Keresés

Részletes keresés

kovacs zoli Creative Commons License 2002.11.17 0 0 23
"Az elmúlt négy évben kisajátította a közszolgálatit, ha már elfelejtetted volna."

Most épp beszélgetős műsor megy az M1-en az Eu-csatlakozás kapcsán.

Vendégek: Csaba László, Hankiss Elemér, Sárközy Tamás.
Műsorvezető: Bánó András.

Mondjak valamit?

Előzmény: Kilences (17)
masodikkiadas Creative Commons License 2002.11.17 0 0 22
"Nofene, nem elég intenzíven? Mihez képest?" - Ahhoz képest, hogy a királyi tv sem volt "jobboldali tv". Csak próbálkoztak.

"Nemzetnek adott Vegyépszer- és Szerencsejáték milliárdok" - az MSZP-SZDSZ-es milliárdokról nem is beszélve.

"A demokrácia nem az, hogy kb. 51 százalékos eredménnyel ráerölteted magad az egész országra" - Valóban. Már 50% +1 szavazattal megteheted (kivéve a 2/3-os törvényeket). A problémákra több lehetséges megoldás létezik. Az egyik így gondolja, a másik úgy. Akinél a többség annak a variációja fog megvalósulni. Ez a demokrácia lényege. Persze attól még a másik nem úgy gondolja. És a szavazók egy része sem.

Előzmény: nofene (19)
Xlen Creative Commons License 2002.11.17 0 0 21
"Ha Vikike időben elhatárolódott volna a náciktól..."

Hát ez jó... Lassan kiderül, hogy Hitler jobbkeze Orbán Viktor volt...

Medgyessynek szerencsére nem kell elhatárolódnia senkitől és semmitől, mert ő egy tiSZTa ember.
És mindig is az volt.
Ha meg nem, akkor is, az kit érdekel? A sajtót nem! És ez fontos, nagyon fontos!!

Előzmény: nofene (15)
nofene Creative Commons License 2002.11.17 0 0 20
Nofene, költözz Olaszországba! Ott minden Berlusconi kezében van, és fogadok veled, hogy nem lesz élete végéig miniszterelnök. A teóriátok dugába lesz dőlve. :-)
Előzmény: ideiglenes magyarpolgár (18)
nofene Creative Commons License 2002.11.17 0 0 19
Nofene, nem elég intenzíven? Mihez képest? Ahhoz képest, hogy az ország fele nem szavazott rájuk, de a pénzét beletette a közszolgálatiba, meglehetősen intenzíven. Neked lehet, hogy kevés. Nem hívnak téged Lakatos Ernőnek?
A Sláger rádiót nem vettem ide, a Pannont se. De a konkluzíót lásd fent!
A Népszabi állami hirdetéseit talán ne próbáld meg összevetni a Nemzetnek adott Vegyépszer- és Szerencsejáték milliárdokkal. Plusz a Népszabi elesett a Közbeszerzési Értesítőtől, míg a Nemzet megkapta a Sportfogadást. A pályázato kihirdetéséhez törvény írt elő két napilapot, ha lett volna két jobboldali, nem lett volna dillemma, hogy kit válasszanak a sajátjuk mellett.
A demokrácia nem az, hogy kb. 51 százalékos eredménnyel ráerölteted magad az egész országra, ha belegebed is. A demokrácia az, amikor megpróbálod integrálni a társadalmat, és azoknak is képviselni az érdekeit, akik nem rád szavaztak. Mellesleg az is a demokrácia része, hogy elképzeléseid kialakítása közben odafigyelsz a polgárokra. Vikike nem így tett: kinézett magának egy helyet a politikai palettán, odaráncigálta a pártját, és másnap elkezdte kéretlenül ontani a bölcsességet.
Vákum - nem terjed benne a hang.
Előzmény: masodikkiadas (16)
ideiglenes magyarpolgár Creative Commons License 2002.11.17 0 0 18
régi csont.

