Olyan nyomtatót szeretnék venni, amivel költséghatékonyan tudom a tonert utántölteni. Fontos lenne, hogy duplex is tudjon nyomtatni, sokat nyomtatnék vele viszonylag. Eddig Németországban éltem, és ott sikerült kb. 1 Ft/lap költséggel nyomtatnom (ami a névleges értéket illeti).
(Sajnos költözéskor nem hoztam haza a nyomtatót, mert volt nekem itt egy régi Lexmark, de látom, hogy azt csak 2.5 Ft/lapért tudnám utántölteni...)
Tudtok esetleg ilyen nyomtatóról, amit még, akár használtan, árulnak is valahol?
Néhány hónapja vettem egy Canon TS5151-es nyomtatót. Alapjában rendben van, de patrontöltés után továbbra is azzal fogad minden nyomtatási feladat, hogy "Kevés a festék". Szerencsére azt sikerült kikapcsolni, hogy ezért ne induljon el a nyomtatás, de ezt a zavaró üzenetet is szeretném eltüntetni. (Az okát tudom: A nyomtató nem a patron tartalmát nézi, hanem a patron testre épített elektronikából olvassa ki az aktuális tintaszintet).
A korábbi típusoknál A Stop/Reset gomb nyomva tartása volt a megoldás, ennél a típusnál ez nem elég. Tudja valaki, hogy ennél hogy oldható meg?
Szia, én évek óta Canonokat használok. Két patronnal (1 fekete, 1 színes), nemrég vettem egy újat, a korszerűbb típusból 25 e alatt. Keveset használom, így nekem megfelel. Wifi van, már hosszó évek óta nem használok nyomtatókábelt. Jó szkenner, szóval elégedett vagyok vele.
Viszont nem tudom neked ajánlani nyugodt szívvel. Ezt írod: "...érdemes-e hajtanom a 4 patronos verziót, vagy a fekete + 3 szín egyben verzióval is jó képeket tudok otthon nyomtatni?" Erre nem tudok mit mondani. Nincsenek spéci igényeim a színhasználatot illetően. Tesztoldal nyomtatásakor van némi különbség a képernyőn és a nyomtatón látható színek között.
Szia. NYomtató vásárláshoz szerettem volna tanácsot kérni,de látva, hogy az utolsó hsz 2021-es, csak megjegyeztem, amit írtam és nem kérdeztem. De ha van valaki, akár te, aki tud tanácsot adni, akkor lenne kérdésem:
Otthonra szeretnék venni multifunkciós nyomtatót, ami 4 tintapatronnal üzemel és bluetooth és/vagy wi-fi elérhetőséggel rendelkezik. Tekintettel arra, hogy nem sokat nyomtatunk általában, sokat nem akarok rá költeni, 25-50 e között gondoltam.
Másik kérdésem: érdemes-e hajtanom a 4 patronos verziót, vagy a fekete + 3 szín egyben verzióval is jó képeket tudok otthon nyomtatni? Szines doksikhoz gondolom, elég lenne az egyszerűbb verzió.
Jó darabig nyúztam egy Canon MG5350-es multi nyomtatót...még számomra is hihetetlen ez a hosszú idő. Én töltöttem a csipes patronokat (lehetett venni olyant amin van gumi a tetején).
Szerintetek manapság milyet érdemes venni? Főleg pontos típusra lennék kíváncsi (100ezres alatt)
Ezekre van szükségem:
scan,
nyomtatás feketében max. A4
nyomtatás színesben max. A4
duplex nyomtatás automatán
fotó?
5 tintapatronos (amit tudok tölteni) - Ha külsős ciss rendszerű akkor se két fejes legyen)
Kíváncsi vagyok a véleményetekre! A cégemhez kellene nyomtató és most a bérlésen gondolkodok. Bár nem nagyon szeretek nyomtatni, mert ma már csak papír pazarlás, de sajnos muszáj. Szóval ez a cég adta eddig a legjobb ajánlatot: https://www.nyomtatoberlesgyor.hu/
Van valakinek tapasztalata a bérléssel kapcsolatban?
