Keresés

Részletes keresés

davidia Creative Commons License 2002.06.18 0 0 18
Ennek némileg ellentmond, hogy az aranycsapat mezét azért nem engedték pár éve újranyomatni mert azon a vöröscsillagos népköztársasági címer szerepelt. Pedig a mezek eladásából származó bevételt jótékony célra szerették volna felhasználni, nem pedig a világforradalom terjesztésére.

Egyébként nagyon sok ország címerében is szerepel a vörös csillag. A vonatkozó törvény ezeket kiveszi a törvény hatálya alól. Mi a különbség akkor két ugyanolyan vörös csillag között?

Nem tartom elfogadhatónak egyetlen jelkép betiltását sem. De pofán lehet vágni azt, aki horogkeresztes zászlókkal járkál...

Előzmény: db (16)
Papa Krest Creative Commons License 2002.06.18 0 0 17

Önkényuralmi jelkép. Nem tiltott. Még.
Idő. Pénz. Tarifa. Ajánlat?

db Creative Commons License 2002.06.18 0 0 16
Dehogynem, kovetkezetes.

Nem a voros csillag onmagaban szamit tiltott szimbolumnak, hanem a voros csillag, mint a szovjet-uralom jelkepe, es igy is csak akkor, ha a szobanforgo eszmerendszer nepszerusitesenek celjabol hasznaljak (vagyis pl muzeumban szinten szabad hasznalni, mint kiallitasi targyat)

Mondjuk attol meg, hogy kovetkezetes, en baromsagnak tartom a tiltast, de hat ez van :)

Előzmény: sz (14)
szekerce Creative Commons License 2002.06.18 0 0 15
Azt hittem, a gyümölcsöknek az a dolguk, hogy magukoz vonzzák az állatokat. De akkor miért olyan savanyú a citrom? A száraz vidékeken honos citrusfélék gyümölcse azért savanyú, hogy ne szeressék az állatok.
Van olyan állat, amelyik szereti?
Az állatok jóllakatása csak kellemes mellékhatás olyankor, amikor a növények az állatokat használják a magok elszállítására.
De, az állatok másként érzékelik az ízeket?
Igen, van olyan állat amelyik másként érzékeli az ízeket....

Előzmény: szoke_lany (3)
sz Creative Commons License 2002.06.18 0 0 14
Egyébként a szabályozás sem következetes:
írták már a Heinekent, aztán ott van a Converse is:
Előzmény: verz (9)
sz Creative Commons License 2002.06.18 0 0 13
És ugye a Vezér szépen bevitte a Parlamentbe... :)
Előzmény: Birka vagyok BEEE (11)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.18 0 0 12
...miért, miért, mert az aktuális hatalomnak nem volt más eszköze, mint a vallott keresztényi erkölcs és megbocsátás ellenére gyűlöletet szítani a korábbi eszmék ellen... mégis megbuktak, a gyűlölet is elmúlik, ha csak szított és nem belső érzés...
Előzmény: verz (-)
Birka vagyok BEEE Creative Commons License 2002.06.18 0 0 11
Ha már önkényuralmi jelkép: A magyar korona vajon mit jelképezett évszázadokon át?
Egy polgári demokratikus államot, ahol semmiféle önkény, elnyomás, stb. nem létezett? :-)
fogezmenni Creative Commons License 2002.06.18 0 0 10
Alakul ez, mar a feszulet sem koser(ez se rossz).
Spec en sem ertem, miert tilos barmifele "rajz" nyilvanos helyen valo megmutatasa, meg akkor is, ha az valakikben, vagy mindenkiben rossz emlekeket ebreszt.
verz Creative Commons License 2002.06.18 0 0 9
Te mindig olyan okosakat tudsz szólni! Ráadásul a kutya se akar (legalábbis én nem) megváltoztatni "rég bevált jelképeket" (gondolom itt a keresztre céloztál), hanem azt tartom hülyeségnek, h néhány jelképet tiltó listára tesznek (olyanokat is, amelyek a világ legtöbb országában nem tiltottak), más - hasonló indokkal betiltható - jelképek meg maradnak...
Előzmény: magyarpolgar (8)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.06.18 0 0 8
A topikhoz még annyit, bírom amikor görcsösen valaminek a jegyében próbálnak meg megváltoztatni emberek olyan elfogadott az emberiség kultúráján alapuló dolgokat. Himnuszt is újat akart iratni vmelyik mszp-s államtitkár még 6 éve. Te is egy ilyen vagy? Futurizmus? döntsünk le minden értéket aztán kreáljunk mesterségesen új értéktelen dolgokat mert az olyan modern.
magyarpolgar Creative Commons License 2002.06.18 0 0 7
Ha zat írtad volna, hogy mindig emlékeztessék az embereket Krisztus mártíromságára , akkor ok. lenne. Így viszont egy írtó nagy baromság.
Előzmény: verz (6)
verz Creative Commons License 2002.06.18 0 0 6
Mondjuk a kereszténységnek van másik, talán kevésbé "hatásos" szimbóluma is: a háromszögbe zárt szem (az Atya és a Szentháromság jelképe). Talán éppen azért választották annak idején ezt az kivégzőeszközt a fő jelképnek (a mártíromság mellett), h mindig emlékeztessék az embereket az Egyház hatalmára.

