Keresés

Részletes keresés

szocske_ Creative Commons License 2020.02.10 0 0 9185
Nyakas Jakab Creative Commons License 2019.11.24 0 1 9184

Szia!

 

Az ACSI kempingkártya 5-6000 ft körül van. Magyarországon elég kevés kemping fogadja el és a kedvezmények csak elő és utószezonban érvényesek. Az MCCC és MHKK kártyákra a kedveznények általában függetlenek a szezontól. Tehát, ha csak itthon kempingezel, akkor nem feltltlenül igaz, hogy az ACSI kártya többet adna a magyar klubbok kártyáinál. 

 

https://www.campingcard.com/de/ungarn/?_ga=2.162975484.1348018539.1574605516-313779064.1574605515

 

Üdv NyJ 

Előzmény: testmester (9183)
testmester Creative Commons License 2019.11.24 0 0 9183

üdv Jóll látom,hogy ACSI klubtagság többet ad mint a hazai klubok mint Mccc Mhkk stb mivel csak 4.95 euro és 2 főre szól,és volt olyan kempingező előttem aki fizetett és jobban járt mint miKinek mi a tapasztalata? Mivel elég sok kempingbe járunk azért gondoltam erre.

Boarhunter Creative Commons License 2019.11.22 0 3 9182

Ez amit Te leírsz, nem kirándulás hanem egy videojáték... Biztos megkönnyíti a "kipipálgatós", "itt is voltam" strigulákat behúzó turisták dolgát de ezzel nagyjából véget is ért a haszna. Ha meg véletlenül elromlik/ellopják/elveszted az eszközöd amitől ennyire függsz, ott halsz éhen egy milliós nagyváros közepén mert magadtól a sarki hamburgerest sem találod meg...

Az pedig-gondolom-fel sem merül benned, hogy van ember aki legalább a szabadsága alatt nem akar elektromos kütyükkel szarakodni...

Előzmény: caputo1988 (9176)
Nyakas Jakab Creative Commons License 2019.11.20 0 0 9181

Szia!

 

Teljesen korrekt leírást adtál, de mint ahogy azt írtam, ez egy parttalan vita. :)) Bár nem tartozom a mai generációhoz, de ma már én is csak telefont használok, Waze és Google alkalmazásokat. Autóval való közlekedéshez előnyben részesítem a Waze-t,  városnézések, kisebb kirándulások esetén a Google-t. A Google sok hasznos, általad is említett funkciót tartalmaz, sokszor keresem rajta a közelben lévő nevezetességeket, boltokat, éttermeket, kiránduló helyeket, LPG kutakat, gyógyszertárat, stb.... Nagy előnye, hogy a keresett helyekről ad információkat, mint a nyitvatrás, közvetlenül hívható a hely telefonszáma, elérhető a hely weboldala, képek vélemények, értékelések egy adott helyről. Ezek szerintem nagyon hasznos és jól használható dolgok, ha az ember kismeri a technikát. :)

 

ÜDV: NyJ

Előzmény: caputo1988 (9176)
caputo1988 Creative Commons License 2019.11.20 -4 0 9180

Ebből a leírásból az derülhetett ki hogy egyrészt térképet nem tudok olvasni de a napok alatt amit kint töltöttem szépen megtanultam s belerázódtam.

Próbáltam egy hosszabb leírást ide beilleszteni hátha valakinek megjön a kedve hozzá hogy másképp gondolkodjon és kipróbálja ezt a fajta módszert.

Próbáltam bemutatni azt hogy manapság már van olyan app ami helyettünk tudja és megtervezi és mutatja azt hogy tömegközlekedéssel egy adott városon belül mit hogyan érsz el mikor jön az adott jármű.

Ha ez neked nem hasznos akkor legyen a te bajod.

Le is írtam hogy hibáztam is mivel az esetek nagy részében én voltam a hibás míg a helyes használatra nem jöttem rá. Kisebb részben a néha megzavarodó gps jel volt.

Olyat sosem mondtam hogy folyamatosan hibákba ütköztem vagy valahova nem találtam oda pusztán hozzá kellett szoknom a 2d-s navigáláshoz.

 

Részemről ezt  a témát lezártam.

Mindenki azt használ amit akar.

Továbbra is lapozgassátok a térképeteket.