A jobboldalnak lehet volt egy olyan tv-je
ami jobbra húzott. De tessék kivenni a választások időszakát. Az elmúlt négy évben
bárki megszólalhatott a köztévében. Meg is szólalt. VAlóban volt egy húzás jobbra. De mit ellensúlyozott? Két magas nézettségű (és nem a színvonal miatt) kereskedelmi adót. Plusz atv stb.
Meg az újságok. 6-7 napilapból 1 jobboldali a többi kőkemény bal.
Összeségében a média keményen balos volt és most is az természetesen.
Én a köztv-kertv ügyben politikai szempontból nem teszek különbséget.
Mindegyiket emberek nézik és nem érdekli őket ki adja a pénzt.
Szóval politikai szempontból a média írott és nyomtatott keményen 95%-ban baloldali volt. Most a köztévével együtt ez felemelkedik 97%-ra.

CSak ennyi történt.

Mégegyszer a fontos, és ebben nem vagyok hajlandó vitát nyitni:
A néző nem az alapján néz egy műsort, hogy ki fizeti, a néző egyszerűen csak néz.
Tehát ebből a szempontból kell vizsgálni a "médiaegyensúlyt". A többi humbuk.

Előzmény: Kilences (17)
Kilences Creative Commons License 2002.11.17 0 0 17
Egyyrészt a jobboldalnak már volt TV-je, mégse segített rajta. (Az elmúlt négy évben kisajátította a közszolgálatit, ha már elfelejtetted volna.) Másrészt az emberek nem teljesen hülyék. Azzal a politikával, amit a FIDESZ csinál(t), két TV is kevés lenne.
Előzmény: masodikkiadas (12)
masodikkiadas Creative Commons License 2002.11.17 0 0 16
"Ki a rohadás folyt a csapból négy éven át? " - Csak a "királyi" csapból (és abból sem eléggé intenzíven!) (vagy tévednék a "kereskedelmiek"-ből is ő folyt?

"Nem a híres Vaú volt a "leghallgatottabb" műsor?" - Nem. csak a 16 órát veri még mindig kenterbe. Vagy a Sláger rádióból is ő folyt?

"Nem csináltak propagandát még a déli harangszóból is?" - Hányan hallgatják a Déli Harangszót szerinted?

"Nem a Nemzeti Maót tömték állami pénzzel?" - de nem tudták megtörni a ballib fölényt. Egyébként az ő idejükben a NSZ stb.-ben ugynúgy jelentek meg állami hirdetések.

"Nem nyúlták le Csurka segítségével az egész közmédiát?" - Ezt talán ha kifejtenéd (érdekes gondolat. Komolyan mondom.)

"Esetleg meg kéne próbálni kitalálni, mit akar hallani a többség. Ahelyett, hogy ráerőltetitek azt, amit ti szeretnétek tőle. Tipikus magyar marketing." - Pont ez a lényeg. Tegyük fel valakinek van egy jó elképzelése a dolgok intézéséről. Ezt el kell fogadtatnia a szavazókkal. A "többséggel". Ez a demokrácia. Az átlagszavazó honnan is tudná, hogy pl. a mérleghiány mi a csoda? Mégis joga van szavazni.

Vákum - csak egyes fejekben.

