Keresés

Részletes keresés

Warusz Creative Commons License 2005.10.14 0 0 36

Hi!

Eladó: Bontatlan csomagban 1 Star Wars  ( 1 Filmeposz-Kisdobozban) Hordozható társas játék 4000 Ft-ért..

 600 kérdés mind a 6 epizodból Pl:fegyver, szereplő stb.......

 Tartalmaz:  100 DB kérdés kártyát

                     2 DB szabály kártyát

                      1 DB Star Wars Dobokockát 

 Aki érdekel írjon a warusz@freemail.hu vagy 06-20-257-17-85-ös telefon számon...

Édy Endre Creative Commons License 2005.06.21 0 0 35
más=már
Édy Endre Creative Commons License 2005.06.21 0 0 34
Kiderült, hogy van szíve, csak az más nem fért el a testében.
amay_light Creative Commons License 2005.06.21 0 0 33

Ha már témánál vagyunk: szerinted nem lehet, hogy Palpatine császár III/III-as volt? :) Hehehe...

 

Szerintem a PoliDili-ben lehetne folytatnotok, mintha egy kicsit kezdene a téma elszakadni Darkvödör elhalálozásának taglalásától...

 

üdv,

 

amay_light

 

 

Előzmény: staubach (31)
wellington Creative Commons License 2005.06.18 0 0 32

"A bitang banda most is stimmel." Magad mondod, mégis visszasírod, amikor CSAK ők voltak. Most legalább leírhatod ezt análkül, hogy elvinnének (egyelőre).

Olyan nagyon nem volt időm kiteljesedni az előzőben, mert 21 éves voltam, amikor összeomlott. De hánytam attól, amit magam körül láttam. És most is hányok.

 

Vader azért halt meg, mert Lucas mester így akarta, és kész. Mindig is baszott azokra részletekre, amelyek logikusan összeillesztették volna a dolgokat. Helyette jó részletgazdagok lettek pl. a kullancsdroidok.

