Elég régiek a hozzászólások, de megpróbálom veletek felvenni a kapcsolatot.
Végre kezd beleegyezni a család hogy végre valami hüllőt is tarthassak.
Vannak még gekkók eladók?
Van egy apró kis gumiállatkám egy kis gekkó. Sárga alapon zöld csíkokkal. Az egyik dísznővényünkön helyeztem el aminek pont olyan az erezete. Gondoltam jó poén ilyen nincs úgysem. Na de valamelyik reggel pont olyant láttam a tévében. Mi lehet a neve ennek az álatkának?
Ha valaki látott már leopárdgekkót párzani, az kérem írja le pár szóban, hogy hogy néz ki a dolog, mert nem tudom eldönteni, hogy szimplán csak meghülyültek, vagy esetleg.....
Röviden: A fiú "kergeti" a lányt, és ha utoléri, akkor a szájával megfogja, és nem nagyon ereszti.... Elég rémisztő!!!
Helló!
Még mindig nem esznek rendesen?
Próbálj meg többféle kaját kínálni nekik:
tücsköt, viaszmolylárvát, lisztkukacot stb.
Az enyém szinte csak csipeszről hajlandó enni.
1., Még csak 3 napja vannak nálam, de normális, hogy semmi aktivitást sem mutatnak napközben? Egész nap a házukban vannak... (Ha az orra alá dugok a kaját, azt azért nagy kegyesen megeszi...)
2., Hogy lehet kézhez szoktatni őket?
3., Még kicsik. Hogyan kéne etetni őket? Mennyit/Mikor? A neten csupa ellentmondásos infót találtam...
Most csak ennyi...lehet, hogy később még lesz kérdés...
Hmmm, hát az enyémek ugyan lányok, ennek ellenére bizony néha nagyokat bunyóznak. Az egyik nyugisabb, míg a másik izgágább, és ha átmászik a másikon míg az pihenne, kész a balhé... Ilyenkor percekig kergetik egymást.
A fejforma valóban döntő lehet...!
Ha tényleg ugyanúgy néznek ki "odalent" és nem verekednek, akkor szinte biztos, hogy lányok, de ezt csak én mondom, nem vagyok "hivatalos" szakértő. Ha ebből indulunk ki, akkor nem vesztessz semmit + a gekkóval, sőt!
Nem tudom, merre laksz, de bátran ajánlom a Galapagos Zoo-t az Europarkban (v. a Westendben). Ott nagy valószínűséggel meg tudják állapítani a nemüket!
Na sikerült megnéznem a combjait a gekkóknak. A pólusok ott vannak, de nagyon halványak, tehát lányok, és nem is verekednek, néha civakodnak, de ez a lányoknál normális :-))
De a testfelépítésük szerint meg párban lennének. Az egyiknek a színe sötétebb, feje kicsit más alakú.
Javasoljátok, hogy 6 éve összszokott gekkókhoz venni egy harmadikat, ami más nemű?
Tegnap utánanéztem egy szakkönyvben a dolognak, és valószinű, hogy egy koronglábu gekkóról van szó. Ha valaki tud róla részletesebb adatokat, azt megköszönném.
Yworl!
Feromonális helyett femorális (femur=combcsont), magyarul combpórus.
A szopósegeret az enyémek sem hajlandók megenni. Szaglászás, aztán undorral el. Ha tovább unszolom őket, tipikus dühös fejrázás a reakció... ("há' nem érted, hogy nem kell, vázze!")
Nekem egy kis segitségre lenne szükségem, ugyanis tegnap a cégemhez érkezett egy nagyobb csomag az USA-bol ( Rochester ), és találtam benne egy gekkót. Az biztos hogy gekkó, csak nem tudom milyen fajta lehet, olyan hat centi körül van, viszont olyan barna szinű, és csak pár halványabb csik van rajta. Ahogy megfigyeltem este lett nagyon aktiv, tehát éjszakai fajta. Remélem valaki tud segiteni !!
Hát, ha a kloákájuknál lévő mirigyek nagyon hasonlóak, akkor valóban egyneműek! "V" alakban vannak a sötét mirigyek mindkettőn? (Pontosabban: vagy úgy vannak, vagy alig látszanak és akkor lányok.)
Viszont -elvileg- a fiúk folyton verekednének, ami gyakran az egyik állat halálával jár, szóval ebből is úgy néz ki, lányok...!
