Keresés

Részletes keresés

keresetlenu Creative Commons License 2002.06.18 0 0 128
Orbán angolnyelvű beszédei nyugodtan felrakhatók bárhová. Aki valaha hallotta - és elég sokan vannak ilyenek - tudja, hogy azzal biztosan nincs baj.
Előzmény: sz (122)
sz Creative Commons License 2002.06.18 0 0 127
Azért meghallgatnám Orbán angol beszédét is - ezt a nyelvet állítólag ismeri...
Előzmény: Turulmadár (125)
sz Creative Commons License 2002.06.18 0 0 126
Ódri, Turulmadár: azért ezt a felszólalást előadásnak titulálni... Hááát, meredek :D
Előzmény: Ódri (124)
Turulmadár Creative Commons License 2002.06.17 0 0 125
Jawítwa - köszönöm.

Nem tudok róla, hogy Orbán walaha olyan nyelwen próbált wolna beszédet mondani, amit nem beszél. Ha történt wolna ilyesmi, nosza, ki wele!

Előzmény: sz (122)
Ódri Creative Commons License 2002.06.17 0 0 124
confS, az akkor lenne korrekt, ha Viktor valóban tartott volna előadást olyan nyelveken, amelyeken nem beszél.
Előzmény: sz (122)
KiváncsiFáncsi Creative Commons License 2002.06.17 0 0 123
Nem volt kétséges, hogy melyik Kende írta a cikket, egyrészt témaválasztása és stílusa miatt, másrészt meg Dr Kende van olyan primitív, hogy azzal különbözteti meg magát az "igazi" Kendétől hogy tüntetően kirakja neve elé a DR titulust (mintha a másik nem lenne dr)
Előzmény: alfredoo (120)
sz Creative Commons License 2002.06.17 0 0 122
Hehe, én utálom, mikor w-t írsz v helyett, de a fórumon "belefér" még, viszont az ufi.hu-n véletlenül - gondolom megszokásból - maradt belőle egy (Medgyessy francia szöveget olwas) :D

Óra indul!

(Ja, egyébként úgy lenne ez korrekt, ha felraknátok Orbán angol, francia és orosz olvasását, esetleg Pokorniét is...)

Előzmény: Turulmadár (119)
sz Creative Commons License 2002.06.17 0 0 121
"Meglehetősen sokan" :DDDD
Előzmény: Turulmadár (119)
alfredoo Creative Commons License 2002.06.17 0 0 120
fancsi

gondolom idosebb vagyok azert jatszom az eszem.

mondas volt az ellenalok szamanak novekedese az ido haladasahoz kepest progressziven. minel messzebb kerultunk a haborutol annal tobb ellenallo lepett fel. a partizanszovetsegek zsongtak az elettol.

56 eseteben hasonlo tendencia allt elo.

a te szabadnepezesed meg aranyos. neha megengedheti az ember. miert ne. erzelmekbol vagyunk osszerakva. azt a kende cikket akirol meg az sem derult ki hogy melyik kende, de a fika omlott ra, pedig hidd el hogy ahanyan vagyunk annyi szemmel olvassuk. tema meg volt a szoboravatas idejen is.

nem tudom az igazsagot, honnan tudnam, de a kep nagyon egyoldalunak tunik. rengeteg medika volt annak idejen. es csak ilonkat vettek elo. de hidd el hogy nem tudok semmit viszont szeretnem ha objektiv vizsgalat utan dontenenek. es azt kivanom hogy legyen indok a felmentesere. mindenkeppen valamit akart, es valoszinuleg valami jobbat. az hogy felrement (esetleg) az legfeljebb azzal jarhat hogy nem lesz szobra az orvosi egyetemnel. mert azert az erdekes lenne. de minden masban spongyat ra. a spanyolok valahogyan jobban csinaltak mint mi. pedig ott igazan sok sok halott volt. cca 1000000. lehet hogy pont azert? mindenesetre ezeket a szonyeg ala kellene seperni. es szepen bekesen egyutt unnepelni a multat. olyanokkal vitatkozol akik akkor 9 evesek voltak. medgyessy meg 14? nem minden 14 eves gyerek harcolt a koruton. es azok nagy resze sem tudta mit csinal. tetszett neki a balhe. de a gyerekek ilyenek. itt is masutt is. afrikaban, afganisztanban egesz hadseregek vannak ilyen koru gyerekekkel. mi meg itt hosoket csinalunk a kis lurkokbol. mintha ez csak itt lenne. ujsagban olvastam kulonbozo gyerekhadseregekrol es az altaluk elkovetett kegyetlensegekrol. es elkabitjak oket drogokkal es mindenre kepesek. valamelyik newsweekben volt.

