Keresés

Részletes keresés

Ati-pati Creative Commons License 2005.05.02 0 0 839

Azért annyira nem volt jó az a sorozat. Szerintem nem kár érte, hátha valami jobbat adnak helyette.

 

Ati-pati

Előzmény: Kaszáss (837)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.04.30 0 0 838
Azér' jó lenne, ha nem írnád tele valamennyi sf fórumot ezzel a felhívással...
Előzmény: Kaszáss (837)
Kaszáss Creative Commons License 2005.04.30 0 0 837
Ismeritek a Farscape / Csillagközi szökevények c. sci-fi sorozatot? Ha igen, gondolom azt is tudjátok, hogy a Viasat3 levette a műsoráról. Tehát lemaradunk a 2. évad utolsó részéről vmint a 3. és 4. évadról! Ennek elkerüléséért indítottunk egy PETÍCIÓT, KÉREK MINDENKIT, ÍRJA ALÁ, ÉS EZZEL IS TÁMOGASSA ÜGYÜNKET !!! Az alábbi linken érhető el a petíció:
http://www.peticio.hu/?module=6&pdid=1377
A Farscape magyar rajongói oldala: www.farscape.hu
A Farscape fóruma: http://forum.csillagkapu.hu/index.php?c=7

Köszönettel:

a Farscape rajongók
Champace Creative Commons License 2005.04.04 0 0 836
Köszönöm szépen, eddig jó ;-).
Előzmény: ketchikan (835)
ketchikan Creative Commons License 2005.04.04 0 0 835
Előzmény: Champace (834)
Champace Creative Commons License 2005.04.03 0 0 834
Sajnos erről a címről mindig visszapattan.
Előzmény: ketchikan (833)
ketchikan Creative Commons License 2005.03.24 0 0 833

Champace: rengeteg eltűnt a postán. Légy szíves. Michaleczky Peti címére írj egy e-mailt. Alább megtalálod az e-mailcímét.

 

Elnézést a hiányért.

Előzmény: Champace (832)
Champace Creative Commons License 2005.03.24 0 0 832

Én - bár előfizetője voltam az Átjárónak - még mindig nem kaptam Antológiát.

Az én hibám?

ketchikan Creative Commons License 2005.03.24 0 0 831
A fiction-irodalom és a játékok szerelmesei a rajongói klubokkal karöltve együtt szervezik meg Magyarország legnagyobb közönségtalálkozóját május 8-án (vasárnap) a Millenáris parkban. A rendezvény díszvendége Jeremy Bulloch brit színész, aki a Csillagok háborúja mozisorozatban Boba Fett szerepét alakította.

A IV. Átjáró Nap díszvendége lesz Jeremy Bulloch, a Star Wars-rajongók kedvencének számító Boba Fett megformálója. Boba Fett a Csillagok háborúja legnépszerűbb alakja, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Star Wars-franchise létezése óta világszerte ebből a figurából adták el a legtöbb játékot. Jeremy Bulloch a most bemutatásra kerülő új filmben is látható lesz – ezúttal maszk nélkül.

 

Az előadók között lesz Ian Watson brit író is, aki többek között az AI. - Mesterséges értelem című Kubrick-Spielberg film forgatókönyvírója volt. A külföldi vendégek mellett szokás szerint számos magyar író is jelen lesz a rendezvényen: J. Goldenlane (Goldman Júlia), Böszörményi Gyula, Kim Lancehagen (Bán János), Indira Myles (Kolozsvári Zsófia), Alan O’Connor (Pálinkás Imre), Jan van den Boomen (Gáspár Péter), illetve a Cherubion kiadó írói. Az író-olvasó találkozók mellett az érdeklődők elbeszélgethetnek az Agave és a Beholder kiadó vezetőivel, tudományos előadást hallhatnak a Titán felfedezéséről, egy magyar fantasy-filmről, illetve számos színpadi produkció mellett két filmet is megtekinthetnek. Az egyik minden bizonnyal különlegesség lesz, hiszen az Átjáró Napon lesz a premierje.