Előzmény: nofene (15)
nofene Creative Commons License 2002.11.17 0 0 15
Nofene, annyit mondogatjátok ezeket a hülyeségeket, hogy lassan rá kell döbbenjek, tényleg el is hiszitek. Ki a rohadás folyt a csapból négy éven át? Nem Vikike oktatta a népet szerda reggelente a rádióban? Nem a híres Vaú volt a "leghallgatottabb" műsor? Nem csináltak propagandát még a déli harangszóból is? Nem a Nemzeti Maót tömték állami pénzzel? Nem nyúlták le Csurka segítségével az egész közmédiát? Tényleg azt hiszitek, hogy egy saját tévé segíteni fog? Akkor sosem fogtok nyerni.
Esetleg meg kéne próbálni kitalálni, mit akar hallani a többség. Ahelyett, hogy ráerőltetitek azt, amit ti szeretnétek tőle. Tipikus magyar marketing. Sose lesz versenyképes, mert a dakota főnök fordítva ül a lovon.
Ha Vikike időben elhatárolódott volna a náciktól, ha médiaügyekben nem vette volna igénybe négy éven át a szavazataikat, akkor nem lehetett volna rákenni, hogy titkon Csurkára kacsintgat. Így rá lehetett, és - hála a piacgazdaságnak - volt is, aki megtette. Nem a liberális média tehet róla, hogy ült a poén, hanem kizárólag Őorbánsága.
Vákum? Csak a fejekben. :-)
Előzmény: masodikkiadas (12)
kovacs zoli Creative Commons License 2002.11.17 0 0 14
Szerintem vessük össze a II. előtti Ausztriát és Magyarországot, meg vessük össze mondjuk az 1982-es országokat.
Nem behoztunk a lemaradásból, ebben talán egyetérthetünk.
Az elmúlt négy évet meg egészen más szemüvegen át látjuk, de ez szerintem nem baj. :-)
Előzmény: bormester (13)
bormester Creative Commons License 2002.11.17 0 0 13
Ha már itt tartunk, akkor nyugodtan beszélhetünk az elmúlt cca 600 évről, ld. Bibó alaptanulmányát (Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem). Mindez azonban nem mentség, sőt számomra súlyosbító körülmény, hogy ezt egy olyan gárda tette, amely hosszú idő óta elsőként a magyar történelemben sem külső, sem belső okokkal nem magyarázhatja meg a bizonyítványt. (Zárójeles megjegyzésed külön köszönöm, igazán üdítő kivételként hat errefelé.)
Előzmény: kovacs zoli (9)
masodikkiadas Creative Commons License 2002.11.17 0 0 12
Az hogy az emberek mire döbbennek rá csak a médiától függ (úgy tűnik a gazdasági helyzetünk, ha lassan is csak felfele döcög, nem várható nagy krach). A protest szavazók, más befolyás híján ismét a fasiszta veszély ellenében fognak szavazni (a "tisztesség" és a "szaktudás" mellett is persze) (Erre példa Budapest-Demszky). Ez a demokrácia. Az emberek legnagyobb része elhiszi amit mondanak. Különbség csak az, hogy kinek hisznek. Annak aki sokat szerepel és mondja-mondja-mondja. Nekünk is ezt kell csinálni. És ha lenne TV-nk akkor értelme is lenne.
Előzmény: livefast (7)
kovacs zoli Creative Commons License 2002.11.17 0 0 11
Ha azt akarod, hogy értsem kérdéseidet, kérlek kicsit próbálj meg bővíteni rajtuk.

wizest rendszerint még csak megértem, de téged max. annyira, mint Megyót vagy Gál J-t.

Előzmény: Turulkoma (10)
Turulkoma Creative Commons License 2002.11.17 0 0 10
Magyar Nemzet? Baloldali?
Előzmény: kovacs zoli (9)
kovacs zoli Creative Commons License 2002.11.17 0 0 9
Morálban barátom az elmúlt 50 év rombolta a legtöbbet: ordas hazugságokra épülő elnyomó rendszer volt itt, amelynek buktájából épp azok jöttek ki a legjobban, akik évtizedeken át segítették életben tartani és őrizték a hazugságot.
Ma meg morálról papolnak.
(nem rólad van szó, ne érts félre)
Előzmény: bormester (8)
bormester Creative Commons License 2002.11.17 0 0 8
1. Nem értem, mit jelképez a vákuum szó a téma címében.
2. Nem kellene néhány bűnözővel azonosítani az ún. jobboldalt, akkor mindjárt kevésbé fájnának a "támadások".
3. Ez a dolog addig fog tartani, amíg a vizsgálatok el nem jutnak a főkolomposokig (amit, sajnos, kétlek). Még így is futni fog egy csomó tolvaj fogai közt a pénzzel, de ez a kisebbik baj. Mérhetetlen pusztítást végzett az elmúlt négy év morálban, üzleti életben, jogbiztonságban, szellemi életben, lelkiismereti szabadságban - pedig egyik sem volt valami jó állapotban a fiatal nepotisták országlása előtt sem. Úgy köll föllépni e dolgok ellen, hogy legközelebb ne nagyon legyen hozzá senkinek kedve.
livefast Creative Commons License 2002.11.17 0 0 7
Ne legyünk ennyire pesszimisták. :-)

Ez a kormány nem minden kormányok legjobbika és erre a következő években sokan rádöbbennek majd. A protest-szavazók legközelebb már nem a fidesz ellen fognak szavazni.
Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell majd vért izzadnunk :-(

Előzmény: masodikkiadas (4)
masodikkiadas Creative Commons License 2002.11.17 0 0 6
"Bencsik féle Demokrata, Bloldali?"

