Keresés

Részletes keresés

Soós Viki Creative Commons License 2014.10.21 0 0 13

Én a Papírtigrist tudom ajánlani. Nem csak a  megszokott kaják vannak, hanem Ázsia tájairól rengetegféle. A Bécsi úton van úgy emlékszem, bár én rendelni szoktam tőlük, úgyhogy nem tudom milyen maga az étterem hangulata. Elég sokféle kajájuk van: http://www.papirtigris.com/

H_G Creative Commons License 2004.09.28 0 0 12
Szerintem elég jó a Ping a Moszkva téren (különösen a vaslapon sült dolgok) és a Fő utcai már nem tudom, hogy hívják (a Kacsa utcához közel, talán ez a Tündérkert?) is, de utóbbi helyen pszichopata a pincér. (Azért nem veszélyes.) Az Apor V. téren szintén nagyon dicsérnek egyet, de az kimondottan szecsuáni, így oda én nem járok, az nekem már túl fűszeres. Tuti jó viszont a Hong Kong a Fáy utcai piac mellett, itt halat is érdemes kérni.

Előzmény: Törölt nick (11)
Zitka Creative Commons License 2004.08.23 0 0 10

Kedves Encsi84, Kukoricakeményítőt minden bio-jellegű boltban kapsz. De ha veszel dobozos étkezési keményítőt (azt mindenhol lehet kapni), az is gyk. ugyanaz. Némelyikben van benne burgonya- ill. búzakeményítő is, de javarészt kukoricából készülnek.

Üvegtésztát is lehet kapni ezeknél a bioboltosoknál, de ha biztosra akarsz menni, két beszerzési forrást ajánlanék:

1) 35-ös kisáruház a Kőbányai út - Könyves Kálmán krt. sarkán (McDonalds mögött). A kínai piac alsó végénél. Legalább 10 féle szójaszószuk van. Meg minden egyéb....

2)  a Nagycsarnok alagsorában lévő ÁZSIA bolt. Ott minden  egzotikus és különleges hozzávalót megtalálsz. A kínaitól a mexikóiig, japánig, mindent!  A szójaszószok általában sötét üvegben vannak (így talán kevésbé romlanak meg???), de rá van írva, hogy sötét (dark) vagy világos (light). A színe mindkettőnek sötét első ránézésre, de a világos kevésbé sós.

A másik kínai topicban szerintem találsz egy csomó hasznos infot:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9023659

Előzmény: Encsi84 (8)
chupi Creative Commons License 2004.08.23 0 0 9
Taiwan Étterem a Gyáli úton. Már többször voltunk ott (utoljára 3 hete) nagyon ízletesek a kaják (isteni a csípős-savanyú leves meg a tenger gyümölcsi tál is) az étterem maga nagyon elegáns, tiszta kínai a fíling, szóval melegen ajánlom!
Encsi84 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 8

Sziasztok!

Nem vagyok még nagy konyhatündér, de tanulgatok, meg próbálkozom.

Megszeretném kérdezni,hogy hol lehet üvegtésztát,kukoricakeményítőt, venni.

Honnan tudom eldönteni,hogy a kína szójaszósz barna, vagy világos, mikor barna az üvege? -Világos üvegben a Tescoban nem volt.

Szeretnék egy Gung Bao Chickenes kaját összeütni az egyik este, de ehhez,mint látjátok pár dolog hiányzik.

A segítségeteket előre is köszönöm!

H_G Creative Commons License 2004.07.22 0 0 7
Szegeden mintha lenne 2 is, Peking és Ízek vára, azok nem jók?

Előzmény: chrta (5)
danbandy Creative Commons License 2004.07.22 0 0 6
hello, ha valaki tudja, akkor irjale légyszi az illatos omlós csirke receptjét kösz
chrta Creative Commons License 2002.07.02 0 0 5
köszönöm a tanácsokat.. :))

tegnap elzavartam otthonról a fiúkat :)), és nekiláttam a nagy kalandnak.. sajnos csak ben bácsi rizse volt otthon, meg egy kevés édes-savanyú mártás, úgyhogy ez volt a menüm.. (ok, még meg kell tanulnom főzni is..) :)
a két pálcika (bár eléggé elbizonytalanított maga a tudat, hogy velük kell elfogyasztanom a kaját) tényleg meglepően kézre állt. és nem is volt nehéz bepakolni a kunyhóba a rizst: tényleg csak alá kellett nyúlni..
és képzeljétek: olyan jól ment, hogy csak egyszer ettem le magam! :))) és a végén szépen, akkurátusan minden egyes szemet összeszedtem a tányérról.. :))

szóval, nekem nagyon teCCett.. olyannyira, hogy ma ismét rizs lesz a menü.. :))
köszönöm a tanácsokat.. most már csak egy jó éttermet kellene találnom szegeden.. :)

üdv. K.

