Keresés

Részletes keresés

hajnici Creative Commons License 2002.08.07 0 0 38
Képzeljétek voltam ERDÉLYBEN és ettem savarint!
Isteni volt és a formákat is megvettem, már nem állíthat meg semmi.
Üdv Hajnici
Előzmény: hajnici (37)
hajnici Creative Commons License 2002.07.29 0 0 37
a babát próbáltam és a román receptet.
Nagyon jó!
Üdv
Előzmény: bosszi (36)
bosszi Creative Commons License 2002.07.25 0 0 36
melyiket próbáltad ki?
Előzmény: hajnici (35)
hajnici Creative Commons License 2002.07.16 0 0 35
Köszönjük!
Nagyon klassz ez a süti és isteni!
Próbálja ki mindenki.
Persze házilag, mert még mindig nem tudom, hogy hol lehet kapni.
Üdv
Előzmény: kóc627 (34)
kóc627 Creative Commons License 2002.07.05 0 0 34
Amit tegnap küldtem, az a Arnold Zabert SÜSSÜNK szakácskönyvéből való, ugyanúgy, mint az alább közölt baba receptje is, tehát a hozzávalókat onnan vedd.
A kisebb léptékű savarin , a baba készítése:
A savarinhoz hasonlóan készül, de lapos falú, henger alakú kis formákban - timbales - sütjük.
Hozzávalók 10 darabhoz:
mint a savarinhoz,
Továbbá:
150 g mazsola
1/8 l rum
1. a rumba áztatott mazsolát a tésztába dolgozzuk. kivajazott sütőformákban 180 C fokon 30 percig sütjük.
2. a "babákat" a savarinhoz hasonlóan megáztatjuk, és megkenjük sárgabaracklekvárral.
3. Eperrel vagy tetszés szerint más gyümölccsel és tejszínhabbal tálaljuk.

Más módon:
- A lekvárral bevont darabokat megszórjuk porcukorral, apróra vágott mandulával, pisztáciával vagy dióval.
- Eper helyett a savarint más gyümölccsel
- málnával, áfonyával, szederrel, ribizlivel, párolt rebarbarával, ananásszal, őszi- vagy sárgabarackkal is tölthetjük.
- vaniliás tejszínhabot adunk mellé. A habtejszínbe belekeverjük egy rúd vanília belét, és így verjük habbá. Vaníliás, de nem édes a hab.

kóc627 Creative Commons License 2002.07.05 0 0 33
íme a Savarén, Bagossy Klára 1925-ös Eredeti Magyar Alföldi Szakácskönyvéből.
9 deka lisztből kevés tejjel, 1 deka élesztővel kovászt csinálunk és eltesszük kelni. 19 deka lisztből, 21 deka vajból, 4 egész tojás és 1 tojássárgájából, 1 kanál cukor, kevés só és 2 deka élesztő, 1 és fél deci tejsűrűben, ebből a deszkán tésztát gyúrunk és legutoljára a kovászt is belegyúrjuk, akkor megfelelő kikent formába tesszük és jól meg hagyjuk kelni, akkor vigyázva megsütjük. még melegen a tetejét levágjuk, 1 és fél deci Maraskin likőrt 1 deci sziruppal összevegyítünk, a tésztát vele melegen leöntjük, hogy az egészet magába szíva, jól átázzon, azután a tetjét ráillesztjük, a tetejét porcukorral behintjük, annál jobb, ha több óráig áll tálalás előtt.

változtatás nélkül másoltam ide.

hajnici Creative Commons License 2002.07.05 0 0 32
Előzmény: hajnici (24)
hajnici Creative Commons License 2002.07.05 0 0 31
Köszönöm, de persze, hogy kell!!!!!
Te honnan tudod ezeket?!
Ez most pont jókor jött, mert elmegyek a közértbe mindent megveszek és megcsinálom a hétvégén.
Nagyon kedves vagy írdd le az összeset kérlek!!!
HAJNICI
Előzmény: kóc627 (30)
kóc627 Creative Commons License 2002.07.04 0 0 30
Íme a Savarin:
nagy, kerek, sima falú koszorúformában sütjük.
hozzávalók:*500 g liszt, 40 g élesztő, 60g cukor, 1 csipet só, 5 tojás, 150g vaj *
Továbbá:100 g porcukor, 0,25l cseresznyepálinka vagy rum, 0,25l víz, 100g sárgabarack lekvár, 1/8l víz, 1 ek.cukor, 500 g eper, 1 ek. porcukor.
1. a * * hozzávalókból édes kelt tésztát készítünk. előkész:20 perc, pihentetés 3-4 óra, sütés:20 perc, 180-200 fokon,
2. közben a cukoprból a vízzel szirupot főzünk, majd hozzáadjuk az alkoholt.
3. a forró savarint átitatjuk a szirupoldattal, majd megkenjük a cukorral és vízzel felfőzött sárgabaracklekvárral.
4. tálalás előtt a sütemény közepébe töltjük a gyümölcsöt, majd megszórjuk a porcukorral.

