Keresés

Részletes keresés

Jozin Bázin Creative Commons License 2021.09.30 0 0 4806
Előzmény: Camo_BDU (4803)
koszonom1 Creative Commons License 2021.09.29 0 1 4805

azert felig angolul mert vagy tanulja vagy buszkelkedik vele        kabel fox news   most az a marine beszel akit bortonbe csuktak (jailed) mert kritizalta az afgan visszavonulast     5 perce      rengeteg green cardos es citizen usa-t hagyott afganban barom biden     citizenek bereltek repcsit es kihoztak par szazat    eljottek usa-ba de jfk nyc nem engedte leszallni az ami citizeneket es dallasba mentek   masik repcsit ABU DABIBAN nem engedtek leszallni  szolval tobb szaz usa legalis van most a levegoben mert............

Előzmény: Camo_BDU (4803)
koszonom1 Creative Commons License 2021.09.29 -1 0 4804

lehet hogy penteken fizeteskeptelenek leszunk

Előzmény: Camo_BDU (4803)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.09.29 0 0 4803

Hát, a légből kapott állításoknál a forrással megjelölt cikkek azért egy fokkal hihetőbbek. :)

A pár hónapos munka nem munka? Miért rosszabb pár hónapot Angliában dolgozni legálisan, sok pénzért, mint illegálisan ugyanannyit, félelemben, jóval kevesebb összegért?

Nem tök mindegy hogy kiélt Angliában? Ez "USA munka" topic. 

Amit leírsz az még mindig azt jelenti hogy Angliában könnyebb munkát találni mint az USA-ba jönni és itt nekifogni legálisan.

"azoknak annyi esélyük van a legálismunkavállalásra mint az amerikába legálisan munkát vállalni szándékozó magyaroknak" 

Most írtam le hogy 5000 könnyített vízumot ad ki Anglia. Az USA nem ad ki könnyített munkavízumot.

"amig amerikában lehet feketén dolgozni" - Nem lehet, tilos. Törvényellenes. Aki azt teszi, bajba kerül. Honnan veszed hogy feketén dolgozni azt "lehet"? Nem lehet.

"mivel ott a bevándorlók egyharmada undocumented" - Ez nem azt jelenti hogy megengedett, hanem csak azt hogy még nem kapták el őket, mert nem győzik a hatóságok.

Amúgy miért beszélsz félig angolul? Én 15 éve élek az USA-ban de még le tudok írni egy mondatot anélkül hogy teleszórnám angol kifejezésekkel. :-/ 

Tök mindegy hogy Anglia... Ott egy rakás másik nyugat-európai EU-s ország, nem csak Anglia létezik. Nem azért lépett be Magyarország az EU-ba hogy lehessen más országba menni legálisan dolgozni? Ha nem, akkor ideje kilépni belőle, ha már ennyi haszna sincs. 

Előzmény: Jozin Bázin (4802)
Jozin Bázin Creative Commons License 2021.09.28 0 0 4802

