Keresés

Részletes keresés

kis pimasz Creative Commons License 2002.06.08 0 0 89
Kadare!
Tudod, az a nagy büdös helyzet, hogy a törökök azért voltak kénytelenek 150 évig tanítani a magyarokat tisztálkosni, mert a magyar lassan tanul, de gyorsan felejt.
A Habsburgoktól pedig azt kellett volna megtanulnunk, hogy országon belül össze kell fogni, mert fontosabb az egység kifelé, mint a belső ellenség keresése. Sajnos a Habsburgok ezt nem taníthatták 150 évig, így mind a mai napig nem tanultuk meg a leckét.
Tudod, ha sz@ro a segged, azt neked kell letörölnöd, nem pedig szakácsot szidnod, hogy mért lyan kaját adott, ami utána kijön ...
Előzmény: Kadare (84)
Tiramisu_index Creative Commons License 2002.06.08 0 0 88

2Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág? 2

Ha van is virág, ti vagytok az elsők, akik letapossátok.
Mert ilyenek vagytok.
Ne keseregjetek, szerencsétlenek.

Előzmény: faithful (82)
Tiramisu_index Creative Commons License 2002.06.08 0 0 87

"Civil kurázsit gazsula helyett!"
Olvastam itt valahol, van Magyarországon egy ember, katona, aki tett is valamit a haladásért, de elismerése késik. Ez is Magyarország.
Előzmény: honolulu (18)
bormester Creative Commons License 2002.06.08 0 0 86
Javaslom mindenkinek újraolvasni, aki pedig még nem tette volna, annak elolvasni Bibó István "Zsákutcás történelem, eltorzult magyar alkat" c. alapművét. Aztán tessék továbbgondolni (Rákosi-kor, '56, Kádár-kor, Antall-, Horn-, Orbán-kormány.)

Aki nem akarja elolvasni a könyvet, annak röviden (és igazságtalanul egyszerűsítve) úgy zanzásíthatom, hogy a fő baj az, hogy a magyar nagyon hosszú ideje szolganép lakájelittel. (Amikor rossz kedvem van, hozzáteszem, hogy sunyi szolganép.)

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2002.06.08 0 0 85
azért ne szédüljünk már el magunktól...
A topiknyitónak sokban igaza van, általában kicsinyesek és szűklátókörűek vagyunk. Miért nem hír az itthon, hogy a NASA képtelen volt egy olyan berendezést csinálni, mint amilyet a KFKI? Hogy már megint magyar a cucc az űrben? A marson is ott van a magyar berendezés.(pille)
Lehet, hogy ezt pl. a katalán barátaim nem tudják, de én igen és büszke is vagyok rá. De amikor a "hivatallal" találkozom akkor nyoma sincs ennek a büszkeségnek. Vagy amikor a diploma értéke megy lefelé, rózsaszín inges és piros nyakkendős harmadrangú senkik jönnek nyugatról itt a gyarmatokon szakérteni... amíg az ország egyik fele lumpenprolizza a másikat az meg fasisztázza az egyiket...

lássuk be, hogy a 40 év nyomot hagyott az országon, de nem kizárólag mindenért ez a felelős, az előtte levő 40 se volt olyan nagy durranás. Mi még mindíg a múltbva fordsulunk és nem előre tekintünk. a rendszerváltás óta komcsizástól zeng minden, hát kit érdekel? A jövőm érdekel és ha lesz akkor a gyerekem jövője.

a szomszéd tehene szindróma nálunk alap sajnos :(

Kadare Creative Commons License 2002.06.07 0 0 84
Nincs igazad.Tessék tudomásul venni,hogy Magyarország jelenlegi helyzetét igenis az elmúlt komcsi időszak határozza meg.Még mindig jelen van az emberek többségében az akkor kialakult,- vagy inkább -a mesterségesen kierőszakolt mentalitás.
Tudni kell,hogy a trianoni helyzet után totálisan kényszerpályán volt az ország.Egyébként meg vissza is gondolhatunk arra is,hogy a török 150éve milyen jó hatással volt az ország fejlődésére,a buzi Habsburgokról meg ne is beszéljünk.
Előzmény: faithful (82)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.06.07 0 0 83
Ez sajnos csak a hogyan, bar ez is lehetett volna a topicindito.
Előzmény: faithful (82)
faithful Creative Commons License 2002.06.05 0 0 82
Kedves olvtársak, szerintem ezért pitiáner hely Mo:

- Ady Endre -

A magyar Ugaron

Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.

