Keresés

Részletes keresés

1237 Creative Commons License 2006.01.26 0 0 16
Sziasztok! próbálta ezt már valaki közületek?(telefon megosztás)
sashimi Creative Commons License 2002.07.05 0 0 15
Kedves sbojan, irtam neked egy levelet a mukodo (valos) e-mail cimemrol.

sashimi

Előzmény: sbojan (12)
sashimi Creative Commons License 2002.07.05 0 0 14
Kedves Qqberci, kossz az infot, de en ennel valami olcsobb megoldast keresek. Lehet, hogy egy floppirol bootolo linux (floppyfw-vel) lesz a megoldas.

sashimi

Előzmény: Qqberci (13)
Qqberci Creative Commons License 2002.07.05 0 0 13
Ha gépet akarsz tenni tűzfalnak (meg akkor már érdemes proxynak is), akkor célszerű a Flytech gépeit megnézni. Itt az alapgép fogyasztása 18-20 W körül van, ami mégiscsak kevesebb, mint 150. A hőtermelés is ennek megfelelően kisebb. Egy Celeron 800-as Flytech Carry 64 M RAM-mal 10 G HDD-vel 10/100-as hálókártyával kb. 100 kFt. Én ilyet használok.
Előzmény: sashimi (8)
sbojan Creative Commons License 2002.07.05 0 0 12
No, jelentkeztem volna magánban is, de nem jó az e-mail címed!
Előzmény: sashimi (8)
sbojan Creative Commons License 2002.07.05 0 0 9
Kereshetsz engem is, de küldök levelet magánban, mielőtt valakik leszedik a fejemet :-)
Előzmény: sashimi (8)
sashimi Creative Commons License 2002.07.04 0 0 8
Kedves sbojan!

Hol lehet hozzajutni egy ilyen kutyuhoz?
Es mennyiert vesztegetik? Nekem most lett adsl-em es az otthono halozat gepei kozott szeretnem megosztani a kapcsolatot s nem akarok 24 oran at egy PC-t bekapcsolva tartani.

sashimi

Előzmény: sbojan (2)
nekuldjmailt Creative Commons License 2002.06.17 0 0 7
Köszi szépen a hozzászólásokat, sikerült megoldani a dolgot, már a hálózat működik a szomszédokkal, csak az ADSL-t kell megrendelni.

A számítógépet a helyi hálózat tudja felébreszteni (Wake Up, a BIOS-ban állítható) így nem kell folyamatosan mennie. A winchestert pedig egy 128 megás flash card-ra cseréltem talán tovább bírja, és a 128 Mb bőven elég a Win98-nak, de ha nem jön be hosszú távon akkor talán kipróbálom a SUSE Linuxot. Telepítettem tűzfalat is.

chromax Creative Commons License 2002.06.09 0 0 6
Hááát..meg lehet próbálni, de ha rájönnek a szolgáltatónál akkor igencsak nem fognak szeretni (pl. szerződésbontás és hasonlók, attól függően mi van a szerződésben).