Előzmény: staubach (31)
staubach Creative Commons License 2005.06.03 0 0 31
A bitang banda most is stimmel,nem változott semmit.A Magyar elit mindíg is önző és korrupt volt.Elég ha a történelemből visszanézzük az ország katasztrófáit(pl.:Mohács)amiért nagyrészt a mi vezetőink is felelősek voltak.Te pedíg az előzőben,nem tudtál kiteljesedni? Ült valaki a fejeden,vagy a hátadra szíjazva,mint Yoda?A posvány most is megvan és csak rosszabb lett,mert újabb játékosok is megjelentek és ők is részesedni akarnak minden jóból.
Előzmény: wellington (28)
Srábel Balambér Creative Commons License 2005.06.02 0 0 30
Nos, tegnap megnéztem a vivójelenetet. Amikor Luke lerúgja a dobogóról az apját, már akkor elég nehezen vonszolja magát...
Másik elmélet: Palpatine az Erő segítségével tartotta működésben DV lélegeztető gépét. Meghalt = kihúzta a konnektort... Nagyon belefér a sithek "bizalom"-elvébe egy ilyen "biztosíték"
m_balazs007 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 29
Köszönöm
Előzmény: wellington (28)
wellington Creative Commons License 2005.06.02 0 0 28
Ezek aztán az ontopic hozzászólások :))) Vader nagyúr halálától a Kádár-nosztalgiáig. A birodalom azért bukott meg, mert idővel MINDEN birodalom törvényszerűen megbukik. Amint az imádott Szovjetuniód is. Ami nélkül itt se lett volna "szocializmus" (valójában egy semmirekellő, alávaló bitang banda rémuralma). 36 éves vagyok és utoljára nyolcadikosként voltam "rendszerpárti". Minden tiszteletem a tűzoltóké, de azt a szürke szar posványt visszasírni egész egyszerűen tévelygés vagy rosszulinformáltság.
staubach Creative Commons License 2005.05.31 0 0 27
Nem jól olvastad el mert azt írtam,a múlt rendszerben NEM lehetett szídni a rendszert hangosan.Azonkívül tisztában vagyok azzal,hogy a mi korosztályunk a nagy vesztese a rendszerváltásnak(kivéve párakat).A kölcsönökről annyit,hogy csak az elmúlt durván tizenöt évben többet vett fel az ország kölcsönt,mint az ezt megelőző negyven év alatt.És ezt megintcsak mi fogjuk kifizetni.A maradandó alkotásokról meg annyit,ha pesti vagy akkor nap mint nap láthatod(de vidéken is)azt a sok így mondanám:vívmány(a maga idejében mindenképp)-t amit a háború után építettek újjá,vagy teljesen új dolgokat.Attól lett a város egyáltalán lakható,hogy újjáépítették.De az egész országban is.Úgyhogy ez elég tiszteletlen az elődeinkről alkotott vélemény vala tőled.Amit akkor építettek,kevés kivételtől eltekintve,azt foltozgatják ma is.És ami újat építenek,azt is hitelből teszik.Én tudom,hogy annak a rendszernek lejárt az ideje,mert az ember mocskos,önző haszonleső,korrupt stb. és ez a mai rendszer ennek a természetnek jobban megfelel.A szocializmus,ill. a kommunizmus(bár ez kissé utópisztikus rendszer) nem volt rosszul kitalálva,csak nem számolt az emberi természettel.A kapitalizmus evvel szemben, ennek jobban megfelel még akkor is, ha ezt sok millióan nem,vagy csak kismértékben tudják csak élvezni.
Előzmény: m_balazs007 (26)
m_balazs007 Creative Commons License 2005.05.29 0 0 26
Az éveim száma 26. Még emléxem a de jó végre banán érkezett az ABCbe meg az udvariatlan boltosokra. Hál'istennek több nem maradt meg.Villamosmérnökként dolgozom és szivesen elmondom mi a bajom a múlt "rendszerrel" mégha feleslegen koptatom a számat. Mégha OFF is. A jól megszerkesztett híreket talán nem kéne erőltetni mivel éppenhogy túl jól ismerek a történelemből egyéb rendszereket illetve a mai nyugati rendszereket amikkel összevetve a kommunizmus nem sok olyan dolgot hozott létre amire még 100 évvel később is azt mondják az emberek h "de jó volt a kommunizmusban".
(talán példaképpem említhetem Ferencz Józsefet aki nem komált minket túlságosan mégis mennyi mindent épített pl Bp-n és a monarchia alatt)
Kádár/Rákosi/Gerő/Grósz Káróly és tsai soha nem lesznek szobrokon soha nem lesznek bankjegyekre nyomtatva soha nem fognak rájuk mint nagy emberekre emlékezni a történelemkönyvekben. A mai nosztalgia inkább csak a "de szép volt a fiatalság még ha kommunizmus volt is" de ebből kb 10-20 év múlva hírmondó sem marad.
A dolgozó ember juttatásairól annyit h szerintem bármelyik nyugati országban van lehetőség 6-8* annyit keresni mint itt még ma is és ezt is kölcsönökkel és eladósodással érte el . Vagyis nem juttatások kellenek hanem munkahelyek és erős gazdaság.
A rendszer ellenségeinek üldözéséből pedig a SZU illetve Mo taníthatná az USA-t. Nem tudom hallotál-e már a Gulág-ról, 56-ról és annak megtorlásáról és az általános ha "csöndben maradsz kapsz egy kis háztájit és nem csukunk le"
Ezzel sem nagyon értek egyet h hangosan szidhattad a rendszert - bizonyos dolgokat mondhattál (Pl HOfi-nak engedtek pár poént stb) de egy bizonyos szint után kitiltottak minden fórumról és mg j ha nem csuktak le. Persze itt nem baráti társaságokra gondolok.

