Keresés

Részletes keresés

ugrocsiga Creative Commons License 2006.07.20 0 0 91

Koszonom, teljesen jo otletek. Igazabol nem ismerem a zenei izleset annyira, de a helyi magyar kozossegben biztos lesz valaki akinek tetszik :-) Nagyok jok amiket irtal, rakeresek majd neten.

Koszi, tovabbi szep napot!

Előzmény: Törölt nick (88)
gaborbol Creative Commons License 2006.07.20 0 0 89

Ezt ugyan írtam a legutóbbi e-mailedbe de igazából akkor nem értettem meg pontosan mit is jelent a "parole".

A céggel meg nem lesz gond, mert 10 éve folyamatosan hirdetnek minden héten felvétel miatt,interneten,hirdetőtáblán,újságban....

Gyakran szoktunk beszélni telefon,e-mail, ilyen szempontból nem lesz gond.

Maryland-ben van a cég azt mondják közel a kormányzat, ezért ott mindíg lesz munka.(1960 -óta megy a cég)

 

"még annyit, hogy neked jelenleg van egy labor certificate-ed, és beadtál egy vizum kérelmet, amire betettek a 6-os preferencbe és ott Mo-on várod ki a sorodat?"

 

Igen.Amikor lejárt a J-1 az ügyvéd azt mondta nincs más lehetőség a maradásra.Ill egy másik ügyvéd mondta, hogy tud intézni ideiglenes munkavállalói vízumot de az nekem évi 3500 $-ba fog kerülni.Így hát hazajöttem,és itt várok...

Előzmény: Törölt nick (83)
ugrocsiga Creative Commons License 2006.07.20 0 0 86
:-) O.K., jegyzetelem a dolgokat, koszi szepen. Upsz, latod, szegyen-nem szegyen, en a Jando Jenorol meg nem is hallottam. A Szakcsi Lakatos Bela mennyire ismert ott kint? (A jazzrol jutott eszembe).
MOst elszaladok lassan dolgozni, de majd meg a meloban ranezek a forumra.
SZia
Kati
Előzmény: Törölt nick (85)
ugrocsiga Creative Commons License 2006.07.19 0 0 84
:-)
O.K. spongyát rá. Nem vagyok egy haragtartó :-) Caprinak egyébként poénból írtam, ismerjük egymást személyesen és latolgattuk az esélyeit. Ennyi volt csak az egész.
Nah, nézzük. SZóval ez a barátom egy 73 éves jópofa öregúr, a nagyszülei mentek ki még az 1890-es évek elején. Van ott egy kisebb magyar közösség is a környéken. Küldtünk már ki nekik saját készítésű magyar zászlót, meg hímzett terítőt. Úgyhogy azzal már el vannak látva. És tényleg nem tudom, hogy mi a pitlit vihetnék ami meglepetés lenne (mindenképpen meglepi kell, azért nem őt akarom megkérdezni, hogy mit szeretne). Mondjuk az ostor is jó ötlet volt nagyon, legalább egyet tutira viszek, meg legalább 2 bográcsot. De ezen kívül.... passz. Tudom, hogy kaját azt nem lehet vinni, mert elveszik ha megtalálják. A mákdaráló is jó ötlet volt, legrémesebb álmomban sem jutott volna eszembe, hogy azt ott nem tömegcikk. Úgyhogy elvileg már megvannak az öteletek. Amit aspen írt, az is jó, egy szép szakácskönyv (a bogrács mellé pont jó). De még van hely a bőröndben, és nem akarom azt csinálni, hogy egyféle dologból sokat viszek. SZóval kérdés, hogy mi az amitől esetleg nosztalgia érzésük lehet. Lehet, hogy nekem ez azért nem annyira egyértelmű, mert én nap mint nap találkozom azokkal a dolgokkal ami ott kint különleges lehet.
Na, további szép napot Neked.
Kati
Előzmény: Törölt nick (82)
ugrocsiga Creative Commons License 2006.07.19 0 0 81
Na, szia
ugyan azt irtam, hogy nem lesz tobb hozzaszolasom, most megis kivetelt teszek... fene tudja miert. Ugy erzem, hogy kell.
Nezd, en amikor beirtam, hogy segitseget kerek, azert tettem, mert tenyleg elkepzelesem sem volt, hogy mit vihetnek ajandekba ami meglepetes lehet es oromet okozhat, es gondoltam aki kint el magyarkent, az tudja, hogy mihianyzik neki MO-bol.
Egyaltalan nem volt benne semmifele dicsekves vagy magamutogatas. Az, hogy voltam kint, az egy dolog, mert egyreszt 3 het alatt nem lehet felterkepezni az aruvalasztekot, masreszt eleg behataroltak voltak a korulmenyek, harmadreszt AKKOR meg nem azzal a szemmel neztem, hogy mit kene vinni legkozelebb, sot, arra voltam felkeszulve, hogy ez az elso es egyben az utolso lehetosegem, hogy az USA-ban lehetek. Ehhez kepest maskeppen alakult (szerencsere). Latod, peldaul ezt nem tudhattad rolam, es pont ezert esett roszzul ami velemenyt formaltal rolam, mert nem ismerted az korulmenyeket, es ugy mondtal eleg rossz velemenyt, raadasul en tenyleg egy kis hulye naiv vagyok es nagyon sokszor meg mindig racsodalkozom olyan dolgokra, nekem valoszinuleg eszembe nem jutna, hogy olyannal megbantsak mas embereket, hogy olyan dolgokat mondjak roluk ami egyaltalan nem igaz. Ebbol kifolyolag velemenyt sem szeretek formalni addig amig nem ismerem a korulmenyeket. En eleg nehezen turom az ilyen "sertegeto velemenyeket", mert en nem tennem ezt masokkal szemben.
Nah, errol ennyit. Most meg kell egy kis ido, hogy megnyugodjak.
Előzmény: Törölt nick (79)
gaborbol Creative Commons License 2006.07.19 0 0 80
Köszönöm szépen a kiegészítést!

