Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.05 0 0 287
Azt szeretném megkérdezni, hogy most mennyiért etetik ott a halakat és bocsánatot kért-e már valaki Berkecz Máriától?
Fine Tune Creative Commons License 2004.09.12 0 0 286
Nem semmi. Itt problémáztok 120 rongyon, miközben az SZDSZ milliárdokat kaszál az autópályaépítésen. És ebből a párttagok semmit sem kapnak, max, nem nekik kell festeni a plakátokat 2006-ban.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.12 0 0 285
Bocsánatot kért már valaki Berkecz Máriától?
Trancsír Creative Commons License 2004.08.08 0 0 284
Most is 120 ezeré. Csak mint  a viccben, most már nincsenek halak :DDDD
Előzmény: Törölt nick (282)
König von der Kommunista Creative Commons License 2004.08.08 0 0 283

"havi 120 ezer forint menjen a haverok zsebébe haletetés címén.
Ez nem más, mint a közvagyon két kézzel történő elherdálása."

 

Nem. A köznek viselnie kell az indokolt (miazhogy, nagyonis!) költségeket. Arról nem is beszélve, hogy a vörös nagy és kishalak mostanában sokkal éhesebbek.

 

Úgyhogy az "ötezer forintos" Kellertől még azt sem lehetne elvárni, hogy észrevegye, ha esetleg 120 ezer helyett 120 millió kellene haletetésre... Sőt ez most az üvegzseb természetes állapota...

Előzmény: Törölt nick (282)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.08 0 0 282
Most mennyiért zabálnak a halak?
Killer figyeli ezt egyáltalán?
Az tűrhetetlen, hogy havi 120 ezer forint menjen a haverok zsebébe haletetés címén.
Ez nem más, mint a közvagyon két kézzel történő elherdálása.
winstonsmith84 Creative Commons License 2004.03.29 0 0 281

Dévényi István

Az aranyhal halála

Elégikus jegyzet arról, hogy Medgyessynek nincs érzéke a szimbolizmushoz, de sajnos a kormányzáshoz sem, avagy miért olyan dögunalmas, sivár és üres Magyarország amikor, a baloldal van hatalmon. Az aranyhal halott, már csak Tibi bácsi telejesíti három kívánságunkat. – Dévényi István írása

- Csúnya halál.
- Az.
Állunk némán a kihűlt tetemek fölött, s önkéntelenül arra gondolok: miért van az, hogy minden, amihez a szocialisták hozzányúlnak, rögvest ürülékké változik. Tulajdonképpen tehetség ez is, cirkuszban például föl lehetne lépni vele – úgy képzelem, hogy a frakkba öltözött (mert azon olyan jól mutat a becsületrend) Medgyessy Péter bal kezében cilinderrel, jobb kezében varázspálcával fogadja az önként jelentkezőket, akik valamely számukra becses tárgyat beletesznek a fejfedőbe, a miniszterelnök pedig abrakadabra suhint egyet, és máris tele a kalap -, az ország élén azonban neccesebb az ügy.
Az áramlatok közben egész a tó széléig sodorják a holttesteket, azok meg furcsa duettben egyesülve, a hullámok ütemére bele-belebólintanak a kavicsosba. Érdekes koalíció. Száz százalékig benne van a Nagy Magyar Valóság.

Mert a Millenáris Park is csak addig volt jó, amíg a megalakótelepeken tengődő nempanel nemprolikat olyasféle álhírekkel lehetett a társadalmi árkok betemetésére hergelni, hogy a fideszes létesítmény fideszes aranyhalait havi százhúszezer forintos apanázsért etetik a fideszesek.

Hőj, de daliás idők voltak! Tombolt a szocialista igazságszolgáltatás, naponta derültek ki a milliárdosnál milliárdosabb turpisságok, hogy az időközben légüres térré változott üvegzsebügyi államtitkár nem győzte bejelenteni az ország éves költségvetését sokszorosan meghaladó értékre elkövetett gyanús üzelmeket.

