos,aki elobb ert a foldhivatalba, annak atvezettek a tulajdonjogat, aki kesobb ert oda, annak nem!
Ma az a divat, hogy ugyvednel megkotik az szerzodest, a tulajdoni lap tiszta, az ugyved felhivja a foldhivatalt, azt a tajekoztatast kapja, hogy ures a lap, az ingatlan nem saros, szeljegy sincs.
Ugyved ur alair, a vevo fizet, az elado elteszi a penzt, azutan mobilon odaszol a haverjanak, aki eppen a foldhivatal ajtajaban all egy adasveteli szerzodessel a kezeben.
A telefon hatasara beadja a nala levo szerzodest atvezetesre, igy mire szegeny vevo -aki azonnal a hivatalba rohant- mar elkesett, a keglit nem irjak a nevere!
Ki hibazott ilyenkor?
Előzmény: Nempolitikus (50)
morczogó Creative Commons License 2002.06.29 0 0 54
mármint most vagyok 33
Előzmény: morczogó (53)
morczogó Creative Commons License 2002.06.29 0 0 53
Nem tudom, kiben mi mocorog, de ha tudnál olvasni, akkor nem kevernéd össze a betüket a nickemben.

Köszönöm, hogy nem róvod fel, hogy kiszolgáltam a létező szocializmust. Bár 33 évesen aligha tehettem olyan nagy szolgálatot nekije.

Én nem látok keresztény oldalt, csak egy fröcsögő, kommunistázó féfasiszta bandát.
Jajj Istenem, csak egy icike-picike Pál apostol lenne közöttetek, akik keresztényeknek hazudjátok magatokat! Ebben a kontextusban Pálra hivatkozik felér istenkáromlással a részedről. tudod, ő az a Pál, aki azt mondotta, hog miattatok káromoltatik az Isten neve a pogányok között (Róma levél 2,24 kikerestem, hogy tanulj egy kicsit attól, akire hivatkozol).
Pál, aki ugyan tárzuszi volt nem damaszkuszi, damaszkuszba igyekezvén megszólíttatott közvetlenül a Megváltótól és az élménytől megvakult. Mutasd nekem azokat a pálokat a "keresztény, nemzeti" oldalon, akik átestek ilyen élményen. Nosza!

Nem nemzeti érzelmű vagy, hanem jól mondtam én bizony, orbán-alattvaló.

Előzmény: Törölt nick (44)
A krónikás Creative Commons License 2002.06.29 0 0 52
Veled ellentéteben én tudom. Suóval akkor hol is van a széljegy a tulajdonlapról?
Előzmény: Törölt nick (25)
AnyHun Creative Commons License 2002.06.29 0 0 51
Lumpenfirkász! :))
Köszönöm, szives bemutatkozásod. Te csak tudod, hogy az vagy.
Nem hazudozni, mocskolódni kellene! :))
Ebben igazad van, tehát ne tedd. Ha szerinted én tettem, idézd.
Értéket légyszives létrehozni!
Igyekszem, igyekszem. Ellentétben veled, aki biztatsz, de nem teszed.
termelj valamit, ne csak a szart! :))
Még az Orbanisták miatt sem fogok bélcsavarodást kapni. A kajábol meg elöbb utobb fekália lesz. Csak én kiengedem a WC-be, majd lehuzom. És nem rágom, meg paszirozom mint egyesek akik a világörökség részének hiszik magukat.
Előzmény: Törölt nick (24)
Nempolitikus Creative Commons License 2002.06.29 0 0 50
:)

ordogi kor!
-----------------------------------------------
Valoban a szerzodestol lesz tulajdonos a vevo, nem a bejegyzestol, de bejegyzes nelkul nem lesz tulajdonos senki!
-----------------------------------------------

az igaz, ha a szerzodes torvenyserto, akkor a foldhiv. nem jegyez be, de ez minden szerzodesre igaz. Alapvetoen en arra gondoltam, ha a szerzodessel semmi ilyen problema nincs, akkor tulaj vagy. A foldhivatal egy ilyen szerzodes mellett nem tagadhatja meg a bejegyzest, persze ha a szerzodest birosagon megtamadjak, es errol a foldhivatalt hivatalosan ertesitik, akkor a jogeros iteletig valoszinu nem jegyzi be a tulajdonjogot. Viszont: szeljegyen rajta marad a bejegyzes iranti kerelem, es mogekerul a birosagi megkereses is. Ha jol tudom...
Az a lenyeg, hogy a szeljegyeken minden az ingatlannal tortent valtozas szerepel, es a tulajdoni lap csak a szeljegyekkel egyutt ervenyes.

Előzmény: Törölt nick (46)
Molaf Creative Commons License 2002.06.29 0 0 49
"Pokorni is adta a majdnem_siros abrazatat (ami igen nagy alszentseg, az O fejevel :)"

Ez az ami még elviselhetővé teszi a politikusokat. Ugyanis itt legalább nyíltan lehet megjátszani az álszentséget. Máshol majdnem mindenhol úgy van, hogy hiába tudod, hogy csak álszentkedik, úgy kell tenned, mintha nem vennéd észre.