Azt kell hogy mondjam, Te vagy szinte az egyetlen aki értelmes, naprakész, haszálható, tartalommal bíró információkat tudsz adi az adott topiknak megfelelően.
Köszönöm azok nevében is akik információért,vagy segítségért jönnek ide,nem pedig a beszólásokat,veszekedéseket olvasgatni.Ne is foglalkozz velük.

Sajnos nincs túrista vízumom, amikor 4 éve lejárt a J-1 szépen hazajöttem.
Bíztam benne hogy max 2-4 év alatt sikerül elitézni a vízumot,de még mindig semmi konkrétum, sajnos.

Előzmény: Törölt nick (78)
gaborbol Creative Commons License 2006.07.19 0 0 76
HI!

Nekem is ezek a feltételek voltak adottak+ van ügyvédem is aki a papírmunkát intézi.
Lépések a következők:

labor certification
ins
nagykövetség->vízum
4 év meló annál a cégnél aki a labor certificationt intézte, és ha mindezek megvannak akkor lehet jelentkezni a zöldkártyára.

Én 2002 nyarán adtam be a kérvényt és még semmi válasz nem érkezett a labor certificationnal kapcsloatban sem,állítólag hamarosan.......
Hát erre számíthatasz...
alamkorte100 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 74
hello
olyan kerdesem lenne, ha mar kintvagyok USA-ba es megismerkedtem 1 amerikai sraccal akinek van cege, es hajlando lenne segiteni abban hogy zoldkartya, akkor mit kene tenni?
thx
szolnokisrac Creative Commons License 2006.07.16 0 0 66
Egy jó ideje, már engem is zavar ez a vita... 
Előzmény: SanCapri (65)
SanCapri Creative Commons License 2006.07.16 0 0 65
Ööö, ugye ezt be lehetne fejezni...?
ugrocsiga Creative Commons License 2006.07.16 0 0 61
Kedves aramfejleszto,

