Keresés

Részletes keresés

csakyt Creative Commons License 2002.06.23 0 0 42
Ha a Fidesz nyert volna, akkor nem lett volna megvezetve a Fidesz?
Előzmény: naiv (41)
naiv Creative Commons License 2002.06.22 0 0 41
Idézek magamtól:-)

1.Az alkú megköttetett (a bizalom ára egy polgármester jelölt visszalépése volt +X*X), most megpróbálnak szalonképes figurát csinálni Medgyessyböl.
Nem fog menni. Bár a Medián már produkálta az ehhez szükséges közvéleménykutatási eredményt, de hát ezek az intézmények mindig hozzák azt amire szükség van. Ha kell Fidesz gyözelmet(a Fidesz megvezetéséhez), ha kell "Nem számít, hogy a Medgyessy a KGB felügyelete alatt dolgozó titkosszolgálat tisztje volt" többségi véleményt (bár a kérdést valószínüleg nem így tették fel.
A ballib media is gözerövel dolgozik.
Elindult a visszarendezödés. Igazi kommunista módzserek, a parlamentnél a tüntetöket oszlatja a rendörség, mint ahogy Kádár alatt 03.15-én már megszoktuk, mint ahogy Kuncze alatt a Dósza György úton az idös, senkinek nem ártó tüntetö embereket vegzálták, gátlás nélkül.

Eörsi az Info rádióban a demeokráciát magyarázza a betelefonálóknak, akik közöl nem biztos, hogy mindenki emlékszik arra, az Eörsi féle ügyvédi iroda beszélte le a Kuncze féle BM-el "az AVH nem vert címü igazolást", az AVH ausztráliai áldozatának bírósági tárgyalásához, mentendö egy ÁVÓ-st!

Most is egy ávóst mentenek, csak ezt jelenleg III/II szigorúan titkos tisztnek hívják és nem gumibottal és veserúgásokkal operált hanem tollal és papírral... Remélem azért elökerülnek még papírok, mert ez a miniszterelnök nem eurokonform!
(mellesleg most hallottam, Medgyessy apja jó pédával járt elöl, mert feladata a bukaresti magyar nagykövet megfigyelése volt - Az alma nem esik messze a fájától!)

Kiss János az SZDSZ alapító tagja elkívánja hagyni az SZDSZ-t, amely valóban messzire kanyarodott a "rendszerváltó párt" fogalmától.

HoKr Creative Commons License 2002.06.22 0 0 40
A median volt az egyetlen, amely a stat. hibahataron belul hozta a valasztasok eredmenyet. Ez azert mond valamit. Matematikailag azt jelenti, hogy a tobbiek ide, vagy oda, de meghamisitottak az adatokat, vagy nagyon sokan tagadtak le a valodi szandekukat. Gyanakszom az elobbire.
Előzmény: Wic (11)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.06.22 0 0 39
Cipo! Te azt mondtad, kedden este még nem tudták az emberek miről van szó. Szives figyelmedbe ajánlom a beírásomat, amely szerda-csütörtökön készült, méghozzá kedvenc közvéleménykutatótok a Gallup végezte, nem a Medián és nem is a Sonda. Kedden este 55% nem, csütörtökre 58 % nem. (a lemondásra), úgy hogy légyszi olvasd el mégegyszer Derek sorait is, mert erről van szó.

Az ország nagyobbik részének elege van a cirkuszból! Te azt hiszed, senkinek nincs jobb dolga annál, minthogy egész nap nemzetmegváltó gondolatokat fogalmazzon, meg tiltakozzon valami ellen? meg fogsz lepődni, mennyire nem érdekli ez az egész az embereket.

Kétszer éltem már ár én is, hogy nem az nyert akire szavaztam és látod itt vagyok, és itt voltam az előző 4 évben is, és nem dőlt össze a világ. Megnyugodhatnátok már ahelyett, hogy állandó pótcselekvéseket kerestek magatoknak. Most is, ugye itt fogtok gőzölögni a tüntetésen, istenetek meg Japánban szórakázik a foci döntőn, mert azt akkor se hagyná ki, ha a SZU újra lerohanna minket. Gondolj majd erre holnap a nagy hőségben.

