Keresés

Részletes keresés

miklosjobbagy Creative Commons License 2021.02.05 0 0 16

A kutyákra nem csak a meleg lehet veszélyes, de a hideg is. A kistestű, nagytestű illetve a kinti- és benti kutyák másképp bírják a hideget. És a meleget :-)

Bujazliz Creative Commons License 2018.05.09 0 0 15

Nyári forróságban igazi megoldás a hűtőruha. Három rétegű: kívül szitaszerű szövet, alatta egy nagyon nagy felületű bolyhos anyag, kitűnő vízfelvevő képességel, alatta (a kutya teste felől) vízzáró anyag.

A hűtőruhára kb. 4 deci vizet öntve, azt felszívja, és 30˘C-os melegben kb. 2-3 órán át hűti a kutyát az odala-háta felüketen (a párolgó víz 8-10°C-alalacsonyabb hőmérsékletet ad belül, mint a környezeti hőmérséklet. Persze elnyeli a hő és UV sugarakat is.

2011-2012 július közepe, Biograd na Moruban a néhai vastagbundás kutyusunk a hűtő takaró ruhában (Hurta gyártmány, meglehetősen drága áron.)

Amikor megszáradás közelében jár, csak rá kell locsolni egy kis flakon szénsavmentes ásványvizet.

6 évig tette a dolgát, kutyusunk haláláig.

Az idén az új 5 hónapos golen retriever kutyusunknak már az Aliról rendeltem:

https://www.aliexpress.com/item/Truelove-Summer-Dog-Cooling-Vest-Dog-Cooling-Harness-For-Dogs-Adjustable-Pet-Mesh-Reflective-Vest-Harnesses/32813145660.html

_finucci_ Creative Commons License 2018.05.01 0 0 13

MaMMMMMMMMMM.

HV Creative Commons License 2002.07.18 0 0 12
Udv!

Boxertulaj vagyok.
A kertben (hetvegi kert) egy gyerekfurdokadat rakok ki, abba pedig "slagmeleg" vizet. Abba belefekszik a kutya.
Kanikulaban nem engedem mas kutyakkal jatszani, csak este.
Itthon (panel), a jarolapra vizes torolkozo, a hatara egy masik vizes torolkozo, ezt addig nem dobja le magarol, amig teljesen fel nem melegszik.

hugica Creative Commons License 2002.07.18 0 0 11
Sziasztok! Nálunk a tacsi bazi nagy lyukakat ás a kertbe (noná, hogy a rózsaágyásba...). ezekben a futóárkokban hüsöl a macskákkal együtt. Bevált még a vizes ronggyal átdörgölés is, csak elég sürün kell.
Előzmény: Lord Iffy (10)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.17 0 0 10
idetévedtem.:))

az udvaron locsolok. kutymók meglátják a slagot....spuri a kert végébe.:o)) némi csalétekkel előrehivás, lesben álló pár kutymókra ráveti magát, iffy slaggal lemossa őket.:O))
ezenkivül locsolom a járdákat, félóránként teleöntöm a kiborogatott vödröt vizzel, du-ántól meg bent hüsölnek a lakásban a 28 fokban.:O)) (tiszta felüdülés)

vizes rongyal nem kell megtörölgetni a fejüket, mert automatice nyakig beledugják a vödörbe.:O))
a nj nem lefetyel, hanem harapja a vizet...igy mellkasig meg van oldva a fürdetés.:o))

thw Creative Commons License 2002.07.17 0 0 9
Arra az esetre, ha meg vki ideteved,egy magazinban olvastam:

Husito tippek 4labuaknak:

1: a kutyak szamara a kanikulaban meg fontosabb az ivoviz. Lihegessel hutik szerevezetuket, amitol megjobban megszomjaznak. ivovizadagjukat duplazzuk meg es csereljuk naponta tobbszor is!

2: Az uszashoz kutyankat szoktatni kell. Ne dobjuk vizbe, inkabb csalogassuk le a partra, majd dobjuk jatekszeret a vizbe. Kozben dicserjuk, batoritsuk! A frissito furdo egy kadban is udito lehet. Ehhez azonban meg a legnagyobb melegben is csak langyos vizet hasznaljunk!

3: a nap meleg oraiban ne vigyuk setalni az allatot! Menjunk reggel es este, amikor huvosebb a levego.