Előzmény: nekuldjmailt (-)
PETYUS Creative Commons License 2002.06.08 0 0 5
Kábelt házon kívül levegőben vezetni nem jó dolog. A nyári viharok nem tesznek jót a rendszernek.
concretebush Creative Commons License 2002.06.08 0 0 4
ja meg annyit hogy ha "az adsl savszelessege ugyis tul nagy" akkor nem probaltal meg meg letolteni mikozben melletted valaki ugyanazon a vonalon felfele tolt.
gyakorlatilag _hasznalhatatlanna_ valik a dolog. ezt nem art eszben tartani. miota a matav szandekosan elb@szta a 128k uploadot eloszor 64-re majd 96-ra korlatozva azota nagyon megsinyli a kapcsolat sebessege a dolgot. (ertsd kvekben mondjuk 700ms-re felmegy a pingem ha uploadolok kozben.. modemen 120)
-cb
concretebush Creative Commons License 2002.06.08 0 0 3
a legolcsobb (es egyben legbenabb) megoldas az, ha vesztek egy 10 megas hubot, erre rateszitek az ADSL modemet (crosslink kabellel), es az osszes gepet is.
Az ADSL kliens szoftveret (winpoet vagy raspppoe)egy gepre kell feltelepiteni, es azzal megosztani a netet.
win2k/xp ilyet siman tud, de vannak celprogramok is erre a celra. a lenyeg az, hogy mindenki kap egy LAN ip cimet (mondjuk 192.168.x.x) es a halozat tobbi gepe beallitja gatewaynak az ADSL kliens szoftverrel rendelkezo gep IP cimet, igy igazabol az osztja meg a netet.
Ennek a megoldasnak a hatranya, hogyha az a gep ki van kapcsolva akkor nincs net.
Masreszt elvileg barhany (de ismereteim szerint legalabb 4) ember tudja egyszerre hasznalni az ADSL modemet ugy is, hogy kulonbozo ADSL usert/pass-t hasznalnak. Szoval akar lehet az egyik enternet, a masik datanet, a harmadik tvnet, a negyedik meg interware.
Igy minden gepen kell lennie ADSL szoftvernek (xp-ben beepitett egyebkent), viszont nem fuggenek a gepek egymastol. Egy loginnal nem lehet tobbszor belepni egy-ket kiveteltol eltekintve, elerest meg nem adnak a szolgaltatok vonal nelkul, ugyhogy ez nem egyszeru (de szerintem lehet alkudozni, mi is kunyiztunk egyet)
A savszelesseg viszont igy is osztodik annyi reszre ahanyan vagytok.
Az elottem ismertetett SMC ADSL router egyebkent tenyleg nagyon jo, kb 40k+fa lehet az ara, es nem kell ra figyelni. Egyszer beallitod es kesz. Es ezzel a hub megvetelet is megusszatok.
-cb
sbojan Creative Commons License 2002.06.08 0 0 2
Ajánlanám az SMC Barricade routereit, a 4 vagy a 7 portos szerintem kifejezetten megfelelne neked, egyik oldalon csatlakozna az ADSL vonalra, másik oldalon 4 vagy 7 portos, 10/100 Mbps-os Switch (ez jobb, mint a HUB) csatlakozna a gépekhez. Ennek minimális az áramfelvétele, nincs mozgó alkatrésze (pl. ventilátor), de van pl. beépített tűzfala, ami soha nem hiányozhat egy ilyen felállásnál.
Ahogy azt előttem mondták, az otthon csomagok igazából csak "családon belüli" megosztást engedélyeznek, s arra sem árt figyelni, hogy hogyan véded a kábeleket, ha épületen kívül kell elvezetni.

Keress, ha érdekel ilyen router!

Üdv,
sbojan

Előzmény: nekuldjmailt (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.08 0 0 1
Szia,

esetleg egy ADSL router-t lehetne a megosztó gép helyére tenni (olcsóbb és megbizhatóbb is). Viszont nincs az a szolgáltató, aki ezt ma megengedné neked. Legalábbis nem az "otthon" csomagok áráért.

mG

Előzmény: nekuldjmailt (-)
NeoXon Creative Commons License 2002.06.08 0 0 0
Az otlet jo, felteve ha kozel vannak egymashoz a hazak, es nem kell az utca folott elvinni a vezeteket. Ha egymas melletti (pl. ikerhazak) ezek a csaladi hazak, akkor szerintem megoldhato.
Csak aztan a Matavnak es az internetszolgaltatonak nem reklamozni, mert nem engedelyezik a haztartason kivuli megosztast :)
Oszinten szolva nekem sem jonne rosszul egy ilyen, hiszen a telken 2 haz van es lazan meg lehetne osztani... Csak hat itt meg nincs ADSL-re ill. TVNet-re sem lehetoseg :(( (19. ker, kertvarosi resz)
Előzmény: nekuldjmailt (-)
nekuldjmailt Creative Commons License 2002.06.08 0 0 topiknyitó
Négy-öt szomszédunkkal azon tanakodtunk, hogy a 150 Ft-os kedvezmény megszünése után mihez is kezdjünk, mivel az ADSL túl drága, és a nagy sávszélesség is fölösleges.
Jött az ötlet, hogy egyikünk bevezetné az ADSL-t, és szétosztanánk egymás közöt.
így az internet 13000 Ft osztva 5 felé = családonként 2600 Ft
és a sávszélesség is sokkal jobb, mint az eddigi 56 K-s modem.
és természetesen éjjel-nappal használhatnánk, nem úgy, mint eddig csak a kedvezményes időszakban

De hogyan lehetne ezt megvalósítani?

Először valami HUB-os dologra gondoltam, de a hálózati ismereteim eléggé hiányosak ezen a téren. Meg az ADSL-nek fix IP, talán fix (adott gyáriszámmal ellátott) hálókártya kell, és így csak egyvalaki használhatná egyszerre.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Ekkor jött egy ötlet, hogy összedobhatnánk egy számítógépet erre a célra (épp van is egy fölös). Ez kezelné le az ADSL-t, és egy másik hálókártyán komunikálna a szomszédok számítógépeivel. Erre van is egy programom, itthon így használom az internetet két számítógépen úgy, hogy az egyik a modemmel áll közvetlen kapcsolatban az internettel, és Ethernet hálózaton megosztom a netet a másik számítógépnek (úgy mint a nyomtatót, vagy a file-jaimat).

Szerintem ez egy eléggé jó megoldás, persze csak annak, aki nem áll hadilábon a szomszédaival :)

Várom a hozzászólásokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!