 

Előzmény: hul (9179)
hul Creative Commons License 2019.11.19 0 5 9179

Ebből a hosszú leírásból az derül ki, hogy kb. mindegy papírlapot v technikát tartasz a kezedben... ha nem tudod merre van az irány, mondjuk az észak dél stb. Másik Svejk kocsma? :-) Na igen, ez a korszerű! Nem oda megyünk, ahova akarunk és nem a korszerű netes cucc a hibás, csak balfaszok vagyunk hozzá, és mindegy mi van a kezünkben. Az egész szövegben, ami egy ostoba vita és általad gerjesztett, semmi lényeges nincs a tájékozódás lényegéről, csak az a kötözködés, hogy a mai "okos" ember "csak" technikát használ és a térkép meg főképp, ha papíralapú, esetleg útikönyv, az ósdi elavult.

Mi van? Neked kütyű. Nem találsz oda. Modern vagy? Engedjük el. Aki ennyire felesleges dolgokon ennyit rugózik, mert "korszerű" akar lenni, hát hagyjuk.

 

Előzmény: caputo1988 (9176)
caputo1988 Creative Commons License 2019.11.18 0 0 9178

Én írtam egy korrekt őszinte összefoglalót.

 

Várom a tételes cáfolataid kiváncsi vagyok rá.

Előzmény: kutyala (9171)
caputo1988 Creative Commons License 2019.11.18 0 0 9177

Ezek openstreet map térképek senki nem használ ilyet  a túrázókon és geocachingelőkön kívül.

Egy jó térkép nem csak a buszmegállót mutatja meg az embernek hanem azt is hogy a környéken milyen boltok vannak milyen büfék stb.

Ráadásul egy embernek nem az egész térképet kell kezelni egyszerre bőven elég egy egy részlet.

A tervezéskori szakaszban utazás előtt számítógépen kényelmesen össze lehet pakolni egy jó túracsomagot.

Ott a helyszínen már időpocsékolás.

Előzmény: 505519570004 (9174)
caputo1988 Creative Commons License 2019.11.18 -1 0 9176

Szép gondolatok csak a lényeget felejtitek el.

A praktikumot.

Visszatértem Prágából s így gyakorlati tapasztalataim is vannak a Google navigációról tömegközlekedés és sétás közlekedése terén.

Csak hogy őszinte legyek nem volt tökéletes voltak vitáink belőle és téves utak de összességében használható működő dolog.

S sokkal használhatóbb mint egy papír alapú megoldás.

 

Kezdjük az elején:

Van ugye offline és online navigáció.

Offline navigációt akkor érdemes használni ha az adott helyen mobilnetet nem tudsz használni.

Mivel Prágában lehet s ezzel nem volt probléma pár esetet kivéve nagyon nagy hasznát vettük.

 

Ember tervez Isten végez:

Hiába tervezi meg az ember pontosan az indulás előtt az adott helyeket mégsem lehet mindenre felkészülni. így lehet az hogy én az első nap egy rossz Svejk kocsmához mentem el.

Fontos a minél pontosabb információ szerzés amire első körben az internetet érdemes használni.

Nálam ez úgy működött hogy a telefonban lejegyzeteltem az adott nap útvonal tervét pontról pontra.

Napközben ha kellett módosítottunk rajta de mindíg tudtam követni hol voltunk hol nem.

Alapvetően sok szobrot amit kerestem pontosan nem tudtak meghatározni teljes címmel hiszen vagy egy köztéren volt vagy egy épületen belül stb.

De itt jön képbe a google térkép. Ha tudtad hogy melyik részén keresd az adott területen a szobrot észrevehetted hogy a szobrok és egyéb látványosságok be vannak pontosan jelölve a térképen és oda is tud navigálni egyből gps.

 

Így gyakorlatilag nem kell feleslegesen "bóklászni" a papír térképet figyelve hogy megtaláljunk valamit.

 

Mivel tömegközlekedéssel mozogtunk és gyalog adta magát hogy ne waze-t használjunk hanem google navit.

Ezáltal a navi megtervezte helyettünk azt hogy milyen tömegközlekedési eszközre milyen vágányon szálljunk fel.

Hány megállót menjünk. Azt is tudta mikor jön a következő jármű így tervezhető volt az hogy odaérünk e az adott trolihoz buszhoz bármihez.

