Keresés

Részletes keresés

Vegetációs Démon Creative Commons License 2006.04.17 0 0 17
Ugy ahogy mondod!De még nem is hogy átlag em,berek, az alattiak, és ezzel akarnak kitűnni...
Előzmény: volvox (15)
Vegetációs Démon Creative Commons License 2006.04.17 0 0 16
Miért kik istenítik őket?
volvox Creative Commons License 2004.02.16 0 0 15
Sziasztok!
Szerintem a punkok ugyanolyan "futószalag-emberek", mint bárki más. Ők is ugyanolyan "tömeget" képeznek, mint amit olyan nagy lelkesedéssel szídnak. Szerintem itt egyszerűen arról van szó, hogy ők választottak egy életstílust, amiben jól érzik magukat. És mivel az ember alapvetően társas lény, és szeret csoportokba verődni, általában keres egy olyat, ami közel áll hozzá. Egy ilyen csoport arra jó, hogy kicsit leszűkítheti a "csepp a tengerben érzést", tehát biztonságot nyújt; de ugyanakkor nem is marad benne tök egyedül az ember. Amiről itt beszélünk, az is csak egy ilyen. A tagjai egy szokatlan maskarába bújnak, hogy felismerjék egymást. Ez a jelmez ráadásul még polgárpukkasztó is, hogy kimutathassák, hogy az ő csoportjuk jobb, mint a többi, hogy vele nyelvet öltsenek a többiekre. Ez egy igen könnyű megoldás, és igen megnyugtató érzés tud lenni néha. Én azt mondom, hogy ha ők így érzik jól magukat, egészségükre. Amíg nem hányják le a bokámat, addig nincs velük semmi bajom. Ugyanez a helyzet a cigányokkal. Én Budapesten lakom, itt él rajtam kívül még kétmillió ember. Nem tudok mindegyikkel foglalkozni, és nem is akarok, úgyhogy amíg békén hagynak, addig én sem bántom őket.

Szerintem érvekre nincs itt szükség. Ideológiát lehet minden divatirányzatra húzni, és ezt meg is teszik. Nincs is ezzel semmi baj. Az sztereotípiák mögött pedig rejlik egy kis igazság. (persze általánosítani soha sem szabad) Az igazi "kőpunkok" ugyanis gyakran szipuznak (ez a legigénytelenebb drog a világon), a társadalom alsóbb rétegeiből kerülnek ki (ez persze alapjában véve semmit sem jelent), és igénytelenek.

Én inkább féltem a őket. Nem hiszem, hogy ilyen felfogással (élj a mának, semmi sem számít) meg lehet alapozni egy életet.

Persze a legtöbb punknál ez csak egy gyermekbetegség. Kamaszkor után a legtöbb új kapaszkodót keres magának. Jó esetben az ideológia marad meg és nem az alkoholizmus.

mitzi Creative Commons License 2004.02.16 0 0 14
nekem sokszor beszólnak a külsőm miatt. végülis nem az a fontos hogy mi van kivül, legalábbis ez a szöveg. úgy értem, az a fontos hogy jól érezd magad a ruháidban, legyen az deszkás vagy hipózott vagy diszkós, vagy mittudomén. nekem csak az a furi, hogy én azért öltözködtem annak idején úgy ahogy, mert a "nem a külső alapján ítélünk" dolgot akartam hirdetni, le is írtam múltkor, hogy nem jött össze. és a punknak látszó emberek többsége leszól, vagyis mégiscsak külsö alapján ítél.
persze ha valaki szembejön, alkotunk róla véleményt, mert emberek vagyunk, és mivel nem ismerjük, a külseje alapján tesszük. de aki ilyen eszméket vall, és még a kinézetével is hirdeti, viselkedjen toleránsabban. énse mondom senkinek hogy büdös rokker vagy kövér disznó pl, akkor se ha tényleg az, mert neki jó így. nekem meg mindegy
Előzmény: marcipa (10)
FeherRepaZoldGYOKER Creative Commons License 2004.02.14 0 0 13
A "Moszkva teriek" nem punkok, hanem hajlektalanok, akik a punkokhoz probalnak tartozni . A legtobb normalis punk messze elkeruli a Moszkva teri szerencsetleneket .

