Hát ez nem túl jó 5let....
Biztos, hogy a nagy királyságot akarod? Gondolod, hogy az egész Kárpát-medence örülne "Orbán király"-nak?
Én ellenzem az ilyen egyeduralmi rendszereket, és más népek jogtalan bekebelezését (románok, szlovákok, horvátok, szerbek...). Nekem csak Fiume kéne...
nem rajongok azért az épületért, de azért nagy kár lenne... és mivel a szintentartása és állagmegóvása is folytonos meló, ezért a kupola sosem épülne fel újra normálisan.
Boldogabb lenne az ország, ha máról holnapra az egész politikai elit elhalálozna, mondjuk egy a parlamenti üléstermet romba döntő meteorbecsapódás következtében...
"Azért ha megengeded szeretném, ha Svájci vagy Holland, vagy Finn és még sorolhatnám milyen állapotok lennének nálunk"
Persze, én is csak nekik van egy kis előnyük velünk szemben. Úgy négy-öt évtized minimum. Svájcnak inkább négy-öt évszázad...
Finnország 60 éve szegényebb volt mint Magyarország. 60 év múlva lehet hogy egy szinten leszünk, 6 év múlva biztos nem, és ezen nem lehet változtatni.
"Kérlek nézd el nekem álértelmiséginek, hogy nem Albánia, Sváziföld, Togo és így tovább az etaloon."
Demagógiából jeles. Akikkel ma reálisan összehasonlíthatjuk magunkat: Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Balti országok.
Azért ha megengeded szeretném, ha Svájci vagy Holland, vagy Finn és még sorolhatnám milyen állapotok lennének nálunk. Kérlek nézd el nekem álértelmiséginek, hogy nem Albánia, Sváziföld, Togo és így tovább az etaloon.
Én hiszem, hogy nincs igazad. A nép mindig bölcs, csak nem szabad becsapni, mert akkor megint csak négy év elteltével tud újabb döntést hozni.
Tipikus magyaros álértelmiségű műnyavalygás. :)
Az elvárásokról annyit, hogy valahol igaz az, hogy minden országnak olyan kormánya van amilyet megérdemel (leszámítva ha külső hatalom kényszerítette rá). Őszintén szólva nem szeretem ezt a mentalitást, hogy ez az ország sz*r, itt minden sz*r és kész, nem tehetünk semmit. Egyrészt nem igaz, másrészt károsan negatív hozzáállás. Egyenlőre nem Svájchoz vagy Ausztriához kell mérnünk magunkat, az legfeljebb távoli cél lehet.
Bár véletlenül nem emlékszel, mit művelt a "polgári" osztrák baloldal a legutóbbi ottani választások után?
De mivel nyilvánvaló róla, hogy milyen éppen ezért jobb. Egyébként tudod mit! Ne szívj kubai szivart, és ne igyál kubai rumot. Ne táncolj kubai ritmusra, ne... ne... Hanem táncolj úgy, ahogy az itthoni kubai narancs típusú párt felkapaszkodott (és lecsúszott) vezetői, illetve a dadogós, pánikbaeső szegfűillatú egyedek próbálnak meg fütyülni.
Sok sikert. Még véletlenül se lásd be, hogy valami nagyon nincs rendben kicsiny kis országunkban. Kuba sajnos valóban nem jobb, de nem is állítja azt magáról, hogy ezeréves európai kultúra. Tehát nem is elvárás, hogy az európaiság legkissebb látszatát is keltse. Ö megmarad annak a karibi kis szigetnek ami, és nem kíván regionális hatalommá válni. (kac, kac)
Ha az a komoly ország ahol a Cuba libre-ben nem Coca a cola és a szivarokat is hamisítják mert már a fél világ Kubai szivar akkor csak gratulálok neked...
Javaslom, hogy az ország címere egy fürt banán legyen, és soroljunk be az ilyen típusú köztársaságok közé.
Az előző miniszterelnökünk, ahelyett, hogy golfozott, lovaspólózott volna focizott, most meg megszervezi a világtörténelem első jobboldali, "polgári" utcai akármijét. (Most nem akarom felsorolni az összes többi hőstettét.)
Az újról meg kiderül, hogy sem hazudni nem tud rendesen, sem az igazat nem tudja elmondani normálisan, és után a meg a konzekvenciák levonásával vannak komoly gondjai.
A legnagyobb baj, pedig az, hogy az előzőt is elnéztük négy évig, és láthatólag ezt is addig fogjuk nézni.
Tehát legyünk BANÁNKÖZTÁRSASÁG akkor legalább nem lesznek elvárásaink.