 

A résztvevőknek alkalmuk nyílik játszani is a nap folyamán – nem egy alkalommal és változatos formában. A szervezők a rendezvény ideje alatt szerepjátékos versenyt is hirdetnek. Regisztrálni március második felétől lehet – szerepjáték versenyekre kötelező is – a rendezvény honlapján: http://atjaronap.sf.hu. Itt megtalálhatók majd a játékkiírások, illetve április elejétől a pontos programok és jegyárak is fellelhetők lesznek.

 

 

IV. Átjáró Nap / Tavaszi SF Fesztivál

Helyszín: Millenáris Park Teátrum

Időpont: 2005. május 8. (vasárnap)
Előzmény: Vil-Arnis Merras (830)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2005.03.10 0 0 830
Bár a magazin nem működik, azért nem haltunk meg: negyedszer is lesz Átjáró Nap!

http://www.sf.hu/story.php?s=4626
malócz Creative Commons License 2004.11.10 0 0 829
nagyon baba! ígéretes!
Előzmény: michaleczky (828)
michaleczky Creative Commons License 2004.11.08 0 0 828

Üdv mindenkinek,

Ahogy ígértük, itt az első infó az antológiáról, amely az Átjárót követően jelenik meg:

 

Az Árnyfal c. kötet már nyomdában van, mérete 133x195 mm lesz, tehát kényelmes, könyvszerű külsőt kap. Az első kötet 160 oldalon jelenik meg, a tervek szerint a következőt már 192 vagy 224 oldalon adjuk ki, ez még a jövő zenéje. Viszont a mostani kötet kb az Átjáró novellamennyiségének közel kétszeresét tartalmazza. A bolti ára a kötetnek 1190 forint lesz, november 15-én visszük a terjesztőkhöz, a tervek szerint az összes nagyobb könyvesboltba jut majd. Aki így sem tud hozzájutni, az természetesen megrendelheti majd postán.

Az előfizetési formulát megszüntetjük, nem lehet előfizetni majd egy évre, félévre stb. Amin gondolkozunk az az, hogy akik előre kifizetik a következő kötet árát azok mérsékelt, kiadói áron juthatnak majd hozzá a kötethez. Ezt azonban még ne vegye senki készpénznek, csak egy terv, jövő hét végére kiszámoljuk.

Természetesen, ahogy ígértük, előfizetőink megkapják az antológia példányát postai úton, a megjelenés hetében postázunk. Azok, akik a 15. szám megelenése után fizettek elő félévre (és kaptak ajándékkönyvet), postán meg fogják kapni az antológia második kötetét is jövőre.

A részletek:

http://www.intelmedia.hu/goblin

 

ketchikan Creative Commons License 2004.10.07 0 0 827

Én pl. sokkal kevesebb filmes és rpg-s eseményt szeretnék (ez most itt álmodozás :-))), viszont sokkal több kiadót, könyvesboltok és antikváriumok pultjait, lehessen megvenni filmeket is, stb.

 

Ezzel nincs gnd. előtérben könyvkiállítás, vásár, egy teremben író-olvasó találkozó és kiadók bemutatkozása. az összes többiben film, szerepjáték, képregény... Ez a találkozók lényege: mindig legyen egy hely, ahol az ember szívesen van. Lehet, hogy ez a kávézó, vagy a söröző, de legyen :-))

Előzmény: endre_d (823)
ketchikan Creative Commons License 2004.10.04 0 0 826
Mondjuk tényleg az lenne a legszerencsésebb, ha a kiadók legalább egy scifis eseményt úgy kezelnének, hogy remek bemutatkozó alkalom az olvasók felé. Remélhetőleg egyszer mindenki ott lesz egy ilyen napon, és a könyvkiállítás rész is teljeskörűen meg tud valósulni :-))
endre_d Creative Commons License 2004.10.04 0 0 825

A filmes és rpg-s rendezvények nélkül viszont úgy hiszem, nem lehet rendezvényt tartani - legalábbis ha szeretném, hogy 50 embernél több jöjjön el...

 

Olvass kicsit figyelmesebben. Nem azt mondtam, hogy ne legyen.

Előzmény: Vil-Arnis Merras (824)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2004.10.04 0 0 824
Itt legfeljebb az arányoknál lehetnek nézeteltérések. Én pl. sokkal kevesebb filmes és rpg-s eseményt szeretnék (ez most itt álmodozás :-))), viszont sokkal több kiadót, könyvesboltok és antikváriumok pultjait, lehessen megvenni filmeket is, stb.

