Keresés

Részletes keresés

szigetelőszalag Creative Commons License 2002.06.16 0 0 8
A fene tudja. Szerintem sem az MN, sem a Sajtóklub nem használt a Fidesznek.

A MIÉP magának köszönheti és kisebbrészben a Fidesznek, hogy nincsen a parlamentben.
No meg a demokratikus érzelmű választóknak.
Szerintem elfelejthetik a parlamentet - örökre.
És ez így is van jól.

Előzmény: vaki (7)
vaki Creative Commons License 2002.06.16 0 0 7
Szerintem kevésbé - gondolj a köztv meg a Sajtóklub nézettségi adataira (max. az árthatott, amit a libarális sajtó nyilvánosságra hozott), Kövér sokkal többet ártott, meg az hogy "elfelejtettek" távolodni a Miéptől a szavazatok reményében. (mondjuk a Miép ezzel esett ki)
Szvsz Csurka 100-as bejelentése után nyugodtan le lehetett volna állni a szélsőségesebb retorikával, onnan kezdve minden Miépes tudta, hol a helye.
Előzmény: szigetelőszalag (6)
szigetelőszalag Creative Commons License 2002.06.16 0 0 6
Olvastam, és igen tetszett (különösen Ungár - nagyon jó a nyelvezete).

Nem hűséges pártkatonákat kell kinevelni, hanem kritikusokat.
Nekem a másik meggyőződésem, hogy az arcátlan acsarkodásnak is - melyet a jobbos médiakommandó csinált - , óriási szerepe volt abban, hogy zakóra fordultak a dolgok.

Előzmény: vaki (5)
vaki Creative Commons License 2002.06.16 0 0 5
Valóban de ilyen pártban mint a FIDESZ nem ismerheted el, hogy hibáztál, akkor fejeknek kellene hullani, de vajon kiének?

Pokorninak, aki amíg rá nem osztották Kövér szerepét a valódi konzervatívok számára leginkább megfogható volt?
Kövérnek, aki alapító tag és ölni is képes lenne a Fideszért? (Csak a narancs...)
Viktornak, aki az egésznek a feje és aki a népszerűség záloga?

Ez így nem megy, ennél sokkal könnyebb a tanácsadókat kirúgni és készülni az ellenzéki 4 évre.
Egyébként ha olvastad a Csak a narancsot...(írásod alapján gondolom igen) abból kitűnik honnan ered a Fidesz ellenszenve az értelmiséggel szemben. Kénytelenek megvárni hogy kifejlődjön a mai ifjúságból egy új jobboldali valódi értelmiség (nem a Bayer-Lovas szintre gondolok), aki tűzön-vízen át hűséges a párthoz.

szigetelőszalag Creative Commons License 2002.06.16 0 0 4
Pedig az önkritika néha többet ér.
Orbán amúgy egyértelműen félt: bebetonoztatta magát az elnökségbe (hiszen a tekintélye még nagy), így akár a párt is szétmehet (lsd. fkgp, kdnp), de ő akkor is elnökségi tag. Ebből következően nem is hiszem, hogy lesz szembenézés, kritika.
Én egy pár embert ismerek, akinek maga Orbán volt sok.
Előzmény: Törölt nick (2)
Perichole Creative Commons License 2002.06.16 0 0 3
Hát persze! Azok a betegek is úgy gyógyulnak meg, akik placebót szednek, hogy azt hiszik, igazi a tabletta!
Előzmény: szigetelőszalag (1)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.16 0 0 2
Csak semmit nem elismerni!
Ez a fiúk jelszava.
Előzmény: szigetelőszalag (-)
szigetelőszalag Creative Commons License 2002.06.16 0 0 1
Jó, én ezt vágom, de szerintem már ők is elhiszik azt a hablatyot, amit előadtak a kongresszuson.
Előzmény: Perichole (0)
Perichole Creative Commons License 2002.06.16 0 0 0
Egészen biztos, hogy teljesen reálisan látják. De azt nem lehet mosolyogva, és főképp bíztatóan-buzdítóan kommunikálni. Fontos a látszat!
Olyas valamihez lehet ezt hasonlítani, mint amit egy filmben láttam egyszer (az egészből erre a pár gondolatra emlékszem). Ha minden reménytelen, ha összecsaptak a hullámok a fejed fölött, ha mindent elveszítettél, vedd elő a legjobb cipődet, fényesítsd ki, és vidáman indulj új lehetőségeket keresni! Fényesítenek és keresnek.
A győzteseket szeretik. A veszteseket legföljebb sajnálják.
Előzmény: szigetelőszalag (-)
szigetelőszalag Creative Commons License 2002.06.16 0 0 topiknyitó
Olvasgatva a XV. Fidesz kongresszusról szóló beszámolókat, nekem ez jött le:
-már megint külső okokra vezették vissza a vereség okát (önfelmentő magyarázat),
-Orbán érzi, hogy gáz van Happy End és egyéb korrupciós ügyekben, ezért a "minden idők legkorruptabb korszakáról" beszél,
-Pokorni szerint is csak abban hibáztak, hogy a kampány nem volt eléggé éles (Pokorni Úr! Mi történt a két forduló között?),

Mindez pontosan úgy történt, ahogyan a "Csak a Narancs volt" c. könyvből kiolvashatja az ember.

Vegye már észre a Fidesz, hogy elsősorban azért veszítették el a választásokat:
-mert elhalasztottak egy pár dolgot véghezvinni,
-körüllengte az államot a korrupció bűze,
-maguk ellen fordították a mérvadó értelmiség 95%-át (s ez ellen nem segített a saját udvar kinevelése sem - nem mindenki szereti Loviék ámokfutását, szvsz),
-etc-etc.

Jó lenne, ha reálisabban látnák a dolgokat. Szerintem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!