Előzmény: KiváncsiFáncsi (118)
Turulmadár Creative Commons License 2002.06.17 0 0 119
Meglehetősen sokan. ;)
Nem előfizetéses, a megrendelőink ingyen kapják.
Előzmény: sz (115)
KiváncsiFáncsi Creative Commons License 2002.06.17 0 0 118
Az utolsó bekezdésedet nem egészen értem. Növekszik az ellenállók száma...és mi köze ehhez Tóth Ilonának? Nyilván nem lehet igazságot tenni, hiszen a bizonyítékok (?), dokumentumok szinte mind megsemmisültek. Én csak egyszerűen undorítónak találtam a cikket, pont akkor, mikor az ország indulatai amúgy is fel voltak korbácsolva. Nyilván nem mondom azt, hogy deigenis úgy volt, mert én nem hiszem, hogy..., csak nagyon ledöbbentett a dolog. Miért most jutott eszébe a cikk írójának (szándékosan nem fikázom, pedig...) miért nem akkor amikor a szobrot felállítottá? na mindegy.

Amúgy ez a szabadnépezés egyszeri alkalom volt. ilyen kedvem volt.

(azért annak is érdemes utánagondolni, abban az időben hány olyan per volt, ami nem koncepciós, és mennyire nevetséges a vád, mármint az a mód ahogyan a gyilkosságot állítólag végrehajtotta)

Előzmény: alfredoo (116)
alfredoo Creative Commons License 2002.06.17 0 0 117
fancsi

meg egy eszembe jutott. egy hulye vilag volt akkor. nagyon nagyon hulye. emberek, magyarok masik embereknek akikrol gondoltak valamit kivagtak a szivet es/vagy a nemiszervet akasztas elott vagy utan. a nemiszervuket a szajukba dugtak. allitolag. ha ez igaz es azt hiszem hogy igaz, akkor abban a franya vilagban minden megtortenhetett.

es nem mondom azt hogy megtortent. azt mondom hogy targyilagosan, eloiteletek nelkul meg kell vizsgalni. a nepszabadsag is ilyenre torekedett. kerdeseket tett fel, ketelyeket hangoztatott.

tudod mit csinalt az egyhaz azokkal akik kerdeseket tettek fel, ketelyeket hangoztattak? volt akit megegetett volt akit 400 ev utan rehabilitalt. mert hirdetni mertek a heliocentrikus vilagkepet. mert tagadni mertek azt hogy a fold a vilagegyetem kozeppontja. es ezek az emberek akik az iteletet hoztak nagyon nagyon okos es ervenyes embereknek tartottak magukat. es nem volt lelkifurdalasuk hogy embereket egetnek meg. az ember nem valtozik. legalabbis alapjaiban nem....

Előzmény: KiváncsiFáncsi (114)
alfredoo Creative Commons License 2002.06.17 0 0 116
fancsi

tenyleg ari vagy.

arrol a cikkrol topik volt. hosszu topik. cikk elott is volt topik. a velemenyek ebben az egyszeru kerdesben is nagymertekben divergalnak. pedig itt tenyekrol lenne szo. de tenyek nincsenek fika meg van.

szerintem hivjad nyugodtan nepszabadsagnak. az a kerdes pedig nincsen lezarva. ha akarod mellyedj bele. de ez igy nem magyarazat. a tortenelmi igazsagot nem art kideriteni mert mi tortenik ha 100 ev mulva talalnak valami tenyleg dehonesztalot mondjuk ebben a temaban. az nem zarja le a kerdest hogy ezt meg ezt hiszem es igy KELLETT lennie. mert mas esetben is igy volt.