Mi igyekszünk minden kiadót meghívni, és antikváriusok is szoktak lenne - nem minden esetben rajtunk múlik, hogy mennyien jönnek. Pl. Agave, Beholder, Inomi rendszeresen jelen vannak, Delta Vision hol igen, hol nem - a következőre szándékomban áll meghívni az Ulpiust is.

A filmes és rpg-s rendezvények nélkül viszont úgy hiszem, nem lehet rendezvényt tartani - legalábbis ha szeretném, hogy 50 embernél több jöjjön el...
Előzmény: endre_d (823)
endre_d Creative Commons License 2004.10.04 0 0 823

Hm. Például az Endre elképzelései szerint megrendezett scifi nap úgy nézne ki, hogy írók felolvasnak műveikből. :-)

 

:-)) Azért nem egészen. Ki nem állhatom a felolvasásokat.

 

Bocs, Endre.

 

OK, most az egyszer :-))

 

De tényleg igaza van Dudornak, a sci-fit itt még lehetetlenebb meghatározni, mint az irodalomban. Nálam egy gondolatiság leginkább, ami sok mindenben megnyilvánulhat. Egy kifejező eszköz, mely megjelenhet bármiben, még egy ruhakölteményben is. És amint úgy lesz, abban a pillanatban ruhakiállítás is lesz a sci-fi napunkon ;-)

 

Itt legfeljebb az arányoknál lehetnek nézeteltérések. Én pl. sokkal kevesebb filmes és rpg-s eseményt szeretnék (ez most itt álmodozás :-))), viszont sokkal több kiadót, könyvesboltok és antikváriumok pultjait, lehessen megvenni filmeket is, stb.

Előzmény: ketchikan (822)
ketchikan Creative Commons License 2004.10.04 0 0 822

Az Átjáró-napot pusztán scifi találkozónak beállítani szerintem nem szerencsés.

 

Hm. Például az Endre elképzelései szerint megrendezett scifi nap úgy nézne ki, hogy írók felolvasnak műveikből. :-)

 

Bocs, Endre. De tényleg igaza van Dudornak, a sci-fit itt még lehetetlenebb meghatározni, mint az irodalomban. Nálam egy gondolatiság leginkább, ami sok mindenben megnyilvánulhat. Egy kifejező eszköz, mely megjelenhet bármiben, még egy ruhakölteményben is. És amint úgy lesz, abban a pillanatban ruhakiállítás is lesz a sci-fi napunkon ;-)

Előzmény: Rorimack (818)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2004.10.03 0 0 821
Biztos vagyok benne, hogy a Gáspár-Novák találkozó is vonzott embereket, de -mint Te is elismered- valószínűleg Patrick Stewart személyisége volt a leghangsúlyosabb vonzerő az első találkozón.
A második, való igaz, szerényebb látogatótábort vonzott, mivel nem volt külföldi színészvendégünk. De azért Görög Zita önmagában is egy jókora csáberő, nemde? ;-)
Plusz akkor jelent meg Ian Watson W40K összese, Ian-el egyetemben :-)
Hogy pontosan mennyi látogatót köszönhettünk az rpg versenyeknek akkor, azt nem tudom fejből, de tény, hogy sokat, ezt elismerem.

A harmadik Átjáró Napon szintúgy - de ott megint a Trek rajongók voltak inkább túlsúlyban. (Azt is aláírom, hogy az is vonzott sok embert, hogy úgy lehetett tudni: addigra megjelenik az új MAGUS alapkönyv.)

Az Átjáró-napot pusztán scifi találkozónak beállítani szerintem nem szerencsés.

Egy percig sem akartam puszta sf találkozónak beállítani a rendezvényeinket. Alapvetően sf találkozónak tartjuk - aminek ugyanúgy része a film, az irodalom, a játék és minden egyéb. Anno, amikor még Sci-Fi Napokat szerveztem a Petőfi Csarnokban, már akkor is szerettem volna bővíteni a palettát újabb irányokba - mert szerintem ez a rendezvényszervezés terén is a jövő. Egy-két színészvendég, játékok sokasága, minél interaktívabb és "bulisabb" program - mi ezt szeretnénk.