És te mindent elhiszel amit az interneten olvasol ? A ''hgv class visa '' egy pár honapos időtartamú munkavállalásra szóló temporary vizum .És ezzel nem a kelet europai soforok alkamazása a fő cél hanem a harmadik(eu-n kivüli) országokbol történő import munkaerőnek a felvétele. Neharagudj hogy megkérdezem,éltél már te valaha angliába?(mondjuk londonba) Tudtad hogy idén január elseje után a szigetországba érkező eu állampolgárok számára megszünt a "freedom of movement" ?ami azt jelenti hogy ezután mostmár kizárólag csak  munkáltatói szponzor által intézett munkavállalói vizummal lehet bejutni az egyesült királyság munkaerőpiacára .(Usa2) Vagyis azok a magyarok lengyelek románok csehek stb k aki most akarnak angliába kimenni és ott törvényesen munkát vállalni ,azoknak annyi esélyük van a legálismunkavállalásra mint az amerikába legálisan munkát vállalni szándékozó magyaroknak stbk nek arra hogy valaha is munkavállaló vizumot fog intézni nekik bárki ,érted,totál esélytelen . Idén január 1 től  a UK munkavállalás (a kelet europaiak számára is) ugyanúgy müködik mint az USA munkavállalás . Annyi a különbség a két ország között hogy amig amerikában lehet feketén dolgozni ( mivel ott a bevándorlók egyharmada undocumented ergo ott úgy tűnik hogy ez törvényes )addig angliába ezt nem lehet megtenni mivel adó/tb kártya nélkül  ott igen valószinű hogy senki nem fog alkalmazni fekete munkaerőt,maximum london külső zonáiban az indiai pakisztáni arab zsidó kinai stb családoknál lehet maximum lakásfelujitást vállalni vagy esetleg "day-labourer" munkákra várni a " wickes store "-előtt , érted. Túl sok "variáció" nincs a low skilled/unskilled workerek számára .Akár hiszed akár nem angliába illegálisan vagy  feketén még tányérmosogatónak se lehet elhelyezkedni annyira "kőkemények" az europai munkavállalási törvények.

Előzmény: Camo_BDU (4801)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.09.28 0 0 4801

Hogyne lenne. Anglia most jelentette be hogy olyan munkaerőhiány van hogy 5000 gyorsított/könnyített munkavízumot osztanak szét, mert annyira kell nekik a külföldi munkaerő (most éppen teherautósofőrök). 

 

Aki nem beszél nyelvet semmilyen szinten, az mit akar az USA-ban? Nálunk sem magyar az alapnyelv, hanem az angol. :)  (Jó, nagyon délen esetleg a spanyol...)

Előzmény: Jozin Bázin (4800)
Jozin Bázin Creative Commons License 2021.09.27 0 0 4800

Európába nincs munka ,felejtsük már el ezt az EU s faszságot.A  német meg az osztrák munkáltatók túlnyomó része kb középfokú nyelvtudást vár el  a külföldi alkalmazottaitól enélkül fel se veszi őket.Persze ettől függetlenül lehet hogy van egy két protekciós  néma magyar aki egy kukkot nem beszél németül és valami haver rokon ismerős berakja németországba valami bújtatott helyre ahová nem kell nyelvtudás. A igazság az hogy hiába vagyunk mi Németország meg Ausztria közelében ,Magyarországon az emberek  túlnyomó többsége idegen nyelvek közül leginkább az angolt beszéli nem a németet

Előzmény: Camo_BDU (4795)
Jozin Bázin Creative Commons License 2021.09.27 0 0 4799

Ja,peersze.....Én is "valószínűnek tartom" hogy egy diplomás diák el fog menni vízvezetékszerelőnek 😂

Előzmény: -= Big Boss =- (4798)
-= Big Boss =- Creative Commons License 2021.09.25 -4 0 4798
koszonom1 Creative Commons License 2021.09.24 0 0 4797

valoszinuleg illegalisok    naturesweet.com/talent   olcso koktel paradics walmart.com 

koszonom1 Creative Commons License 2021.09.23 0 2 4796

teljesen igazad van         hogy megis miert amerika ?        azert mert a televizos es mozis filmek zome mind amerikat reklamozza

Előzmény: Camo_BDU (4795)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.09.23 -1 0 4795

Jó, de minek. Ha jó szakember és átugrik Bécsbe dolgozni, úgy sokkal többet tud keresni ráadásul papírok, bonyodalom nélkül, teljesen legálisan.

 

Ami nincs Ausztriában az pl. a szabad lőfegyvertartás, de az az illegálisoknak az USA-ban sincs. :-/ 

Jozin Bázin Creative Commons License 2021.09.22 0 0 4794

Indeed.com. ot nézegesd Ha beszélsz angolul akkor nem szorul az rá a magyarok segítségére .

