Keresés

Részletes keresés

fuvaros002 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 5
találd meg a különbséget címmel láttam egy videót, nekem bejön és Nektek? http://www.youtube.com/watch?v=FoTzpenWPGs
galax is Creative Commons License 2004.05.15 0 0 4
galax is válasz erre | adatok | e-mail 2004-05-14 16:02:13 (4)

Sziasztok!

Sajnálattal vagyok szemtanúja hogy igen régóta
nem írt senki ebbe a fórumba ..

Magam mint vizuális művészetekben laikus
fiatal , először jó néhány évvel ezelőtt
az egykori viva zwei éjjeli
műsorában lettem figyelmes a fent említett
többnyire művészi szinten megkomponált zenét
kísérő vizuális élményekre.
Impresszív benyomást keltett bennem az , ahogyan
a képek és a hangok harmoniája egy újabb össze-
tettebb élményt varázsol befogadóként számomra.

Azóta több rendezvényen megfordulva , örömmel
tapasztaltam ezen ágon lévő emberek munkáinak
áldásos gyümölcsét..

Az elektronikus zene területén régóta próbálko-
zom gondolataim kifejezésére, s minthogy egy vi-
déki városban élek kevés lehetőségem van VJ-k
megismerésére és velük együtt való esetleges kooperálásra...

Úgy gondolom ezzel nem csak én vagyok egyedül,
s nagyon fontos lenne egymás felé nyitni ,
hiszen nem kérdéses együtt egy komplexebb , ke-
rekebb alkotás és nem utolsó sorban érdekes
alkotói kapcsolat bontakozhatna ki.

Egy szó mint száz .. várom hozzászólásaitok.

Üdvözlettel :

galaxis

Dr.Caligari Creative Commons License 2003.11.17 0 0 3
Hát!!! Ez sem rossz, de ez egy kicsit könnyebb műfaj mint amiről én beszélek. (Mondjuk csak a trailer-t láttam.) Érdekes viszont az ilyen és ehhez hasonló animációk eszméletlen térhódítása - ami persze nem egy rossz dolog.
Hamár kicsit könnyedebb vizekre eveztünk, nekem az etalon Chris Cuningham (klipp, reklám, stb.)
Tőle nagyon érdemes dolgokat letölteni. Bizonyos fájlcserélő rendszerekkel érdemes próbálkozni. Mondjuk az Autechre kilpeket, de ezen kívül is rengeteg dolga van. Mindenkinek ajánlom.
Előzmény: antigroovist (2)
antigroovist Creative Commons License 2003.11.16 0 0 2
Azt hiszem, erről van szó. Ez sztem egy alapmű ebben a kategóriában! SajnosTöbb ilyen múvinak nem tudom a címét, de ez szerencsére meg is van. :)

Wave Twisters

ag
Dr.Caligari Creative Commons License 2003.11.16 0 0 1
Hi! Kicsit megkésve, de... Én speciel csinálok ilyen dolgokat. Én nagyon élvezem, de mások nem midig. Amit én csinálok az a vj-zés és a videó performance között helyezkedik el kb. Egy érdekes és nagyon tanulságos történetet hagy meséljek el! A Millenáris Parkban, a szabadban vetítettünk egy kiállítás részeként egy héten keresztül. A videó alatt "élő" zene ment (dj, kísérleti elektronika). Sajnos egyik este nagy konkurensünk akadt; Ajax vs. AC Milan. Hát miattunk a sok kúltúrára kiéhezet egyed nem nézhette a meccset. Kb. 1/2 óra után a vetítő sátor/pulthoz jött egy 50 körüli sörhas és így ő: - Bocs fiúk, ez most mi? Mért kell ezt néznünk amikor a VIASAT-on már 15 perce megy a mecs! Lehet hogy nem értek a művészethez, de ez egy nagy kalap szar. Semmi sztorija.
Hát erre én mélységesen egyet értettem és tovább unatkoztam. Én nem mondom, hogy jó amit csinálok, de azért ezt egy kultúrparkban... erre nem számítottam. (Azért nem mindenki szidta) Hát ennyit a videóról, talán még túl friss. A fórumon is látszik, hogy milyen nagy az érdeklődés a téma felé. SAJNOS!!!!
Remélem azért be fog lendülni a topic!
Üdv.
sycron Creative Commons License 2002.06.24 0 0 0
tehát akkor:

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9070547&uq=0

FÓRUM - KULTÚRA

sycron Creative Commons License 2002.06.24 0 0 topiknyitó

video art, vj kultúra, animált zenei videók

Helloszia látogató!

Célom a topicban építő párbeszéd kezdeményezése a címben megjelölt, egyelőre kissé hanyagolt művészeti ágakakkal kapcsolatban érdeklődő, esetleg a műfajok egyikében tevékenykedő ismeretlen ismerősökkel.

Előre nem tudhatom hányan vagytok a témában otthonosan mozgók, én mindenesetre igyekszem majd észrevételekkel, véleményekkel, cikkekkel, linkekkel frissen tartani a dolgot.

Az oldal részben a 'kultúra', részben a 'fotó', esetleg bizonyos szempontból a 'midi' kategóriákba lehetne besorolható lényegéből adódóan (sőt még a... :), én az első mellett döntöttem, de linkeket helyezek el a többiben is, hadd botladozzon bennük mindenki :)

És a többszörös keretes szerkezet kedvéért:

video art, vj kultúra, animált zenei videók

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!