Én nagyon jó alternatíva lehetek - mondja
Schmitt Pál polgári
főpolgármes- ter-jelölt az [origo]-nak adott interjúban. Schmitt szerint Demszkyt érdemei mellett már zavarja az üzemi vakság, ezért kell mennie."
Nahát?
Mik vannak?
wizes.
Csakhogy senki nem rendelt el fegyelmit, a nagykövet azonnali hazarendeléséről pedig tájékoztatják a fogadó ország külügyminisztériumát. Mert ha nem fegyelmi az ok, akkor bizony az a küldő és a fogadó ország közötti feszült helyzetnek tekintendő. Mint ahogy jelen esetben azonnali hazarendelésről sem volt szó.
Emlékszem, amikor egy volt misszióvezető ismerősömet hazarendelték némi szoknyaügyek miatt, akkor is indult fegyelmi...
A köztisztviselői jogviszonyra hivatkozás úgy volt rossz ahogy Kovács mondta.
Nekem Schmittel amúgy semmi bajom nem lenne, azt hiszem Budapestnek már tényleg váltania kell, de a NOB-elnöki aspirálását én is nevetségesnek tartottam. Megjegyzem, vivóknál nem is olyan szokatlan, hogy egy üleppel sok lovat akarnak megülni. Vegyük pl. Gémesit...
Nekem nagyon szimpatikus volt. Senkit nem bántott az egészet úgy fogta fel ahogy kell: egy versengés, ahol helyt kell állni. Üdítő színfolt a mai magyar politikában: pl. együtt kell működni a szocikkal is stb. Vesd ezt össze Lendvai békítős szövegével. Mondj egyetlen pontot ahol nem múlta fölül a teljes mai magyar politikai elitet?
nem aggodok senkiert.
viszont utalom a bekepzelt, kepmutato hulye politikusokat. shittpalika mindent megtesz azert hogy dobogos legyen. :)
meg sem valasztottak de mar hazudik. fuggetlen..persze... :DD
az a pechje, hogy ha nem ment volna a fideszhez es a pocsokhoz, a dumajabol akkor is hallani lehetne hogy fityiszes.
este ha el nem felejtem majd ujra megnezem azt a mondtatat, amin fettrengve rohogtem. vmi akkora baromsag volt, hogy bun lenne nem szoszerint idezni.
Kösz, hogy felhivtad a figyelmemet a 174-re, nem olvastam.
(A helyesírásról, valóban nem néztem meg, de igyekeztem felhivni a figyelmet "Schmitt" újabb szereplésére....)
Valóban nem kedvelem, nem a NOB és/vagy MOB tevékenységéért -nem ismerem eléggé-, hanem ahogy elinditotta és csinálja a "kampányát".
zuglo 14,
tévedsz, Schmitt már három éve nem alelnök a NOB-ban. Mentségedre szolgáljon, hogy erről nemigen tájékoztatták a sportkedvelő közönséget (ld. még a 174. sz. hozzászólásomat).
Egyébként attól, hogy nem kedveled Schmitt Pált még írhatnál helyesen is...
Kedves pernahajder, aki egy kicsit hajtja a tündérbolond nőszemélyeket:-)))
- fegyelmi eljárást külügyben azonnal le lehet folytatni és (írtam már korábban) nagykövetet 48 órán belűl haza lehet zavarni:-)))
- Én azt hiszem Kovács vagy uriember akart maradni, vagy nem akart mártírt csinálni az ürgéből...
- a helyében simán hazahívtam volna és itthon rendelkezési állományba teszem szeptemberig... ennyi...
Ismétlem, nem hiszem, hogy Kovács ezt ne tudta volna, hisz sima eljárás... lehet, hogy híres külügyér jogászai tették taccsra kovácslacit...
több variánsom nincsen:-)))
Mindenesetre Schmidtnek ez a minden lovon egyszerre ülünk című játéka nem túl szimpi és szerintem a NOB is keményen be fog még neki kavarni... de ezt majd később
Amúgy ha visszanézed a spali volt azon ritka emberek egyike, aki eddíg az időpontig elég szimpatikussá tudta tenni magát mindkét tábor vezetői körében - hát most jégre ment (vagy vitték?)
