Keresés

Részletes keresés

bambalazac Creative Commons License 2014.07.15 0 0 104
G. Ramone Creative Commons License 2014.07.12 0 0 103

Meghalt Tommy Ramone (Erdélyi Tamás) R.I.P.

Black Heart Affair Creative Commons License 2009.03.12 0 0 102

Ugyanez, atirva 2009-re es megdobva egy kis garazs-rock'n'roll-lal:

"De jó még a Brutal Knights is. Ami leginkább a Ramones féle, dallamos punkot ülteti át 2006ba. Néha meg elborulnak, és kicsit Bad Brains-es lesz. Vagyis pont olyan, mint a 80-as évekbeli bandák. Csak náluk lehet érezni,hogy a proto/pop/77-es punk tényleg hatással volt rájuk."
Sofa King #2

2009. aprilis 30. Trafo Bar Tango

BRUTAL KNIGHTS
punk/hardcore/rock 'n' roll RAMONES, Zeke, Dwarves, korai amerikai HC/punk vonalon.
http://www.youtube.com/watch?v=wN1HO_LMh4k

gacsat Creative Commons License 2008.12.26 0 0 101
Izé. A '90es évek elején.
Előzmény: gacsat (99)
gacsat Creative Commons License 2008.12.26 0 0 100
Hahahahahahaháááááááááááááá! Megvan!! Ha nem is Ramones,de qrrrwayoooooo!

http://209.85.129.132/search?q=cache:b_StSHR49wkJ:originalaversion.wordpress.com/2008/12/18/mrs-robinson-simon-garfunkel-1968-vs-the-lemonheads-1992-vs-bon-jovi-1995-vs-frank-sinatra-1969-vs-marc-anthony-%C2%BF2007-vs-bobby-solo-%C2%BF/+ramone+mrs+robinson&hl=hu&ct=clnk&cd=7&gl=hu&client=firefox-a
gacsat Creative Commons License 2008.12.26 0 0 99
Haló?!? Van itt valaki?

Volna 1 nagy kérdésem: A '80as évek elején volt 1 Ramones kazetta a kezemben,amin hiszitek-e,vagy sem,Simon&Garfunkel száma,a Mrs.Robinson is szerepelt,a Ramones előadásában. Mondanom se kell,sokkal jobb mint az eredeti.
Namost,ezt a számot sehol sem találom.Semmilyen listában nem szerepel,nincs 1ik lemezen sem. Akkor hol van??
G. Ramone Creative Commons License 2006.12.27 0 0 98
Akit érdekel: megújult a ramones.com, feltettek jópár videoklipet.
shady lane Creative Commons License 2006.07.26 0 0 97

Persze, voltak jó pillanataik a 80-as években is, de korántsem születtek olyan dalok,mint a zenekar korai szakaszában.

Előzmény: G. Ramone (90)
poén Creative Commons License 2006.07.25 0 0 96

"Tommy így lett dobos, aki technikus vagy hangmérnök volt addig. Ennek is megvan a maga bája."

Ja, meg Tommy motorbiciklis pólójának is, amit az egyik korai felvételükön visel. Amikor megláttam, visítottam a röhögéstől, mert azt hittem, ilyet tizenkét éves kor fölött senki nem hord.

Egy hölgyismerősöm, aki fimonan szólva sem egy kiköpött rocker, azt mondta a felvételeket nézegetve, hogy

"Ennyire jópofa lúzereket se láttam még. Símán elhiszem, hogy valóban ilyen balfaszok, és nem csak a színpadon játszák az idiótát. És jó számaik is vannak."

Főleg a mind a négy srácnál más, de az egész zenekarnak egységesen hülyegyerek-megjelenést biztosító frizurák tetszettek neki. Főleg Johnny-é.

Előzmény: G. Ramone (88)
poén Creative Commons License 2006.07.25 0 0 95

Ebben is van valami. Nagyon klasszok a korai dalok, lehengerlő az energia amivel előadják őket, és tényleg nagyon spontánnak is hat az egész. Talán ez utóbbi hiányzik nekem egy kicsit a későbbi eresztésből.

A youtube nagyon jó ebből a szempontból, tényleg sok klip és koncertfelvétel van fent vegyesen a korai és a késői korszakból.

Előzmény: fink (91)
poén Creative Commons License 2006.07.25 0 0 94

Nos, igen. A Ramones pop / pock / punk zenére gyakorolt hatását elismerni nem csak azoknak illik, akik szeretik a zenekart, ugyanis aki megkérdőjelezi ezt a hatást, az a tényekkel megy szembe.

Nagyon sok zenekar nyíltan vállalta / vállalja, hogy a Ramones dalai meghatározóak a számukra.

Sajátos, de nekem úgy tűnik, hogy nagy respektje van a csapatnak.

Előzmény: G. Ramone (92)
poén Creative Commons License 2006.07.25 0 0 93
Ez ízlés dolga, úgyhogy fölösleges különösebben belebonyolódni a dologba. Szerintem a "kései" Ramones-dalok jó része is nagyon zsír, csak én egy kicsit poposabbanak hallom a korai időszakban születetteknél.  
Előzmény: shady lane (89)
G. Ramone Creative Commons License 2006.07.25 0 0 92
Na de micsoda hatásuk volt másokra pl:

http://www.youtube.com/watch?v=iyAv5kdhSXw&search=Ramones

ezt nézzétek meg!
fink Creative Commons License 2006.07.25 0 0 91
Pont az első négy lemezükön vannak a legnagyobb slágereik,tehát ha úgy tetszik a popposabb számaik!Azért olyan kurva jók azok az albumok.
G. Ramone Creative Commons License 2006.07.25 0 0 90
Pl. a "Love Kills", a "Somebody Put Something In My drink" nem jó szám. Nem ötletes, nincs mondanivalója?
Előzmény: shady lane (89)
shady lane Creative Commons License 2006.07.25 0 0 89

Lehet, ez viszont úgy néz ki a klassz dalok írásának rovására ment. Szóval jobb lett volna, ha nem tanulnak meg.