 

 

Előzmény: Norbi Tofan (4748)
HNF-494 Creative Commons License 2021.09.06 0 1 4793

Köszönöm :)

Előzmény: Jozin Bázin (4792)
Jozin Bázin Creative Commons License 2021.09.06 0 1 4792

Hello, figyelj: Itt kell munkát keresni:

https://www.indeed.com/q-USA-jobs.html?vjk=ef023605d89c1b5c   Számodra a keresőszavak: Forklift operator/Forklift driver , Residential electrician/Residential electrician helper stb, Welder/Welder helper/Welder fabricator stb.  El kell olvasni minden álláshirdetést és azokat a poziciókat kell megpályázni ahol az álláshirdetés "képesítések" (Qualifications) rovatában a következő szerepel:            

 

Qualifications:

  • US work authorization : (Preferred)                           

Ezek a munkáltatók "ugyan" , "előnyben részesítik" azokat a "helyi" de (persze) nem feltétlen amerikai állampolgársággal rendelkező) munkavállalókat akik rendelkeznek usa munkavállalási jogosultsággal engedéllyel, " DE " ,ugyanakkor (jelentkezők hiányában) hajlandóak alkalmazni külföldről is olyan harmadikországbeli vagy akár kelet-európai v EU -s  (állampolgárokat) import munkaerőt is akik "nem rendelkezik "  USA munkavállalási jogosultsággal és engedéllyel és az ehhez szükséges dokumentumokkal Pl: H2-B,EB-3(b) ,EB-3(c) ,E34, EW4 stb és egyéb " kétkezi fizikai munkás " vízumok illetve  EIN, SSN,ITIN,TIN, EAD ,Greencard stb . Csakhogy értsd; a hozzáértő építőipari szakmunkásokat felveszik az utcáról is még akkor is ha munkavállalónak csak egy ESTA ja van vagy egy túristavízuma mivel (az egyesült államokba nagyságrendileg százszor annyi fizikai munkalehetőség van mint az EU ba és angliába eggyüttesen.Ráadásul az EU-ban és angliában teljesíthetlen követelmények vannak. (minden huszadik jelentkezőből jó ha egyet felvesznek itt tart ma európa sajnos)  Viszont az usa ba kétkezi fizikai szakmunkaerőből (tetőfedő segéd gipszkartonos segéd , festő ,kőmüves ács stb)  állandó  hiány van. Ha kimész tudnod kell azt is hogy túristavizummal és esta val nem fogsz tudni szobát bérelni mivel albérlet bérleti szerződés megkötéshez proof of address-t kérnek PL Utility bill /SSN/Greencard/US ID/US Driving license szóval az úgy felejtős. Ha netán a munkáltató nem tud szállást biztosítani (de ilyesmi nem szokott előfordulni) akkor figyelni kell a kissebb Hostel-eket Motel eket .Ilyen helyeken akár évekig is el lehet lakni. A recepción a motel szoba bérleti szerződéshez nem kérnek "proof of address" -t ( elég a magyar útlevél ) olcsók és ha szerencséd van és minimum 6 hónapra kibérelsz egy motel szobát még kedvezményt (discount price) is kaphatsz a szoba árából és ezekről a helyekről bárhova  be lehet járni melózni akár egy dongo motoros biciklivel is :    https://www.searchcraigslist.net/results?q=motorized%20bicycle%20for%20sale

Előzmény: HNF-494 (4787)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.09.05 0 0 4791

Van egy híres(ebb) Barbara Horvat nevű fiatal, szlovén bloggernő. Ő színésziskolába jelentkezett Los Angelesbe, úgy jutott ki. Utána hazautazott, de annyira nem sokkal később el tudta intézni magának a második vízumot is, úgyhogy ebből ítélve gondolom hogy számít. Persze nem vagyok profi ebben. A legjobb az, ha valaki a nagykövetségnek ír, ők mindent tudnak és mindig segítőkészek.

Előzmény: Meleg a Klumpa (4790)
Meleg a Klumpa Creative Commons License 2021.09.05 0 0 4790

Ez mar valtozott?

 

Egy volt kollegam tudomanyos palyara ment, osztondijat kapott ket evre, aminek reven heti 20 oraban kellett az egyetemnek ingyen dolgoznia, de az volt a feltetel, hogy utana akarhany evig nem utazhat be az USA-ba.