Nem kifejezetten értem. Mármint a TV-nk legyen Bencsik féle? (nem lenne ellenemre - a legjobb jobbos publicisták mind a Bencsiknél kezdtek) Hogy jön ide a "baloldali"?

Előzmény: Turulkoma (5)
Turulkoma Creative Commons License 2002.11.17 0 0 5
Bencsik féle Demokrata, Bloldali?
Előzmény: masodikkiadas (4)
masodikkiadas Creative Commons License 2002.11.17 0 0 4
És a támadás egy pillanatra sem fog enyhülni. Nem fognak kifogyni a témából. Mindegy mi történik a jobboldalon azt a balos médiafölény mindenképpen úgy interpretálja hogy az a jobboldalnak kárára legyen. Csak úgy nyerhetünk legközelebb, ha lesz nyilvánosságunk. TV kell, anélkül nem megy. Tudják ezt ők is (ezért vagyok pesszimista). 98-ban is csak egy hajszálon múlott hogy buktak (az is a Horn hülyeségén múlott). MPék okosabbak, nem fogják még egyszer elbukni a választásokat. Folyamatosan, négy éven keresztül téma lesz, hogy Orbán Viktor egy fasiszta cigány aki mindent ellopott. Mindegy hány polgári kört szervezünk, mindegy milyen okosak vagyunk (még mielőtt lecsaptok erre - ez irónia). Ha nem lesz TV-nk újra elbukunk.
Előzmény: Xlen (2)
livefast Creative Commons License 2002.11.17 0 0 3
Seres legalább jobbra és balra is tud osztani.
Ritka az ilyen manus.

A legtöbben csak úgy osztanak balra, ha egyáltalán... hogy előtte és utána orbánoznak egy jó nagyot.

Egyébként jogos a topiknyitás.
Csurka lejárt lemez, helyette most Orbán a fő célpont, csak ez az antiszemitázás nem akar ülni az istennek sem.
Ezen még dolgozniuk kell a sajtómunkásoknak.
Juszt is beleizzad majd a fekete pólójába, hogy találjon valami zsidózást, aztán persze bukni fogja a pert.

Előzmény: jarlaxe (1)
Xlen Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2
Fél év után sem változott a helyzet, sőt a jobboldal elleni sajtóössztűz erősödni látszik.
Előzmény: Xlen (-)
jarlaxe Creative Commons License 2002.05.27 0 0 1
monnyuk a seres laca már mekktanáta csintalant a múlt héten...:))))
Előzmény: Xlen (-)
Molaf Creative Commons License 2002.05.27 0 0 0
Nem úgy, mint a jobboldali újságoknak. Nekik lesz most mivel foglalkozniuk, feltéve, ha lesz rá pénzük. :)
Előzmény: Xlen (-)
Xlen Creative Commons License 2002.05.27 0 0 topiknyitó
Sikerül-e találnia mást témát is a baloldali sajtónak Orbán Viktor gyalázásánál az elkövetkező időszakban?

Csurka mint célpont kiesett, ettől ugyan még fog kapni hideget-meleget, de már nem annyira hiteles.
"Orbán a diktátor" szöveg egyre erőtlenebbül hat, de még nincs új "vonal".
Most a Magyar Nemzet elleni ütések erősödhetnek, az MDF-Fidesz egymás elleni fordítás lehet még jó anyag, de előbb-utóbb kénytelenek lesznek az új kormánnyal is foglalkozni.
Vagy sikerül találni új témákat a jobb oldalon - de azért ezek már egyre átlátszóbbak lesznek.

Azért most még van muníció (Vegyépszer, MFB stb.), és tudjuk, hogy a baloldali újságírók a legtehetségesebbek Magyarországon, ezért biztos, hogy valahogyan sikerül ezt a - valóban nem könnyű - helyzetet is megoldaniuk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!