Előzmény: G. Ramone (86)
G. Ramone Creative Commons License 2006.07.25 0 0 88
Természetesen én is hallgatom és szeretem is mindegyik albumot a későieket és a koraiakat is. Teljesen komolyan mondom, hogy megtanultak zenélni, azért változott a stílusuk némileg, legalábbi ez az én álláspontom. A korai időkben esetleges volt minden. Eredetileg Joey volt a dobos, aztán rájöttek, hogy mégis inkább énekes lesz. Tommy így lett dobos, aki technikus vagy hangmérnök volt addig. Ennek is megvan a maga bája. Az igaz, hogy a stílusuk változott némileg, de a szellemiségük nem. 1974-től 1996-ig 2263 koncertet adtak, ez volt a fő profiljuk. Nem is értem, hogy mikor volt idejük egyáltalán lemezeket felvenni.
Előzmény: poén (87)
poén Creative Commons License 2006.07.25 0 0 87

Ez egy klasszikus, sok zenekar esetében felmerülő vita. Ki-ki vérmérséklete, nézőpontja szerint beszél a szóban forgó zenekar kapcsán arról, hogy "megtanultak zenélni", "eladták magukat", "tágították a zenei horizontjukat", "slágergyártásra rendezkedtek be", "igényesebbé váltak", "elárulták a műfajt", "igyekeztek több embert megszólítani", "leköpték a múltjukat", "könnyedebb hangvételt ütöttek meg", stb.

Én ezt, a főleg az elvakult (ergo kevéssé vitaképes) rajongók által preferált témát nem igazán szeretem. Soha nem értettem, hogy egyeseknek (persze nem rád gondolok) miért élet-halál kérdése egy zenekar megítélése.

Kétség kívül jobban játszottak a jelzett korszakban, mint a kezdetekkor, és az is elképzelhető, hogy szűkösnek érezték a korai periódus kereteit, de én nem tudok attól a benyomásomtól szabadulni, hogy szándékosan vették poposra a hangvételt, mivel a zenélésből kellett, hogy megéljenek. Persze tévedhetek is.

A magam részéről egyaránt hallgatom a korai és a késői Ramones-számokat.

Előzmény: G. Ramone (86)
G. Ramone Creative Commons License 2006.07.25 0 0 86
Szerintem csak megtanultak addigra zenélni.
Előzmény: poén (85)
poén Creative Commons License 2006.07.25 0 0 85

Valóban, mintha ama általam is emlegetett hitelesség a nyolcvanas években kissé erodálódott volna. Kétség kívül populárisabb hangnemet ütöttek meg a fiúk.

Előzmény: shady lane (84)
shady lane Creative Commons License 2006.07.25 0 0 84
Nálam az első négy sorlemez alap. Na és persze az It's Alive. Talán ez a kedvencem. Utána, hát nem is tudom...
poén Creative Commons License 2006.07.05 0 0 83
Konstruktívak a fiúk.
Előzmény: G. Ramone (82)
G. Ramone Creative Commons License 2006.07.03 0 0 82
I'M AGAINST IT

I don't like politics I don't like communists
I don't like games and fun I don't like anyone
Well I'm against it I'm against it

I don't like Jesus freaks I don't like circus geeks
I don't like summer and spring I don't like anything
I don't like sex and drugs I don't like waterbugs
I don't care about poverty All I care about is me

I don't like playing ping pong I don't like the Viet Cong
I don't like Burger King I don't like anything
And I'm against it

(The Ramones – 1978)
poén Creative Commons License 2006.07.01 0 0 81
G. Ramone Creative Commons License 2006.07.01 0 0 80
Sajnos csak felvételről láttam őket. Ezt a felvételt kiadták CD-n: Don't Come Close, rajta van a kép és a hang is külön-külön.
Előzmény: poén (78)
poén Creative Commons License 2006.07.01 0 0 79

Nagyon karizmatikus a banda: erre szoktam azt mondani, hogy ezzel a négy emberrel egyszerűen "tele van a színpad", még akkor is, ha nagy a kifutó, és éppen nem ugrálnak össze-vissza.

Egy ismerősöm lelkesen mutogatta x meg y rockbandákat, hogy hallgassam meg, hogy milyenek a szólók, milyen profi az ötszólamú vokál, stb. Én meg azt szoktam mondani, hogy a rakenról kurvára nem erről szól, hanem (számomra legalábbis) elsősorban a hitelességről, és arról, hogy annyi energia legyen benne, hogy ne bírj egy helyben maradni akkor sem, ha ezredjére hallod. Akik ezt zsiigerileg tudják, nem szorulnak rá, hogy jól játszanak.

poén Creative Commons License 2006.07.01 0 0 78
Tényleg, láttad őket élőben?
Előzmény: G. Ramone (76)
G. Ramone Creative Commons License 2006.07.01 0 0 77
Ez egy 1978-as brémai felvétel, a Musikladen c. műsorban adták le.
Előzmény: poén (75)
G. Ramone Creative Commons License 2006.07.01 0 0 76
Igazad van, ezt mondom már 25 éve!!!!!
Előzmény: poén (74)
poén Creative Commons License 2006.07.01 0 0 75

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!