Dél-Amerikából hazaérkezve szívesen átadjuk megmaradt argentin és chilei pénzünket olyannak, akik ezután terveznek utazni. Az érdeklődéseket e-mail-ben várom. Átvétel Budapesten lehetséges.
Igen. Már majdnem minden összeállt, a végén van még 2 nap:
Márc. 10 reggel érkezés Santiago
Márc. 11 -14 Húsvét-sziget
Márc. 15-20 Patagónia
és ez után 23 estig még nem döntöttem el. 20 este Puerto Natalesben leszek, esetleg Punta Arenasig érek le. Tehát 2 napom lesz. utazással együtt. Te hova mennél?
köszi, lehet az lesz, csak a legkésőbb “reggel 5kor a reptéren kell lenni“már most nagyon fáj, főleg hogy előző nap 22.40 kor landol menetrend szerint a gép - nem igazán a szállás ára miatt merül fel a reptéri alvás. Húsvét-szigetről jövök és reggel mennék Puerto Natalesbe, sajnálnám az időt, ha későbbi járattal mennék, de végiggondolva, lehet mégis jobban járok, ha kialszom magam a W trek előtt.
Köszönöm szépen a válaszodat! Remélem nekem a Húsvét-szigettel kapcsolatosan lesz olyan "hűha élményem", mint neked volt a sivataggal! :) tényleg nagyon várom... Már csak a finomhangolások vannak vissza az útitervemben. A legfőbb problémám most a reptéri érkezések és továbbutazások. Aludtatok már a Santiago-i reptéren?
Nekem ugy sukerult olcson lefogalnom hogy egy ha jol emlekszem a Latam oldalan beallitottam hogy chilei vagyok es ugy sokkal olcsobb volt a jegy Punta Areneasba es Isla de Pascaba is. Kicsit bennem volt a felsz hogy valaki ellenorzi hogy nem vagyok helyi :)
En az Atacamat valasztottam volna es onnan elmenni a Salar de Uyuniba. Sokkal nagyobb elmeny! Eletem egyik nagy elmenye volt 5000 meter felett az Andokban....(meg mindig neha beszelek az egyik utitarsammal aki Chilei...)
Husvet szerintem egy nap....
De oda is el kell jutni!!!! (160 nemsok erte...) (nekem 7-8 eve volt 800 dollar a nemzetkozi oldalon meg lett volna 1200...)
Köszönöm, hogy válaszoltatok és közben megérte várni, 160 ezer alatt meglett a Húsvét-szigetekre a jegy, igaz csak 4D3N-ra, de akkor ez lesz Patagónia előtt, és ha van valami apróság, amire figyeljek, kedvenc hely (nem a TOP 5 must see) ezeken a helyeken, vagy Santiagoban, akkor ne tartsátok magatokban! :) :)
Egy nap a kozeli gleccser, utana at Chaltenbe, ahonnan turak a Fitz Royhoz es a Laguna Torrehez. Utibbiak szamomra szebbek voltak mint az akkor leegett novenyzetu Torres del Paine NP.
Sziasztok! Márciusban utazom Chilebe ( 16 nap). Október óta folyamatosan néztem a Húsvét-szigeteki repjegyeket, de mostanra elengedtem, mert muszáj volt lefoglalnom a Torres del Paine W-trek campinghelyeit, hogy legalább arról ne csússzak le és már ott is sakkoznom kellett a dátumokkal. A túra után még maradok 2 napot Punta Arenas környékén, viszont túra előtt 5 teljes napom van és nem tudom eldönteni El Calafate, Puerto Montt vagy Atacama legyen. Márciusról, tehát őszről van szó. Ti hogy döntenétek? Hátha segít nekem véglegesíteni az itinert. Köszönöm előre is! :)
Nézd meg a töltőd v. más kütyüd amit használni szeretnél, ált. rá van nyomtatva nagyon apró betűkkel hogy milyen feszültség intervallumban használható. Ha az van rajt hogy 110-250V akkor csak sima átalakító kell a dugaljhoz. Nagyon sok új készülék ilyen. Ha nem ezt találod akkor feszültség átalakít is kell!
Mi most készülünk Punta Canára, öt csillagos szállodába. Van esély rá hogy 220-as hálózat van vagy mindenhol csak 110 V-os van? Az itthoni kütyük hogy viszonyulnak a 110 Volthoz?
Mi a United-al mentunk New York-i atszallassal. Teljesen rendben volt. Ha most mennek akkor Turkish johetne szoba. Ket ultra low cost (mint a wizzair csak fenyevnyi kulonbseggel) a Jetsmart es a Flybondi. Mindkettovel utaztunk es mindketto tokeletes volt.
Bár ennek némiképp ellentmond.....mi márciusban voltunk, a víz hőmérséklete és minden egyéb tökéletes volt, egy szintén búvár páros akik előző évben áprilisban jártak ott, nekik már nagyon hideg volt a víz.