Koszonom kedves valaszodat, de nem teljesen ertem, hogy mit akarsz vele mondani.
Egyreszt semmifele reklamot nem akartam magamnak csinalni, nem tudom, hogy ezt mibol kovetkeztetted ki. Masreszt en nem hulyitettem senkit, valoban kint el ez a baratom akinek szeretnek vinni valami magyar ajandekot, de mivel o soha nem elt itt magyarorszagon, ebbol kovetkezoen nem feltetlenul tudja, hogy mi lehet az, amit ott kint nem lehet kapni, itt viszont igen. En meg viszont sajnos nem vagyok annyira tisztaban a kinti arukeszlettel, hiaba voltam kint, 4 ev alatt eleg sok minden valtozhatott. Ugyhogy szerintem nem volt abban sem reklam, sem semmi mas, hogy meg mereszeltem kerdezni, hogy vajon mivel kene megorvendeztetnem a baratomat, gondoltam, hogy egy olyan magyar aki nemregiben elt itthon is, most pedig ott, talan jobban tudja.
Azt sem teljesen ertem, hogy a nickemmel mi a problemad, nem tudom kit bantottam en valaha akar itt a forumon, akar mashol. De ha Neked igy jo, hogy mas embereket ismeretlenul megitelsz, tedd nyugodtan, jogod van hozza.
Azert sajnalom, hogy csalodnom kellett benned, en azt hittem nehany hozzaszolasod alapjan, hogy te nem tartozol bele a tipikus kategoriaba, aki masokat leszol es itelkezik felette.
Tovabbi szep napot kivanok!
Előzmény: Törölt nick (49)
ugrocsiga Creative Commons License 2006.07.14 0 0 48
Gábor, ha ennyire rosszak az esélyeid túrista vízumra, akkor valamelyik szakmáddal talán tudsz valamit kezdeni. Küldd el a jelentkezésedet az USA-ba cégeknek, mert ha a szakmáid között van olyan, ami ott kin thiányszakma, akkor munkavállalói vízummal tudsz menni.
Ha ez sem megy, akkor keress egy amerikai lányt akit elveszel feleségül, és úgy is ki tudsz menni.
Előzmény: payton manning (47)
payton manning Creative Commons License 2006.07.05 0 0 47
Helló mindenkinek.Segítséget szeretnék kérni, olyan személytől aki jártas a vízumigénylésben, hogy milyen kiskapuk vannak, és hogy lehet kijátszani őket. Gürizek mint egy állat, havi 300 órákat dolgozom, 30 éves vagyok, es semmit nem tudok felmutatni, annyi kiadásom van, olyan rosszul keresek. Több szakmám van, de Amerikába bármit elválalnék, bármennyit dolgoznék, százszázalékig megbízható vagyok, nagy állóképességgel rendelkezem, csak nincs nyelvvizsgám. Hobbi szinten tanultam angolt, mert még arra sem volt pénzem hogy beíratkozzak egy nyelvvizsgára. A vízumot azért nem tartom esélyesnek hogy megadják, mert nincs Magyarországhoz kötődésem. Kérek mindenkit, aki tud segítsen, csak a csalók kíméljenek. Előrre is köszönöm. Maradok mindenki után hű tisztelettel Gábor.

nagypp Creative Commons License 2006.07.02 0 0 46

válogatok?

nem válogatok szeretnék kimenni igazábol Michiganbe, oda kéne mennem nyelvtanulásra gondoltam utánna meg valami munkára.

Tudna nekem ebben valaki segíteni megköszönném!

EdelweissIstvan Creative Commons License 2006.07.02 0 0 45
válogatunk
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.02 0 0 44
Válogatsz?
Előzmény: nagypp (43)
nagypp Creative Commons License 2006.07.02 0 0 43

Tehát akkor senki sem tud munkát odakinnt?

engem Michiganben érdekelne vmi!

gaborbol Creative Commons License 2006.07.01 0 0 42
4 éves hirdetésre irogatsz :)
Előzmény: anisette (41)
anisette Creative Commons License 2006.07.01 0 0 41
Ha ez legális lenne elárulná a nevét és nem NETTUDKY-ne.Ennyi
anisette Creative Commons License 2006.07.01 0 0 40
Drága Nettudky!Miért éteted a népet?Ha ez ilyen könnyű lenne ,ondolod hogy nem lenne már kinn a fél Magyarország?
Előzmény: Nettudky (33)
gamy Creative Commons License 2006.06.25 0 0 39