A siklónál külön plusz pont neki.

Mondanom se kell egy idegen helyen ez elengedhetetlen.

 

Hiszen ki tudna egy idegen városban kiismerni magát egy szövevényes metró vagy épp troli térképpel.

 

Igazából ahol nehézségbe ütköztünk az akkor volt amikor 2 ds térképként használtuk a navit séta közben s fejben vizuálisan gyakran felcseréltük az irányokat.

De erre pedig volt a megoldás miután rájöttünk hogy  a térképen az útvonalunkban be vannak jelölve boltok plázák stb.

Így azokat kell figyelni mivel a sűrűbben lakott területeken a gps is meghülyülhet.

 

Általában az is elég volt ha a telefont zsebre vágtam és jelezte merre forduljunk merre menjünk.

 

Szóval összességében a virtuális navigáció levizsgázott tökéletesen.

Voltak hibák de ez vagy user hiba volt vagy a gps jel nem volt megfelelő.

 

Emellett ha úgy nézzük nekem a zsebemben volt egy olyan eszköz amivel fotózhattam videózhattam. Később profi appal a képeket is meg tudom szerkeszteni.

Egy komplett jegyzettömb a teendőimmel. Egy valós idejű térkép ami ismerte helyettem a tömegközlekedési vonalakat. Emellett netezni tudtam olvasni videózni bárhol.

Ha akartam volna még fizetni is.

 

Ezen sorok után azt tudom mondani mindenki használjon azt amit akar.

De számomra az már biztos hogy aki időt akar spórolni és többet látni az nem egy papír fecniben bízik hanem a technikában.

 

 

Előzmény: szaja11 (9175)
szaja11 Creative Commons License 2019.11.11 0 0 9175

Ezzel értek egyet én is. Kiteríted a térképet a padlóra és átlátod az egészet. Körbeüli a család és tervez. Teljesen más érzés, mint egy tenyérnyi szart görgetni ide-oda. (De természetesen mindegyiknek meg van a helye.)

Előzmény: kuperta (9170)
505519570004 Creative Commons License 2019.11.09 0 0 9174

Kétségtelen, hogy egy magunkkal vitt térképet is elveszíthetjük, vagy megsemmisülhet. De a világhálón elérhető információk hozzáférhetősége tőlünk teljesen független körülményeken is múlik. (térerő hiánya, készülékhiba)

Kicsit más, de talán ide is vágó élettapasztalat:

Minden térkép készítője – törvényszerűen – kihagy egyes információkat, mert egy bizonyos jel-, vagy feliratsűrűség felett értelmezhetetlenné válna a kép. Több térkép használata esetén – némi szerencsével – az egyiken hiányzó információ a másikon megtalálható.

Tessék összevetni a két térképrészletet! Az egyik az italboltot, a másik a templomot tartja fontosnak. A buszmegállókat mindkettő. Az egyik jelöli a Honvéd utcából észak felé kiágazó utat, a másik nem. Az egyik megnevezi a Temető utcát, a másik nem. Nem folytatom, de van még különbség.

Előzmény: párizs (9172)
Nyakas Jakab Creative Commons License 2019.11.09 0 0 9173

Felesleg ilyen témában vitát indítani, mivel nyilván két teljesen különböző korosztályról van szó, így a szokások is nagyban eltérőek. Egyszerűen csak tisztaletben kell tartani egymás szokásait, elfogadni, hogy a generációs különbség miatt két telejes eltérő világban élünk, de az alapértékeink sokszor nem különbözőek, csak az eszközök másak. :) Mondom ezt némi tapasztalattal a hátam mögött, egy 25 éves fiatalember apjaként, közel 50 évesen.

