Nem hiszem, én 256 megán játszottam, de WinXP alatt. Kicsit tanácstalan vagyok mert mi az hogy elöször megy utána meg az istennek se m?ködik jól?!
A másik GTA3 topicban is van egy srác akinek nem megy, de neki abszolút el sem indul.
visszaraktam a directx 8.0-t, a 23.11-es vga drivert, meg újrainstalláltam a programot (8.1-es nélkül).
az eredmény ugyanaz, elindul a program, de ha az intro alatt billentyűt nyomok vagy magas az AGP ap. size értéke, akkor leakad.
ha elkezdek játszani és visszamegyek a kilépés menübe, akkor villog a háttér. soha ilyet más program nem csinált.
mit gondolsz, memóriabővités nem segitene? lehet, hogy a 128M kevés neki?
van egy patch is, majd azt is kipróbálom.
addig is kapja be az egész GTA3 programozó-csoport!
a dxdiag inditásakor lefut egy teszt és akkor kiirja, hogy korábban volt valami gond ekkor és ekkor, kivánja-e átlépni ezt a tesztet? ha a nemet választom, akkor kék képernyő.
akkor is kék képernyő ha a GTA3 indulásakor lefagy, megnyomom az ESC-et és akkor kiirja, hogy szabálytalan művelet stb, ekkor a "Részletek" gombra nyomok és akkor is kék képernyőt ad, de kicsit más hibával.
arra már rájöttem, hogy ha a setupban az AGP aperture size-ot leveszem 16M-ra, akkor elindul a játék, de meg kell várnom az intro-t, különben ha közben gombot nyomok, akkor leáll.
lehet, hogy nem kellett volna a directx8.1-es? a 8.0-ás volt fenn, lehet, hogy azzal is ment volna, mert a többi játék futott eddig rendesen.
több drivert is kipróbáltam, 12.41-est, 23.11-est, 21.83-ast, most következik a 22.50-es, de mindegyiknél az van, hogy a nvdisp.drv "is not signed by Microsoft"..." hardware labs".
arra konkrétan nem emlékszem, hogy a directx frissités után újra lett-e inditva, de szerintem igen. és mint mondtam, először futott, és akkor az AGP ap.size is 32M volt, most úgy nem indul el.
Az el?bb még kék képerny? volt. Én mindenesetre nem raktam fel a GTA CD-n lev? DirectX-et, mert már volt fennt.
Az nvdisp.drv az nVidia driver része, de ha a driverrel eddig nem volt gond, akkor nem hiszem hogy ez a gubanc.
Szerintem a DirectX-el lesz gond. Azt nem írtad le, hogy amikor elöször frissítettél és még ment a GTA akkor újra volt-e indítva a gép.
Megkaptam a progit. Install. Directx8.0 cseréje 8.1-re.
inditás.
pár perc játszás. no akadás.
örülés, tetszés.
kikapcs.
1 nappal később.
inditás.
intro (rom ok meg ilyenek) majd:
hirtelen lefagyás.
ezután:
kiléptem próbáltam keresni a hiba okát, a játékot újrainstalláltam, nvidia drivert dettó, de semmi. viszont a dxdiag-nál azt vettem észre, hogy ha elinditom, akkor kis idő múlva leáll kék képernyővel.
a haveromnak más gépe van (bár MX400-asa van ugyanigy), de őnála is ez van.