A probléma az (ami a legszörnyűbb az egészben) h a KOMMUNIZMUSBÓL MEGYÜNK A KAPITALIZMUSBA. NEm úgy mint jobb helyeken. (nyugaton) És mivel minden változás
tranziensekkel(rosszal) jár vagyis az elején rossz ezért úgy gondolnak az ilyen emberek (ezek szerint te is) h régen de jó volt. Pedig ez csak a tanulópénz a kapitalizusba.
Mondok még egy pl-t csak h jobban megvilágítsam. A volt SZU-ban még rosszabb a helyzet mert ott kb 75 év(1917-1992) volt a kommunizmus ami másfél emberöltő mint itt(1947-1990). És már teljesen beleégett az emberek tudatába a sok szlogen h a SZU az igen az szupernagyhatalom az h éhen halunk az nem gond. Emléxem amikor Clinton először ment Jelcinhez pár éve még a legutolsó parasztbácsika is ment rázni a botját h ide ne jöjjön.
Na ennyi. Inkább megyek egy polfórumra.
Előzmény: staubach (24)
staubach Creative Commons License 2005.05.28 0 0 24
Már megbocsáss,de mi bajod a múlt rendszerrel?Hány éves vagy?Mert ezek szerint nem éltél túl sokat abban az érában és csak a jól megszerkeztett hírekből ismered ezek szerint.Abban az időben a dolgozó embert nem igazán bántották,sőt mindenféle juttatást kapott(pl.:lakás),a rendszer ellenségeit meg minden társadalom üldözi,még az usa is.Az ötvenes években,ha kommunistának vallottad magad minimum kiutáltak minden társaságból.Sőt még a melóhelyedről is.De lehet,hogy egyszerűen agyonvertek,egy kocsmában a nézeteid miatt.Énnekem személy szerint több okom van ezt a rendszert utálni,mint az előzőt.Ez a rendszer elhagyta az egyszerű melós embert,fel is fordulhatsz,akutyát nem érdekli.Régen nem hangoztathattad a rendszerellenes véleményed hangosan,most üvöltheted csak hogy most meg a kutyát nem érdekli.Ugyan ott vagyunk.Különben ha kikerülsz az utcára valami miatt,ott szép lassan de ugyan úgy halálra vagy ítélve,mi hát a különbség.Én 34 éves vagyok és tűzoltó,tehát van egy(az egész világon megbecsült)rendes szakmának nevezhető munkám,de anyagilag mit sem ér.
Előzmény: m_balazs007 (21)
Traider Creative Commons License 2005.05.27 0 0 23
...és nem csak 50 dollárt tarthattak maguknál...
Előzmény: capture the flag (22)
capture the flag Creative Commons License 2005.05.27 0 0 22
Azér' Han Solo meg a többiek nem csak 3 évente utazhattak egyik bolygóról a másikra...
Előzmény: m_balazs007 (21)
m_balazs007 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 21
Mi? Mi? Mi? Milyen kérdés ez?
Király h feletted lebeg egy birodalmi flotta v egy halálcsillag és az első rossz mozdulatodra szénné éget bolygóstul (és még a te pénzedből finanszírozzák is). Pl nem fizetsz be annyi adót, nem adod be a fiaidat katonának stb.
Kb. mint a nagy szocializmusban még pár éve amikor ha megjegyzést tettél volna a nagy Szovjetunióra/Sztálinra v akár Kádárra/Rákosi-ra akkor ide küldhettek 1hét alatt 10000 tankot meg 1000 MIG-et v akár pár atomot h na akkor mi nem tetszett a múltkor kisfiam...? Mint 1956-ban...
Előzmény: SHOT(blackknights) (20)
SHOT(blackknights) Creative Commons License 2005.05.14 0 0 20

Hi!

 

nekem azt mondja meg valaki, hogy mi baja van a csillagközi népnek a birodalommal? mi nem működik jól benne? Mert ugye vannak ők, meg a lázadók, akik eléggé kevesen vannak. Mi bajuk a "hatalommal" ??? :))

De tényleg?

 

gelei Creative Commons License 2005.05.05 0 0 19
eeee... Ja. Persze az is igaz, hogy ha be lettek volna szerelve, akkor a jedik meghaltak volna (persze én sith párti vagyok), és nem lett volna történet... Kenobit nem nyiffantották volna ki, és Vader sem létezne.
Jericho... Creative Commons License 2002.06.18 0 0 18
Mer nem volt nekik beszerelve.
Előzmény: Biga Cubensis (17)
Biga Cubensis Creative Commons License 2002.06.17 0 0 17
Én is kérdeznék valamit:

miért nem volt a droidekáknak bekapcsolva a védőpajzsuk az EP II-ben? Azért úgy nagyobb esélye lett volna a droidseregnek.

wellington Creative Commons License 2002.06.15 0 0 16
Na végre konstruktív vagy! :) Pedig már kezdtem aszt hinni, összeakasztjuk a fénykardot.
Előzmény: Skywalker. (15)
Skywalker. Creative Commons License 2002.06.13 0 0 15
wellington:

Vess egy pillantást kérlek a hozzászólásaimra.
Ugye látod, hogy gyakran kiírogatok más fórumokra is. Képzeld ezeken vannak olyan helyek is, ahova csak olvasni járok!

ps:
Mivel érdekelt a topicod alapfelvetése, és az arra kapható esetleges válaszok, ezért az egész topicodat bemásoltam múlt héten a nagy SW topicba.
Jött rá néhány érdekes új reply, nézd majd meg ha érdekel.
Legközelebb, ha ott teszed fel a kérdéseidet, lehet hogy több "szakembert" érsz majd el.