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.22 0 0 38
En egyetlen dolgot emeltem ki.
Azt, hogy a felmeres 19-en este keszult.
Akkor meg a hivatalos MSZP velemeny az volt, hogy a dokumentum hamisitvany.
Szo sem volt arrol, hogy D-209 a hazajat vedo hos kemelharito...stb. Ezek kesobbiek.
Az indulo informacio hatasa valoban a felmeres eredmenye, de azt ravetiteni a teljes tortenet megitelesere, az a csusztatas olyan foka, ami egyenlo a tudatos mosdatassal.
Azzal is tisztaban vagyok, hogy aki eltokelt baloldali szavazo, annak teljesen mindegy, mi derul ki, az akkor is baloldalon marad, viszont van egy viszonylag szeles reteg, akire biztosan van hatasa a tortenteknek.
Az hogy nem kimutathato a hatas, az azert van, mert nem a tortenetrol kerdeztek meg az embereket, hanem a tortenet elejen kerdeztek meg oket, es most azt allitjak, hogy a teljes tortenetre igy reagalnak az emberek.
Az aktualis havi kozvelemenykutatas eredmenyet meg kell varni, az a honap vegen lesz, abbol lehet levonni barmilyen kovetkeztetest, ebbol nem.
De ugy latom, hogy mar akkor kijott a tortenetrol vegzett kozvelemeny-kutatas eredmenye, amikor a tortenet meg javaban tart!
Előzmény: mmormota (31)
Derek Creative Commons License 2002.06.22 0 0 37
"Becsapod magad. Sajnos tényleg ez lehet a helyzet. Az emberek többsége tényleg így gondolja. Ezt én elkeserítőnek tartom. "

Nincs ebben semmi meglepo.
a magyarazat egyszeru, az emberek tobbsegenek elege van a cirkuszbol, egyszeruen
nyugalmat akarnak, es nem erdekli oket ,hogy ki es mi volt Medgyessy a
Kadar korban, Eleg nekik az ,hogy nem volt verolegeny, aki meg abban a
rendszerben magasabb pozicioban volt igy is ugy is valami kapcsolatban
volt valamelyik titkosszolgalattal legyen az kulfoldi tudosito ,vagy egy
KGST targyalodelegacio tagja.

Előzmény: mmormota (31)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.06.22 0 0 36
Na itt egy újabb közvéleménykutatás:
MN. mai szám.
A magyar Gallup intézet szerda délutántól csütörtök estig összesen 754 főt kérdezett meg kifejezetten a Maggyesy ügy hatásáról. A válaszadók 58%-a szerint nem kellene lemondania, ennek ellenkezőjét 27 % tartaná helyesnek, míg 13 % nem akart vagy nem tudott válaszolni. A Gallup azon kérdésére, miszerint jobb lenne-e, ha Kovács lenne a miniszterelnök, a válaszadók 11%-a igennel, 72 %-a nemmel válaszolt.

A Tárki júniusi közv. kutatása szerint az emberek 51%-a az mszp-re, míg 37%-a a fideszre szavazna. 6%-ot kapna a szdsz.

Ugyancsak júniusi közv. kut. a Sziondánál: a biztos pártválasztók 48% mszp, 44% a fideszre szavazna.

fogezmenni Creative Commons License 2002.06.21 0 0 35
V álaszoljunk
A kkor,ha
G áz van
I gy
N yugodtan
A kaszthatunk
Előzmény: Törölt nick (13)
KiváncsiFáncsi Creative Commons License 2002.06.21 0 0 34
Nekem erről az jut eszembe, mikor a magyar történelem legkiemelkedőbb emberéről kellett szavazni nem olyan rég, és ha nem kozmetikázták volna kicsit ki az eredményt Kádár J tarolt volna. Ilyenek vannak :-(((
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.06.21 0 0 33
Az eddigi osszes valasztasi kozvelemenykutatas soran (valasztasok elott) a Median erte el a legjobb eredmenyt.

