egyetlen topicot talaltam a vitorlazorepulos temakorben, es nem akarok egyetlen kerdes erejeig ujat nyitni. Meg tudna valaki mondani, hogy melyik Budapesti/Budapest kornyeki klubban oktato Farkas Istvan? (En meg csak Farkas Pistakent hallottam ot emlegetni egy repulos napon kb. egy eve:-)
Udv,
Csabikám Drága ! Megelőztél. Annyit hozzá, hogy hogy azért a csillagok kedvező állása (meghát a megfelelő létszám...) is kell hozzá, de minden újabb jellentkező javítja az esélyeket. Úgyhogy bjump, ha érdekel, akkor csak bátran : 30/2212674
Nálunk Pécsen, sima egyszerű repülgetős tábor szerveződik július 1-től, egy héten át. Gyakorlatilag a kezdőkkel és a B-C vizsgásokkal fogunk foglalkozni, és kb hajnali ötkor kezdenénk minden nap, hogy az iskolakörök szépen meglegyenek mindenkinek hiánytalanul. Itt elvileg lehet kérdezni látni, és a klub árainak megfelelően iskolaköröket repülni okatatóval. Most ennyi ugrott be elsőre. Gyakorlatilag én az egyik napon leszek csörlőkezelő, így most hirtelen mást nem tudok mondani. Van nagyvasunk (IS28B2) és Góbé is, ami a kiképző gépeket illeti! A sátorozás és a szobabérlés megoldható!
Szia bjump!
Július 8.-tól szervezünk egy tábort Kiskunfégyházán.A tábor ideje egybeesik a reptéren megrendezett Club OB edzőhetével, így megtudnátok nézni az alapokat és a versenyzést is.
Üdv
Igen, csak olyasmi helyet keresnék, ahol egy hét alatt elég sok mindent megmutatnak, amit lehet. Nem csak egy fél órás bemutató a gépek körül meg egy iskolakör, hanem picit több. Szóval nincsen semelyik reptéren ilyesmi tábor? :-((
Szerintem, ha kimész bármelyik reptérre valamelyik üzemnapon, és befizetsz egy körre (vagy akár annélkül is) bármit szivesen elmondanak neked, vagy meg is mutatnak. A pilóták nagy részének ugyanis van egy olyan ismérve, hogy imád arról beszélni amit csinál.
Ezek számára van - megbizásból - egy ajánlatom. A vitorla EB-re érkező izraeli pilóta kisegitőket keres Békéscsabára július 6-20 közötti időre, három főt. Ezek közül legalább egynek tudni kell angolul (vagy héberül), egynek kocsit vezetni éa utánfutót vontatni és nem baj, ha valaki egy kicsit a vitorlázógéphez is ért. (Hogy szakszerüen tudja lemosni a szárnyat, ne fujjon bele pitotcsőbe) Ezek az EB ideje alatt Békéscsabán a reptéren sátoroznának, (sátrat, hálózsákot hozni kell), a szállásdijat és a kaját (esetleg némi sört is) a pilóta fizeti. Itt kellőképpen beleszagolhatnak a repülőéletbe mindjárt a legmagasabb fokon, világszinvonalu gépeket és menő pilótákat láthatnak.
De éppen olyan táborra gondoltam, ahol olyan emberkéket várnak, akik még szine repülőt sem láttak! Elég sok ismerősömet érdekelné a dolog, de nincsen vizsgájuk, talán nem is akarnak komolyan repülni, csak mondjuk egy hétig szagolnának bele a reptéri életbe.
Augusztus elején lesz a debreceni repülőklubban a Civis-kupa nevü kiscsoportosoknak való verseny (minden koszorus indulhat) ami gyakorlatilag MVK-tábornak is felfogható, mert a versenyeredményeket az MVK-ba is be lehet adni. A telefonszámokat nézde meg a www.politext.hu/aeroklub.htm cimen.
*** Tud valaki vitorlázórepülős táborról? ***
Nem olyanra gondoltam, amikor mindenki mehet vizsgázni, meg sokan kint vannak... 3 éve voltam egy olyan táborban, ahol olyan fiatalok voltak, akik még egy Góbét sem láttak. Ismerkedési szinten megmutattak nekünk mindent, napi háromszori felszállás volt. Ja, és nem 60.000 forint volt egy hét. Na, valami ilyesmit keresnék.