Annak idején az Astoriával szemben (a kiskörúton továbbhaladva észak felé, szintén a belső oldalon) volt egy írószerbolt, ahol ilyet lehetett kapni
Az Astoria az o.k. de a bolt nem a koruton, hanem a Rakoczi uton van a Ferenciek (Felszab) ter fele a bal oldalon a Polgar aukcios haz regisegkereskedo mellett.
Van meg egy bolt, ez pedig a Kiraly (Majakovszkij) utcaban a Golya aruhazzal szemben levo papirbolt ahol kb 20 eve meg volt.
En 1984-ben vettem ott egyet (TELEFONREGISZTER markanevu), de problemas technikai allapot miatt (a papirtekercs tekerese nehezen ment, majd megakadt) nem hasznaltam.
Unokaocsem nemreg elkerte (testnevelesi egyetem!!) valamilyen szigorlatra, de o sem hasznalta.
Egyetemi smasszerok figyelem!
Dorzsoltebb valtozat a szamologepbe beepitheto, lengyel gyartmany. Ezt a lengyel legikozlekedesi vallalat LOT belvarosi irodajaban lattam reprezentacios cellal osztogatni. A szerkezet hataridonaptar-szamologep kombinacio volt, hasonlo "telefonregiszter" funkciokat ellatva. Igaz eleg nagydarab, de nem feltuno.
Annak idején az Astoriával szemben (a kiskörúton továbbhaladva észak felé, szintén a belső oldalon) volt egy írószerbolt, ahol ilyet lehetett kapni. Hogy megvan-e még a bolt, és forgalmazzák-e még ezt a terméket, nem tudom. Mostanában nem esik utamba.
Fiatal korodnál fogva talán nem ismerheted az idevágó klasszikus irodalmat: az Éretlenek c film gazdag ötlettára a hasonló fegyvereknek. Kár, hogy vszínűleg a tanerők is látták.
a legjobb puskatoll természetesen házi szerkesztésű, leghatásosabban a kéz hatodik ujjaként álcázva!