Ugyanez, atirva 2009-re es megdobva egy kis garazs-rock'n'roll-lal:
"De jó még a Brutal Knights is. Ami leginkább a Ramones féle, dallamos punkot ülteti át 2006ba. Néha meg elborulnak, és kicsit Bad Brains-es lesz. Vagyis pont olyan, mint a 80-as évekbeli bandák. Csak náluk lehet érezni,hogy a proto/pop/77-es punk tényleg hatással volt rájuk." Sofa King #2
Volna 1 nagy kérdésem: A '80as évek elején volt 1 Ramones kazetta a kezemben,amin hiszitek-e,vagy sem,Simon&Garfunkel száma,a Mrs.Robinson is szerepelt,a Ramones előadásában. Mondanom se kell,sokkal jobb mint az eredeti. Namost,ezt a számot sehol sem találom.Semmilyen listában nem szerepel,nincs 1ik lemezen sem. Akkor hol van??
"Tommy így lett dobos, aki technikus vagy hangmérnök volt addig. Ennek is megvan a maga bája."
Ja, meg Tommy motorbiciklis pólójának is, amit az egyik korai felvételükön visel. Amikor megláttam, visítottam a röhögéstől, mert azt hittem, ilyet tizenkét éves kor fölött senki nem hord.
Egy hölgyismerősöm, aki fimonan szólva sem egy kiköpött rocker, azt mondta a felvételeket nézegetve, hogy
"Ennyire jópofa lúzereket se láttam még. Símán elhiszem, hogy valóban ilyen balfaszok, és nem csak a színpadon játszák az idiótát. És jó számaik is vannak."
Főleg a mind a négy srácnál más, de az egész zenekarnak egységesen hülyegyerek-megjelenést biztosító frizurák tetszettek neki. Főleg Johnny-é.
Ebben is van valami. Nagyon klasszok a korai dalok, lehengerlő az energia amivel előadják őket, és tényleg nagyon spontánnak is hat az egész. Talán ez utóbbi hiányzik nekem egy kicsit a későbbi eresztésből.
A youtube nagyon jó ebből a szempontból, tényleg sok klip és koncertfelvétel van fent vegyesen a korai és a késői korszakból.
Nos, igen. A Ramones pop / pock / punk zenére gyakorolt hatását elismerni nem csak azoknak illik, akik szeretik a zenekart, ugyanis aki megkérdőjelezi ezt a hatást, az a tényekkel megy szembe.
Nagyon sok zenekar nyíltan vállalta / vállalja, hogy a Ramones dalai meghatározóak a számukra.
Sajátos, de nekem úgy tűnik, hogy nagy respektje van a csapatnak.
Ez ízlés dolga, úgyhogy fölösleges különösebben belebonyolódni a dologba. Szerintem a "kései" Ramones-dalok jó része is nagyon zsír, csak én egy kicsit poposabbanak hallom a korai időszakban születetteknél.
Természetesen én is hallgatom és szeretem is mindegyik albumot a későieket és a koraiakat is. Teljesen komolyan mondom, hogy megtanultak zenélni, azért változott a stílusuk némileg, legalábbi ez az én álláspontom. A korai időkben esetleges volt minden. Eredetileg Joey volt a dobos, aztán rájöttek, hogy mégis inkább énekes lesz. Tommy így lett dobos, aki technikus vagy hangmérnök volt addig. Ennek is megvan a maga bája. Az igaz, hogy a stílusuk változott némileg, de a szellemiségük nem. 1974-től 1996-ig 2263 koncertet adtak, ez volt a fő profiljuk. Nem is értem, hogy mikor volt idejük egyáltalán lemezeket felvenni.
Ez egy klasszikus, sok zenekar esetében felmerülő vita. Ki-ki vérmérséklete, nézőpontja szerint beszél a szóban forgó zenekar kapcsán arról, hogy "megtanultak zenélni", "eladták magukat", "tágították a zenei horizontjukat", "slágergyártásra rendezkedtek be", "igényesebbé váltak", "elárulták a műfajt", "igyekeztek több embert megszólítani", "leköpték a múltjukat", "könnyedebb hangvételt ütöttek meg", stb.
Én ezt, a főleg az elvakult (ergo kevéssé vitaképes) rajongók által preferált témát nem igazán szeretem. Soha nem értettem, hogy egyeseknek (persze nem rád gondolok) miért élet-halál kérdése egy zenekar megítélése.
Kétség kívül jobban játszottak a jelzett korszakban, mint a kezdetekkor, és az is elképzelhető, hogy szűkösnek érezték a korai periódus kereteit, de én nem tudok attól a benyomásomtól szabadulni, hogy szándékosan vették poposra a hangvételt, mivel a zenélésből kellett, hogy megéljenek. Persze tévedhetek is.
A magam részéről egyaránt hallgatom a korai és a késői Ramones-számokat.
Valóban, mintha ama általam is emlegetett hitelesség a nyolcvanas években kissé erodálódott volna. Kétség kívül populárisabb hangnemet ütöttek meg a fiúk.
I don't like politics I don't like communists I don't like games and fun I don't like anyone Well I'm against it I'm against it
I don't like Jesus freaks I don't like circus geeks I don't like summer and spring I don't like anything I don't like sex and drugs I don't like waterbugs I don't care about poverty All I care about is me
I don't like playing ping pong I don't like the Viet Cong I don't like Burger King I don't like anything And I'm against it
Nagyon karizmatikus a banda: erre szoktam azt mondani, hogy ezzel a négy emberrel egyszerűen "tele van a színpad", még akkor is, ha nagy a kifutó, és éppen nem ugrálnak össze-vissza.
Egy ismerősöm lelkesen mutogatta x meg y rockbandákat, hogy hallgassam meg, hogy milyenek a szólók, milyen profi az ötszólamú vokál, stb. Én meg azt szoktam mondani, hogy a rakenról kurvára nem erről szól, hanem (számomra legalábbis) elsősorban a hitelességről, és arról, hogy annyi energia legyen benne, hogy ne bírj egy helyben maradni akkor sem, ha ezredjére hallod. Akik ezt zsiigerileg tudják, nem szorulnak rá, hogy jól játszanak.