ha csak egy dolgot akarod hogy mondjak ami jellemzo az az hogy az ellenallok szama meg sokszorosabbra szapodorodott mint a haboru utani ellenallok szama. az 56-os ellenallok szama gyakorlatilag tendal a vegtelen fele. a helyedben ez a dolog elgondolkodtatna... de biztos van mas is. szerintem korrektul meg kell vizsgalni es le kell zarni ezt a kerdest. eddig birosag nem mentette fel a vadak alol, hanem semmissegi eljaras kereteben megszuntettek a pert mint FELTETELEZHETOEN konstrualt pert.

Előzmény: KiváncsiFáncsi (114)
sz Creative Commons License 2002.06.17 0 0 115
Hányan rendelik meg?!
Már előfizetéses lesz? :DDD
Nem jut pénzük az embereknek a Heti válasz, a Demokrata, a Magyar Nemzet előfizetése mellett! :DD
Előzmény: Turulmadár (110)
KiváncsiFáncsi Creative Commons License 2002.06.17 0 0 114
Nekem nem jutott volna eszembe soha szabadnépezni a Népszabadságot, nyilván nem volt a kedvenc újságom, de tartottam a távolságot, és ennyi. Igazából azóta vagyok kiakadva rá mióta a Szobor egy gyilkosnak? c. cikket leközölték. Mert én amikor azt a cikket elolvastam, akkor tényleg úgy éreztem, mintha éppen az agyamat akarnák kimosni, érted? (bár még nagyon nem éltem akkoriban, mikor ezek mentek) Onnantól kezdve nekem a Népszabadság 0. Most meg amúgy is hüje kedvem van, na! :-)
Előzmény: alfredoo (113)
alfredoo Creative Commons License 2002.06.17 0 0 113
fancsi

pedig olyan normalis vagy. neha. egyik szavaddal utod a masikat.

hitlerjugendezett valaki. mondod.

es szabad nepnek hivod a nepszabadsagot. biztos nem tudod de a szabad nep megnevezesnek erzelmi toltete van. tehat fikazas.

olyan mint a fodor gabika. aki ha orban viktor oldalan lenne tovabbra is akkor volt miniszter ur lenne. a legjobb barat kitunteto cimet viselne. ezt tudod hogy igaz.

amikor valamelyi ujsagra volkischer beobachter cimket huztak ra akkor felhordultetek. de nagyon. es nagyjabol (???) jogosan.

most es itt cimkezel. es eszre sem veszed. emellett osztod az eszt. haat szerintem oda kellene figyelni!

Előzmény: KiváncsiFáncsi (111)
KiváncsiFáncsi Creative Commons License 2002.06.17 0 0 112
A Fidesz párrtagok száma és a polgári körökben résztvevők száma neked milyen matematikai vagy bármilyen összefüggésben áll egymással? Éppen azért csinál szívesen egy ember polgári kört, mert ehhez nem kell belépnie semmilyen pártba, nincs igazából felelősség rajta, ha akarja kilép belőle, abbahagyja, amikor akarja stb. És a polgári körök száma annyi amennyi, ha nem akarod nem hiszed.
Előzmény: minderbinder (105)
KiváncsiFáncsi Creative Commons License 2002.06.17 0 0 111
Oké, mea culpa. Meg a Bayerék se szokták visszafogni magukat. Ez a csúnya politika már csak ilyen. De akkor egyezzünk meg, hogy mindkét oldal cimkéz, oké? És azért Eörsi I. cikke a "Szabad Népbe" eléggé durva volt... (fasizmus mint lelki igény), meg a Kéri is elmehet a pics@ba mikor hitler-jugendhez meg mao-gárdistákhoz hasonlít pl engem is!
Előzmény: minderbinder (103)
Turulmadár Creative Commons License 2002.06.17 0 0 110
Itt nem arról wolt szó, mekkora igény wan rá. Elmondtam, mennyit wittünk ki, mennyi fogyott el. Majd meglátjuk, hányan rendelik meg.
Előzmény: minderbinder (104)
Turulmadár Creative Commons License 2002.06.17 0 0 109
Az állami apanázs hiányzik, annál inkább, mert sosem kaptunk. :)) Magánemberek és cégek támogatásaiból tartjuk fenn a lapot.