Előzmény: kutyala (9171)
párizs Creative Commons License 2019.11.09 0 2 9172

Mi sehová nem utazunk papíralapú térkép nélkül, éppen most érkezett meg az Izrael, pedig ott biztosan lesz a bérautóban, és az Észtország, Lettország, Litvánia, bár oda meg csak 2021-ben készülünk. Mindkettőnk telefonjára rátöltve vannak az offline használható térképek és bárhol tudunk netezni is, de sokkal jobban szeretjük papíron vinni magunkkal. Már itthon a tervezgetés, készülés idején örömmel nézegetjük, sokkal egyszerűbb követni és átlátható az egész útvonal. Minden autónkban (2 személy, 1 lakóautó) van külön magyar és európai térkép, de mindig megvesszük az adott országot is, amit aztán az utazás után berakunk az úton összegyűjtött prospektusok, képeslapok, belépők mellé. Komoly gyüjteményünk van már, és időnként elővéve nosztalgiázunk velük egy kicsit. Útvonaltervet a kempingek címeivel is szoktunk készíteni, ha meg foglalunk előre szállást, akkor azt is kinyomtatjuk és napi bontásban, mellékelve a látnivalók listájával, összefűzve könyvként használjuk. Az utazás alatt odatesszük a belépőket, az érdekesebb számlákat, stb...Ezek az előkészületek nagyon fontosak számunkra (pedig vannak és használjuk az "okos" telefonjainkat), meg biztonságot is adnak az egész út során. Szerencsére sokat utazunk (63 éves házaspár vagyunk), és ez így is marad nálunk. 

kutyala Creative Commons License 2019.11.06 0 3 9171

Tételesen lehetne cáfolni az állításaidat, de ne menjünk bele. Érdemes egy kicsit szerényebbnek, visszafogottabnak lenni, többet figyelni, kevesebbet mondani.

Előzmény: caputo1988 (9168)
kuperta Creative Commons License 2019.10.31 0 3 9170

A térképnek nagyobb a kijelzője. :)

 

Előzmény: caputo1988 (9166)
hul Creative Commons License 2019.10.30 -2 2 9169

A térkép, mint céleszköz gyakorlati haszon nélkül. Mert van net. 

Nincs kivel, min vitatkozni. Ezek az okosságok viszik előre a fejlődést és a nagy arcokat :-) 

Előzmény: caputo1988 (9168)
caputo1988 Creative Commons License 2019.10.29 -2 0 9168

Egy könyv vagy egy festmény művészeti értéket képvisel. így ezeknek sosem fog leáldozni ellenben egy céleszközzel aminek már gyakorlati haszna nincs fejlett országokban.

A történelemhez megint nem kell könyv mert akit érdekel már fent  van róla minden info.

Bár gyanítom hogy a legtöbb turista nem egy lexikonnal a fejében megy nyaralni az összes helyet ismerve ától cettig.

Prága egyébként valamelyest kirakat város. Ha könyvben érdekelne egy város története akkor már inkább Budapestét venném meg.

Előzmény: hul (9167)
hul Creative Commons License 2019.10.28 0 3 9167

Aha! Idejétmúlt! Mint a könyv, a festmény, régi építészet és a hasonló dolgok! :-) 

Csak egy megjegyzés: a net, az online stb. pazar, ott az info. Minden. Azért ha tényleg Prágába mész, ne feledd a történelmét, művészetét, még akkor se, ha már idejét múltnak tűnik a digitális világban. Egy két szép könyvet mindenképp hozz!:-) Ha lefotózod az "okossal" hát tudod az nem ugyanaz.

Jó utat! 

 

Előzmény: caputo1988 (9166)
caputo1988 Creative Commons License 2019.10.28 -1 0 9166

Ahogy gondolod.

Ez nem a szocializáción múlik egyszerűen azon hogy idejétmúlt.

Jelenleg ott tartok hogy pár hét és elmegyek repülővel Prágába.

Amilyen jegyet csak tudok azt online veszem meg nem kinyomtatva

Az információk a neten vannak fent.

Városon belüli és kívüi közlekedést tömegközlekedést meg tudok okostelefonnal tervezni.

Mivel nincsenek már roaming díjak a net sem lehet akadály.

Előzmény: hul (9164)
hul Creative Commons License 2019.10.27 0 0 9165

A gyártó majdnem mindegy, jók, de a jobb felbontásúakat/részletesebbeket keresd, ha kell több területről is.

Az a rész csodás és érdemes beruházni.

Előzmény: hanuci (9161)
hul Creative Commons License 2019.10.27 0 2 9164

Bocs, van net, de olvasunk is.... akik így szocializálódtunk! :-) 

 

Előzmény: caputo1988 (9163)
caputo1988 Creative Commons License 2019.10.27 -1 0 9163

Manapság offline térkép és és eu-s országokban is használható külön díj nélküli online térképek mellett mi szükség már papír alapra?

