Lehet, hogy mümajerek, de tanulnak az azsiaiak. Pl. 50 ezren a csapat mezeben nyomtak, legalabb 40 ezernel sal is volt, 2-0 utan pedig az egesz stadion egyszerre szurkolt, ami a keletkezö doppler-effektus miatt nem tul egyszerü. Franciaorszagban is volt olyan meccs, amit csak 15 ezren lattak. Azert azt sem art elfelejteni, hogy naluk a baseball a nemzeti sport, es vb-re sem jutott ki összesen a harom azsiai orszag annyiszor, mint a magyarok! (Pedig mi mar eleg regota nem szoktunk reszt venni.)
Én sokkal rosszabbat vártam igaszság szerint. Kezdenek megtanulni az ázsiaik is szurkolni, nemcsak a buta arccal lengetik a kis papírzászlóikat két fényképezés között, de már koreográfiák nyomait is látni. A meccsek egyébként nem rosszak, bár 94-et nem üti.
Rendkívüli tanácskozást tartanak a FIFA illetékesei és a dél-koreai, valamint a japán szervezők, hogy kiderítsék: miként maradhatott több ezer szék üresen a stadionokban a világbajnokság eddigi négy játéknapja alatt.
Keith Cooper, a nemzetközi szövetség kommunikációs igazgatója szerint mielőbb orvosolni kell a problémát, mert az üres lelátók látványa lehangoló és árt a futball hírnevének. Az egyik megoldás az lehet, hogy diákokkal, utánpótláskorú futballistákkal és katonákkal töltik meg az üres szektorokat.
Erre már csak azért is szükség lesz, mert például a puszani 54 ezer férőhelyes stadionban mindössze 25 186-an látták a Dél-Afrika - Paraguay mérkőzést, míg a spanyolok Szlovénia elleni összecsapásán 28 598 néző volt a 44 100 férőhelyes kvangdzsui arénában.
Az üres lelátók legfőbb oka, hogy a külföldiek közül a vártnál sokkal kevesebben kísérték el csapatukat. Puszanban a belföldieknek szánt belépők 87 százaléka elfogyott, de a nemzetközi piacon forgalomba hozott mennyiségnek csak 22 százaléka talált gazdára.
Ugyanez az arány Kvangdzsuban 100/31 százalék.Az illetékeseket a sikertelen jegyeladás mellett a televíziós és rádiós közvetítések minősége is bosszantja.
- Rengeteg panasz érkezett, hogy rossz a kép és hang - mondta Cooper. - Ezen is javítani kell.
A csoportmeccseken máshol sem szok általában teltház lenni (emlékszem pl. Mexikóban is félig üres stadionokra), most meg pláne, hogy a két leginkább fociörült földrészröl is repülni kell, ha valaki megengedheti magának, az se most megy. Majd idövel, amúgy a koreaiak nem tüntek mümájernek, korrektül szurkoltak. (Egy ilyen lesgólt pedig Buenos Airestöl Rómáig mindenhol üvöltve fogadna a közönség... )
A koreaiak/japánok egyetlen világversenyen sem tudnak normális hangulatot csinálni(nem csak fociban), éppen azért mert a szurkolásuk észből(előre betanulják) jön és nem szívből. Ebben Dél-Amerika és Európa örökké verhetetlen marad.
Abban azért egyet tudok érteni, hogy nem az igazi a hangulat. Szerintem lesz még jobb is, de azért én örülök, hogy 4 év múlva itt lesz Németországban, annak azért más lesz a hangulata......
Tény, hogy sok üres hely van, de nem hiszem, hogy ez elsősorban a helyiek nem túl nagy érdeklődése miatt van. Szerintem a FIFA legalább annyira ludas a dologban. Kiváncsi lennék, hogy az üres székek kinek szólnának, gyanítom ezen helyek nagy része a támogatóknak, különböző szponzoroknak lett felajánlva. Az azért túlzás, hogy üres stadionokról beszélsz.
A másik. Napokkal! a vb kezdete előtt rengeteg hírt lehetett arról hallani, hogy a jegyek nem érkeztek meg ide, nem érkeztek meg oda stb...
A meccsek szerintem idáig jók és a színvonal innentől csak emelkedni fog. De, ha valakinek a 2 évvel ezelőtti EB volt az első nagy világversenye...:-)
Nem...dehogy ...semmi bajom az ázsiai emberekkel...
A saját meccsükön őrjöngenek csak...de az eddigi meccseken nem láttátok az üres stadionokat?
Arra céloztam az elején...
Azt elismerem,hogy a saját csapatuk meccseire kimennek,de ez a minimum,nem ?
mellesleg, két hozzászóláson belül két különböző problémád van, előbb az a gond, hogy túl nyugodtak, utána meg az, hogy túl reagálnak egy leshelyzetet...
szerintem itt abba is hagyhatjuk, egyértelmű, hogy valami miatt ellenszenvesek neked az ázsiai emberek, van rajt sapka, nincs rajt sapka effektus, na csá
Szóval: a meccsek is elég gyengusok,de remélem azok még lesznek jobbak is...
De a szurkolás az nevetséges.Üres stadionok,bérszurkolók,halvérű ferdeszeműek.
Szerintem még a szabályokat sem ismerik.
A Guns&Roses tokyoi koncertje jut eszembe...kurvajó koncert,mindent beleadnak,zseniális zene...s amikor a közönséget mutatják...azok ülnek székeken s néha rázzák az öklüket.
Komolytalan.
Nevetséges.