Szopós egérrel én is próbálkoztam (dacolva az erős megvetéssel, mit a család nőtagjai sugároztak felém...:-), de csak megszaglászták őket! Most már nagyobbak, lehet, hogy megpróbálom újra, de azért nekem is elfacsarodik a szívem, amikor elkezdenek cincogni, szóval van lelkem, na!
:-)
A nemüket szondatűvel nézték meg (a kereskedő akitől vettem, kb 1 év után), de a feromonális (lehet, hogy men így kell írni) mirigyek, amik a hátsó combjain vannak azok nagyon hasonlóak. És egymás iránt sem érdeklődnek, csak néha megtapossák egymást.
A homokot már párszor áttúrtam, de de semmit sem találtam. Tehát akkor marad a harmadik gekkó beszerzése.
Én néha adtam nekik szopós egeret, de amikor nekimentek akkor nagyon sírtak, és ezt nem bírtam hallgatni.
Ja a szőlős gekkót azt hiszem, hogy Pénzes Bethlen írta valamelyik könyvében.
Ez érdekes, mert én is olvastam már szőlőevő gekkóról (leopárd), de az enyémek sem ették meg, pedig még aznap rögtön ki is próbáltam...! :-)
Tényleg vicc, hogy ilyen kevesen vagyunk ebben a fórumban, bár ahogy elnézem az álletkereskedések kínálatát, elég sokan vesznek ilyen állatokat!
Biztos, hogy párban vannak a gekkóid?
(Tudod, hogy lehet megállapítani a nemüket?)
Az nem lehet, hogy a nőstény elássa a tojásokat és -már évek óta- nem veszed észre? Lehet, hogy bugyutának hangzik a kérdés, de pl. nekem nem tűnt fel először, hogy tojni fog -> elásta -> összeestek a tojások (mivel nem tettem egyből keltetőbe)!
(Az esetlegesen idetévedő érdeklődőknek írom, hogy már nincs a birtokomban eladó gekkó!)
Más: Ismeri valamelyikőtök a Krokodil Szkinket?
(Erről nyitok egy fórumot is, hátha úgy akad jelentkező...!)
Yworl!
Hát, a "szőlőevő gekk"-et megnézném...
Az enyémek gyakorlatilag bármilyen rovart benyomnak, amit viszek nekik. Amit rendszeresen szoktak kapni: tücskök, sáskák, szöcskék, háziméh (here), viaszmoly, bagolylepkék. Lisztkukacot már régóta nem adok nekik. Nyáron a kaját vadon fogom be, télen veszem.
A cementszínezés vasoxiddal nagyon khirájjjj lett... :)))
Én is kedvelem a leopárdgekkókat, van is otthon 2 már vagy hat éve, de sajna nem szaporodnak ezidáig, pedig azt mondták, hogy párban vannak. Tervezem, hogy veszek hozzá még egyet, hátha aktívabban érdeklődnének egymás iránt:-))
Olvastam, hogy ti lombszöcskével és lótücsökkel etetitek őket, az enyémek a keresztespókra tudnak nagyon beizgulni, de olvastam olyat akinek a szőllőt is megette.
Sajnálattal olvasom, hogy ezt a topicot eddik csak ketten használjátok. Nem igaz hogy ezt az aranyos állatokat, akik olyanok mintha állandóan nevetnének csak ennyien kedvelik az országban.
Az említetteken kívül (+ lisztkukac) ti még mit adtok a gekkóknak enni?
Ja a csemperagasztó szerintem jobb mint a cement meg a gipsz a vizes helyekre, mert jobban bírja a vizet és eleve szürkés a színe is.
Igen, vasoxidnak hívják! Ezt az alábbi színekben lehet kapni (legalábbis ezekből már biztosan láttam az OBI-ban): fekete, sárga, piros, barna!
De konrétan mit szeretnél vele szinezni?
Szomorú, hogy nem szeretne senki ilyen szuper kis állatokat...! :-(
Vagy:aki szeretne és érdeklődik, az még egy válaszra sem méltat...! :-(
Egy hét múlva mennek az állatkereskedésbe, azután majd ott lehet megvenni!
Már 3 kicsi van! :-)
(Most aztán két hétig nem várható újabb...!)
Tud valaki tanácsod adni a következő témában:
Hátteret készítek a terráriumomba csemperagasztó+perlit+cemet formában!
Tudtok ajánlani olyan szinezőt, ami nem ártalmas az állatokra nézve? A vasoxidról tudok, azon kívül kéne valami...!