Előzmény: wellington (14)
wellington Creative Commons License 2002.06.12 0 0 14
"Igazad van ebben is, azt csinálsz amit akarsz."
Köszi, hogy megengedted.

"Kérdés csak az, mennyire hatékony mindez?"
nem tudom meg, ha nem próbálom ki.

"(Ahogy látom, túl sok választ nem kaptál a kérdésedre, vajon miért?)"
Vagy más sem tudja a választ, vagy nem sokakat érdekel a kérdés.

"Egyébként valszeg tök jól nézne ki az index, ha mindenki minden hülyeség miatt nyitogatna topicokat, csak azért mert azokban majd tök könnyen meglelné a válaszait.."
Meg ne haragudj, de az index épp így néz ki. Egyszer tekints majd ki a sci-fi témakörből, és nézz szét mondjuk a belpolon vagy a hölgyek-urakon, és esetleg beléd hasít majd a megvilágosodás, mint Palpatine villáma: az internetes fórumok arról szólnak, hogy mindenki minden hülyeség miatt topikokat nyitogat. Ezeket ugye nem márványba véssük a műcsarnok falába, hanem tárolódnak valahol, és ha valamelyik nem érdekel senkit, hát lesüllyed szépen a felejtés poshadt tavának legaljára. Te tényleg önkéntes moderátor vagy, vagy mi.
További jó kekeckedést!

Előzmény: Skywalker. (13)
Skywalker. Creative Commons License 2002.06.11 0 0 13
wellington:

Én sem szeretem feketén és fehéren látni a dolgokat, erről inkább ne is vitázzunk.
Topicnyitás:
Igazad van ebben is, azt csinálsz amit akarsz.
Kérdés csak az, mennyire hatékony mindez?
(Ahogy látom, túl sok választ nem kaptál a kérdésedre, vajon miért?)

Egyébként valszeg tök jól nézne ki az index, ha mindenki minden hülyeség miatt nyitogatna topicokat, csak azért mert azokban majd tök könnyen meglelné a válaszait..

Előzmény: wellington (11)
wellington Creative Commons License 2002.06.11 0 0 12
Az "üvöltözik" szót használtam. Valóban folyamatos ordítás történik, onnantól, hogy Vader fölkapja. A könyv magyar verziójában az áll, hogy Vader a feje fölé emeli "az üvöltöző zsarnokot", ez utóbbit szó szerint idéztem. Valamint az is áll, hogy még zuhanás közben is dobálta magából a villámokat.
Előzmény: djkalo (9)
wellington Creative Commons License 2002.06.11 0 0 11
Bocsesz, nem észlelek jelentős különbséget a teljes mondat meg az általam idézett szegmens között. Neked nem tetszik, hogy saját topikot merészeltem indítani. Hát tudod, amihez 1) jogom van, és 2) nem ártok vele senkinek, azt bizony olykor megteszem, akár tetszik ez egyeseknek, akár nem. Ahogy mondod, ezt most az én nevem "fémjelzi", továbbá miuán 7ente 1-2szer vagyok netközelben, egykettőre megtalálom a bejegyzéseket, nem kell napokig keresgélnem, mint az igen sűrűn teleírt és azóta is íródó "nagy" topikban, ha ott helyeztem volna el.
Az "ügyesen bújatott fikázásaim"-ról: hát tudod te is azok közé látszol tartozni, akik, ahogy valaki a nagy topikban írta, a szerelemtől elvakultan tekintenek kedvesükre. Én nem tudok és nem is akarok valamihez feketén-fehéren viszonyulni. Van, ami tetszik, és van, ami nem. Gondolod, hogy hosszabb távon foglalkoztatna egy film, ha nem szeretem? Hetekig fikáznám, sőt topikot indítanék a kedvéért?! Ami nem tetszik, azt az ember egyszer megnézi, leszidja, aztán elfelejti.
Szeretettel várom további kifogásaidat :)
Előzmény: Skywalker. (8)
ZR Creative Commons License 2002.06.10 0 0 10
Még akor is szikrázott, amikor zuhant az aknában...de arra én is kiváncsi lennék, hogyan keletkezett utána a légörvény...
Előzmény: djkalo (9)
djkalo Creative Commons License 2002.06.09 0 0 9
Nagyrészt egyetértek Skywalkerrel...

