Keresés

Részletes keresés

daridazsuzsi Creative Commons License 2006.06.19 0 0 89

ja, ez tökre így van.

vannak itt olyan tagok, akik azt hiszik, hogy a magázódástól fog úgy tűnni, ők tudják mitől döglik a légy, és emiatt képesek is modorosan kicsemegézni a nagy büdös semmit.

....a magázódó+elcsépelt verseket író csajok a legrosszabbak. én is ismerek egyet.

azt gondolta a frissen kitalált spanyolviaszt kutyulja a "verseivel" /olyan mintha már

olvastad volna őket valahol/ pedig nem az volt, hanem egy nagy adag jól megérlelt szarkupac, amit ő tojt ide.

Előzmény: azutolsohonap (88)
azutolsohonap Creative Commons License 2006.06.18 0 0 88
A tegeződés természetesebb. A magázódást a társadalom osztályokra bomlása hozta.
Előzmény: myofibrillum (87)
myofibrillum Creative Commons License 2003.03.06 0 0 87
néha a magázódás áll az ember kezére.

a csordaszellem nem feltétlenül egyenl? a közösségiséggel, és az egymásrautaltsággal.
más az, mikor emberek között élünk, és más az is, mikor olyanok akarunk lenni, mint a másik különböz?.
vannak olyan társadalmak, közösségek, csoportok, ahol ugyanolyan egyediségen m?ködnek az elemek, mint amennyire egyedi az, ha együtt vannak.
pusztán hozzáállás kérdése.
most olvastam valamit, ami új megvilágításba helyezett egy-két kérdést ezzel kapcsolatban, és köze van ahhoz, hogy lenyúljuk egymás lelkét, energiáit. ha alaposan belegondolok, és kritikus is vagyok, megfelel? szkepticizmussal, akkor is van benne valami.

arról jutott eszembe egyébként, hogy most éppen leköt az iraki háború konfliktusmentes megoldásának gondolata, és erre az alternatív energiák népszer?sítése és a vízmotor terveinek ellopása merült fel bennem, mint eszköz. ilyen helyzetben gondolhatja, hogy nem tudtam kiverni a fejemb?l önt.

Előzmény: Vízerőművek kellenek (86)
Vízerőművek kellenek Creative Commons License 2003.03.06 0 0 86
Birom, hogy ilyen könnyen elő lehet ásni egy régi topicot :)
Kérdéseim:
Miért magázódnak egyesek az internetes fórum közegében?
Szerintem a csordaszellem minden közösségben és társadalomban megközelítőleg ugyanakkora mérvű, szerinted nem?
Előzmény: myofibrillum (85)
myofibrillum Creative Commons License 2003.03.05 0 0 85
gondolja, ott a csordaszellem nem ugyanolyan tendenciára rúg, mint itthon?
vagy jobb bizonyos élthelyzetekben csordatagnak lenni?
Előzmény: Vízerőművek kellenek (81)
Vízerőművek kellenek Creative Commons License 2003.03.05 0 0 84
na
Vízerőművek kellenek Creative Commons License 2002.07.31 0 0 83
ez így van
Előzmény: --http-- (82)
--http-- Creative Commons License 2002.07.31 0 0 82
szép utak ezek, de bocsásson meg, velencefürdőn, a nyaralóm (bodega) szomszédjából netezek, és megítélésem szerint letelt a türelmi zóna. az imént bontottam föl a második hideg pezsgőt. kicsit ki is ültem egy cigaretta erejéig a tornácra. nem szeretném, ha rám szólnának. nagy érdeklődéssel olvastam kik, és miért szóltak hozzá a topikhoz. érdekes, hogy itt is nicolea guteát hallgatok. Szeretem a román cigányzenét. illegális másolatban adtam egyet a szomszédnak is. ő is szereti. tudja, én jól tudok románul, majdnem anyanyelvi szinten, és talán ez is közrejátszik.

nyersfordításban megpróbálom leírni, amit hallok:

"ha elvisz a halál,
szép leszek, nagyon szép leszek,
utolsó utamon egy (hatalmas) koszorút veszek,
édesanyámnak, édesapámnak,
bátyámnak, és az én (halálosan szeretett) mátkámnak.
ez lesz az én utolsó utam,
román földbe temessenek.

román földbe temessenek."

ugye nem eshet félreértés, a hazáját mindenki szeretheti. és talán illik is.