Punkkoncerten kevesebb drog van, mint mondjuk egy Palace nyitobulin .

TUdatlansag ... Szigeten elkezdtunk inni hatan szombat ejjel negykor . A hat punk kozott volt egy-egy programozo, webdesigner,tanar, es foiskolas. Ehhez kepest anem egyetemi klubokban olyan szintu a sotetseg , hogy ha kozejuk zuhanna a nap,akkor sem lenne ott vilagos.

Gondolkodo pamfletjei ... LOL :)

Előzmény: témanyitó (-)
marcipa Creative Commons License 2004.02.14 0 0 12
...így marad a szuperbelső
Előzmény: version9 (11)
version9 Creative Commons License 2004.02.14 0 0 11
itt a kazamataban marhasok latszik a kinezetbol ám
marcipa Creative Commons License 2004.02.14 0 0 10
Magam is így vagyok.
Valamikor, rövid ideig a külsőmmel jeleztem, hogy mennyire ellene vagyok a megalkuvásnak, a besavanyodásnak.Ma is, életkorom ellenére, állandóan harcban vagyok.Gyűlölöm az "egyen"-dolgokat. Soha nem úgy viselkedek, ahogy épp' a többiek, és véletlenül sem úgy reagálok dolgokra, ahogy elvárják tőlem. Ettől aztán igen gyakran érthetetlennek tűnök. Annál is inkább, mivel a külsőm ma egy teljesen, a sorba beilleszkedett embert takar.Ezért értenek félre itt a Metában is egyesek, akik nem ismernek különc reakcióimmal együtt, és néznek hülyének, vagy ami rosszabb butának.
(Nem baj ám! Azt mondjákí: az intelligenciát felismerni, csak bizonyos fokú intelligenciával lehet.)
Így, én csak mosolygok időnként.
Sokszor a külső erőszakos, tolakodó,jelzései ellen is tiltakozom...
A punk jeleket viselőket nem undorítónak tartom, csak éretleneknek..

Előzmény: mitzi (9)
mitzi Creative Commons License 2004.02.12 0 0 9
szerintem az anarchia, és a kommunizmus mind szép eszmék, csak nem lehet megvalósítani... én a mindenki-hagyjon-békén-mindenkit eszmét vallom.

szerintem a punk nem feltétlenül életforma. inkább lelki dolog, szinte vallás is lehetne, hiszen a szabadságról, és a társadalmi korlátok elleni lázadásról szól. régen a kinézetemmel lázadtam, de megmondom őszintén, hogy kiábrándultam, mert nem értem el vele semmit. azon kivül hogy hánytak tőlem az emberek, semmi sem történt. nem gondolták azt amit én sugallani akartam hogy vállalják fel magukat, ne akarjanak megfelelni és ne legyenek birkák hanem éljenek és viselkedjenek úgy ahogy igazán szeretnének, mert akkor lesznek boldogok. az jött le nekik hogy koszos pánk. és ha ilyen hülyék, ugy kell nekik.
amúgy tűsarkúban, és miniben járok, nem hordok piros cipőfűzőt, nincs már tarajam se. és ettől függetlenül punknak érzem magam, igaz kivülről ez nem látszik.

apunk Creative Commons License 2004.02.06 0 0 8
Nem nagyon jellemző ez, hogy a punk "életforma".
A punkzenészek töredéke éli ezt a punk "életformát", a jelentős részük "alternatív-szórakozó-a punk ""életformától"" fényévekre élő, de lehet, hogy tehetséges muzsikus-fiatal...
Jó is rossz is...
Szeretem a mocskos igazi nyers az utca sarka moocskából jövő fasza "csövi-punk"-zenét, de nem rossz az újdonász pénzes "aranyifjú" muzsikusok kellemes punknak mondott zenéje sem. Hiszen tényleg jó kis zenészek ők. De punkok?
Előzmény: troppauer (7)
troppauer Creative Commons License 2003.12.20 0 0 7
Szerintem a punkzene lehet jó, én is néha hallgatok, egy keveset..
De kérem... Mivel nem vagyok büdös, tarhálni is csak papírzsepit tarháltam, s kannás bort is nagyon rég ittam, tán a tabánban.. Nem lehetek punk, mégis sokan összemossák ezeket.