És amikor már fogytában volt a muníció (mely egyébként is kizárólag vaktöltényekből állt), ráadásul a belügyminiszter-asszony is jelezte, hogy a motózóemberek türelmetlenek, akkor jött a nagy durranás, az „aranyhalgate”. És ez bejött. A rezsiszámlák kereszttüzében élő honpolgár ugyanis nem igazán tudott mit kezdeni a tíz számjegyű mizériával, egyik politikus, másik eb – talán ennyire jutott, és még legyintett is bizonnyal, amiből a Magyar Szocialista Pártnak az égvilágon semmiféle haszna nem származhatott. Az aranyhal azonban egészen más, kvázi kézzelfogható dolog, nem beszélve a százhúszezer forintról, amiből annyi emeltdíjas sms kijön, hogy akárkit ki lehet szavazni akármelyik valóságshow-ból. Tökéletes vérlázítás. A pazarlás netovábbja. A dzsentristíl – copyright Mizsei Zsuzsanna - újjáéledése. Hogy ebben a formában nem igaz, az meg kit érdekel? A lényeg, hogy hasson.

S ezen a ponton tegyünk egy közpénzügyi kísérletet: próbáljuk meg fölidézni Keller László arcát. Ugye, hogy nem? Esetleg valami bajusz rémlik, de az akár Bokros Lajosé is lehet. S ez korántsem véletlen, hiszen Keller Lászlóval immár a kutya se törődik, mint ahogy ő sem foglalkozik semmivel, pontosabban már nem tud mivel foglalkozni.

Erre a sorsra jutott a Millenáris Park is, elfelejtették, eldobták, mint egy viseletes ruhát, túllépett rajta a történelem, legföljebb 2006-ban lesz majd ismét téma, ha valamelyik kormánypártokért szorító publicista kínos igyekezetében újfent tollára veszi a polgári aranyhalakat.

Mely teremtmények egyébként a jóléti rendszerváltásért a legtöbbet adták, amit egy aranyhal csak adhat – az életüket. És most, hogy a víz egész a mesterséges tavacska széléig sodorta maradványaikat, a hűvösre fordult tavaszi szél keltette hullámok ütemére, bele-belebólintanak a kavicsosba.