Ezt a kozvelemenykutatasi eredmenyuket nem tudom hova tenni. Szerintem nem tul fontos (mint kozvelemenykutatasi eredmeny) - az aktualpolitikai celjat lesz.rom.

Varjuk meg a juliusi adatokat, nezzuk meg a kutatok atlagat, az majd hasznalhato lesz.

bugylibicska Creative Commons License 2002.06.21 0 0 32
...hmmm...
A 600 megkérdezett névsora a következő:
Kovács LÁszló, Gál Jé Zoltán, Lendvai Ildikó ....
mmormota Creative Commons License 2002.06.21 0 0 31
Becsapod magad. Sajnos tényleg ez lehet a helyzet. Az emberek többsége tényleg így gondolja. Ezt én elkeserítőnek tartom.

Ez a logika: nem érdekel a múlt, a fidesz tolvajbanda, d209 meg a jövőt építi az érdeküknkben. Most jössz te és nekiállsz vitatkozni, hogy ez meg az nem úgy van. Komolyan elhiszed, hogy aki Medgyessy beszédét a hős kémről elhiszi, az vevő bármilyen észérvre?
Hogy pl. miért gondolják ezek az emberek, hogy ez a d209 tényleg az ő érdekeiket fogja képviselni? Nem értem őket, te se érted őket, és nem tudsz te se hatékonyan vitázni emiatt.

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.21 0 0 30
Kedden este meg legtobben csak hallottak a dologrol, pontos informacioik nem voltak, az sem volt ismert, hogy a hir igaz.
A legtobbjuk egyszeruen meg nem is tudta, mirol van szo, nemhogy allapspontja legyen a dologrol!
A kedd esti eredmenyeket a teljes kerdes megitelesenek eredmenyekent feltuntetni egyszeruen csalas es a kozvelemeny tudatos felrevezetese.
Konnyen ugy tunik, hogy ez a felmeres a mostani napokra vonatkozo kozvelemenyt tukrozi, holott ez messze nem igaz.
Csak egyetlen pelda.
Kedden reggel Lendvai Ildiko az ATV-ben a megjelent dokumentumot hamisitvanynak nevezte, a hirt ragalomnak es kijelentette, hogy errol semmit nem is tudott.
A felmeres aznap este keszult, az akkori velemenyeket tukrozi, azota viszont igen sok dolog tortent, aminek a hatasa nem lehet az eredmenyben.
Most pentek van.
Miert a keddi eredmenyeket kozlik?
Azota keszult masik felmeres?
Ez a kozvelemeny tudatos befolyasolasa!
A D-209 szemermetlen szerecsenmosdatasa, nem mas!
Előzmény: AliceCsodaországban (26)
Távolba Tekintő Creative Commons License 2002.06.21 0 0 29
Nem akarlak kioktatni, de sajnos rászorulsz. Tehát kezdjük: ismered azt a fogalmat, hogy (biztos) pártválasztó? Nos, az általad említett közömbösek nem tartalmaznak ide. Tehát 100 százaléknak csak a véleménnyel rendelkezőket vehetjük.

A választásokon tapasztalt 50-50 százalékos megoszlás erre a nettó "csoportra" vonatkozott. És most ugyanebből a pártválasztó, véleményalkotó körből hozta ki a Medián Orbán esetében a 30 százalékot.

Előzmény: AliceCsodaországban (28)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.06.21 0 0 28
"...az emberek közel fele őt tartja alkalmasabbnak a tisztségre,..." - ez szvsz belefér az 55%-ba. Harmaduk meg Orbánt. A maradék 20 % körüli szavazó szvsz szarik a politikára, úgy mint eddig.
A nagy büdös helyzet az, hogy valóban sikertült aktiválni a jobboldal egy jelentős részét, de az urnáknál a csöndes bunkók, prolik, stb az urak. Ők ott tüntetnek.
Előzmény: Távolba Tekintő (27)
Távolba Tekintő Creative Commons License 2002.06.21 0 0 27
A választási eredmények miatt. A második fordulóban - és ez a legutóbbi hiteles "közvéleménykutatás" - többen kívánták Orbánt a miniszterelnöki poszton látni, mint Medgyessyt. (Hogy az 1. fordulóban ennek a többségnek egy része még passzív volt, más kérdés. De most nem is ez a téma.)