 

   Mik nem vnak!nekem vnak kint rokonok,mexe nem ugy van mint axt mondod öregem! személyesen beszéltem oan emberel aki több év tizedet élt kint. az is tud intézni melot xálást,és ninc lenyulás a fizubol!!! az tixtan+van,csak kajara kell 350-400$/ho . nem mit extek,de én nem enném+ !ami170$/ho

 

harangszó Creative Commons License 2006.05.02 0 0 37
Nézd a dátumot.
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.01 0 0 35

 

 

 

 

 MI az isten ez? Rabszolga kereskedelem?  bazd meg probalj mexicoit keriteni, ne magyart. Ezzel a penzel mehet a parkba aludni. na meg nem beszélve hogy illegalis lesz.  mert nem kap vizumot ilyen melora.  minden esetre man megadtam a telefonod számát itt az usaban egy megfelelö szervezetnek.  Nem tudna megsporolni még a z utazási dijjat se. na menj a fenebe .

Előzmény: Nettudky (33)
Zolinymusz Creative Commons License 2006.05.01 0 0 34
Miamiba lehetne menni melózni?
Nettudky Creative Commons License 2002.07.13 0 1 33
AMERIKAI MUNKA !

Munkalehetoséget tudunk biztositani USA egész területén pl:

-Florida,Virginia,South-Carolina,California,Tampa,Orlando stb.

A fizetés 6-8$

Előre nem kell semmit fizetni, csak ha munkába álltál,400$ közvetítői díj.

Ha érdekel:

-Hivj fel:00-1-904-543-9078
-E-mail: nettudky@freemail.hu
-Ha megadod a számodat visszahivunk.

netcápa Creative Commons License 2002.07.05 0 0 32
Hogyne menne lejjebb, a végén majd még a repülőjegyet meg a vízumot is kifizetik helyettünk, ha senki nem jelentkezik, csak ki kell várni.
Zöld kártya kelet-európai segédmunkásoknak, ugyan már, hol élsz te, vagy csak viccőtél?
A dollár árfolyama is sokat zuhant az utóbbi időben, így már egyre kevésbé éri meg az egész.
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.05 0 0 31
Várom, lejjebb megy-e még a licit.
Ez teljesen svarc, vagy ződkártyás? :))
netcápa Creative Commons License 2002.07.04 0 0 30
Már csak 400 az 500 helyett?
Arra nem válaszolsz, mi történik, amikor valaki hazajön, nem kérdezősködnek a hatóságok hogy hol voltál és mit csináltál olyan sokáig, na és visszamehetsz még, ha egyszer eljöttél? Nem kötekedésből kérdem, hanem tényleg érdekel, hogy van ez.
Előzmény: Nettudky (29)
Nettudky Creative Commons License 2002.07.04 0 1 29
AMERIKAI MUNKA !
Munkalehetőséget tudunk biztositani USA egész területén pl:
-Florida,Virginia, South-Carolina, California, Tampa, Orlando stb.
Munkakörök:
A munkák könnyüek: mosogatás,porszivózas,kertészkedés,szállodai munkák, festés, heggesztés stb.
Nem kell semmilyen szaktudás, egy kis angol nem árt, de nem feltétel.
A fizetés 6-8$/óra,általában, hetente 40-50 óra megvan,ha többet birsz vállalhatsz több állást is,
vagy csak 2-3 napra beugrassz valaki helyett pluszba.
Szállás általában 150-200$/hó/fő,a kaja is kb 100-150$/hó/fő.
Előre nem kell semmit fizetni, csak ha munkába álltál, 400$ közvetítői díj.

Ha érdekel:
-Hivj fel:00-1-904-543-9078
-E-mail: nettudky@freemail.hu
-Ha megadod a számodat visszahivunk.

netcápa Creative Commons License 2002.07.01 0 0 28
Hallottál már olyat, hogy valaki feketemunka után adót fizetett?
Milyen jövőről beszélsz, aki kimegy, nincs semmi veszítenivalója.
Előzmény: pestiutca12 (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!