A politika tisztán (elismerten) mocskos, és nem mocskosan mocskos. :)

Előzmény: Nempolitikus (47)
morczogó Creative Commons License 2002.06.29 0 0 48
Te várj pillanatot!
Ha Medgyessy neje hal meg, lehet haszonélvezője a háznak Medgyessy. Tulaja meg a feleségének a lánya.

"Ha a keglidet a gyerekeidnek ajandekozod, meg van a lehetoseged arra, hogy a kikosd a holtodig tarto haszonelvezeti jogodat az ingatlanra.
Attol az meg a gyerek(ek) nevere kerul, ok lesznek a tulajdonosok, el is adhatjak, de a Te haszonelvezeti jogod tovabbra is fennall, mert az ingatlanhoz kapcsolodik."

Ezt én nem is vitatom. De ahhoz külön be kell jegyezni, vagyis csak házastársi viszony miatt automatikusan nincs haszonélvezet, míg él a tulaj. Én ezt állítottam.
Ezért kértem, hogy ki tud konkrétumot, hogy van ilyen bejegyzés. Eddig nem hallottam semmi ilyesmit, csak kb annyit, hogy Medgyessy, mert ott lakik azért van haszonélvezeti joga, noha az jogi értelemben nem haszonélvezet.

Előzmény: Törölt nick (40)
Nempolitikus Creative Commons License 2002.06.29 0 0 47
Hi,

en fiatal vagyok, tehat nem "szolgaltam ki" a szocikat, most megis szimpatikusabbak mint a fidesz. Az, hogy valaki 20 evvel ezelott kemelharito volt, szerintem 0. Ha esetleg a tomegbe lovetett '56-ban, az gaz, azt igenis akar a mai napon is fel kell roni, akkor is, ha azota oreg bacsika lett. De csak azert, mert demokratikus valasztason kihullott OV a barsonyszekbol (ahova a fideszesek nagy hangja miatt belekepzelte magat megint 4 evre) elinditani egy ilyen hatulrol jovo _ocska_ tamadast, es ehhez pl. Pokorni is adta a majdnem_siros abrazatat (ami igen nagy alszentseg, az O fejevel :) szoval ez KINOSAN MEGALAZO a fideszes politikusok reszerol...
A fidesznek verfrissitesre van szuksege a partvezetok szintjen surgosen, mert a mostaniak jobban elhasznalodtak az elmult 2-3 valasztasi ciklusban (erkolcsileg, emberileg), mint a legnagyobb kommunistak.

Ezt mutatja a valasztasok eredmenye, ez teny.

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 46
Ingatlan adavetelehez ugynevezett "harmadik szemely" hozzajarulasa szukseges.
Ez a foldhivatal.
A szerzodes letrejottehez szukseg van a nyilvantartasba torteno bejegyzeshez, teljesen igaz, az a tulajdonos, aki a tulajdoni lap masodik reszeben tulajdonoskent fel van tuntetve.
Valoban a szerzodestol lesz tulajdonos a vevo, nem a bejegyzestol, de bejegyzes nelkul nem lesz tulajdonos senki!
Ha rossz (jogszabalyserto) szerzodest kuldenek a foldhivatalba, akkor az megtagadja a bejegyzest, az adasveteli nem er semmit, hiaba kotottek meg.
Előzmény: Nempolitikus (43)
Molaf Creative Commons License 2002.06.29 0 0 45
Lehet, hogy igazatok van...

Bármi is legyen a jog szempontjából az igazság, Orbánnak tényleg nem volt más választása, mint, hogy már ne írja be a vagyonbevallásába az eladott lakást, és az, hogy a tulajdoni lapon ő szerepelt -e a vagyonbevallásának pillanatában indifferens.

Előzmény: Nempolitikus (43)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.29 0 0 44

Áruld el mi moczorog Benned? (tehetség, éleslátás, fekália?)

Nem rovom fel, ha korodnál fogva a "létező szocializmust" is "kiszolgáltad"!

A keresztény, nemzeti oldal elismeri a damaszkuszi pálfordulás, ÉSZHEZTÉRÉS LEHETŐSÉGÉT!

De az MSZP szokta bolsinak arcátlanul nevezni a mozgalmukról, a besugó-hálózatukról elszakadókat,
a "pártárulókat"!

Nemzeti érzületű vagyok, nem orbán-alattvaló!

Megvetem a hazaárulókat, besugókat, a vaksi bolsiutódokat!

Remélem ez megvigasztal! :-)

Előzmény: morczogó (27)
Nempolitikus Creative Commons License 2002.06.29 0 0 43
Az adasveteli-szerzodes alairasatol vagy tulaj. Az adasveteli szerzodes szovegezese errol szol!

Az adasvetelit a leheto leghamarabb el kell juttatni a foldhivatalba, hogy szeljegyen ravezessek a tul. lapra a valtozast, de nem ettol, hanem a szerzodestol leszel tulajdonos!

-------------------------------------------------

Ez sajnos nem így áll fenn.. Csak akkor vagy tulaj, ha teljesen rávezetnek, a tul. lapra. Egyik ismerősöm járt ezzel pórul, ui. széljegyzeten volt még csak rajta a régi tulaj, akitől a házat vette, őt meg beperelte az azt megelőző tulaj, mert az eljárás közben meghalt az akivel a szerződést kötötték és az örökösök nem akarták eladni

Előzmény: Molaf (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!