Bocsi! Mivel nem használtam a PhSh-ot semmi komolyra, mondhatni zöldfülű vagyok, az is gondot okoz, hogyan változtassam a képek méretét, miközben a helyükre illesztem.
Üdv! 13.1-es Photoshop-pal szeretnék egy fényképcsoportot létrehozni. A gondom az, hogy a kész képnek egy puzzle elemet kell fednie. Annak ugye idétlen formája van. Hogyan tudnám a formát követni a képek összeállítása közben?
KÉt lehetőséged van még: (ha Canon) DPP-ben batcjh process, egyébként messze a legjobb jpeg-et adja, és a fgépben fotózáskor RAW+ Jpeg. EZ utóbbi szelektálásra épp elég jó. Ha az expo 90%-os, akkor már jó lesz a gépi jpeg is.
Holnap le kéne adjak kb 800 képet szelektálkásra, de nem tudom mikor, és hogyan fogom lementnei RAW-ból JPG-be, mert egynelőre még dolgozom a lánnyal és készülnek képek ma is. Viszont holnap nem azzal akarom tölteni az időm, hogy egyenként elmentem a képeket, amiket CAMERa RAW megnyit, aztán átküld Ps-be, és ott ugye mint nézőkép megjelenik.
Az oké, hogy mentés, és JPG-ként mentem, de egyenként, mire lementek mindent megbolondulok,l és elmegy vele egy csomó időm.
Ha erre van valami megoldás, az nagyon jó lenne, mert akinek a képek mennek szelektivizálásra nem tudja megnyitni, és nem tudom még hogyan fogom megtudni melyik kell neki és melyik nem?Szóval ha van valami csoportos mentés JPG-ben, vagy valami hasonló akkor azt dobjátok már át, hogy hol találom meg, vagy hogyan kell megcsinálnom....
Köszi előre is. Jah, más progi is jó, ha van, de nekem Adobe PS CS5.0-van jelenleg.
Nagyon rendes vagy, köszönöm szépen, de az 5.02-es is eredeti sorozatszámmal rendelkező CD, ha ez öreg, akkor a 2.0-ással sem hiszem, hogy sokra mennék. A virtuális pc-vel meg az a baj, hogy Win7 Home Prémium az operációs rendszer típusa, és naná, hogy ez nincs a felsorolásban, amely alá le lehetne tölteni. Úgy néz ki, hogy a kör bezárult, azért elég nevetséges, és kicsinyes az" Adobe"-től, olvasom az ajánlott linkeken, sok hasonló probléma van.
Letöltöttem a gimp-et, megpróbálom azzal szerkeszteni a dolgaimat, hátha jó lesz arra, amire kell, bár az első lépések nem annyira kecsegtetőek, de majd meglátjuk.
Hátha később találok valamit jobb megoldást, bár erre elég kicsi az esély.
Köszi, de próbáltam a kompatibilitási hibaelhárított, nem ért semmit. Megkérdezte, hogy melyik verzióban futott utoljára rendesen, megadtam az XP-t, de az nem ezen a gépen volt, ez egy totál vadiúj gép, tehát korábban semmi nem futott rajta. A magától való hibakeresés sem hozott megoldást, bár nagyon reménykedtem ebben a megoldásban, mert hát hiszen elvileg erre lenne kitalálva. (Ment ez még WIN ME alatt is, de most kifogni látszik rajtam).
A bejeletkező képernyő megjelenik, de hiába kattingatok a Photoshop telepítése gombra, nincs "következő" lépés, csak "kilépés".
Sziasztok, segítséget kérnék, ha lehet és ha egyáltalán van rá megoldás.
Van egy ezeréves, teljesen hivatalos A. Photoshop 5.02-es programom. Az XP kimúltával Win7-re cseréltük az operációs rendszert (64 bit), erre viszont nem lehet telepíteni. A bejelentkező képernyő után nem indul el.
Annyira nem kell, hogy méregdrágán újat vegyek, a célnak megfelel(ne) a régi is, jó lenne még használni.
Lehet valamit tenni?
(Próbáltam a régi verziós program hibaelhárítóját, de semmi eredmény, bár lehet, hogy csak béna voltam.)
Nagyon egyszerű ps használó vagyok néhány éve, de ha a szegélyére gondolsz a kivágásnak az a kivágás hiba lehet. Hiszen a háttere láthatatlan a képnek. Ha precíz szegélyre gondolsz, akkor használd a ceruza kijelölést ecset helyett és radírozd ki kockánként.
Próbáltam a gif et és a tif et is de ua mind. Tehát meg van az alakzatom arra körbevágást használok. már ott látszik hogy van háttere a képnek. Majd mentés webre png24. beillesztés weblapba és ott preload img effektet használva rögtön kiütközik hogy nem jó. Közelítek a kurzorral még nem érem el a kép szélét már vált is a másikra mert a képnek bár nem látszik de van háttere amit a legszélesebb képpontok határoznak meg négyzetben. hu remélem érthető volt
Köszönöm a választ de akkor rosszul tettem fel a kérdést.
tehát egy szabálytalan alakzatot szeretnék úgy menteni hogy ne legyen háttere. a PNG-nél bár nem látszik van háttere. A szabálytalan alakzatnak a széle legyen a kép vége
Segítséget szeretnék kérni. ps 6 -ban hogy kell kivágni és elmenteni egy képet hogy pontosan a kép szélei legyenek a körvonalak. Egy négyzet alapu képnél nem probléma de egy szabálytalannál nem tudom megvalósítani.
Egy telepítéssel kapcsolatos kérdésem van. Van e valakinek tapasztalata e téren.Telepítettem egy PS CS4-et(sz.számmal) és feladta a regisztrálási lehetőséget.Lehet e,kell e,szabad e regisztrálni?Elfogadja e a regisztráláskor az eddig működő sn-t?Előre is köszönöm!