Luby Creative Commons License 2002.08.03 0 0 280
Nem volt hídfoglalás az elmúlt négy évben.Igaz!Nem tudom mit tett volna a polgárbarát vezetés.Volt búzaégetés.Volt Szanyi féle "séta".Volt egy néhány megmozdulás.A különbség annyi,hogy magányos városi gerillák sétálgattak a cityben (hatvanan)és alkoholban ázott agyú békési gazda égette az életet.És még valami:az ellenzéknek,amikor még ellenzéki volt az MSzP és főként az SzDSz volt hol megszólalnia.
És ne feledd-,az indulatos okostojás békési kulák ma az MSzP parlamenti képviselője!Fantasztikus!
A hídfoglalásról annyit,hogy ott dolgozom a harmadik emeleten,láttam az eseményeket.Az egyik oldalon lassan ugyan,de ment a forgalom.A randőrség szorította olyan helyzetbe a tüntetőket,hogy le kellett állítani a forgalmat.Hogy később legyen Demszkájnak mire hívatkozni.Mit gondoltok mi lenne ,ha tennénk egy fogadalmat és csak arról írnánk,amit konkrétan tudunk?!Nem a Népszava,Népszabadság,Magyar Nemzet,és a gagyi újságok marhaságait írnánk le saját véleményként? Luby,aki Gábor
Mario Brekt Creative Commons License 2002.08.03 0 0 279
Én úgy tudom, hogy a halakkal kapcsolatban még volt egy párszázezres– a többihez képest alacsony – tétel, például a medence-karbantartás, vagy a víztisztítás. Ezt mind-mind egy ember végezte? Nem hiszem!
Előzmény: Luby (277)
kintornac Creative Commons License 2002.08.03 0 0 278
De nem is jutott eszébe senkinek hidat foglalni! Ha mégis megtörtént volna, szerinted mit tett volna a polgárbarát vezetés?
A haletetéses-csúsztatásban igazad van, de úgy tűnik, hogy voltak azért ott súlyosabb dolgok is!
Előzmény: Luby (277)
Luby Creative Commons License 2002.08.03 0 0 277
Ismerem a haletetőt.Ez a munka a napi tevékenységében körülbelül 1/8-ad időbe került.Az a pénz ,amiről szó van tisztasági,öntözési,szemétgyűjtési munkákat is ellensúlyozott.Aki ebből kiemelte a haletetést,az semmit nem akart csak és kizárólag sz@rtkeverni.Szeretnék munkaidőtérképet csinálni annak a munkájáról,aki így felháborodik,hogy egy középfokú végzettségű fazon nyolc és fél órai munkával kiérdemel egy bért és lecikizik haletetőként.De nem róla szól a hír,a kiforgatott hír,hanem arról,hogy lehet e ütni ezzel is egyet.Szegény halak,még nem tudják,hogy ők is gonosz fasiszták,antiszemiták,rasszisták ,hogy ők csőcselék.És jön,egyre jön a rendőrség pajzsokkal,gumibotokkal.Kicsavart karok,földön vonszolt testek,vérző fejek mutatják Lendvai rendőrségének kimagasló hivatástudatát.Én is szeretem Lendvai Ildikót!Mert nem a rendőr a hibás!Miért nem verekedett az utcán négy évig a magyar rendőrség?Mert tiszteséges ,polgárbarát vezetése volt!Szeretem Lendvai Ildikót!Luby,aki Gábor
magyar melós Creative Commons License 2002.08.03 0 0 276
Amúgy engem az érdekelne jobban (ha igaz), hogy egy állami cég 200ezret kap a stúdiójáért a magáncégtől, majd a végén egy másik állami már 20 millát fizet bérletként ezért. Na ez hogy van?
Előzmény: magyar melós (275)
magyar melós Creative Commons License 2002.08.03 0 0 275
Gyalázatosan alcsony díjazás, ha még a füvet is nyírnia kellett érte.
Ez igaz.
Akkor, ha napi 14 órát töltött el vele.
De ha csak egyet??? Az azért már jó órabér nemde?
Előzmény: Gajdos Péter (274)
Gajdos Péter Creative Commons License 2002.08.03 0 0 274
Eddig úgy tudtam napi 3 ezret kapott a hal-etetésért. Ez havi 60 ezer. Gyalázatosan alcsony díjazás, ha még a füvet is nyírnia kellett érte.
Előzmény: The true point (-)
BaSand Creative Commons License 2002.08.03 0 0 273
Az Álmok álmodói – Világra szóló magyarok című kiállítást üzemeltető Millenáris Programiroda Kulturális Kht. könyvvizsgálatát az MSZP gazdasági holdudvarába tartozó Perfekt Audit Rt. végzi. A számviteli cég Gyurcsány Ferenc egykori KISZ-titkár érdekeltségi körébe tartozik, akinek felesége Medgyessy Péter kabinetfőnöke volt a választási kampányban.

Új álmok a Millenárison

Jó ezzel is tisztában lenni!!!

VangSo Creative Commons License 2002.08.01 0 0 272
Az igazi kérdés az, hogy lesz-e bármilyen valós következmény?
Én nemigen tudok egyik oldalról sem nagykutyákat (értsd a valódi felelősöket) érintő jogerős bírói ítéletekről, holott Dunát lehet rekeszteni az eddigi kormányok brutális nyilvánvaló lenyúlásaival. A probléma, hogy ezzel leginkább politikai céljaik vannak a mindenkori kormányon lévőknek, adott szitukban revolvereznek ezekkel az ügyekkel. Az emberek felháborodnak (ez a politikai cél) aztán nem történik valójában semmi, max. ha nagy a gáz, néhány kisebb lúzer elviszi a balhét.
Az emberek azt látják, hogy a csókosok, formailag érvényes szerződésekkel a hatalom védelme alatt százmilliókat vágnak zsebre kockázat nélkül, míg nála egy háromezer forintos zsámla miatt egy hónap múlva kikapcsolják a villanyt.