Szerintem kérdezd meg a barátodat, hogy találkozott-e ő is az általad jelzett nyomtatás törlési problémával (ami miatt én is leálltam a HP-ről). És ha igen, akkor ő hogy tudta ezt megoldani.
Pozitív tippet a felsorolásodra nem tudok adni, de szerintem a prohardver fórumain ha szerencséd van, kaphatsz ötleteket. Itt vannak a témák: http://prohardver.hu/temak/printer_scanner_fax/listaz.php. Elég sok topik van itt a témából, szóval lesz miből csemegézned.
Nem késő! És nagyon köszi...még gondolkodom...egy nagyon kedves és tényleg jó barátom(számítógépes ) ragaszkodik a HP-hez, illetve ajánlja...De nem azért mert bármi érdeke lenne, nem tőle venném...Egyszerűen neki beválta márka....
Azért is kérdeztem itt, mert nézegettte a többit, és nem ragaszkodnéka ahp-hez, az előzőleg leírt hibái miatt.
Biztosan késő már a válasz ennyi idő elteltével, és amúgy is csak egyetlen nemleges választ tudok: HP nyomtatót semmiképp, ha nem szeretnél rendszeresen szembesülni az 5. számú problémáddal. A 80-as években magam is még HP nyomtatókat vettem (olcsó tintasugarasakat), de megőszültem, amíg törölni tudtam egy nyomtatást. Elvileg tudják, gyakorlatilag - talán valami konstrukciós hiba miatt - egyik típus sem volt képes törölni a nyomtatást. A számítógép újraindítása sem volt elég. Arra nem emlékszem, hogy a csatlakozó kihúzása segített-e, de úgy rémlik, hogy az sem volt mindig elegendő.
Ezért aztán a 90-es években áttértem más márkára, ahol a nyomtatás megszakítható.
Néhány szó a HP 8500A909a SERIES MULTIFUNKCIÓS nyomtatóról modellszám:CB022A
Kb. öt éve HP pro 8500 multif. nyomtatóm van. Otthoni használatra vettem, színeset is nyomtatok rajta rendszeresen de nem sok lapot..
Sosem voltam megelégedve vele,
1. már az első évben lapfelszedési problémával voltunk szervízben...Nem megoldható, seria hiba.
2.Sosem nyomtatott szépen színesben....
3. Nagyon lassú! Folyamatosan tisztít, ellenőríz, gondolkodik
4.Áramkimaradás után, újra kellett összekapcsolni a kommunikációt a szgéppel. (wINDOWS 7).
5. A nyomtatás törlés csak úgy ment, ha kihúztam a csatlakozóját a hátuljából, akkor végre elfelejtette azt a dokumentumot amit töröltem a nyomtatási sorból.
Még mindig megtartottam, mert nem volt olcsó!
6.Mára a nyomtatófej ment tönkre...csak rózsaszínt és feketét nyomtat. A szervíz szerint levegős lett a fej, ami igaz lehet, mert későn cseréltem patront! De amíg nyomtat miért tenném? Szóval erre figyeljetek!
Összefoglalva:
NYOMTATÓFEJ ÁRA 2 darab 30 E fT + ÁFA LENNE.....Szóval itt az idő: csere lesz.
Szerintetek manapság milyet érdemes venni? Főleg a márkát illetően....
Az lenne a kérdésem, hogy lézernyomtatók mennyire tolerálják, ha két nyomtatás között nagyon sok idő telik el (akár több hónap)? A mostani patronossal éppen az a bajom, hogy hosszú pihenő után gyakran csíkoz, ilyenkor ha kiveszem/megmozgatom a patront akkor általában megjavul, de előfordul, hogy sokat kell szarakodni, és nyilván akkor, amikor a legsürgősebb lenne.
Kis guglizással azt találtam, hogy maga a toner elvileg nem "öregszik", ez a gyakorlatban is így van, amíg nem fogy ki jól fog nyomtatni az eltelt "pihenőidőtől" függetlenül?
Ha van valakinek eredeti Hewlett Packard felesleges bontatlan nyomtatófestéke, tonerje, festékpatronja akár nagy tételben is, szívesen megveszem ha nincs rá szüksége.