-http-

Előzmény: Vízerőművek kellenek (81)
Vízerőművek kellenek Creative Commons License 2002.07.31 0 0 81
Én meg a nyomorék-hülyebarom Danubius rádiót, mert egy netcaféból vagyok.
Egyébként Mongólia nekem is nagy kedvencem. Pár éve még oda eljutni volt a legnagyobb vágyam. Most már Szibéria, meg Oroszország távol-keleti része az úticél. Anadir, Magadan, Szovjetszkaja-Gavany, Szahalin-sziget, Petropavlovszk-Kamcsatszkij.
Előzmény: remarks (80)
remarks Creative Commons License 2002.07.31 0 0 80
Ha jól tudom, volt is az első világháborúig. De ennek még utána kellene nézzek. Egy biztos, akár volt, akár nem, egyetlen vízierőművet nem építettek. Különben én a mongolokat irígylem, olvatam a neten, hogy 1992-ben államcsőd volt, valahogy elkaszinózták az ország aranykészleteit, és ez semmiben nem érintette a népet. Csak a főváros minimális lakosságát, áramkimaradások voltak. A szmár, a teve nem eszik áramot. És vízierőművek sem kellenek.

Egyébként Mnelsohnt hallgatok, valamit Allegro molo apassionato-t. Egész jó. Valami nagymenő hegedüli.

Előzmény: Vízerőművek kellenek (79)
Vízerőművek kellenek Creative Commons License 2002.07.31 0 0 79
Ha lesz önálló palesztin állam? Te nem akarsz önálló palesztin államot? Én szeretnék még önálló baszk, és önálló kurd államot is!
Előzmény: A.s.p. (78)
A.s.p. Creative Commons License 2002.07.31 0 0 78
Te írtad le, a picsába a témát. Majd felszállnak a repülők (SZU 27-esek), és lebombázzák a vízierőműveidet (az 100 hozzászólás, vita, moderálás stb.), aztán a betondarabkákból házak épülnek a békabrekegős mocsárifalvakban, a tévécsatornák virágoznak, riport, miegymás (benzinköltség, videokazetta, fizetés+honor, államháztartás), adományok, tisztikar leváltása, megint hír, reklám, igyál, piros, cukros, szénsavas vizet, és tényleg megszomjazol, aztán egyszer csak arra ébredsz, hogy van önálló Palesztín állam. Akkor már nem lesz érdekes a topik.
Előzmény: Vízerőművek kellenek (77)
Vízerőművek kellenek Creative Commons License 2002.07.31 0 0 77
Nem, különben az a baj (illetve nem is baj), hogy tulajdonképpen kimerítettük/kimerítették a témát (mármint ebben a topicban). Az összes nagy igazságot leírtuk, leírtuk mit és hogyan kéne. Ennyi. A többi már csak dísz. Csicsa. Felesleg.

R. I. P.

Ma ilyen sötét (ezt a szót is hogy elkoptatták!) hangulatom van. :(

Minden véget ér egyszer...

Előzmény: jegorka (74)
Vízerőművek kellenek Creative Commons License 2002.07.31 0 0 76
Hát ez nagyon jó.

Előzmény: nemúgyvanaz (75)
nemúgyvanaz Creative Commons License 2002.07.31 0 0 75
Ki, és hogyan öntözné meg a vetést,
ki járna nyaralni a duzzasztóra,
ki adna munkát a betonszerelőnek?
Ki fulladna bele a mesterséges tóba?

Ha nem épülnének percről percre
vad, hullámzó, zsilipes vízierőművek?

Hol járőrözne a vízirendőr,
ki tömné be az éhes gyerekszájat?
Ki építene kerülőutat két falu közt,
hogy elérje egymást a lány
és a fiú jó bonyolultan
(amiből baba lesz, aztán felnőtt és öreg),
a sógor és a koma,
ki vezetné akkor a kerülőbuszt?
Ki szedné akkor a jegyekért a pluszt?
Ha minden egyenes lenne.

Előzmény: Vízerőművek kellenek (73)
jegorka Creative Commons License 2002.07.31 0 0 74
tornázd fel. én megteszem. kell? csinálok belőle egy jó topikot. a topiknyitó kárál, hogy leesett a színvonal? ciki. másoktól várja? lökjél bele egy kis energiát. én pl. pár naponta irányelveket adok a topkjaimnak. nem tudnak felzárkózni hozzá, de valamelyest igen. soha nem mondanám, hogy szarjátok össze magatokat, nem ezt akartam, miközben alig szólok hozzá.

heeee?

jegorka

Előzmény: Vízerőművek kellenek (73)
Vízerőművek kellenek Creative Commons License 2002.07.31 0 0 73
Úgy látom ebben a témában a topicok színvonala drasztikusan leesett. :(
ciciskígyó Creative Commons License 2002.07.22 0 0 72
Verdi amikor komponált még hallgatóztak az ablaka alatt. A bemutatóra már mindenki fütyörészte a slágerré silányított dallamokat, aztán a gálán megint összegubancolódott a hochkultúrával. Önfeledt volt mindenki.

