Keresés

Részletes keresés

minderbinder Creative Commons License 2002.06.12 0 0 19
1. Annak idejen a Fidesz nem fizette ki a nyugdijasoknak azt, ami torveny szerint jar nekik.

2. Az MSzP nem egyszeruen a minimalbert nem tamogatta 2 eve, hanem azt, hogy annak bevezetese nem tarsult egy altalanos berrendezessel es igy igen komoly berfeszultsegek keletkeztek.

3. Valoban, a Fidesz hosszu tavra tervezett, ezert erte oket oly varatlanul, hogy nem tudnak kozpenzeket kisibolni az MFB-n, az Orszagimazs Kozponton, a Milleniumi Parkon stb. keresztul.

4. Az 50000 Ft minimalber rendkivul bargyu elgondolas eredmenyekent kerult bevezetesre. A kozalkalmazotti berskala fele minimalber alatt volt. Ezen segit most a kozszfera fizetesemelese. A bevezetendo berskala szerint az A1 kategoria kivetelevel mindenkinek nagyobb lesz a fizetese, mint a minimalber.

5. Osszessegeben a Fidesz mindennel szembe megy, amit az emberek nagy tobbsege pozitivnak tart az uj kormany donteseivel kapcsolatban.

Előzmény: stones (7)
benczebeno Creative Commons License 2002.06.12 0 0 18
ez kb. olyan ertelmes hozzaszolas volt mint a gazdaja:)

felhivnam a figyelmet, hogy nem nagyon erdemes vitaba szalni az urral, felteve, ha ertelmes vitat akar valai, ha nem akkor nyugodtan:) tipikus P.O.CS.

Előzmény: stones (7)
Nempolitikus Creative Commons License 2002.06.12 0 0 17
OFF
Ez sem megoldas mindenkinek, pl. en.
Az elet ellen pedig a katonasagunk nem vertez fel, ellenben minden ismerosom meghizott es dohanyzott a vegere...
29 vagyok, es meg most sem dohanyzom.
ON
Orban megorult :)
Előzmény: TamasS (16)
TamasS Creative Commons License 2002.06.12 0 0 16
A megoldás: iskola után sipirc egyből a seregbe. Megcombosodba és lélekben "megkérgesedve" indulhatsz neki az életnek.
Előzmény: Törölt nick (14)
Nempolitikus Creative Commons License 2002.06.12 0 0 15
Teljesen igaz...
En 18 eves korom ota kerulom ezt a budos semmiresemjo, felmosos, szopatasrol szolo katonasagot. Ertelmet nem latom, loni mashol tanultam meg (nem rosszul), edzeni magamert edzek, kuzdosportokat magamert csinalok.
Jah, beagyazni 10 masodperc alatt, illetve 100 negyzetmetert felmosni fogkefevel felora alatt nem is tudok :)

Jah, nem lustasag miatt, hanem asszony, melo, alberlet miatt nem akartam bevonulni. 9X probaltak bevinni :)

Az Orban pedig szerintem megorult.

Csok

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.12 0 0 14
"4. egy-két hónap sorkatonai "cserkésztábor" nem árt, sőt, egészséges testedzés"
Na, csak erre, mert ez egy kissé idegessé tett!
Majd akkor mond ezt, mikor van egy nagyon jü munkahelyed, kiemelkedő fizetéssel és miután már ot vagy egy éve és nagyon szereted stb. akkor szépen behivnak katonának. És mivel piacon levő cégről van szó, kénytelenek helyettesiteni és bár törvényileg vissza kéne majd venniük és lehet, hogy meg is történik a dolog. (de nem biztos hoszu távon), akkor is a kieső hónapok jövedelmét ki tériti meg ? Ne adj isten még lakásköcsönt is felvettél és van othon már poronty ?
Szóval itt nem cserkésztáborozásról van szó, hanem kőkemény anyagi kérdésekről és családok megélhetéséről.
Előzmény: stones (7)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.12 0 0 13
Igen? Akkor miért b@szogatta a fidesz az mszp-t, hogy nem szavazta meg...nem szavazta meg... stb.
Na ez off volt.
Szóval valóban igy van. Az ellenzék nem szokta támogatni a kökltségvetést.
Előzmény: stones (4)
odba Creative Commons License 2002.06.12 0 0 10
"minimálbért a "baloldali értékeket képviselő" (haha) MSZP nem támogatta 2 éve"
Bezzeg milyen jó, hogy most sok pályakezdő diplomás annyit keres mint a takaritónő, vagy egy önkormányzati előadó (húszéves gyakorlattal) egálban van egy közhasznú munkással.
Előzmény: stones (7)
odba Creative Commons License 2002.06.12 0 0 9
"A maszop osztogató szocpolitikája csak a jelennek szól"

Hát osztogatásban aztán nehezen lehet fölvenni a versenyt a fidesszel(pl.:a debreceni reptér odaadása az önkormányzatnak, sportcsarnok Felsőmocsoládnak, ingyen számítógépek a köztisztviselőknek+tanároknak,adókedvezmény a magas jövedelműeknek, stb.) Sőt a fidesz még arra is gondolt, hogy annyira kiüritse az államkasszát, hogy a szociknak még csak lehetőségük se nagyon legyen az osztogatásra.