ha a kisebb savarinok, vagy a magyar savarin elkészítése is érdekel, szívesen segítek.

hajnici Creative Commons License 2002.07.04 0 0 24
DULCIURI

Savarina cu fructe

Ingrediente (pentru 4 persoane): Savarina - 90 g faina, 90 g zahar, 2 oua, 2 linguri lapte, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri ulei, 1 varf de cutit sare. Fructele - 2 piersici, 2 caise, 150 g mure, 100 g zmeura, 1 lingura zahar, 2 linguri visinata. Siropul - 150 g zahar, 1 lamaie.
Mod de preparare: - Siropul: Se pun la fiert 300 ml de apa impreuna cu zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce da in cateva clocote, se acopera cu un capac si se lasa sa se raceasca. - Aluatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana ce incep sa se albeasca, apoi se incorporeaza laptele, pe urma faina amestecata cu praful de copt. - Bateti albusurile spuma, cu un varf de cutit de sare si incorporati-le usurel in compozitie. - Umpleti 4 forme de savarina pe doua treimi. Bagati-le la cuptor si coaceti-le 15 minute. - Scoateti savarinele din forme. Puneti-le intr-un vas adanc, cu ajutorul unei linguri; stropiti-le, fierbinti, cu siropul racit si strecurat. Dupa ce-au absorbit complet lichidul, se baga la frigider doua ore. - Spalati si stergeti caisele, curatati piersicile de pielita. Taiati-le cubulete. Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga. - Se pun toate fructele intr-un castron. Se pudreaza cu zahar, se stropesc cu visinata si se baga la frigider. - Cu cateva minute inainte de a le servi, se pun fructele si zeama lasata in adancitura din mijlocul savarinelor si de jur-imprejurul lor pe farfurii si se garnisesc cu frisca batuta.

Előzmény: hajnici (23)
hajnici Creative Commons License 2002.07.04 0 0 23
Hello!

Küldtek egy román receptet is!!!

Ime:
- Savarina: 5 linguri de zahar pudra, 5 oua, 5 linguri de pesmet, coaja rasa de la o lamaie, zeama de lamaie, frisca.
Mod de preparare: se freaca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga coaja d elamaie, zeama de lamaie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina si se coace la foc potrivit. Dupa ce e gata, se insiropeaza cu un sirop de zahar, apa si rom. Cand s-a racit se umple golul cu frisca.

Üdv HAJNICI

hajnici Creative Commons License 2002.06.27 0 0 22
Sziasztok!!!!

Na mi van senki nem tud segíteni?!
Üdv HAJNICI

Előzmény: Törölt nick (20)
hajnici Creative Commons License 2002.06.20 0 0 21
Szia!

Ezt nem kellett volna leírnod, most itt szenvedek és nagyon szeretnék enni!!!!!!!!!!!!!
Megcsinálom a hétvégén az egyik receptet, ha sikerül.
Igazad van minek a forma, csak fini legyen.
Üdv HAJNICI

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.20 0 0 20
Erre fele peldaul nem lukas, hanem kerek mint egy fank, muanyag kis bodonben van. A tetejen egy falatnyi vanilia krem es par szeletke gyumolcs van, allul meg uszik a rumban...=O)
Előzmény: hajnici (19)
hajnici Creative Commons License 2002.06.20 0 0 19
Szia!

Ez igaz, de azért, ha lehet akkor egy kicsit próbál az ember jót, szépet csinálni.
DE igazad van!

HAJNICI

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.20 0 0 18
Nem a forma a lenyeg, attol meg ugyan az a suti. =O)
Előzmény: hajnici (17)
hajnici Creative Commons License 2002.06.20 0 0 17
Sziasztok!!!!

Kedves Gabus!
Boldog születésnapot!!!
Kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz a tortád, majd írd meg kérlek és azt is, hogy fini volt-e!!!
Nagyon kedves a párod!
Üdv Hajni

P.S. Még pár cukinak elküldöm ezt a levelet, hátha.
Tegnap valaki emailben küldött egy román receptet is.
Nagyon jól hangzik majd lefordíttatom és elküldöm, csak az a baj, hogy valami forma kell.
Ez a süti odakint lyukas, de nem mint a kuglóf, csak félig.
Hát ilyen formát honnan szerezzek?!
ÜDV
HAJNI

Előzmény: Gabus (16)
Gabus Creative Commons License 2002.06.19 0 0 16
Ha-ha, ezt a tutti-frutti cukit épp tegnap találtuk meg mi is, tortarendelés ürügyén.