Hívő emberként meggyőződésem, h Krisztus nem értene egyet a kereszttel mint jelképpel...

Előzmény: Gall Zsolti (4)
verz Creative Commons License 2002.06.18 0 0 5
Sőt, csak pult alól szabad majd árusítani! :)))
Előzmény: szoke_lany (3)
Gall Zsolti Creative Commons License 2002.06.18 0 0 4

Hát a feszületnek több okból is ott lenne a helye.

Egyrészt azért, amit Te leírtál, másrészt azért is, mert nagyon izléstelen dolog egy ókori kivégzőeszközön haldokló embert mutogatni jelképként. Ezt a véleményt már lényegében a Dalai Láma is elmondta. Nem csoda hogy félelmet kelt az emberekben, hiszen a szenvedést, a halált juttatja eszükbe.

Vajon miért nem választotak valami angyalkát, vagy más jópofa, optimista vallási motívumot jelképpé?

Gyerekkoromban a varjak riasztására sok falusi egy döglött varjat szegezett madárijjesztőül egy kereszt szerű fára. Azzal madarakat rasztgattak. Ezzel meg embereket. Nekem ez jut az eszembe....

Előzmény: verz (-)
szoke_lany Creative Commons License 2002.06.18 0 0 3

Azért gondolj bele, ha a narancs is felkerül az "Önkényuralmi jelképek" listájára, akkor majd letakarva szabad csak fogyasztani?!

verz Creative Commons License 2002.06.17 0 0 2
Érdekes volt az említett topik, kár, h kimúlt!
Előzmény: deniboj (1)
deniboj Creative Commons License 2002.06.17 0 0 1
Előzmény: verz (0)
verz Creative Commons License 2002.06.17 0 0 0
Na, mi van? Még 0-ni is nekem kell??? :) Tényleg ennyire érdektelen a téma vagy Kovács, ill. Medgyessy fikázása ennyire leköti minden erőtöket?
Előzmény: verz (-)
verz Creative Commons License 2002.06.17 0 0 topiknyitó
Ezek körül az "önkényuralmi jelképek" körül nagy kavar van! Nem értem miért tiltott a vörös csillag (kivéve a Heinekennél...), miért nem a kereszt (amely jelkép alatt szintén százezreket irtottak ki), miért tiltott a horogkereszt (amely sokkal ősibb, már az ókorban használt jelkép, mint a nácizmus...), miért nem a Dávid-csillag és még hosszan lehetne sorolni! Mi a véleményetek? Miért "bűnös" az egyik szimbólum, miért nem a másik?

Egyébként íme néhány infó a Heineken vörös csillagjáról:

A cég alapítva 1863-ban.
A csillag a Holland és az európai sörfőzdék szimbóluma volt a középkortól - a sör minőségét védő mágikus erőt tulajdonítottak neki.
A vörös csillag alapításától a H. védjegye.
A hidegháború idején - a rossz komm./szoc. asszociációk miatt - a védjegyet piros szegélyű fehér csillagra változtatták, a kommunista rendszer eltünésekor (!!!!) visszatértek az eredeti vörös csillaghoz!!!

Tehát abszolút nem tekintik "bűnösnek" a csillagot a kommunista túlkapásokért!

És egy érdekes kép Philadelphia Museum of Art bejáratánál:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!