Előzmény: stones (7)
stones Creative Commons License 2002.06.12 0 0 8
a jobboldali szavazók elvárják a fidesz frakciótól, hogy a Meggy 100 napos programját megfúrja, utána lehetnek csak konstruktívak, ha a ballib is leteszi a fegyvert...[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: Törölt nick (5)
stones Creative Commons License 2002.06.12 0 0 7
1. a 19eFt a maszop júdáspénze, a Horn kormány 98-as elmaradt választási ajándéka...
2. a minimálbért a "baloldali értékeket képviselő" (haha) MSZP nem támogatta 2 éve...a diplomások 100000Ft-os minimálbére ma még csak egy bedobott ötlet, előbb lássuk a közalkalmazottak bértáblájának rendezését!
3. A maszop osztogató szocpolitikája csak a jelennek szól, holnapra elfogy a pénz és marad a nagy semmi, addig a fidesz hosszútávra tervezett...mi bajod a minimálbérrel, sokallod a fizetésedhez?
4. egy-két hónap sorkatonai "cserkésztábor" nem árt, sőt, egészséges testedzés. [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Összeségében Medgyessy kezetcsókolhat a fidesz frakciónak, hogy fékezi a kormánya ámokfutását

Előzmény: minderbinder (-)
malaclopo Creative Commons License 2002.06.12 0 0 6
nem tehetik, ők azt hiszik, az egész ország velük van, ezért ők már az előző 4 évben kiválasztották klientúrájukat, és csak azokat fizetik bőkezűen, ha országunk ötször nagyobb lenne, akkor se lenne annyi pénz, amivel azokat ki tudnák elégíteni; a sorkatonaságot kiterjesztenék a nőkre is, sőt, már éves kortól kötelezővé tennék a fityesz polgárrá nevelést
Előzmény: minderbinder (-)
stones Creative Commons License 2002.06.12 0 0 4
parlamenti leíratlan szabály, hogy a miniszterelnöki kinevezést valamint a költségvetési tv-t a mindenkori ellenzék nem támogat[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.12 0 0 3
A Fidesz most leginkább maga ellen van, de jól is van az úgy.
nofene Creative Commons License 2002.06.12 0 0 1
Nofene, az nem kifejezés! Meg is buktak a csávók. Most még kicsit verdesnek a farkukkal, aztán elcsitulnak.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 0
Nagy0n gyenge.
Előzmény: minderbinder (-)
minderbinder Creative Commons License 2002.06.11 0 0 topiknyitó
A fidesz-vezetok megnyilvanulasaikban az uj kormany egyre tobb olyan donteset kritizaljak, amivel tulajdonkeppen a kulonbozo tarsadalmi retegek ellen szolalnak meg.

1. Kritizaljak a nyugdijasok egyszeri 19000 Ft-os tamogatasat. Pedig 1998-ban az o dontesuk miatt nem kaptak meg a nyugdijasok mindazt, ami torveny szerint jart nekik.

2. Kritizaljak a minimalbert es azon belul is a felsofoku vegzettseguek magasabb minimalberet. Pedig az elmult negy evben hozott donteseik alapjan igen komoly berfeszultsegek alakultak ki az orszagban. Azt is tudniuk kellene, hogy az orszag elorehaladasanak kulcsa a diplomasok megbecsulese.

3. Osztogatassal vadoljak a kormanyt. Pedig annak idejen ok igertek 400 %-os fizetesemelest az egeszsegugyben (igaz soha nem tartottak be szavukat), es ok emeltek fel 50000-re a minimalbert ugy, hogy nem szamoltak a berfeszultsegekkel.

4. Ellenzik a hadkotelezettseg megszunteteset. Pedig a fiatalok donto tobbsege es az egesz tarsadalom jelentos hanyada nem akar hadkotelezettseget.

Osszessegeben tehat ellene vannak azoknak a dolgoknak, amik jok lennenek a nyugdijasoknak, a kozalkalmazottaknak, a diplomasoknak es a fiataloknak. Van egyaltalan olyan reteg aminek az erdekeit felvallaljak - no persze a Fidesz-barati koron kivul?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!