Előzmény: GoldenEye (4)
GoldenEye Creative Commons License 2002.07.01 0 0 4

Kedves chrta!
Sajnos azt nem tudom elmagyarázni, hogy hogy kell megfogni a pálcikát, csak megmutatni tudnám. De nem olyan nehéz dolog, elég természetesen áll rá az ember keze, valahol az alsó harmad és a közepe között kell megfogni. Viszont néhány jótanácsot hadd adjak, amivel sokkal könnyebb lesz a pálcikás életed.:) (jó hosszú lett, bocs :)

Először is: soha ne akarj úgy enni pálcikával, mint késsel-villával-kanállal. A keletiek a mi megszokott sztenderdünkhöz képest 'gusztustalanul' esznek :), azaz felemelik a tányért és ráhajolnak és gyakorlatilag a rizst a lapátolják a szájukba. A nagyobb darab húsokat, zöldségeket nem igyekeznek elvágni, hanem megfogják a pálcikával és harapják, így eszik meg több falatban. Rendszeres, hogy szürcsölnek és a tányér fölé hajolva esznek (nem egyenes háttal, evőeszközt kis falattal méltóságteljesen a szájhoz emelve...ahogy nekünk kéne :)). Ez azért fontos, mert ne próbáld pálcikával a 3 szem rizst a szádhoz emelni fél méteren át, hanem hajolj nyugodtan a pálcikára. Fontos, hogy nem véletlenül eszik a rizst csészéből és nem lapos tányérból. Fontos, hogy nem kell mindig megfogni a pálcikával az ételt, hanem elég csak 'alányúlni'. Azaz ne próbálj meg a pálcikával 3-4 rizsszemet összeszedni, hanem szorosan tartsd össze a pálcikákat és nyúlj alá a rizsnek. Vagy ugyanez érvényes a kisebb darabokban lévő húsokra is.
A szószt sose próbáld meg pálcikával kiszedni, általában azt a rizsre szokták önteni. :)
Ha noodlest eszel (keleti tésztát), akkor se próbáld úgy felszedni a tésztát, hogy ne lógjon le, hanem csak csippents fel egy adagot és emeld a szádhoz. Ez tipikusan az az étel, amit szürcsölsz (ha levesként eszed) és a lógó tésztákról mindenfelé fröcsög a leveslé, így itt is a tányér fölé kell hajolni és úgy enni (a levét később kikanalazhatod).

Különben szerintem gyakorlás kérdése az egész. Amikor én Tajvanon voltam, akkor azzal gyakoroltattak minket, hogy 2-3-4 szem mogyorót kellett a pálcikával összefogni, úgy, hogy a mogyorók egymás mellett voltak (szóval csak a két szélső ért a pálcikához :), azt hiszem a 4 az már nagyon komoly teljesítmény volt, nekem 3ig ment...akkor...:) Én egy este tanultam meg pálcikával enni, utána már csak gyakoroltam, nem nehéz, csak kitartás kell. :) De én a mai napig pálcikával eszem a keleti ételeket.

Előzmény: chrta (3)
chrta Creative Commons License 2002.07.01 0 0 3
verőfényes szép hétfő reggelt!

kérdésem van, amely kapcsolódik a topic témájához, bár nem elég szorosan.. :))

szóval, arról van szó, hogy szeretnék megtanulni pálcikával enni. mondjuk, kezdetnek rizst.
és tanácsokat, ötleteket, leírásokat kérnék a t. topictagoktól (akik a jelek szerint rendszeresen járnak ilyen éttermekbe ::)), hogyan kezdjek hozzá (a pálca már megvan), hogyan fogjam, és egyébként is: hogyen lehet két pálcikával rendesen bepakilni a kunyhóba a kaját?
nos, tippek?
K.

Előzmény: Raggi (-)
GoldenEye Creative Commons License 2002.06.06 0 0 2

100%ig a Luther utcaira esküszöm (pár évvel ezelőtt voltam Tajvanon, sokáig kerestem azokat az ízeket, egy helyen találtam: Hong Kong Pearl Garden - megengedhetetlen árszínvonalon, és eddigi tapasztalataim során ez az étterem hozza egyedül azt az ízvilágot). Elképesztően nagy választék, alacsony árak, nagyon finom ételek, autentikus hangulat, közepes kiszolgálás (ez azt jelenti, hogy teljesen OK, semmi extra), sok keleti ember. :)

pynky Creative Commons License 2002.06.03 0 0 1
Par evvel ezelott voltunk eloszor a Nagy Fal-ban (Ajtosi D. sor-Dozsa Gy. ut sarok), akkor a kaja es a kiszolgalas kiraly volt, most a kiszolgalas enyhen szolva sux, de a kaja meg mindig nagyon jo. Szerintem erdemes kiprobalni.

p.

Előzmény: Mulan (0)
Mulan Creative Commons License 2002.05.30 0 0 0
Amikor legutóbb próbáltuk, az Orient még jó volt. Aztán meg ajánlom b. figyelmedbe a Hova menjünk vacsorázni topicokat:-)
Raggi Creative Commons License 2002.05.30 0 0 topiknyitó
Már hosszú évek óta járjuk egyik kínai éttermet a másik után és egyszerűen nem sikerül jót találni. Valamikor régen, van vagy 10 éve, volt a Mártírok útján egy Tündérkert nevű étterem, az egy darabig jó volt. Valami olyan helyet szeretnénk találni, ahol nem minden étel íze egyforma és nem minden fogás az egyen szójamártásban úszik. A kínai konyha ennél sokkal de sokkal többről szól.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!