sziasztok!
nagy-nagy orommel lattam, hogy forumot inditottatok a netfuggoseg tesztunkkel kapcsolatban. Szivesen bekapcsolodom a beszelgetesetekbe, ha meg van mit irnotok errol.
Holnap (szombaton) pedig kint leszunk a Szigeten is a net.ret-en, este 6-kor, ahol szinten errol lesz szo. Jo lenne, ha el tudnatok jonni,
Ja, és errõl a tesztrõl valamelyik Gibson regény jut eszembe (a Neurománc valamelyik folytatása ha még emléxik valaki) amikor a fõhõs agyát megmûtik és egyebek közt megszabadítják a kábszerfüggéstõl ébredés után azt mondta: kösz, de én élveztem ezt a függõséget.
Ez arról jut eszembe hogy megkérdezték hogy sikerült-e csökkenteni a neten töltött idõt. Olyan válasz viszont nem volt a lehetõségek között hogy nem, de nem is próbáltam.
50. De nekem speciel nagyon nem volt testreszabva, ugyanis otthon dolgozom mint egyszemélyes programfejlesztõ cég. Na most akkor én most otthonról internetezem vagy a munkahelyemrõl ?
Hány órát töltök a neten ? Hülye kérdés, amikor bekapcsolom a gépem azonnal automatikusan fel is kerülök a hálóra (kábeltv) és akkor is rajta vagyok amikor épp programot fejlesztek. Plusz, ha munka közben a másik virtuális desktopon csorog lefelé a kedvenc linux disztribem 5 telepítõ CD-je az most internetezésnek számít (már a neten töltött idõ szempontjából, mert mire például a 8 CD woody lejött az még a kábelen is volt vagy három nap). A fórumozásról pedig egyáltalán nem volt kérdés pedig én szinte csak ezen keresztül élek társadalmi életet, a chat számomra már túl személyes...
most volt erről egy cikk vagy az indexen vagy valahol máshol, sajnos nem emlékeszem hol. kb ezeket írták amiket te, hogy akinek kábel van, az sokkal aktívabban fordul a net felé, hamarabb felveszi mint a könyvet vagy a telefont, ha valamit meg akar tudni stb. nagyobb arányban hoz létre webes tartalmat mint a dialuposok. persze ez érthető is. mindenesetre azt mondta a cikk, hogy az internet igazi forradalmát az átalánydíjas szélessávú elérése elterjedése fogja meghozni igazán.
De egy érdekes kérdés fogalmazódott meg bennem. Hogyan határozzam meg azt az időt, amit naponta az interneten tölt az ember? Mármint a következő feltételekkel:
A kábeltv vagy a munkahelyi hálózat egyik előnye (vagy éppen hátránya) az, hogy a gép mindig az internetre van kötve, szünet nélkül. Akkor tud az ember netezni, amikor csak a akar, akár azért, mert éppen a munkájához kell valami a netről, vagy csak szórakozásból. Ha valakinek nem kell gúvadt szemekkel bámulnia a kapcsolat fennállásának idejét a számla miatt, és még csak nem is "más eszközökkel közös erőforrást" (konkrétan a telefonra gondolok) használ, könnyebben dönt úgy, hogy "ezt most meg kell néznem a neten", irány a kedvelt webböngésző, amit esetleg direkt ezért állandóan betöltve is tart.
Könnyen elképzelhető az az eset, hogy 1-2 perc alatt megnéz valamit, aztán dolgozik tovább. (És naívan feltételezem azt, hogy a munkájával kapcsolatos dolgot néz meg...Persze ilyen is van.) És az a fajta netezési szokás igencsak nehézzé teszi a fent töltött idő becslését.
asszem néhány hét múlva újra megcsinálom, ugyanis egy hete otthon is kábelen jön a net, így mostmár azon a 3 helyen, ahol életem kb 90%-át töltöm mindenhol kábel van. kiváncsi vagyok hogy fog megváltozni a dolog. mostanában pl folyton nickneveket talál ki saját maga szórakoztatására az agyam:)
A teszt készítőjét és pontozóbiztosát VÁLTSUK LE!!!Sőőőőttt!!MONDJON LE!!:)))))Hogy én nem vagyok 100%-os netfüggő:::!!Vérlázító!!:))Aszonta,hogy 77!!Kizárt!!!A gépverésen kívül minden a világon.A multkor a névnapomon meg is sértődött a herkentyű!!Két napra kipurcantam:((Szóval.Nem jó a teszt!!Nem reális!!:)))))
a pontozás az tényleg csak arra jó, hogyha nagyon magas akkor jó eséllyel valami gáz van. neked is ajánlom, hogy olvasd el az egy évvel ezelőtti kutatás eredményét, (ha érdekel) abból látszik hogy mennyire alaposak. mindjá berakok egy linket, de egyébként ahova a banner visz, onnan is van egy link erre az kutatási beszámolóra.
ha jól emléxem tavaly kb 1700-an töltötték ki a tesztet, és összesen csak tizenegynéhány emberrel beszéltek végül személyesen.
Hogy a v-ba ne! Közepesen függő vagyok, de szerencsére nem hiszek az ilyen töltsd ki és pontozunk - tesztekben. Ha valaki úgy érzi gáz van, inkább menjen el orvoshoz, én is azt csinálnám: ezéret jó az oldal, mert megadnak egy kontaktcímet és minden gépfüggőt szeretettel várnak a szanatóriumba.