köszönöm, remélem menni fog, talán ma kipróbálom. ha érdekel, nézd meg a www.webattack.com-ot, nagyon korrektnek tűnő freeware kínálata van (nem hatszáz verzió, hanem minden kategóriában csak 10, de az mind tesztelve), többek között egy csomó ftp-server is. egyébként még korábban nyitottam (vagy nem is én nyitottam csak beleírtam???) egy topit hogy interneten hogyan lehet telefonálni (gépről-gépre). na itt most találtam olyan progit, ami ip alapján összekapcsolja a gépeket (akár 50 fős konferenciára) és hangátvitelen kívül fájlmegosztást is lehetővé tesz. kipróbálgatom őket aztán majd mondom hogy mi lett.
A megosztani kívánt gépre telepítesz egy ftp-servert. Én a Serv-U nevűt használom. Shareware, de jó. Felveszel egy felhasználót, beállítod a jogokat az elérhető könyvtárakra. A kliensgépről IP alapján megtalálod a servert, és már mehetnek is a bitek a madzagon :)))
Nem olyan régen használtam ilyent, ha további segítség kell, esetleg beállítással kapcsolatban, ha tudok segítek.
kábelnet alatt egyébként azt értem, (nemtom, a dolog szempontjából ennek lehet hogy semmi jelentősége) hogy az egy gép upc chellos, a másik meg matáv kábelnetes internetkapcsolattal rendelkezik.
szóval akkor az alább leírt megoldás tűnik jónak? (mármint ftpszerver és kliens)
Nem értem, miért kell bonyolítani? Ha a két gép azonos IP tartományban van, netmask azonos és PING-gel látják egymást, akkor w9x-nél elegendő telepíteni/beállítani a file megosztást könyvtárakra vagy akár meghajtókra is. A megosztás beállítható csak olvasásra, de teljes hozzáférésre is, ahogy akarod. A másik gépet pl. a Start/Keresés/Számítógép(ek?) menü segítségével találod meg, itt a másik gép IP címét praktikus megadni. Siker esetén a megtalált számítógép ikonjára 2-őt kattintva máris láthatod a megosztott erőforrásait, itt akár "Hálózati meghajtó"-ként is csatlakoztathatod a megosztott mappát/meghajtót, megadhatod a meghajtó betűjelét, stb. Ettől kezdve akár intézővel, vagy bármilyen fájlkezelővel, (copy paranccsal) másolhatsz.
NT/2K/XP esetén annyival bonyolultabb a helyzet, hogy a "másik" gépen létre kell hozni azt a felhasználót -a megfelelő jogosultságokkal- aki a gépet hálózaton keresztül el kívánja érni. Ha valami nem világos, kérdezz bátran!
pont azt a g6-ot nem találtam sehol, de csomó másik ftp servert bilgéc alá igen, úgyhogy akkor tehát: egyik gépen fut a szerver (ezzel még azért biztos lesznek gondjaim) a másikon meg egy ftp kliens, és hogy találom meg a szervert? ip alapján?
na maradjunk az ftp-nél. fut mindkét gépen ftp-progi, és az egyik megtalálja a másikat pl ipcím alapján? és akkor pölö lehet böngészni a másik gép könyvtáraiban?