Ki gondolta akkor még, hogy egy-két évtized és jön Isonzó meg Mussolini. Meg amit általában Európai civilizációnak neveznek, a harmincéves háborún keresztül Loyola Ignácon, Napoleonon át a sztalingrádi csatán keresztül a Göbbels GmbH-n, és Nyugat-Európa szanaszét atombombázásának hajszál pontosan kidolgozott tervééig és viszont.

Én ezt szeretem Európában. Olyan büszkén hivatkozik itt mindenki a kultúrára. Az utóbbi időben meg addig jártak ide az amerikaiak rendet csinálni, hogy ugyebár itt maradtak. Akkor most tessék, nyomja le mindenki a hamburgert a torkán, lotybolja tele a száját szénsavas, cukros pirosvízzel, de pukkadásig, szmájli és nyitottság, traktortalpú cipő, és este a tévé előtt az amerikai filmdömpingen vezekeljen óvodás kortól minden emberfia az elmúlt pár évszázad hullahegyeiért. Ez a legkevesebb. Le a fasiszta fokhagymás lánossal!

Előzmény: Manu Chao (71)
Manu Chao Creative Commons License 2002.07.22 0 0 71
IDE ÜSS!!! :-)

Azért nem mindenki engedheti meg magának az individualizmus luxusát, merthogy kíván némi előképzettséget, úgyszólván előzetes és alapos meghempergést a tömegkultúra sarában. "Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni..." :-)
A másik érdekes jelenség amikor valami színvonalas ügy válik a tömegkultúra martalékává. Ami végül is nem baj: ez az élet rendje, mire slágerré válik, leegyszerűsödik, szimbólummá merevedik, elveszíti szofisztikált értékeit (nem csak zene, általános értelemben) egyre szélesebb rétegek számára válik fogyaszthatóvá végül az egyedi/eredetitől a trendin át eljut az átlagosig, és mire végül ciki lesz mint a traktortalpú cipő vagy Szandi, addigra Te már rég valami újban pancsolsz önfeledten.
Ez azzal is jár, hogy a zeitgeist-et hamarabb megérzed mint bárki.
Talán nyitottság? Nem tudom....

u.i.: kenheted a fehér hibajavító festéket a monitorra!!! Ide a nickemre, szépen. Úgy! Még egy kicsit, kilátszik a sarka. :-)

ciciskígyó Creative Commons License 2002.07.17 0 0 70
Süllyesszük el ezt a topikot. Aki hozzászól, azt tegyük feketelistára. Van fehér ceruzám. Vagy hajítsuk le a duzzasztógát tetejéről, hadd úszkáljon a szemét nickje, majd jól belefullad, aztán legközelebb meggondolja, hogy miféle billentyűket nyomogasson. Nem, mégse, ez túl szadista, ebbe nem megyek bele. Inkább úgy dobjuk a tározóba, hogy esés közben párszor verje bele a fejét a betonba, úgy nem szenved annyit, az humánusabb. Sőt, előtte szúrjuk le. Vesén. Plusz a koponyatörés.
Előzmény: Vízerőművek kellenek (69)
Vízerőművek kellenek Creative Commons License 2002.07.16 0 0 69
Egy haverom szavaival élve: B@sszá rá!
Előzmény: -http- (68)
-http- Creative Commons License 2002.07.10 0 0 68
pont egy hónapja nyílt meg ez a topi...
loncbabér Creative Commons License 2002.06.26 0 0 67
alvajáró szellemiségek.
Előzmény: Verax (61)
morticia addams Creative Commons License 2002.06.20 0 0 66
hat, ha utni kellene, akkor inkabb nem viszket a tenyerem. a mondata masodik reszevel viszont feltetel nelkul egyetertek.
Előzmény: Verax (64)
worstcase Creative Commons License 2002.06.19 0 0 65
Ütni jó! Üssünk együtt! :)
Előzmény: Verax (64)
Verax Creative Commons License 2002.06.19 0 0 64
Ha viszket a tenyere, inkább üssön! ... és más, egyértelműbb testrészeket is tudok, ahol a vakarózásnál van célravezetőbb.
Előzmény: morticia addams (63)
morticia addams Creative Commons License 2002.06.19 0 0 63
:) száz bolha százból ha...

na igen. ettől még nyugodtan lehet vakarózni a dolgok fölött - vagy azt sem?

Előzmény: Verax (62)
Verax Creative Commons License 2002.06.19 0 0 62
Már 10 éve is az volt, akkor még az érveimre is emlékeztem, ma inkább átvágok a gondolkodás útvesztőin, nem lehet mindent újragondolni.
...nem tudom eldönteni szivem, hogy hamburger vagy hotdog...
Előzmény: morticia addams (60)
Verax Creative Commons License 2002.06.19 0 0 61
A társadalom élőhalott lelkiismeretei.
Előzmény: deadcrow (59)
morticia addams Creative Commons License 2002.06.19 0 0 60
pedig most az individualizmus a trendi.
Előzmény: Verax (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!