Köszönjük a tippet. Most az van, hogy süt a nap, kihozta ápolgatni, karbantartani, de nem megy vele. Csak be spray-zi. Úgyhogy legközelebbre biztos tuti lesz.
Függ a spraytól is. Érdemesebb elrakás elött, mert akkor van ideje a kenőanyagnak szépen elterülnie, de igazából tökmindegy. Legfeljebb ha indulás elött fújja be, akkor jobban televeri vele a motort.
Barmi lesz a vege, egy biztos: ISMERETLEN, RITKA, FURCSA NEVU MARKAT SOHA NE VEGYEL. Tapasztalat. Barmilyen olcson adjak. Barmilyen jol nez ki. Egyszer el fog romlani, es a fold alol sem tudsz mar alkatreszt szerezni hozza!!!!!!!! Felejtsd el inkabb.
OFF: Fefe, nem szoktal a piaggio.hu forumba irkalni? ON
De, de feltűnt csak akkora volt az anyag, hogy nem mertem nekiállni a böngészésnek... Bocs, hogy ilyen agresszív voltam, csak gondoltam, hogy primkó kérdéseimet egy-két szóval el lehet intézni...
En nem vagyok annyira oreg motoros, de az vagyok:)
Igaz az en gepem 150Le-s es 280Kg:)
Egy motoron nem igazan tudsz szabadon csomagokat elhelyezni. Robogon meg plane nem. Esetleg a hatizsakos megoldas johet szoba.
A varosi kozlekedesre a robogok igen alkalmasak, semennyire nem szenvednek hatranyt a kis teljesitmenyuk miatt, mivel alacsony varosi sebessegtartomanyokban igen dinamikusan mozognak. Viszont sokkal veszelyesebb is a kozlekedes: Az autosok nehezen veszik eszre oket, sot gyakran nem is tekintik oket partnernek a kozlekedesben, a kovetkezmenyeket talan nem kell ecsetelni...
B kategorias jogsival csak segedmotorkerekpart vezethetsz. Ennek a specifikacioja: 50 kobcenti, egy szemely, max sebesseg: 40 Km/h. Persze ez az elmelet. A mai modern robogok ezt a hatart boven tullepik, hogy 80-nal tudnak-e "repeszteni" azt nem tudom, de nincs kizarva.
Manapsag a burkolt robogok mind automata valtosak. Miert lenne gaz?
50 kobcenti folotti gepek is vannak neha smkp. papirokkal, de elvileg kulon jogsi kell ra.
Egy biztos, nem olcso mulattsag. Nem biztos hogy meguszod 130ebol, ha egy megbizhato gepet akarsz venni.
Adva vagyon egy méretes dilemma: vegyek-e én valamely kis hengerűrtartalommal rendelkező kétkerekű pöfögőt? Csak röviden és tényszerűen, hogy ne kelljen sokat olvasni:
Tényállás:
1. 90 kg vagyok.
2. Hetente két 50 km-es út, nagy csomaggal - ami kb. 20 kg.
3. Napi munkába járás Pesten.
4. B kategóriás jogsi, külön vizsgázni nem akarok.
5. Jó lenne 80-al repeszteni...
6. ...és mindezt kb. 130 alatt megúszni.
Kérdések:
1. Vegyek-e mopedet?... :-)
2. Az automata váltó nem gáz?
3. Ha kis henger, és nem automata váltó, akkor létezik reális alternatíva?
4. Ha 50 köbcenti fölé kerülök, akkor az már külön jogsit jelent?
5. Beta Tempo nevű csoda ismerős valakinek? (Jó állapotú (megkímélt), nagytestű, tárcsafékes, sisaktartós, kesztyűtartós, nagykerekű (95- óta gyártott, tehát annál nem régebbi), 130-ért. Vélemény, tapasztalat?
Elnézést, hogy ilyen alapszinten vagyok, de tényleg ilyen alapszinten vagyok.