Egyvalami kizárható: hogy az 50 százalék ennyi idő alatt 30-ra olvadt volna. Még Medgyessy is azt mondta az ATV-nek adott interjúban, hogy az MSZP elismertsége az 55 százalékot közelíti. (Hogy elkerüljük a "félreértéseket": alulról.)

Előzmény: AliceCsodaországban (26)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.06.21 0 0 26
Kifejtenéd bővebben, miért pont ez a mondat az, ami miatt hiteltelennek tekinted a Medián (nem Tárki, nem Sonda, nem Gallup) - elismerem kis körben végzett - közv. kutatását?

A Medián eddig minden rendszernél meglehetősen pontos adatokat szolgáltatott - csak ezért érdekel. No meg tényleg kiváncsi vagyok a véleményedre!

Előzmény: Távolba Tekintő (18)
wizes Creative Commons License 2002.06.21 0 0 25
A mosónők korán halnak.
(Süket fülekre.)
nna !
wizes.
Előzmény: személyzetis (6)
zuglo_14 Creative Commons License 2002.06.21 0 0 24
"Ha ezt a mondatot kihagyták volna, még el is hinném. Így viszont - mivel nyilvánvaló hazugságról van szó - a Medián egész felmérése hiteltelenné vált."
Persze, de amikor a Fideszt jósolták gyöztesnek a választások előtt akkor nem "hazudtak" ugye?
Hogy is van ez?
Előzmény: Távolba Tekintő (18)
Don Palesz Creative Commons License 2002.06.21 0 0 22
Unom mar hogy mindeni a Fidesz es az MSZP kozott latja a nagy valasztovonalat. Lenyegi dolgokban(pl. gazdasagpolitika) nem kulonboznek a velemenyuk, csak latszatsuketelest folytatnak. Ami pedig a Medgyesifeleket illeti, fontos lenne, hogy vegre kikeruljenek a hasonlo emberek a politikai-gazdasagi eletbol, nemcsak az MSZP politikusokra gondolok, mas partokban is biztos vannak hasonloan sotet multu emberek. Sajnalom, hogy a kozvelemeny nem tartja fontosnak a kozelet megtisztitasat. Nem is ertem, hogy akkor meg mert voltak a 80-as evek vegen a tuntetesek.
dzsászti Creative Commons License 2002.06.21 0 0 21
"A megkérdezettek abszolút többsége úgy vélekedik, hogy Medgyessynek akkor sem kellene lemondania, ha igaznak bizonyul, hogy jelentéseket készített a környezetéről."
Vagyis, ha megis besugo volt. Hat, ritkan kerul ilyen moralis valsagba egy tarsadalom...En csak abban bizom, hogy teves a felmeres.
Előzmény: Propertius (-)
tata Creative Commons License 2002.06.21 0 0 20
Azért azon érdemes elgondolkodni, hogy még az ellenzékiek közül is csak 58% mondta azt, hogy mondjon le. Orbánnak nagyon meg kellett dolgoznia azért az elmúlt néhány hónapban, még egy egy ilyen botrány után is Medgyessy-t tartsák jobb vezetőnek, és még a 2 hónappal ezelőtti szavazóinak egy része is elpártolt tőle. Szép teljesítmény, nem mondom.
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.21 0 0 19
Nna, ez a 2/3, biztosan meg fog jelenni az önkormányzati választások eredményében, mostmár csaknem bizonyos vagyok benne!

Orbánék egy valamivel nem számoltak és nem számolnak, azzal nevezetesen hogy a csendes többség általában a MEGTÁMADOTT mellé áll!!! Ez a Gresham ügyben is így volt, az Orbán-Medgyessy vita körüli cirkoszkor is.