A Népszava félmillió példánya meg piaci alapon jelent meg. :)))

A polgári körök száma teljesen komoly, becsületszavamra.

Előzmény: minderbinder (105)
keresetlenu Creative Commons License 2002.06.17 0 0 108
Nem vagyok én a programadó. Én csak a tényt rögzítettem, azt ami szerintem lényeges. Azért hangsúlyoztam ezt mert ezt jelentősnek tartom szemben azzal, hogy 10 ezren vagy 20 ezren voltak jelen. (Egyébként piszok meleg volt, de talán abban egyetérthetünk, hogy ennek aztán tényleg nincs jelentősége)
Előzmény: minderbinder (107)
minderbinder Creative Commons License 2002.06.17 0 0 107
"megtörtént a Polgári Körök első összejövetele. "

Gratulalok! No es akkor hogyan tovabb?

Ja, es meg egy lenyeges kerdes. Lehet-e polgari kor tagja az, aki abszolut nem ert egyet Orban vezerrel?

Előzmény: keresetlenu (106)
keresetlenu Creative Commons License 2002.06.17 0 0 106
A FRANC AKI TÖRTÉNELMET AKAR ÁTÍRNI.

Senki nem mondta - ezen a topicon - hogy mondjuk 1986-ban kötelező lett volna május 1-én csápolni.

Egyébként pedig tök hülyeség most ez a számháború? Nem mindegy, hogy 10 vagy 20 ezren voltak? (voltunk, mert én ott voltam)

Sok ember jelent meg a Szigeten és gondolom, hogy 80 - 90 % polgári kör tag volt. Ez a lényeg, mert ezzel megtörtént a Polgári Körök első összejövetele.

Turulmadárék meg bizonyára szétosztották a 20 ezer Ufi-t, én nem kértem, mert már volt.

Előzmény: morczogó (88)
minderbinder Creative Commons License 2002.06.17 0 0 105
"...tízszeres példányszámban nem tudtuk fenntartani a korábbi formát."

No mi van, hianyzik az allami apanazs? Gondolom az elkovetkezendo negy evben jo lesz raszoknotok az onfenntartasra.

Megjegyzem, hogy Debrecenben van egy Korkep cimu ujsag, amit a valasztasok elott ingyen kuldtek szet 80000 peldanyban. (Tobb jel is arra mutat, hogy kozpenzekbol tartottak el.) A valasztasok utan meg fizetos lett. Nos, az egyik forgalmas utkeresztezodesben (Arpad ter) egy lanyka rendszeresen arusitja, de en meg nem lattam, hogy barki is vett volna tole a portekabol.

Egyebkent meg ehhez a letszamvitahoz nem art annyit hozzatenni, hogy a Fidesz parttagok letszama meglehetosen kicsi volt hosszu eveken keresztul es ha jol tudom ma sem igazan nagy. Ezek utan nehez elhinni, hogy hirtelen tomegek todulnak a POCS-okbe, amelyeknek szama, legalabbis deklaracio szintjen, hetrol hetre, sot naprol napra intenziv utemben novekszik. A mult het kozepen Orban meg 7000-rol beszelt, szombaton Hende Csaba mar novelte a szamot. szerintem az onkormanyzati valasztasokig mar annyi lesz beloluk, hogy az orszag lakossaga nem is lesz eleg hozza! -:))

Előzmény: Turulmadár (84)
minderbinder Creative Commons License 2002.06.17 0 0 104
"20 ezer Utolsó Figyelmeztetést wittünk ki, mind elfogyott"

Oregem! Ez kb. az a tipusu erv, amit a 3 nevu orszagimazsnok mondott anno. Azaz: 3.5 millio Orszagjarobol csak par ezret kuldtek vissza, tehat elsopro igeny van ra.

