Tegnapelőtt jöttünk haza, megint 10 éjszaka az Achillion Hotelben, 6 év után újráztunk és nem bántuk meg. Pedig nem jól indult az újrázás. Megérkezvén nagyon kedves fogadtatás volt a tulaj biztos nem emlékezett de örült mikor mondtam, hogy visszatérők vagyunk. 11 órakor ott voltunk. A szobák elfoglalhatósági időpontja talán 14 óra, de "természetesen" kész volt a szobánk. Én kicsit lepihentem a párom levitte nyughatatlan gyermekünket mert rögtön fürdeni kell a tengerben! Na ez nem sikerült. Pár perc és jöttek vissza, hogy katasztrófa ahogy kinéz a part, tiszta fű meg hínár minden. Talán volt valami kicsi természeti katasztrófa vagy csak a tenger dolgozott az elmúlt 6 évben de a partot ahová a hotel napernyőit, napágyait meg úgy egyáltalán magunkat raktuk gyakorlatilag eltűnt mert óriási kövekkel, sziklákkal kellett megtámasztani a parti út töltését. Ezek a kövek elfoglalták a part homokos részét a hotel előtt de távolabb sem sok maradt. Egy 2 évvel ezelőtt a hotelben megszállt fórumtárs javaslatára a 3,5 km. távolságra levő T. Ammos Beach volt ahová strandolni jártunk. illetve később a még közelebbi Robinsons Beach volt a cél, az még tisztább volt. A 2 napágy, napernyő kombináció mindenhol fogyasztás ellenében volt használható. Ahogy mondani szokás bejártuk Ungot, Berket. 600 km.-t kocsikáztunk a környéken. Olympos, Zeusz kádja, Platamonaszi vár, Thesszaloniki, stb. Mi nagy variálósak vagyunk étkezésileg de olyan jó most a hotel séfje, hogy egyetlen egyszer voltunk máshol fő étkezni. Ott, úton az Olymposra inkább a látvány volt verhetetlen meg a kecskeleves. A többi étel átlagos jó. A hotelben hétköznapokon igen csendes az élet, mondhatni pangás van. Hétvégén a görögök azért jönnek és akkor van valami élet, talán ez tartja életben a vendéglátósokat. Érdekes és nagyon szimpatikus hozzáállás vagy csak a görög ilyen, de a tulajnak az a 20-25 év körüli Nissan Primera volt az autója még ütött kopottabb persze mint régen. Ellenben a szobák láthatóan komoly felújításon estek át a közelmúltban. Nagyon jól éreztük magunkat Makrygialoson.
Atyagatya! Majd 2 éve áll a topik, én meg nem találtam a Makrigialosi nyaralásom előtt semmit innen. Tegnapelőtt jöttem(tünk) haza. 10 éjszakát voltunk a Hotel Achilionban. A"nyaralás Görögországban" vagy "görögországi nyaralás" topikban részletesen leírtam tapasztalataimat.
Sziasztok! Makrigialosra nyertünk egy utat múlt nyáron. (idén május végéig lehet felhasználni a nyereményt)
Sajnos azóta sem tudtunk elmenni nyaralni. A nyeremény felhasználásának a feltétele, hogy az utazási irodán keresztül kell az oda-visszautat megtenni. A szállás teljesen ingyenes. Ha valakit érdekelne szívesen megválnék tőle.
Sajnálom. Sajnos sok embernek van hasonlóan rossz élménye Makryval kapcsolatban. Talán nekünk szerencsénk volt, mert mindig jól éreztük magunkat. Kívánom, hogy máskor, talán máshol jobban sikerüljön a nyaralásotok!
Mi 2008-ban voltunk a Dias-ban, de nekem is a vekony2 -ére hajazó élményem van egy földszinti apartmannal kapcsolatban: ágy a konyhában, büdös fürdőszoba, az ablak alatt pedig éjjel-nappal folyamatosan zalatolt egy kompresszor... De ezek szerint ez még nem volt felújítva.