Ady Endre (és verse) szerint nem a 45 éves szocializmus a felelős azért, mert Mo. pitiáner, hanem valami egész más. (Úgyhogy nem tudok azokkal egyetérteni, akik szerint a II VH előtti-alatti Mo maga volt a kánaán.)

Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.05.31 0 0 81
Csatlakozom.
Előzmény: dez1 (78)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.05.31 0 0 80
Elegge sok civil szervezet foglalkozik hajlektalanokkal. Nem tudnak annyira villogni, mert a hajlektalanok senkit sem erdekelnek. De teszik a dolgukat.

Azt nem hiszem hogy a rendornek joga lenne merlegelni hogy egy civil a sajto elott akar-e villogni vagy sem.

Tovabba, fenntartom hogy a rendorok hatalmaskodoak, sokszor onceluak es nem szolgalnak meg nem is vedenek. Azt is tartom, hogy epp a nyilvanossag tudna ezen a helyzeten valtoztatni, az a nyilvanossag, amit a rendori akciokbol mindenfele indokokkal kizarnak, meghozza az esetunkhoz teljesen hasonlo stilussal.

Mas szoval, a rendor es a koz mintha ellensegek lennenek - az adofizeto koz mint egy kolonc a rendor nyakan.

Előzmény: sti (79)
sti Creative Commons License 2002.05.31 0 0 79
Civilek ne akkor jöjjenek, amikor már a kilakoltatás van, hanem előtte próbáljanak meg segíteni, ha akarnak. Szerintem ezek a civilek is inkább a sajtó előtt akartak villogni, mint tényleg tenni valamit.

Viszont nem szóltál arról a felvetésemről, hogy nemlakásfoglaló hajléktalan vs. lakásfoglaló.

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (73)
dez1 Creative Commons License 2002.05.31 0 0 78
Leírom egy tegnapi budapesti élményemet:
Öcsémet vittük ki a vonathoz kőbánya-kispestre, mert rohadt sok cucca volt.
Elgé lepra hely az állomás épület, ezt nyilván sokatn tudjátok. de tegnap mindenen túltett. A mozgólépcsőt felújítják, két keskeny lépcsőn tolongott a tömeg. A lépcsőkön vastagon állt a szemét, egy pár lépcsőfokon nagy vérfoltok voltak.
Felül a rendelkezésre álló út felét elállták az illegális árusok, sötét alakok ődelegtek mindenfelé. Eg ybrutál nag yhátizsákkal a hátamon, sózsák kisfiamat a kezemben fogva (nem mertem letenni) vágtam át ezen földi poklon.

Ki ezért a felelős? Követelem, hogy mindenki, aki ezen hely állapotáért felelős, azonnal mondjon le, pártállására való tekintet nélkül!

Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.05.31 0 0 77
Na jo, akkor reszben visszavonulot fuvok.

A 74-est viszont tovabbra is fenntartom.

Előzmény: dez1 (76)
dez1 Creative Commons License 2002.05.31 0 0 76
A hajléktalanok problémáját senki sem akarja igazán megoldani.

Ezek a kilakoltatások viszont szinte sohasem hajléktalanokról szólnak. Úgyhogy én sem értek egyet az SZDSZ álláspontjával (az SZDSZ-nek szinte egyetlen álláspontjával sem értek egyet:)

Láttam már egyszer lakásfoglalást, fiatal roma gyerek volt az illető, nem hajléktalan, a nője kint állt és őrködött.

A család be is jelentette, hogy visszautaznak vidékre. Úgyhogy a gyermekek utcára kerülése kicsit sem volt igaz.

dez1 Creative Commons License 2002.05.31 0 0 75
A törököt is magunknak köszönhetjük. Már akkor sem volt egység, a veszély ellenére.

A király meg zápolya egyesített serege a törököket könyedén felapríthatta volna mohácsnál vagy bárhol.

Előzmény: theow (55)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.05.31 0 0 74
Egyszerusegi versenyen nem akarsz nevezni veletlenul, Boxster?