Előzmény: Turulmadár (76)
minderbinder Creative Commons License 2002.06.17 0 0 103
"..de mástól hallottál bármit, ami megbélyegző?"

Ki is mondta, hogy Budapesten a lumpen prolik szavaztak a jelenlegi kormanypartokra?

(Csak egy "apro" pelda az utobbi idoszakbol.)

Előzmény: KiváncsiFáncsi (59)
sz Creative Commons License 2002.06.17 0 0 102
20.000 példány

a. az emberek 80%-a vitt egy darabot,
b. az emberek 15%-a nem vitt egyet sem,
c. az emberek 5%-a 2-8 darabot, átlagosan ötöt.

ha voltak tízezren:
a. 8000 darab
b. 0 darab
c. 500 ember * 5 darab, 2500 darab.
ez összesen 10500 darab.

ha voltak húszezren:
a. 16000 darab
b. 0 darab
c. 1000 ember * 5 darab, 5000 darab.
ez összesen 21000 darab.

akkor a "helyes" becslés a következő:
volt 19048 ember:
a. 15238.4 darab
b. 0 darab
c. 952.4 ember * 5 darab, 4762 darab
ez összesen 20000.4 darab.

ha így nézzük, akkor mégis "mondtad", hogy hányan voltak, nem? mert leírtad, hogy volt 20.000 példány, és leírtad, hogy az emberek hány százaléka mennyit vitt.
ebből tehát az következik, hogy Turulmadár becslése szerint összesen 19048 emberke volt jelen :)

Előzmény: Turulmadár (97)
morczogó Creative Commons License 2002.06.17 0 0 101
Rinpoce! (Ha kérhetném a nickemet pontosan ;-))

Talán elkerülte az előzmény a figyelmedet.
A szövegkörnyezet kb. Kádár népszerűsége és egy esetleges szabadválasztásokon való jó szereplése. Miután utóbbira volt nyugati mérés kb tudható, hogy megnyerte volna a választást. Ezért Kádár tovább regnálhatott volna demokratikus keretek között is. Az egész pedig az önkéntes politikai szerepvállalásból indult ki.
Alapvetően honi viszonyokról beszéltünk. Miután a fent hivatkozott körülmények (Kádár megválasztása) adottak voltak, így ilyen értelemben a peresztrojkának ehhez semmi köze nem lett volna.

Előzmény: rinpoce (95)
morczogó Creative Commons License 2002.06.17 0 0 100
Rendben, sarkítottál, de attól még cáfolni nem sikerült. Ugyanis a mostani fideszes csápolás önkéntessége kb. mérhető a sör-virsli dolgokhoz. Valamint még nem is jöttem olyan önkéntesekkel, akik zsidókat vertek, mert még félreértenéd és azt hinnéd, hogy lenácizok itt bárkit is, pedig nem. Tehát a csápolás önkéntessége semmit sem igazol. Valójában én erről írtam.
Előzmény: KiváncsiFáncsi (91)
alfredoo Creative Commons License 2002.06.17 0 0 99
turulmadar

figyu. 20000-ig en siman barmit benyalok. meg akkor is ha senki ott nem volt. reszemrol o.k.

egyebkent furcsa hogy ilyen illegalitasba vonultatok at. meg utcai demokba, meg minden.

anyukamnak lehetett ENNYIRE jo amikor nagyon regen kijartak a huvosvolgybe es munkasmozgalmi dalokat enekeltek es jozsef attila szavalt nekik. tenyleg baromi nagy elmeny lehet. unokaidnak is el tudod majd meselni hogy milyen volt szeptember 30-an amikor a csendorok kardlappal szetvertek a tuntetest. es mindenkinek valamije veres volt.

egy picit irigyellek.

viszont helyszinkent javasolnam a nagyretet. es a kisdobot!!! az illegalitas igy egy nagy nudli!!

Előzmény: Turulmadár (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!