Előzmény: hanuci (9161)
hanuci Creative Commons License 2019.09.30 0 1 9161

Sziasztok!

 

Dél-Olasz útra készülünk és térképet szeretnék beszerezni. GPS mellett is használok térképet.

 

Tudtok ajánlani térképet, hogy melyiket vegyem? Freytag és Berndt oldalát nézegettem.

 

bence1991 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 9161
Sziasztok!

Régóta lappang bennem a gondolat, hogy egy hétre elmegyek egyedül a hegyekbe, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, nem tudom pontosan hogy hova. Gyerekkoromban bejártuk mindhárom országot lakókocsival és sátorral. Élénken élnek bennem a képek, hogy egy hegyi tó mellett vagy éppen egy nagy fenyőerdőben alszunk a lakókocsiban, egy kempingben. A túraútvonalak pedig a közelben vannak. De sajnos nem emlékszem a helységnevekre, akkor csak elindultunk és mentünk. Viszont szeretnék jól felkészülni , mivel egyedül mennék, ami nagyon fontos. Tudnátok ajánlani valami olyan kempinget, ahova érdemes menni, sátrazni ? Meg egyáltalán bármilyen tanácsot elfogadok :)
Yoshi Toranaga Creative Commons License 2019.08.17 0 0 9160

Megvan, elhoztam. Holnapután próba.

Viszont, videókon nézegettem a külső ponyvát (azt most nem kaptam hozzá), és azon a bejáraton kívül nem láttam semmi más szellőző felületet, semmi nyithatót. Így eléggé állhat benne a levegő. Hűvös időben talán nem annyira gond, de melegben nem tudom, milyen lehet. A hajnali lehűléskor mennyire párásodhat, főleg, ha többen alszanak benne. 

Előzmény: sarajhwh (9159)
sarajhwh Creative Commons License 2019.08.09 0 0 9159

Igen, elég masszívak, és ha nincs viharos szél, akkor elég a ponyva szoknyát (az alját) körbe leszurkálni a sátorhoz mellékelt tüskékkel,  és tényleg nincs bukdácsolás.

 

Ha az időjárási körülmény indokolttá teszi,  akkor mindenképp meg kell erősíteni a rögzítést,  mert az erős viharos szél felboríthatja a sátrat.   Nem fog összetörni, elhajolni a rudazat,  de a feje tetejére állítja,  mi is így jártunk .

A plusz rögzítés történhet sokkal hosszabb,  erősebb  tüskékkel,  vagy cölöpölni, és lekötni.

 

A decathlon-os általad kinézett sátor is remek választás,  ebbe az árkategóriába tudnak prémium minőséget gyártani,  gyártatni a franciák.

 

A döntés a tiéd!

Előzmény: Yoshi Toranaga (9158)
Yoshi Toranaga Creative Commons License 2019.08.09 0 0 9158

Vasárnap benézek a Dekába. Megpróbálom megnézni élőben. Nekem az tetszik benne, hogy minden oldalán van némi kilátási lehetőség. Céljaimnak elvileg megfelel, mert csak nyáron szoktunk kijárni két-három éjszakákra vadkempingezni a Dunához. 

Ezekben a horgászsátrakban az tetszik, hogy masszív a rudazatuk és nem kell még zsinórokkal is lecövekelni (nincs miben pofáraesni). 

 

Ha mégsem tetszik élőben, akkor majd nézek mást. 

Előzmény: sarajhwh (9156)
vonalzoo Creative Commons License 2019.08.08 0 0 9157

Én nézegettem ezt a sátrat, tetszett a belső nagy tér, de baromira hatalmasnak tűnt a csomagolása, gondolom a vastag rudak miatt is, szerintem be sem fért volna a kocsimba:)

Előzmény: Yoshi Toranaga (9155)
sarajhwh Creative Commons License 2019.08.08 0 0 9156

Mi nagyon szeretjük,  jó minőségű anyagokat használ a gyártó,  a piacon minőségre veri az összeset,  kivéve a Trakkert.

Ha precízen, jó le van kötve,  bírja a viharos szelet is.

Én 180 cm  vagyok,  a fejemet jól le kell hajtanom,  de fel tudok állni benne.

 

A Dekás sátrat nem ismerem,  de szerintem vállalható,  és a vélemények is jók.

Előzmény: Yoshi Toranaga (9155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!