Poci76:
""Medgyessy Péter egy elnyomó rendszernek volt a kiszolgálója, aktív részese."
Akárcsak 10 millió másik ebben az országban."
Persze, ha a kommunizmusról van szó, akkor legyintesz, esetleg összekacsintasz (elv)társaiddal, és azt mondod, ugyan, egyformán sárosak vagyunk mindannyian. Ha azonban másról, akkor ott a jobboldal, meg van a bűnös...
Részlet az interjúból:
"Szigorúan titokban tárgyaltunk az IMF-fel és a Világbankkal, olyannyira, hogy az illetékes magyar hatóságok sem tudtak róla"
Nem tudom mi bajotok van? A nyugatnak dolgozott, a nagytőkének meg a pénztőkének! Kettős ügynök volt. A rendszerváltáson dolgozott már akkor. Kitüntetést érdemelne :)
"Medgyessy Péter egy elnyomó rendszernek volt a kiszolgálója, aktív részese."
Akárcsak 10 millió másik ebben az országban.
"emberek pusztán véleményük miatt a börtönbe kerülhettek"
Mikor került börtönbe valaki a véleménye miatt utoljára? (Nem kötekszem, tényleg érdekel.)
"Kémek kapcsolatot ápoltak pl. az előbb említett elnyomotakkal, ami miatt kémelhárítók üldözték őket"
A kémek legfeljebb azért "ápolnak kapcsolatot", mert a hazájuk érdeke azt kívánja, különben le sem sz@rják az "üldözötteket". Itt egyáltalán nem emberbaráti cselekedetről van szó. A kémelhárítók pedig nem ezért üldözik őket, hanem mert az adott (akár jó, akár nem jó) rendszer megbuktatásán, az adott állam elpusztításán munkálkodnak.
Valóban így van.
Piros szekfűvel francia öltönyöm gomblukában szoktam titkon kutatni országunk ellenségeit.
Ezt az eleganciát sokan nem értik meg.
Nem értik, nem tudják, hogyan volt az régen és ma.
De én a munkának vagyok, ezzel nem sokat törődöm, mit írnak rólam.
Ez is egy szakma, miért ne csinálnám, ha fontos nekem és sokaknak, mindenféle embernek akikkel találkozom, ez fontos.
Ugye csak viccelsz?! Nem mentem fel a gyilkosokat, sem a rablókat. Nem is ez volt a topic nyitója, ha jól értelmezem.
Amit kifogásolok, megismétlem (utoljára): Medgyessy Péter egy elnyomó rendszernek - olyan rendszernek, amelyben emberek pusztán véleményük miatt a börtönbe kerülhettek, ám mégis sokan gondolkoztak másképpen (másképpen, mint pl. Medgyessy) - volt a kiszolgálója, aktív részese. Kémek kapcsolatot ápoltak pl. az előbb említett elnyomotakkal, ami miatt kémelhárítók üldözték őket (a kémeket és az úgynevezett hazai imperialista ügynököket). vertsée?
A kémek nyilasok idején is a magyarok ellenségei voltak, a kémelhárítók pedig akkor is a magyarok érdekében dolgoztak. Szerintem a kémelhárítás minden rendszerben becsülendő szakma. A kémek ugyanis mindig "rosszfiúk", akárcsak a rablók, vagy a gyilkosok. A kémelhárítók és a rendőrök pedig a "jófiúk". Vagy te felmentenéd a rablókat és a gyilkosokat, mert a nyilas, vagy a kommunista rendszer idején "dolgoztak"? Hát ugyanígy ne mentsd fel az ellenséges kémeket sem!
Ezt a magas szellemi mélyrepülést! ;)
Your humour iz very gud! U have gud sense of humour. Jut eszembe, engem Medgyessy Buddhára emlékeztet, na nem a tokás kopasz kinézetére, hanem mélységére, bölcssségére. S lám, a követői is hasonló átszelleműltséggel bírnak. Dzsémsz Bond, nemde?!
Szóval, titkosügynök (D-209) barátunk, közös barátunk, testvérünk a rendszert szolgálta, méghozzá az elnyomót. Érted?!: a nyilasok idején is volt (kérem nem azzal jönni, hogy más volt a nyilasok idejében, mert a nagyon szar és a szar között nem tudok momentán különbséget tenni) kémelhárítás, oszt nem emeljük őket dzsémszbondi magasságokba, igaz egy sem lett közülük miniszterelnök!
Hát nekem nem is vele van a bajom, hanem a pártjával. Konkrétan Kováccsal, Kósánéval, Szilivel, Lendvaival meg Kunczéval. Önmagában Medgyessy még akár lehetne szimpatikus zsurfiú is, de így...
Különben meg hagyjuk, elég baja lehet neki minélkülünk is.
cucu
Nagyon érdekes a T. jobbos topictársak reagálása: mondjon le, takarítsuk el, stb.
Ezzel szemben pedig szerintem igenis nagy megbecsülést érdemel az, aki ellenséges ügynökök lebuktatásával foglalkozott. (Az ország akkori érdekeinek megfelelően ez akkor a nyugati ügynököket jelentette persze.) Ez ellen legfeljebb a franciáknak lehetne kifogása, de nem a magyaroknak.
Ezzel az erővel nyugottan rá lehet szállni az akkori idők összes állampolgárára, mert kiszolgálták az akkori rendszert.
Semmi különbség nincs azok között, akik akkor dolgoztak a kémelhárításnál, és akik ma teszik ugyanezt: minannyian a nemzet érdekeit szolgálták. Nem piti kis besúgók voltak, mint pl. Cs.I. Ha Medgyessy tényleg kémelhárító tiszt volt, akkor erre büszke lehet. Ő a magyar James Bond :-)