EuroCon: ennek a találkozónak a rendezési jogát évente ítélik oda egy-egy országnak. Jövő szeptemberben Glasgowban lesz - és azért válik különlegessé, mert egyidőben WorldCon is lesz, egyszerre tartják a kettőt. Ha jól tudom, januárban válik véglegessé/publikussá a program, akkor meglátjuk, lesz-e rpg, vagy filmsztárok. Mint mondtam, rendező országtól függött eleddig is, hogy az EuroConon voltak-e versenyek, filmes szereplők - Bulgáriában nem volt filmsztár, mert nem volt rá pénzük, ellenben ingyenes volt a belépés, Csehországban volt az EuroCon részeként fandom (egy-két színészvendéggel) és rpgcon is (ccg és rpg versenyhegyek).
A szlovákiai IstroConon, ami idén sajnos elmaradt, folyamatosan volt játék, és kisebb-nagyobb filmes vendégek - a legutolsón, amin voltam, John Howe, a LOTR filmek egyik látványtervezője, egy évvel később meg valamelyik kisebb szereplő.
Előzmény: Rorimack (818)
DuDoR Creative Commons License 2004.10.03 0 0 820
Eszembe jutott, hogy a glasgow-iak a jövő évi WorldConra 3000-5000 embert várnak.

Szeptember 25-én 2835 jelentkező volt már...
Előzmény: ketchikan (813)
DuDoR Creative Commons License 2004.10.03 0 0 819
Az Átjáró-napot pusztán scifi találkozónak beállítani szerintem nem szerencsés.

És újból oda jutunk, hogy mi a scifi :-)

Ebben mi a sci-fi úgy ránézésre?

http://www.interaction.worldcon.org.uk/masque.htm
Előzmény: Rorimack (818)
Rorimack Creative Commons License 2004.10.03 0 0 818
Egy szót sem írtam versenyekről.

Az első átjáró nap kilencszáz fője valóban inkább valószínű, hogy a filmsztárok miatt gyűlt össze, de talán a Gáspár-Novák találkozó is vonzott embereket.

A második átjáró-napon viszont már (bizonyos források szerint ;)) minden negyedik látogatót a szerepjátéknak köszönhettetek.

És lehet, hogy Bulgáriában van szerep- és kártyajáték a találkozókon, de a lent említett glasgow-i (?) találkozon nem hiszem hogy jelen lett volna akár a szerepjáték, akár a filmsztárok.

Az Átjáró-napot pusztán scifi találkozónak beállítani szerintem nem szerencsés.
Előzmény: Vil-Arnis Merras (817)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2004.10.03 0 0 817
Rorimack: az első Átjáró Napon NEM volt szerepjáték verseny, az csak a másodiktól kezdve hangsúlyos része a rendezvénynek.
Az EuroConokon pedig -rendező államtól függően- szokott lenni szerep-, és kártyajáték verseny. Csehországban és Bulgáriában volt.
Előzmény: Rorimack (816)
Rorimack Creative Commons License 2004.10.03 0 0 816
Azért ne felejtsük el, hogy ezek az adatok eléggé meg vannak bolondítva a szerepjátékkal, ami nem hinném, hogy a többi scificon része lenne.

Ha pl. a genconokkal hasonlítjuk össze, akkor lehet, hogy máshogy néz ki ez az arány...
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2004.10.02 0 0 815
Hja, és személyes büszkeségem révén (mégha orbitális mázlin is alapul a dolog) hadd tegyem hozzá, hogy 10 éve próbálja a FedCon meghívni Patrick Stewartot, és nem fogadta el a meghívást - hozzánk azonnal eljött :-)
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2004.10.02 0 0 814
Nyugat Európa legnagyobb rajongói sf eseménye a Bonnban megrendezésre kerülő FedCon/RingCon. Anno, több, mint 10 éve 300(!) fő vett részt az első FedConon, míg manapság az átlag 3000-3500 fő, és azóta csináltak egy Gyűrűk Urának szentelt őszi találkozót, a RingCont.
És ha összevetem azzal, hogy Németország lakossága 8-10-szerese a magyar lakosságnak, akkor arányaiban nézve nem is olyan rossz az Átjáró Nap látogatószáma...
Előzmény: ketchikan (813)
ketchikan Creative Commons License 2004.10.02 0 0 813
Eszembe jutott, hogy a glasgow-iak a jövő évi WorldConra 3000-5000 embert várnak. Ehhez képest az első Átjáró Nap a maga 900 fős látogatói létszámával elég szép volt :-)) Igazából még mindig nem tudom eldönteni, hogy az SF egy nagyon szűk réteg, amit viszont könnyű bizonyos nevekkel megmozdítani, vagy szélesebb és csak egy kis szelete mozdul...
ketchikan Creative Commons License 2004.09.22 0 0 812