Előzmény: Camo_BDU (4785)
Meleg a Klumpa Creative Commons License 2021.09.05 0 0 4789

Orulok, hogy neked sikerult, nekem meg a konnyebb uton se ment.

 

Valamikor probalkoztam weboldalakon feltett allashirdetesekkel, de kutya se bagozott ram, viszont megszaporodtak a spamok, valoszinuleg csak az emil cimeket akartak kigyujteni.

 

Egy szakmai forumon volt egy "sikeres" akcio, az ottani, bizonyitottan amerikai fejvadasz es allaskozvetito ceg - mindkettovel foglalkozott a weboldala szerint - bekerte a cv-met az egyik jelentkezesemre, majd egy heten belul valaszoltak, hogy ugy tunik, hogy megfelelo vagyok az allasra, ket heten belul varnak szemelyes interjura.

Amikor visszairtam, hogy mi lesz a vizummal, ertetlenkedo valasz jott, visszairtam, hogy ott van a cv-ben, hogy nem vagyok az usa-ban, de barmikor kesz vagyok kimenni. Attol kezdve nagy csend volt, majd ugy ket honappal kesobb panaszkodtak a szakmai forumon, hogy hiaba talaljak meg a jo szakembereket, senki se megy el a szemelyes interjura. ;)

Előzmény: Camo_BDU (4780)
hapcibacsi Creative Commons License 2021.09.05 0 2 4788

en nagyon raerek       ugyhogy kalauzolhatlak        de         nem tud egyetlen egy europai se beutazni turistaval a covid miatt           dcmagyar.org nepszava.us baratkozz , kerdezz e-mail-ben a tulajtol bartus lacika   politikailag buta azt hagyd ki

Előzmény: HNF-494 (4787)
HNF-494 Creative Commons License 2021.09.05 0 1 4787

Üdv. Mindenkinek  Énnis gondolkodtam azon hogy kimegyek amerikába turista vizummal dolgozni aztán haza és megint vissza hosszabb távra.

Csak nem nagyon tudom hol lehetne olyan munkát találni ami tuti nem átverés.

Angol nyelvtudás jelenleg nincs csak egy par szó de tanulgatom.

Szakmám ( villanyszerelő, targoncás, hegesztő) 

Tud valaki segiteni nekem esetleg egy olyan oldallal ahol tudok munkát nézegetni? 

E mail: mihok.csaba@freemail.hu

Köszönöm a segítséget 

Utána nézegettem hogy nem olyaj egyszerű kijutni stb de nem szeretném feladni.(büntetlen előélet) 

 

 

 

Jozin Bázin Creative Commons License 2021.08.31 0 0 4786

Hello "rookie". Indeed.com. Olyan (soför) álláshirdetéseket kell  keresni ahol "nem feltétlen" ragaszkodnak ahhoz hogy legyen munkavállalási engedélyed .

Előzmény: Coolearie (4755)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.08.31 0 0 4785

Lehet, de az egésznek semmi értelme. Ott az egész EU, tehát akinek pénzes munka kell, az mehet egy rakás nyugat-európai országba, Ausztria, Németország, Franciaország, Brüsszel, de ha nagyon akar még mindig bejut Angliába is. Mindenesetre könnyebben kap ott tartózkodásit, mint az USA-ban.

 

Akinek viszont az USA mint ország tetszik és azért jönne, az pénz nélkül ne próbálkozzon, és először jöjjön ki 90 napra, legálisan, körülnézni. Ha tetszik neki akkor meg jöhet a hosszú procedúra, esetleg iskola-vízum, mert a tanulmányit viszonylag sokkal könnyebb elintézni mint a munkavízumot meg a többit. Aztán azzal jöhet, valami béna iskolába bejárogat, dolgozgathat is ha kiváltja rá az engedélyt, stb. Utána meg könnyebb vízumot szerezni, ha valaki előtte már kapott és nem volt vele gond az Államokban a tartózkodása folyamán éveken át. :) 