Mindenesetre érdekes a Millenáris Kht. ügyeinek szempontjából szemügyre venni a "morális forradalom", illetve a "polgári értékek" szlogeneket.
Mint ahogy az sem megnyugtató, hogy a szocik és a szadesz, ahogy attól tartani lehetett, elkezdi használni a Fidesz hatalomtechnikai hozományát. A Fidesz számára persze ez hatalmas öngól, hiszen saját hatalomgyakorlási technikáit kell támadnia (gondoljunk csak annak a bizarrságára, hogy a háromhetes gyakorlatot bevezető és megideologizáló Fidesz tiltakozik pl. a kéthetes ülésezés ellen vagy követeli az autópálya tendereztetést). A valódi vesztes itt azonban nem a Fidesz, hanem mi lehetünk.
A maszop-szadesz brigád pont arra faraghat rá, ha megszereti a Fidesz autoriter politikai-gazdasági csavarkulcs-készlet kényelmét, átveszi eszközeiket, hiszen éppen ezek emiatt szavaztak az emberek a Fidesz ellen. Még néhány olyan húzás, mint a Nemzeti igazgató kinevezés, autópálya közbeszerzés átugrás stb. és teljesen lenullázhatják a hitelüket.
Éppen ezért lenne fontos, hogy a a feltárt visszaéléseknek legyen következménye, enélkül lefokoznak minket a cirkusznéző jobbágyok, naív politikai fegyverhordozók szintjére, akiktől mindenáron való hűséget várnak.

lolka_bolka Creative Commons License 2002.08.01 0 0 271
vegre, vegre, vegre...

nem kis asztal alatti megallapodasok, hogy ha ezt nem talaljatok ki akkor mi ... stb...

le van rantva a lepel a fiukrol, csak meg a bilincs nincs a kezukon.

Lolka

hmm Creative Commons License 2002.08.01 0 0 269
Ariel Creative Commons License 2002.07.08 0 0 268
most meselik a Tenyekben hogy a millenaris szekeire bereltek vkitol a huzatot :DDDDD

a vegen kiderul a levegot is milliokert vettek az ezust sajo kft-tol :)

Doug_the_Head Creative Commons License 2002.06.21 0 0 265
Ahogy T. Józsi bácsi mondaná: Nocsak, nicsak, nocsak...
Előzmény: Törölt nick (264)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2002.06.10 0 0 263
Automata etetõ van beépítve, hetente fél óra amíg feltöltöd. Ha nem sietsz.
bubus Creative Commons License 2002.06.10 0 0 262
Azért ekkora költségcsökkentésről szó sincs.

Az hogy jelentkező van, még jelent semmit.
Kérdés hogy alkalmas e, rendelkezik e haletetői szakvizsgával ?
lehet hogy jár neki a minimálbér és annál kevesebbért nem is lehet alkalmazni.

Az Origó cikk fizetésről beszélt, ez esetben a vállalkozói dijjal ellentétben a
munkáltató azaz a Millenáris Park köteles fizetni a

- TB járulékot
- Munkaadói járulékot
- Egészségbiztositást
- Bérlet téritést
- Munkaruhát
- Szabadság idejére a dolgozó helyettesitését
- Célszerü tartalékot képezni a később kifizetendő végkielégitést
- A dolgozó betegsége esetén az első 30 napra jutó táppénzt.
- A haleleség költségeit
- A haleleség szállitását
- 13.havi fizetést
- A kollektiv szerződés alapján járó szociális költségeket

A Vállalkozói számlával ellentétben itt a KHT nem igényelheti vissza a részére kiszámlázott szolgáltatás ÁFÁ-ját sem,
végső soron még az sem biztos hogy lesz e egyáltalán valamilyen megtakaritás.