Tudod, nagyon sokfelekepp hozzaallhatott volna a rendorseg ilyen dolgokhoz. Peldaul nem kellett volna kukakbol korlatot csinalni hogy lehetoleg ne ferjen oda a sajto - marpedig a nyilvanossag lenne a legjobb civil kontrol (te is kerulhetsz olyan helyzetbe, hogy a rendor van felul, meg ha te mondjuk artatlan is vagy, akkor is csak a nyilvanossagban bizhatsz - lasd pl. a megvert tanarnot; de akarmi tortenhet amikor a rendor egyszeruen csak megalaz mert olyan kedve van) - nem arrol van szo, hogy a lakasfoglalokat nem kell megbuntetni, hanem arrol hogy a rendorseg igen sok esetben inkorrekt, visszael a hatalmaval, es nem adja meg a "szolgalunk es vedunk" erzeset.

De amig te csak a szadeszt latod ebben a kerdeskorben, addig nincs mirol beszelni.

Előzmény: Boxster (71)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.05.31 0 0 73
Ne akadj le a szadesznel, akarmelyik politikai part igyekszik megszolalni ugy ahogy tud. Viktor kolbaszt tolt, a szadesz hajlektalant patyolgat.

Nem ez a lenyeg, hanem hogy a rendorseg es a civilek nem tudnak egyuttmukodni, mert a rendorok onceluan kielvezik a hatalmukat minden olyan alkalommal ha ilyen tortenik.

Nem a lakasfoglalast vedem, de ha utcara kerul egy gyerek, legalabb erdemes lenne megengedni hogy segiteni tudjanak neki.

Előzmény: sti (70)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.05.31 0 0 72
A gyereknek segitseg kell - a rendorok a segito szandeku jelenlevoket zavartak el (nem az szdsz-re gondolok, hanem a jogvedokre).

Az allami gondozassal pedig ne banj ilyen nagyvonaluan. Majd ha a sajat t.k.ddel csapkodod a csalant, akkor.

Előzmény: sti (68)
Boxster Creative Commons License 2002.05.29 0 0 71
Mit szólnál hozzá, hogy amíg dolgozol napközben, addig én beköltöznék a lakásodba a gyerekeimmel és lecserélem a zárat? Persze pár SZDSZ-est odaállítok az ajtóm elé fényképezövel, hogy figyeljenek.

Üdv., Boxster

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (64)
sti Creative Commons License 2002.05.29 0 0 70
Egyet nem értek: ezek a lakásfoglaló családok legtöbbje valahol lakott korábban. Hol? Hova lett az akkori lakása? Miért nem maradt ott?
Több ilyen lakásfoglalónál kiderült, hogy vidéken laktak, csakhogy szerencsét próbálni feljöttek Budapestre. Az ilyen családok egymás között adják tovább a címeket, hogy hova lehet beköltözni. Arra számítanak, hogy az ilyen liberális emberek megszánják és lakáshoz juttatják őket. Ekkor eladják a vidéki házukat (elismerem, hogy általában nem egy kacsalábon forgó palota) és a pénzből egy kis ideig megélnek.

Én nem engedném el a gyerekeimet, de SOHA nem foglalnék lakást!

Nézzük másik szemszögből a dolgot! Ha ezek most kapnak valami extra dolgot, akkor mit mondjon a sok olyan hajléktalan, aki nem foglal lakást, de van ugyanígy gyereke! Az ilyennek simán elveszik a gyerekét állami gondozásba. Ilyet is látni a médiában néha sajnos. Miért hozzuk kedvezőbb helyzetbe a jogtalanul eljárót, mint azt, aki ugyanolyan szerencsétlen, csak nem követ el jogsértést? Azokért melyik szadeszes emel szót, áll ki harcosan?

Előzmény: Wwf (66)
beless Creative Commons License 2002.05.29 0 0 69
Nos, majdnem teljesen 1-et ertek veled ! RITKA, de ilyen is van.

Na, most ettol meg sem nekem, sem neked nem lessz jobb. Itt meg rengeteget kell ahhoz kuzdeni, hogy ezeket a gondolatokat megertsek es el is fogadjak.
A PENZ pedig nagy Ur.

Udv. beless

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (-)
sti Creative Commons License 2002.05.29 0 0 68
"primitiv barom vagy" - köszönöm a megtiszteltetést!

Legyen inkább az utcán? Egyébként ha ez lenne az alternatíva, akkor a család - hidd el nekem - azonnal visszaemlékezne, hogy hol a van a vidéki háza, illetve hol van olyan rokona, ahol meghúzhatná magát, vagy elfogadná az önkorményzat alternatív javaslatát. Hidd el, kisebb lenne az arcuk.