Sziasztok, nagyon rég jártam itt, de most nosztalgiázom, mivel idén nem jutottunk ki sajnos Görögországba, és így ide is eljutottam. Visszaolvastam és szomorúan láttam, hogy még mindig a régi nóta megy Makrygialosról. Sokan sajnos úgy jönnek haza onnan, mintha be lettek volna csapva, holott ha itt visszaolvas, vagy más fórumokon akkor minden infót be lehet gyűjteni a kis faluról. Én is mindig, mindenhol leírom, leírtam, hogy ez egy nagyon csendes,nyugodt kis falu. Ide olyan menjen, aki csendre, nyugalomra vágyik, vagy autóval megy, ha kirándulni szeretne. Ha fiatalabb, akkor olyan, aki szeret robogózni, quadozni mert akkor be tud menni Paraliara, bejárhatja a környéket, szóval nincs helyhez kötve. De aki pihenni akar, annak tökéletes hely. Mi négyszer laktunk már a Diasban és soha nem tapasztaltunk "szutykot". Egyszerű berendezést igen, de koszt nem. Tavaly már úgy láttuk, hogy sok szobát fel is újítottak, mi egy teljesen újban laktunk, ami igaz, hogy a tetőtérben van és drágább, de gyönyörű a kilátás, és szuper a lakosztály. De az egyszerűbb szobák is mindig megfeleltek, csak ott lehessünk! Sajnos most régebbi fotók nincsenek a gépemen, sőt az albumaimban sem, de mi mindig meg voltunk elégedve.
Giannist is már régebb óta ismerjük és Őt sem, mint ahogy más görög férfit sem láttunk még részegen. Igaz iszogatnak, de mindig evés közben és hosszú ideig, ha mégis részegen vezetett szerintem valami váratlan dolog miatt lehetett, bár nem voltam ott, nem tudom. De én soha nem tapasztaltam ilyet.
Megérkezésünkkor a helyi ,,idegen vezető”nem várt bennünket,a többórás várakozás idejére a csomagjainknak sem a megérkezéskor,sem az elutazáskor zárt helységet nem biztosított. Az utazási iroda ajánlata szerinti 4 személyes, konyha-nappalis apartmanja a valóságban 1 hálós 2 személyes apartman volt,ami attól vált 4 személyessé,hogy az étkezés célját biztosító nappali-konyha részbe beszorítottak két ágyat. A tapétán fekete cipőtalp nyomok,elkent szúnyogok díszelegtek,amit egy mosószeres áttörléssel el lehetett volna távolítani,arról nem is beszélve,hogy tisztasági festést nem az idén végezték el. Röviden a szállás 1 szutyok putri,a tengerrel nagyobb baj nem volt.,de hát 1 lehúzás az egész. Az amikor kedves janisz úr részegen jön elénk a kis buszával hát....
Előzőekben világosan leírtam (csak az igazat), hogy itt olyan, mint a balcsin (a mélység és a homok finomsága miatt a legkisebb hullám is felkeveri a finom homokot) és él a tenger - aki nem ezt akarja az nem idejön. Vagy utazik naponta 2-10 km-t :)
Mi pont a nyugisság miatt mentünk ide, de 2008-ban már a fiatalok ezt is elrontották a hangoskodással :( Aki bulizni akar az menjen a bulis helyekre és garantáltan éjszaka nem fog aludni. Pl. Katerini Paralia.
A tengerpart hossza nekünk elég volt, és a fotóim szerint azért eggy kicsit hosszabb :)
A tavernában mi keveset fizettünk, és nem vertek át, de ez mindenhol benne van. Pl. Paralia Scotinánál 3 € volt 0,33-as Ice Tee - na én meg őket szidom, ez van!
Aki a sok írásainkat elolvassa, az szerintem valós képet kap a faluról, és a környékről.
Sajnos bekövetkezett, amit jeleztem, hogy bármikor, és bármeddig lehet sztrájk (vámos, benzines, ...) ezért így nem érdemes most GR felé menni.
Ki megy szept 13.án Busszal Makry-ba Az Andromedával??
Amúgy aki buliba akar menni az átmegy szépen Paraliára A tengerpartról annyit,h persze van kagyló,mivel minden évben itt rendezik meg a ,,Kagylófesztivál"t ami csak Makrin van.Mert a falunak már több éves /évtizedes/hagyománya ez a nagyszerû 2 napos rendezvény.Annál is inkább,hiszen ott tenyésztik a híres Fekete kagylót./Ennek okán a fesztivál/.