Tetszik, ha valaki ilyen tettre kész, remélem tényleg utánanéznek és csinálnak szavarint.

ui: a tortánkat szombatra hozzák, mivel az én szülinaponra lesz meglepetés, egyelőre gőzőm sincs milyen lesz, a párom roppant titokzatos...

Előzmény: hajnici (14)
Sajtlee Creative Commons License 2002.06.19 0 0 15
Hajni, mondhatnám nem vagy "sámli":o)))Ügyes vagy nagyon!

Ezek után remélem, beírod majd a pontos címet.
(Érdekel ez a süti, pedig egyáltalán nem rajongok az édességért. De megcsinálni szeretném. Gyanús, hogy elfogyna...:o) )

S.lee

hajnici Creative Commons License 2002.06.19 0 0 14
Eddig fajult a dolog, írásra adtam a fejem.
Nézzétek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezt egy cukinak írtam:

Kedves Tulajdonos!

Németh Hajnalka vagyok az oldalukat az interneten találtam
meg böngészés közben.
Azzal a különleges kérdéssel fordulok Önökhöz segítségért,
hogy lehet- e kapni Önöknél a szavarin nevű süteményt?
Válaszukat előre is köszönöm és elnézést a zavarásért, de
egyszerűen nem hiszem el, hogy ebben az országban ezt az
oly világszerte ismert és szeretett süteményt nem lehet
kapni.
Köszönettel :Németh Hajnalka

Kedves Németh Hajnalka!

Sajnálattal közlöm,. hogy nem készitünk szavarin süteményt, de felkeltette rá figyelmemet és utánanézek. Tudom, hogy ez egy nagyon régi jól ismert sütemény. Ha netán csinálunk, akkor egyből küldök Önnek egy e-mailt.

Köszönettel:
Varga Györgyné
Tutti-Frutti cukrászda

Na elinditottuk a lavinát!!!!
Remélem tényleg csinálnak majd és értesítenek!!!

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.18 0 0 13
Minden sarkon! Kitartas...=O)

Hogy olcso e az meg ugyis attol fugg, hogy mennyi lapul a zsebedben...

itt 3.70 volt egy darab, az kb 600 forint...

Előzmény: Sajtlee (12)
Sajtlee Creative Commons License 2002.06.18 0 0 12
Ehhhee, hát nem épp a Gundelre gondoltam...
Pedig a rum is, de a Tokaji is jól hangzik;o)
No de három hét múlva franciaországba megyek, hátha ott lesz valami occsó cuki.:o)

S.lee

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.18 0 0 11
I. menü
Füstölt lazac tormás salátával
Gazdag ember batyúja
Baconban sült gyöngytyúkmell zöldségraguval
Tokaji borban úsztatott gyümölcsös savarin
Feketekávé

Ezt itt a Gundel etlapjan talaltam, online! A Gundelban tehat kell lennie...tovabba javaslom az osszes frekventaltan kulfoldiekre szakosodott helyet. =O)

hajnici Creative Commons License 2002.06.18 0 0 10
Szia!

Azt én is szeretném tudni, hogy itt hol lehet kapni.
Én erdélyben ettem ott szavarinnak mondják a magyarok, a románok szavarinának talán( valami ilyesmi).
Szerencsére majd minden nyáron megyünk így első utam a cukiba vezet, ahol hármat szoktam enni.
Állítólag anyukám szerint régen itt is volt.
Valaki emailben küldött egy román receptet, csak az a baj, hogy valami forma is kell hozzá.
Üdv:Hajni

P.S. Ha valaki talál itt egy cukrászdát ahol lehet kapni szóljon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Sajtlee (9)
Sajtlee Creative Commons License 2002.06.18 0 0 9
Sigue:)))))))

Szóval nem Magyarországon. Vajon itt is lehet kapni? Kedves topicgazda, ha tudsz róla, meséld el hol!
Kösz
S.lee

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.17 0 0 8
Svajc, a sarki cukraszdaban volt....=O)

En magyarul mondtam, hogy szavarin, a holgy -mar ismer!- kijavitott: kb"szeveren" es mar adta is...

Előzmény: Sajtlee (7)
Sajtlee Creative Commons License 2002.06.17 0 0 7
Kedves Sigue!
Hol kóstoltad meg? Minden cukrászdában lehet kapni? Magyarul is szavarinnak hívják?

több kérdésem nincsen:)))

S.lee

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.17 0 0 6
Igen, epp a napokban es pont azert mert itt olvastam rola es kivancsi lettem. Hallani mar korabban is hallottam rola. =O)

Remelem sikerul majd eloallitanod. Sok sikert!

Előzmény: hajnici (5)
hajnici Creative Commons License 2002.06.17 0 0 5
Szia!

Köszi!!!!!!!!!!!!!
Angolul, már menni fog a fordítás.
Nem mindig ilyen piás, de isteni, te ettél már ilyet?
Üdv HAJNI

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 4
Egyebkent mindig ennyire rumos ez a suti?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!