Nem mondom, hogy örökre vegyék el a gyereküket, de amíg az utca lenne az alternatíva, szerintem jobb helyen van ott a gyerek. Ezért vagyok én "primitív barom"?
OK, meghajlok előtted, akkor inkább költözzön a család a nagy "szegénységpárti" házába!

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (67)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.05.29 0 0 67
Ne haragudj, de a harmadik gondolatod alapjan azt gondolom, hogy primitiv barom vagy, es nem szeretnek a tovabbiakban beszelgetni veled.
Előzmény: sti (65)
Wwf Creative Commons License 2002.05.29 0 0 66
>- Gyereket vigyék állami gondozásba, amíg nem rendeződik a család helyzete.

Neked van ? Elengednéd hasonló helyzetben ? Egyáltalán, beszétél már egy állami gondoztottal is ?

Nemrég volt a szoc. minisztérium háttérintézetében felmérés erről (állami gondozoásban felnevelketett hajléktalanok címmel)...érdemes utánanézni ha publikussá tették...

sti Creative Commons License 2002.05.29 0 0 65
- Ha jogos a kilakoltatás (márpedig itt megvan a valószínűsége ennek), akkor miért vonul fel ott a sok szadeszes? Szerintem direkt provokálják a rendőröket, és ha csúnyán néznak rájuk, akkor elsírják a médiának, ebből kovácsolnak politikai tőkét, ami nagyon undorító. Ha segíteni akarnak, akkor hozzanak létre egy alapítványt és azzal támogassák ezeket a családokat, dobjanak össze egy kis pénzt szociális bérlakásra, ne szerepeljenek!

- Bunkó rendőrök: sajnos sok köztük ilyen, a tanárnős esetet elítélem. Én sem szeretm őket, de ki megy ma rendőrnek? Még a Doszpot is elment onnan :-)

- Gyereket vigyék állami gondozásba, amíg nem rendeződik a család helyzete.

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (62)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.05.29 0 0 64
Meg tudnad indokolni, miert nincsen ott keresnivalojuk?
Előzmény: Boxster (63)
Boxster Creative Commons License 2002.05.29 0 0 63
A rendörség tényleg katasztrófális Mo.-n. Simon halála a legjobb bizonyíték erre.

Ettöl függetlenül egy jogerös kilakoltatásnál semmi keresni valója mindenféle aktivistáknak, politikusoknak. A határozatot végre kell hajtani.

Üdv., Boxster

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (61)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.05.29 0 0 62
Egyebkent az alkotmany vedi a gyerekeket, ugyhogy emiatt peldaul mas elbiralast kaphatna - legalabb a gyerek.

Egyebkent kilakoltatasrol beszelunk, tudod mi az?

Tolts el egy hetet az utcan legyszi aztan majd terjunk vissza a dologra.

Előzmény: sti (60)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2002.05.29 0 0 61
Nem a kilakoltatas tenye a baj (sot, ha jol tudom ezeket a dolgokat telrol halasztottak mostanra). Hanem hogy a rendorok mindenkivel arrogans modon viselkednek - nemcsak hogy nem engedik oda az ujsagirokat, az emberjogi kepviseloket, hanem minosithetetlen stilusban viselkednek mindenkivel. Nekem ez a problemam.
Es egyszer en is belekerulhetek a daralojukba, de belekerulhetsz te is - emlekszel arra a tanarnore, akit a foldre tepertek?
Sajnos ez nem ritkasag (az, hogy a rendorseg nem szolgal es ved, hanem sajat komplexusait kielo emberek gyulekezete).
Előzmény: sti (60)
sti Creative Commons License 2002.05.29 0 0 60
Ezen a kilakoltatáson azért el kell gondolkodni, meg kellene alaposan vizsgálni.

- Miért kapna bárki más elbírálást akkor, ha gyereke van? A "tulajdonjog", a polgári jog egyik alappilére miért ne érvényesülne minden esetben?

- Úgy hírlett, hogy annak a családnak vidéken van háza (!!!!), illetve hogy a felajánlott megoldások közül egyiket sem fogadták el. Ha valaki ennyire nem együttműködő, akkor miért védik harcos szadeszesek a jogaikat? Az önkorményzat jogait ki védi?

- Ha soha senki nem lesz kitelepítve, az felszólítás minden lumpennek, hogy jöhet lakástfoglalni. Kell ez nekünk?

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (52)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!