4: a nagy szorzet arnyekadokent mukodik, igy a sima es rovid szoru ebek jobban szenvednek a melegtol. Szamukra kulonosen fontos az arnyek. Legjobb egy nagy lombu fa, de megteszi egy kifeszitett pokroc is. A napsutotte kutyahaz tetejet sem art letakarni, a betont fellocsolni! Parkolaskor is alljunk arnyekos helyre, az ablakokat hagyjuk letekerve, hogy a levego atjarhassa az autot. Enelkul sose hagyjuk az allatot az autoba zarva!!

thw Creative Commons License 2002.06.27 0 0 8
Sziasztok!

Nekem egy magyar vizslam van, es azt szoktam csinalni (lakasban lakunk), hogy vizes ronggyal vegigtorlom, foleg a fejet es a honaljat, ezt nagyon elvezi :)
Utazni nem viszem, ha nem muszaj, es mindig van friss vize.

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.25 0 0 7
Sziasztok!

Az en csaum alergias rohamokat kapott a kanikulatol ezert javasolta az orvosa, hogy meg kene nyiratni. Par kozmetikus nem vallalta ,mert ugye nem szokas a csaut nyirni es azt hittek csak szorakozunk. Vegul azert volt aki vallalta es bar rovidre vagta a szoret, de azert probalta valahogy fazonirozni. Fura lett de nem taszito, viszont nem volt tobb rohama.
Azutan minden nyaron ha jott a meleg , hivattuk a fodraszat. =O)

coney Creative Commons License 2002.06.25 0 0 6
Én panelban lakom, nálunk a linón van kint a kutya egész nap, meg sem mozdul. Ő így hűti magát. Én meg spricnivel spriccelem, meg leraktunk neki egy vizes törülközőt, de csak a lábait, meg a fejét rakta rá. Azért ez is használt. Amikor meg lement a nap, mi is lementünk, és a máskor oly átkos huzatot élveztük.
coney Creative Commons License 2002.06.25 0 0 5
Szia! Én is dél-pesti vagyok. A Csepeli szigetnél a Duna sodrása nem erős, én is oda vittem tanulni a kutyát. A pesti oldalon a part kissé meredekebb, de ott is találni olyan részt, ahol le tudsz vele menni. A Csepeli oldal viszont nem olyan meredek, ha egy kicsit beljebb mész a szigeten. Nézz körül, hogy nincs-e a környéken horgász, mert azok nagyon nem komázzák a kutyákat. A bányatavak sokkal tisztábbak (vannak Csepelen), de elég veszélyes, mert nagyon gyorsan mélyül, szóval nem egy kezdő kutyának való.
Előzmény: mos-oi (4)
mos-oi Creative Commons License 2002.06.24 0 0 4
Szia! Kösz a tippeket, de a kutyáink idáig csak a kertünkben, medencében pancsiztak. Kezdésnek nem merész egy kicsit a Duna? Ráadásul Bp. másik felén lakunk, Dél-Pesten. Arra nem tudsz vmit?
Kösz
Előzmény: Biscuit (3)
Biscuit Creative Commons License 2002.06.24 0 0 3
Hajógyári sziget, de utána otthon fürdesd meg mégegyszer. Kismaros. Bányatavak, ha van olyan része, ahol sekély a víz.
Előzmény: mos-oi (2)
mos-oi Creative Commons License 2002.06.22 0 0 2
Sziasztok! Budapesten és környékén hol lehet kutyát fürdetni? Kérlek adjatok 5leteket!
Köszi
nextdoor Creative Commons License 2002.06.22 0 0 1
Nekem három colliem van (az egyik szakállas, őt lehet nyírni), megoldották: vermet ásnak a kertben, fürdőszoba kövére telepednek; hajnali és késő esti séta van, de azt sem nagyon akarják; a vizet csak meg akarják büntetni, de semiképpen nem mennek bele, csak ha ki kell menteni engem. Úgy vettem észre, hogy a bundájuk hűvös, szigetel.
Ebben a melegben a száraz tápot nem adok. A fejüket szoktam vizezni, és nem ásom be a gödröt:)))
baphomet Creative Commons License 2002.06.21 0 0 0
nincs légkondink...:)
ahányszor csak tudom, elviszem úszni, fellocsolom a földet a kertben, ami persze csak addig tart, amíg meg nem szárad. az utóbbi pár napban már bent van a lakásban, mert ott van a leghidegebb a folyosón vagy a garázsban.
Előzmény: Biscuit (-)
Biscuit Creative Commons License 2002.06.21 0 0 topiknyitó
Ki hogy hűti az ebet ebben a kibírhatatlan melegben? Nem ér azt írni, hogy megy a légkondi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!