Koszos: Ez mindig az áramlattól függ és attól, hogy mit szórnak bele a Szalonikibe tartó hajókról.
De tény, hogy sok a tengeri fû, és nagyobb hullámverésnél nagyobb a felkavart homok is = zavaros, de nem koszos. Ez szerintem összefügg a homokos aljzattal és a vízszint magasságával.
Ha nem is pont a tengerparton, de kicsit beljebb biztos hogy kristálytiszta a víz, mert feketakagyló telepek vannak a közelben, azok pedig csak a legtisztább vizekben élnek. Mellesleg Makrigialosznak kékzászlós a tengerpartja.
Makrigialos csendes, nyudodt halászfalu, amely jó kiindulási pont a környék látnivalóihoz, majd este csendben pihenhet az ember..."
Igen, Makrigialosznak ez a lényege.
Amúgy egy ismim mesélte aki jún.25.-én volt Makrigialoson. A víz akkor kimondottan tiszta volt! Igaz úgy véljük, hogy a kagylótelepek egyre nagyobbak, vagy a part fele közelednek.
SENKI NE MENJEN MAKRYGIALOSRA!!!!!! A Dias apartman közel sem oylan a valóságban, mitn amilyennek előadják! A tengerparton szar a homok, tele kagylóval, nem beszélve arról, hogy kb 5 méter széles csak! A tenger tele van fűvel és salátával!!!!! A víz KOSZOS!!!!!!!! A Dias apartmanban mindig csak ígérgetnek, de a valóságvan sosem valósul meg semmi! Hozzájuk tartozik az ANDROMEDA ami szintén egy nagy szar! Lenyúlják a pénzeteket! Tapasztalatból mondom..... A falu nagyon kicsi, este 10 után semmit sem lehet csinálni! Buli hely nincs! Étterem a parton! Mindenki át akar verni, aki oda kerül nézze meg mennyit fizet!
Én abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy buszos utazással mennénk Makrygialos-ra, és hogy volt már valaki az utazas.info utazási irodával, érdemes velük menni, egyéb tapasztalat róluk?
Milyen a Dias apartman? Nagyon nyuzsis a kornyek? Ambrozia apartmanban volt mar valaki? Esetleg tudtok ajanlani tengerparti studiot 2 fo reszere? Olyan helyet keresek ami csondes es lehetoleg kozel van a vizhez, vagy ha nincs kozel legalabb olcso legyen.... :) Jol latom, hogy busszal is el lehet jutni HER-bol?
Mennyiert lehet robogot berelni a helyszinen? Neten lattam az arakat majdnem annyi, mint egy kiskocsi.
Ja igen jovore mennenk, de mar most nagyon lelkes vagyok :)
szia kanga ha gondolod szivesen mesélek. keress meg a skypon ha rajta vagy. szóba egyszerübb. mert sok mondanivalóm lenne. gyorsan gépelek, de szóba jóbb lenne.tolnaimaria dunaharaszti megtalálsz. üdv. méhecske
Jaj ezt nem tudtam. Nagyon kedves vagy, hogy megírtad. Köszönöm. Milyen időtök volt? A víz milyen volt? Tényleg olyan sok arra felé a meduza? Mennyi idő alatt értetek le? Tudom, hogy ez több mindentől függ, de azért némi támpontot adna, ha megírnád. Mi is busszal megyünk, ezért érdekel. A sólepárlóhoz eljutottatok? A fakultatív programokból melyik tetszett a legjobban? Jó sokat kérdezek. Ha van időd, és kedved válaszolni, örülnék neki.:-)
szia kanga Andiék még kint vannak. Ők 2 hétre mentek. Jó nekik. Én még ezen az oldalon ismerkedtem meg velük, és mikor kiértünk az első pillanatban már barátságot kötöttünk. Nagyon jól éreztük magunkat.
Ha jól számolom, már vissza is érkeztetek. Remélem kipihenve, lebarnulva, szép élményekkel gazdagodva. Ma gondolom kicsomagolás, meg pihi, de holnap ugye már írsz nekünk valamit? Izgatottan várom:-)
A "Görögország.lap.hu"-n, a "Magyar oldalak" címszó alatt "Marygialos"-ra kattintva, feljön az Androméda honlapja. Ott a "térkép"-re kattintva megtalálod a menetrendet, árakkal együtt.