Tündér bolond nőszemély! Minden ilyen, a köztisztviselői jogviszonnyal kapcsolatos intézkedés jogi aktus (legalábbis többnyire jogi, nem beszélve most a főnök-titkárnő viszonyról, az ugyanis más aktus is lehet).
No már most a jogi aktusoknak (eltérően az egyéb és sokkal kellemesebb aktusoktól) jogszabályi alapjuk kell legyen.
A polgári körök (a rövidítés nem helytálló, noha frappánsnak tűnik) nem párt-szervek. Jogilag. SchP. egyébként is függetlenként indul (még ha nem is). Jogilag.
Amibe bele lehetne kötni (szerintem), hogy jelöltként csak akkor kezelhető, ha már a választási bizottságnál regisztrálták a jelöltségét (jogilag), de hát ebben a kérdésben de lege ferenda már döntést hozott a Fővárosi Munkaügyi Bíróság egy bizonyos Grespik nevű szélh.... (bocs, ez csak melléütés - jogilag, nehogy még beperelejen) ügyében - szerintem persze teljesen falsul. De mégis: ez a precedens. Jogilag.
Passz. Nem lehet előkészítetlenül kapkodni senkinek ez a tanulság.
No de az indok nem az állomáshely engedély nélküli elhagyása volt, hanem a Ktv. Én például ezen röhögtem folyvást: ezzel meg lehetett volna fogni SchP-t, már csak azért is, mert a nagykövet távozásának - akár csak átmeneti időre is - a két ország kapcsolatában jelentősége van. Ezzel nincs mit vitatkozni.
De Kovács egyfolytában a napkeltében rossz érveket hozott fel! Pedig egy rutinos diplomatának tudni kéne, hogy... Tán túl sokat volt pártelnök. Felejt.
No már most: az állomáshely engedély nélküli elhagyása kötelezettségszegés. Akkor viszont fegyelmit kell indítani ellene. Miért nem ezt tette Kovács? Tán azért mert a fegyelmi eljárás nem fejeződött volna be szeptemberig, addigra meg SchP. úgyis lemond?
Akárhogy is, Kovács nem tudta kezelni ezt a helyzetet, és a legrosszabb megoldást választotta.
Pernahajder drága!
" párt nevében vagy érdekében - az országgyűlési, illetve a helyi önkormányzati választásokon jelöltként való részvételt kivéve - közszereplést nem vállalhat;""
Egy kis szöveglemzés-ötperc következik:
A párt nevében vagy érdekében, közszereplést nem vállalhat. A margitszigeti rendezvény is már a kampány része volt? mert ha nem akkor az biza párt érdekében létrejött közszereplés. Lécci ne gyere azzal, hogy a PÖCS-ök nem párt, mert akkor itt röhögógörcsöt kapok és attól óvnak az ápolóim.
Kedves pernahajder - nem tisztem elmagyarázni egy nagykövet kötelességeit és jogait, de pl. ha elhagyja állomáshelyét, akkor pl. illik erről az illetékes referatúrával egyeztetnie... És annak engedélyével az utazást megkezdenie:-))) Namármost, akkor és ott le kellett volna írnia, hogy kampányolni jön haza.... Ha ezt leírta volna, akkor neaggyisten a külügyminiszter is tudott volna róla...
Ez ugyebár csak egy apró dolog, de a külügy belső szabályzatát sérti - ennek ugyan nincs köze a nagy generál köztisztviselői ügyekhez, csak a külügyi szabályzathoz...
És erre pedig azért van szükség, mert ugyebár nem árt tudni, hogy merre kóvályognak a t. királyi külügy nagykövetei:-)))
De ezen kívül vagy féltucat hasonló formai és tartalmi bibit lehetne találni spalinál az ügyben, ami egyáltalán nem vet jó fényt rá... sem erkölcsileg, sem pedig szakmailag...