Mondod te. Viszont sajnos az újság nem maradt életben :-((

 

Oké, erre mondtam, hogy övön alul. :-)) Sajnos ennek az oka inkább a pénzügyekben rejlik. Lelkesedésből és nulla pénzből készült a lap :-)) Kellett volna tőkés... nem bírtuk kibontakozatatni magunkat :-(

Előzmény: endre_d (811)
endre_d Creative Commons License 2004.09.22 0 0 811

Maradjunk annyiban, hogy iciripicirit többen beszélnek angolul, mint magyarul :-))

 

Ezt nem vitatom.

 

Én például csapnivalónak tartom a Brasilt (r.: Terry Gilliam) :-))

 

Én meg nem láttam.

 

Persze, mondhattad volna azt is: „nézd meg a vécépapírt” :-))

 

Azért nem ugyanaz :-))

 

Elővettem a régi 2,5 évvel ezelőtti fórumot, ugyanaz volt az érzésem, mint most: ezer újság ezer olvasónak. :-o

Ez van :-)) Meg kellene találni a legkisebb közös többszöröst :-))

 

Kevered az ok és okozatot. Azért marad életben, mert van benne Darth Vader - mondom én.

 

Mondod te. Viszont sajnos az újság nem maradt életben :-((

Előzmény: ketchikan (810)
ketchikan Creative Commons License 2004.09.22 0 0 810
"Egyrészt, mert nagy a nyelvterület."

Sajnos lehet hogy nem elegge.

 

Maradjunk annyiban, hogy iciripicirit többen beszélnek angolul, mint magyarul :-))

 

 

"Másrészt 1933-ban, és még évekig, igényes SF-hez csak írott formában lehetett hozzájutni." IMHO most is. Esetleg elektronikusan.

 

Persze, aki nem olvas/néz mást, annak ez nyilvánvaló. Én például csapnivalónak tartom a Brasilt (r.: Terry Gilliam) :-))

 

 

"Harmadrészt mert ott van az embereknek pénzük gyűjteni."

Ez azt jelenti, hogy egyes _regi_ magazinokat lehetetlen megvenni, mert olyan eszelos arak vannak a gyujtok miatt. De ez semmikepp se vonatkozik a mostani magazinokra.

 

Fenn se tartja őket a régi hírük :-)) Pl a Galaktikát sem a régi híre miatt veszik majd meg ;-)

 

 

"És negyedrészt, de korántsem utoljára, mert annyira tré minőségű, brutálisan rossz papíron jelenik meg, hogy a nyomdai előállítás költségei pár centbe kerülhetnek csak."
Viszont megjelenik. Es szerintem nem annyira rossz minosegu papir, nezd meg a
pulp magazinokat.

 

Persze, mondhattad volna azt is: „nézd meg a vécépapírt” :-)) Igazából ezek a magazinok ilyen kinézetben itthon nem élnének meg. Most a fantasya.hu fórumán sekigahara/Agent Cooper pont azt emlegette föl, amikor a minőségen háborgott. A magyar olvasók egy része ilyen, a másik részük olyan elvárásokat támaszt, mint te. Nekik nem lehet sajtpapíron újságot eladni.

 

Elővettem a régi 2,5 évvel ezelőtti fórumot, ugyanaz volt az érzésem, mint most: ezer újság ezer olvasónak. :-o

Ugy gondolom a fo szempont az, hogy jelenjen meg es maradjon eletben, nem pedig
az, hogy csillogjon-villogjon, es legyen benne szines Darth Vader kep

 

Kevered az ok és okozatot. Azért marad életben, mert van benne Darth Vader - mondom én.
Előzmény: endre_d (809)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!