A punk életforma, a punkzene meg punkzene.

Egyébként azt a megfigyelést tettem, hogy a punkzene és a skinhead-kopaszzene ugyan az, csak a szöveg gyökeresen más.

bejjácska Creative Commons License 2003.12.19 0 0 6
szerintem nem istenitik a punkokat!
esetleg a kezdö punkok a haladó punkokat!
az átlag emberek félnek tőlük!
mindenki azt hiszi róluk hogy vandál drogos állatok!vannak olyanok is,de olyan minden embertipusbol van!a punkok a legembberibbek a világon!akkor is ha nem ugy néznek ki!
caex Creative Commons License 2003.12.15 0 0 5
nem mindenki punk aki annak vallja magát...
az eszme és a valós megnyilvánulások, az amit leszűrenk, nem egy és ugyan az ...akinek olyan a haja az még nem punk, fôleg a legzsírabb újdonságokkal amerikanizálódva etecera..divat szalon műmájer ma egy igazi punk kézicsókooomot köszön udvarias becsületes...mert ugye most ez a polgárpukkasztó..a lezserségel már mi ellen is lázad valaki, meg a büdös zoknival, mindenki egy nagy büdös zokni,,,így nehéz punknak lenni...
Előzmény: témanyitó (-)
Campi Creative Commons License 2002.06.11 0 0 4
Én már csak ilyen vagyok, minden statisztikát szeretek elrontani.

Azt hiszem, elsősorban a punk egy jópofa dolog. Aki keres benne ideákat/elveket (mint pl én) az talál, aki nem az csak él benne, lásd Moskauer Platz fiai. Ha mindent pontosan végig akarnánk gondolni minden szemszögből, akkor a sárga szín definiálása is sok lenne az emberiségnek. Nem kell mindenben értelmet keresni.

Mi lenne, ha egy topicban folytatnánk az eszmecserét (mondjuk ebben), nehezemre esik ide-oda kattintani.

A Hajrá Punkok topic nem naív, inkább aranyos. Bár lehet naívnak is nevezni, de naívnak lenni jó.

Előzmény: témanyitó (3)
témanyitó Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3
Nnna! Ne má' Már aszt hittem teljesen sikerül eluralnom a fórumot, oszt most te itt rontod a statisztikát.

Itt ezen a fórumon a HAJRÁ PUNKOK topic.

Előzmény: Campi (2)
Campi Creative Commons License 2002.06.11 0 0 2
Melyik?
Előzmény: témanyitó (1)
témanyitó Creative Commons License 2002.06.11 0 0 1
:) HAJRÁ PUNKOK!

Ez a topic talán naivitás lenne?

Előzmény: Campi (0)
Campi Creative Commons License 2002.06.11 0 0 0
Neked nem teljesen mindegy, ki hogyan él? Kb ennyi a punk lényege.

A műveltséget kár feszegetni egy olyan világban, amilyenben most élünk, csak nézz körül.
Én a punkok nagy részét 'boldognak' ismerem, nem a legjobb szó rá, inkább az, hogy jól érzik magukat. Hogy isznak és füveznek, mit zavar téged?

Egyébként azt hiszem, senki sem isteníti őket. Szimpatikus arcok, még ha elsőre nem is. Persze kivételek mindenhol akadnak.

Végezetül pedig a zenéjük kifejezetten jó, és ha nem a dugás-ivás-füvezésről szól némely szám, akkor pedig néha igen okosakat is tudnak mondani.

Előzmény: témanyitó (-)
témanyitó Creative Commons License 2002.06.11 0 0 topiknyitó
Hiszen a punkok mind szerencsétlen narkós ploretárok. Semmi nincs meg bennük azokból az erényekbôl amiket nekik tulajdonítanak!

-műveltségüket a Gondolkodó kommunista pamfletjeibôl szerezték. Ha egyáltalán műveltségnek lehet nevezni?
-szabadságuk az drogok, az elfuserált vágyaik és tudatlanságuk rabsága valójában.
-a társadalomra nem hatnak kritikusan, hiszen aki látja ôket a Moszkva téren fetrengeni, az leginkább megbizonyosodik, arról, hogy az ô élete rendben van.

stb...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!