MN beszámoló:
"...
Medgyessy Péternek 1978-1982 között a feladatköre volt, hogy lehetetlenné tegye a külföldi hírszerzők működését hazánk ellen a Pénzügyminisztériumban. A pártelnök kérte a nézőket döntsék el, hogy vállalható-e, hogy valaki a haza érdekében kémelhárítással foglakozzon. Kovács cáfolta Rogán Antalnak azon kijelentését, hogy 1970-1980 között politikai rendőrség lett volna Magyarországon. Véleménye szerint azt kell vizsgálni, hogy mit csinált az, aki a rendőrségnek dolgozott. Hangsúlyozta, hogy a III/III ügyosztály más volt, mint a III/II ügyosztály.
Aczél Endre, Medgyessy Péter szerepét kérdezte hazánk IMF-hez csatlakozásában. Megemlítve azt, hogy a belügy magához ragadta a fontos embereket azokban az időkben, és ellenforradalom gyanúja esetén mindenki, aki számított rangot kapott.
Kovács László elmondta: neki már akkor szigorúan titkos feladata volt, hogy előkészítse a szovjet rendszer függősége alóli kibújást. Abban az időben az MSZMP központjának külügyi osztályán dolgozott „ezt nem kell a Magyar Nemzetnek megírnia.” - fűzte hozzá. Medgyessy Péter azokban az időkben az MSZMP-KB-ban dolgozott nagyon fontos „dolgokon”. Feladata volt az ország IMF-hez csatlakozásának előkészítése. Ezt nyugodtan lehetett csinálni, hiszen Brezsnyev akkor már nagyon beteg volt. "1982-től még a KGST alatt elkezdtem a EU felé nyitáson dolgozni" - folytatta Kovács László.
..."
Basszuskulcs!
Ezek ketten kicsinálták a komcsikat meg az oroszokat. Tökös magyar gyerekek. Nem szerettem volna a külföldi titkosszolgálatok helyében lenni. :))
Elsírom magam.
És én még azt hittem a komcsikról, hogy ...
:)))