Téved az aki azt mondja Vadert nem érte villám. Dehogynem, ha megnézitek azt a jelenetet, mikor az Uralkodót felkapja látható, hogy ott cikáznak körülötte a villámok és meg is rázzák rendesen. És aki er?ltetettnek érzi azt hogy a fém öltözet, gépek, stb melyek Vadert borítják, alkotják jobban vezetik az áramot, az inkább tekerje át azt a részt. Teljesen egyértelm? az egész. Palpi pedig nem sikoltozik, a keze pedig abban az állásban marad, ahogy Lukeot kínozta, a sikoltozás helyett egy egyszer? ordítás van. Talán pont azért mert a saját villámai visszahulltak rá is, ja és lehet hogy ezért tartja a kezét is maga elé véd?en.

Skywalker. Creative Commons License 2002.06.08 0 0 8
wellington:
Szó sincs arról, hogy moderátor lennék. Kérlek te se moderáld hát az én mondanivalóm lényegét. Ugyanis a teljes mondatom és annak mondanivalója valami egészen más:

"Hát ezért nem kellett volna topicot nyitni, elég lett volna a kérdést a "nagy" starwars topicban feltenni. "

Nos igen, egy olyan topicban, amely már több mint 8e hozzászólást megért, amelyet talán minden a SW-hoz konyító indexes emberke rendszeresen látogat, és amelyet te is ismersz, valószínűleg nagyobb eséllyel kapnál válaszokat a kérdéseidre.
Igen, kár volt ezért a kérdésért megindítani a 128. SW témájú topicot most. Igaz ugyan, hogy ez így most a te topicindító neveddel lett fémjelezve és valszeg itt a te, ügyesen bújtatott fikázásod is nagyobb teret kaphat.

Előzmény: wellington (6)
dav2 Creative Commons License 2002.06.08 0 0 7
Bele lehet magyarázni, h. Palpi annyira használt az erőt a villámokhoz, hogy nem tudott még Vaderre is figyelni. Amugy fizikailag soha nem is volt erős szal vader könnyedén felkaphatta és ledobhatta, anélkül, h. bármi történt volna vele akkor.
Előzmény: wellington (6)
wellington Creative Commons License 2002.06.08 0 0 6
Bocsesz ez előző melléje ment, természetesen Skywalkerhez szándékoztam intézni szavaimat. Nos, érdekes teóriák, bár nekem egy kicsit hogy is mondjam nehézkesnek tűnnek. Viszont a megelőző zene, ebben egyetértek, nekem is a kedvencem. Oan komor a zegész jelenet, hogy anno 16 körüli évesen szinte lenyeltem az öklöm a szorongástól a nézőtéren. A végén meg szarrá hatódtam, amikor a sötét gazember hirtelen kedves apukává változott.

Firely: a hirtelen pálfordulásról. Vannak ugye ien könyvesített mindenfélék a SW-hoz, amiket rendszerint nem Lucas ír, meg 1másnak is ellentmondanak olykor, tehát nem túl mérvadóak, de előkerestem a regényverziót, és ott az áll, hogy Vader hosszú percekig készült és gyűjtögette az erőt ehhez az utolsó mozdulathoz, amivel volt főnökét lehajítja a mélybe, egész onnantól kezdve, hogy az elkezdte Luke sugárkezelését. Valamint oat sem látni, hogy a villámok direktbe Vaderre dobódtak volna, legfeljebb csak úgy mandínerből el-eltalálgatta egyik-másik. (Mellesleg rém idétlen, ahogy az addig erőben lévő zsarnok egyszer csak tehetetlen bábbá válik Vader kezei közt, és karját a feje fölé emelve kétségbeesetten üvöltözni kezd, és hagyja, hogy az aknához vonszolják. Az a szép a SW-ban, hogy mindig belebotlani valami bájosan elcseszett dologba...)

Előzmény: Skywalker. (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!