PinaBubus

Doug_the_Head Creative Commons License 2002.06.08 0 0 261
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan számlázták ki? Szolgáltatás vagy valami ilyesmi. De lehet, hogy egyedül vagyok ezzel. Akinek kellett volna nem volt rá kíváncsi.:-(((
psycho-pata Creative Commons License 2002.06.08 0 0 260
Csinálj úgy, mint Moldova egyik regényének orvosfőszereplője, aki a barátnője szülinapjára közgyógyra írt Polyvitaplex 8-at:-DDDD Engem is halálra idegesítenek ezek a Tescósok. Képzeld a múltkor azon gondolkodtam, hogy a pénztárnál majd aszondom nekik, hogy "Majd meghálálom", de nem volt merszem.

Ha van kedved, csinálunk egy haletető BT-t, a Zombit majd rádumáljuk:-)))
üdv: pp

Előzmény: DrTré (111)
Doug_the_Head Creative Commons License 2002.06.07 0 0 259
Nos rendben, legyen 118 ezer! De ez az utolsó ajánlatom. És nálam jobbat úgysem kapnak sehol!!!
VALENTINO Creative Commons License 2002.06.07 0 0 258

A halak a legjobbat érdemlik, hát most majd megkapják.
pert1 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 257
Akkor ezek szerint a 120 ezer forintos haletetés kérdése már megoldódott, most már csak az a
kérdés, hogy a többi elköltött 12 milliárddal mi a helyzet.( Úgy látom a régi parkinsoni tételeket
alkalmazzák a gyakorlatban: egy 120 ezer forintos haletetést mindenki el tud képzelni, és megnyugvással
tölti el, hogy sikerült a negyedére csökkenteni a költségeket. Így a 120 ezerbol akár 4 Millenáris
Park haletetése is megoldható:-)
Előzmény: joder (256)
joder Creative Commons License 2002.06.07 0 0 256
ebből gondoljuk (origo):

Negyedéért etetnék a halakat a Millenárisban

2002.06.07. 14:47:53


Mizsei Zsuzsa, a Millenáris Park új igazgatója szerint radikálisan csökkenni fognak a Millenáris Park költségei, a haletetői állásra például 30 ezer forintos fizetésért is jelentkeztek, ez a negyede annak, amit korábban kifizettek. Az alvállalkozói szerződések nagy része májusban lejárt, a közbeszerzési pályázatokat viszont már az új vezetésnek kell kiírni, mert az előző vezetés ezt elmulasztotta.

A Millenáris Park működtetésében több tucat alvállalkozó vett részt, de a szerződéseik nagyrészt májusban lejártak, viszont az előző kormányzat nem gondoskodott a folyamatos működésről, vagyis nem írták ki a közbeszerzési pályázatokat. Ebből arra is lehet következtetni, hogy ha hatalmon maradtak volna, valószínűleg közbeszerzési eljárás nélkül döntöttek volna - mondta az [origo]-nak Mizsei Zsuzsa, a Millenáris Park új igazgatója. Az új vezetés ezért kénytelen lesz a meglévő szerződéseket rövid távon hosszabbítani, amíg lezárulnak a hamarosan kiírásra kerülő közbeszerzési pályázatok. Ennek ellenére a költségcsökkentés azonnal elindul, hiszen vannak olyan szerződések, melyek azonnal felmondhatók, és erre lesz is példa - mondta Mizsei. A költségek nagyságrendjéről Mizsei elmondta, hogy a Millenáris működtetése, a rendezvények nélkül, havonta 60 millió forintba került, Mizsei korábbi munkahelyét, a szolnoki könyvtárat évi 100 millió forintból működtetik - tette hozzá.

Az alvállalkozó cégek szerződéseiből az is kiderül, hogy egy-egy tevékenységre több céggel is szerződött az előző vezetés, ezeket a szerződéseket mind felülvizsgálja az új igazgató.

Előzmény: budai93 (252)
qncogi Creative Commons License 2002.06.06 0 0 255
Menj innen! A munkát már kiadták. Véletlenül az én lányom is kapott.:))))))))))))))))))
Előzmény: Doug_the_Head (254)
Doug_the_Head Creative Commons License 2002.06.06 0 0 254
Szolgálati kocsi sem kell.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!