Előzmény: Jozin Bázin (4783)
Jozin Bázin Creative Commons License 2021.08.31 0 0 4784

Az hogy mi legális vagy mi nem az náluk relativ. Törvényesen lépnek be az országba ESTA val másnap meg kezdik a melót .ESTA val  90napig vagy legális (túristavízummal I-94 alapján elvileg 180napig) függetlenül attól hogy várost nézel vagy valamelyik étterembe mosogatsz. Esta val 90napon belül elkell hagyni az országot (túristavizumnál be kell adni egy kérvényt a bevándorlási hivatalnak hogy szeretnél még a 180 napon felül további 180 napot maradni (a 180 napos tartozkodási engedély még 180nappal meghosszabbítható ha nem hosszabbítják meg akkor el 180napon belül el kell hagyni az országot ) Ha meghosszabbítják a tartózkodási engedélyt akkor összesen max 360 napot lehet eltölteni túrista vizzummal ha lejár a 360 nap akkor utánna overstayer leszel az az túltartózkodó.(Magyarok általába nem minősülnek illegális bevándorlónak mivel nem törvénytelen vagy illegális módon érkeznek az országba (pl : a határkerítést átmászva) és nem papirok ,úti okmányok nélkül (esta,túristavízum,útlevél) hanem szabályosan ,törvényes úton, legálisan lépnek be az országba , kijelült repülőtéri határállomásokon keresztül érvényes vízummal és útlevéllel.Még valami. Ha a munkáltató nem szponzorálja nem támogatja munkavállalói vízum elintézését  EB-3 (b) ,EB-3(c) vagy H2-B vízum, valamelyik vizumot e közül a három tipus közül akkor célszerű még a tartókodási engedély lejárta előtt elhagyni az országot hogy túltartózkodás miatt ne legyen tízéves kitiltás az országból ugyanis ha tullépi a tartózkodási időt akár egy nappal is, akkor az tíz éves kitiltást jelent az országból. 

Előzmény: Zsolessz1986 (4766)
Jozin Bázin Creative Commons License 2021.08.31 0 0 4783

Magyarországon élő magyarok számára nincs usa munkavállalói vízum .Ezt maximum csak azoknak a magyaroknak tudják elintézni akik már így vagy úgy de fizikailag kinnt vannak az államokba és " esetleg " az ottani helyi amerikai munkáltatójuk elintézi nekik.(megjegyzem az ilyesmi  elég ritka  ugyanis a rengeteg adminisztációval végtelen  hosszú procedúra legalizálni egy (magyar) munkavállalót és a munkáltatóknak nem  éri meg ez a felesleges tortúra (magyarokat meg amúgy is szeretik olcsón foglakoztatni .magyar munkaerő az az olcsósága miatt mindig is értékes munkaerő volt az usa ban, ritka de értékes ) huzavona se anyagilag sem  más szempontból(nem is vállalják a munkaválllók szponzorálását ) ezért inkább egyszerűbb feketén(feketefoglakoztatás) vagy félfeketén (szürkefoglakoztatás) alkalmazniuk a munkavállalóikat.Munkáltatók is egyre inkább az egyszerűbb utakat keresik  mivel az usa bevándorlási és munkavállalási rendszere (akárcsak az egyesült királyságé)sajnos az elmúlt évtizedek allatt egy meglehetősen bonyolult drága és bürokratikus rendszerré vált)Még annyit hozzátennék hogy akik kijutnak magyaroszágról cégen belüli áthelyezéssel évente az maximum kb tíz ember .A maradék tízezer (unskilled vagy low skilled) meg megy feketén ahogy ez mindig is volt.

Előzmény: Camo_BDU (4780)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.08.30 0 0 4780

Van róla videó a csatornámon, a július 16-odikai videóban beszélek a vízumról. :-)

 

Még így is nagyon bonyolult volt, akkoriban a turista dolog sem volt egyszerű, hát még a munkavízum-intézés.Szerencsére ez utóbbi kettőhöz nem volt szerencsém. Úgy tudom hogy azóta már változott a helyzet és a 90 napos turistás beutazást könnyű elintézni. 