Asszem a P.Ö.CS.-ök elintézték az önkormányzati választások eredményét a baloldalnak. Csak sajnos a fidesznyik gazdasági vezetés eredményeként, jönni fog valamilyen csomag menetrendszerűen.

Előzmény: minderbinder (14)
Távolba Tekintő Creative Commons License 2002.06.21 0 0 18
"Mindent egybevetve az ügy aligha ártott a miniszterelnök népszerűségének: az emberek közel fele őt tartja alkalmasabbnak a tisztségre, míg Orbán Viktor a megkérdezettek harmada számára vonzóbb alternatíva."

Ha ezt a mondatot kihagyták volna, még el is hinném. Így viszont - mivel nyilvánvaló hazugságról van szó - a Medián egész felmérése hiteltelenné vált.

PAPEN Creative Commons License 2002.06.21 0 0 17
Azt gondolom, hogy a jelenlegi ellenzékiek, illetve a jobboldal véleménye ugyanúgy lesújtó maradt Medgyessy-ről, a baloldal pedig fegyelmezetten kitart MP mellett.
Athlay Creative Commons License 2002.06.21 0 0 16
A Medián igazolta a választásokon, hogy elég megbízható adatokat szolgáltat (vagy legalábbis jóval megbízhatóbbakat mint a többiek), úgyhogy szerintem most is hinni kellene nekik.
Don Palesz Creative Commons License 2002.06.21 0 0 15
Nem csoda, ha nem csokken a nepszerusege, ha a sajto igyekszik ot mindenaron tisztara mosni.Reggel az ATV-t nezve majdnem sirva fakadtam, ugy megsajnaltam szegenyket:)
minderbinder Creative Commons License 2002.06.21 0 0 14
"Sok hülyének minden mindegy!"

Ugy is van. Valtsuk le a nepet!! -:))

Egyebkent meg nekem abszolut nem mindegy es egyre jolesobb erzessel veszem tudomasul, hogy egyre tobb ember (jelenleg tobb mint 2/3-ad) gondolja ugy, hogy jo lenne mar normalisan gondolkozni a rendszervaltast megelozo idoszakrol es abbahagyni a Rogan-Pokorni fele eszement demagogiat.

Előzmény: bqasx (3)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.21 0 0 13
Néha sajnálom hogy nem élünk Svájcban, és nem tartünk népszavazást minden fontos kérdésről.

Gondolatkisérlet:

Alkotmányos válság van, az ellenzék szerint, és kiírják a népszavazást, erről a kérdésről.
Medgyessy megy cagy marad?

Ha a Médián jól mért, miért ne mért volna jobban, most is mint a többi tette anno, akkor a népszavazás megerősíti Medgyessyt! Elképzelhető? El!

A továbiiakban, minden a P.Ö.CS.-öket izgató kérdésrő lenne népszavazás. Meg minden ilyen zavart keltő kérdésről is.

Kérdem én, mi lenne a zavarkeltőkkel a P.Ö.CS.-ökkel, a hivatásos áskálódókkal?

Éhenhalnának? Feloszlanának? Nevetségessé válnának? Kivándorolnának? Megalakítanák a P.Ö.CS.-ök negatívját? A V.A.G.I.N.Á.T.???

portland Creative Commons License 2002.06.21 0 0 12
a legtöbb embernek az (lenne) a fontos hogy mikor lesz az ÁTLAGéletszínvonal legalább portugál, vagy görög színten... (((((((((((((((((:

"fecseg a felszín, hallgat a mély.."

MIDANNYIAN BÍRKÁK VAGYUNK HOGY ILYENKOR, ERRE NEM JÖVÜNK RÁ...

a multkor egy kisgyerek sírt a strandon, hogy nem kap fagyit, erre az anyja: "nézd csak ott jön egy bácsi ő nem szareti a sírós gyerekeket.."...és a GYEREK egyből elhallgatott...:))))

KI ISMER MAGÁRA...????????????????????

(TUDOM.. DEMAGÓG VAGYOK B..MEG..!!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!