Előzmény: Meleg a Klumpa (4779)
Meleg a Klumpa Creative Commons License 2021.08.30 0 0 4779

Azt elarulod, hogy te hogyan mentel ki?

Mar eleve zold kartyaval, vagy turista vizummal, es amikor vegre allast kaptal, a ceg intezte a vizumot, vagy mas modon?

Előzmény: Camo_BDU (4778)
Camo_BDU Creative Commons License 2021.08.30 0 0 4778

Aha. Hát tőlem nem kérdezte meg egyik kormány sem hogy szegény vagyok-e, ellenben keményen behajtottak és behajtanak rajtam minden zöld kártyás, tartózkodásis, ilyen-olyan díjazásokat, minden adót, még az ingatlanadó kifizetése után is díjat fizetek (nem vicc). Persze aki csak átugorja a határon a kerítést, annak nem téma, de a legális bevándorlók fizetnek. Az Egyesült Államok nem kontinens, hanem ország. Amire azt mondják hogy végtelenül rasszista, önző, bunkó és hagy mindenkit betegen meghalni, de aztán mégis mindenki ide akar jönni illegálisan. Ilyen ez a helyzet...

Másfél millió illegális bevándorló Biden 7 hónapja alatt, már a hidak alá rakják őket a határőrök, mert nem férnek be sehová máshová, meg Biden százmilliókat költ nekik hotelszobákra az adózók pénzéből. A fertőzöttek is százezrével jönnek át a határon, de amíg a polgárokat és a legális bevándorlókat zargatják oltással meg kényszerítik őket mindenfélére, addig az illegális fertőzötteket tárt karokkal fogadják. Katasztrófa az egész. 

Legyünk őszinték, ez a helyzet egyáltalán nem normális. :-/ 

Előzmény: Jozin Bázin (4777)
Jozin Bázin Creative Commons License 2021.08.28 0 0 4777

Az egyesült államok a világ minden részéről érkező szegények , üldözöttek , menekültek ,kontinense volt mindig is . Ma is az .   

Előzmény: Camo_BDU (4761)
Jozin Bázin Creative Commons License 2021.08.27 0 0 4776

Ez eléggé " hűha " ;-) 

Előzmény: -= Big Boss =- (4774)
Jozin Bázin Creative Commons License 2021.08.27 0 0 4775

Szevasz Gergő 

 

Én is villanyszerelő vagyok ezért figyeltem fel a kommentedre.

Figyelj:  U.S munkavállalói vízumot csak a munkáltató tudja elintézni  Őt úgy hivják "Sponsor" .  Na már most . Innen magyarországról amig itt élsz itt senki nem fog tudni munkavállalói vízumot intézni neked .Ezt csak úgy lehet elintézni ha már kinnt vagy .Szóval ahhoz ki kell menni ( mondjuk egy " esta "-val ) és majd oda kinntről kell figyelni az álláshirdetéseket az " indeed "-en Az amerikai kisvállakozók cégek contraktorok túlnyomó része az indeed en vadászik a munkaerőre .Azok a cégek akik számítanak azok mind az indeed-en hirdetnek. (craigslistet , allcraig - et vagy a polishclassifieds.com ot is érdemes figyelni de ott nincs annyi állás és nem annyira szakmaspecifikusak .Visszatérve az indeed-re : Ha végig olvasod az álláshirdetéseket akkor az állás hirdetések alján néha láthatsz olyan kiirást hogy :

" US work authorization (Preferred) "  Ez az t jelenti USA munkavállalásra jogosultsággal rendelkező munkavállaló: előnybe részesítve .Ez azt jelenti hogy az adott cég nem ragaszkodik  ahhoz hogy zöldkártyás legyél .Vagyis ha nincsenek papirjaid akkor is alkalmaz.Érted? 

Előzmény: gergo7777 (4741)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!