Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 2007.06.03 0 0 642
Most meg Orban s..ggnyaloja.

Előzmény: lakattt (641)
lakattt Creative Commons License 2007.06.03 0 0 641
Zsolti akkor még demagógia szakos hallgató volt....
Előzmény: geszthi (640)
geszthi Creative Commons License 2007.06.03 0 0 640
Erre gondolom Alszentjen Zsolt rohant...
livefast Creative Commons License 2002.08.09 0 0 639
A Pa-dö-dös, sza-dö-szös Lang Györgyi volt az ellésezés szülőanyja.
Előzmény: HERTAY MIKSA (638)
HERTAY MIKSA Creative Commons License 2002.08.09 0 0 638
Szanyi Mocskosszájú Tibor a felesége elléséről beszélhet

uhhh. kissé tájékozatlan vagy + urban legend...

Előzmény: MaKK3 (637)
MaKK3 Creative Commons License 2002.08.09 0 0 637
Én ezt az egészet kicsit misztikus szemszögből nézem

Szerintem ha a Hitgyüli Imakommandója átkozhatja, ha Szanyi Mocskosszájú Tibor a felesége elléséről beszélhet, akkor megérdemli.

Pláne az után a 4 év után, amit a hazug, rohadék médiátok mocskában kínlódva végigküzdött ellenetek.

Sheme Creative Commons License 2002.06.09 0 0 636
Amit a szemét Megyóék jól megdrágítanaak, hogy milliárdokkal tömhessék a zsebeiket!

:->

Erre inni kell!

Előzmény: Ariel (635)
Ariel Creative Commons License 2002.06.05 0 0 635
"Egyelőre csak imádkozunk. "

aham.. szoval majd utana veszitek be a gyogyszereket :DDDD

Előzmény: Keveházi János (628)
Zsiger Creative Commons License 2002.06.05 0 0 634
Ketkettore, meg "akciokepesek" lesztek. Huuu...,de izgi !
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.05 0 0 633
Bocs, nem süllyedtem elég mélyre………
Előzmény: Dzsugas Viki (625)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.05 0 0 632
A saját és családja lelki üdvéért celebrált misén a pap megkérdezi Orbán Viktort:
- Miniszterelnök úr! Négy sikeres év után Ön boldog?
- Nem! - hangzik a válasz.
- Akkor azzá avatjuk!
minderbinder Creative Commons License 2002.06.05 0 0 631
Tudod mit? Nyugodtan imnadkozzatok bar rajtatok mar az sem segit!
Keveházi János Creative Commons License 2002.06.05 0 0 630
Hogy elterjesztették SMS-en a választások második fordulója elötti este, hogy orbán megverte az asszonyt, betörte az orrát, valamint, hogy egsajtóhiénát küldtek az apjára, korábban meg, hogy a gyereke fagyhalállal küzködik az utcán az apja felelőtlensége miatt.
Én Megyó díszes családjáról még nem olvastam ilyesmiket, legfeljebb, hogy a kötős kisiparosból lett neje elolvad a gyönyörűségtől, ha kegyelmes asszonynak szólítják.
Előzmény: árja (629)
árja Creative Commons License 2002.06.05 0 0 629
Drága Keveházi János!
Nem egészen értem a helyzetet!
Hogyan kezdhették ki azok a "szemét kommunisták" egy KISZ vezért és annak kommunista cenzor feleségét?
Hát itt már tényleg csak a magasságos tudja, hogy ki a komenista és ki nem!
pápá picinyem
Keveházi János Creative Commons License 2002.06.05 0 0 628
Még szerencse, hogy semmi közöd hozzá, hogy a templomban kik és hányan imádkoznak, nem is szólva arról, hogy kiért.
Medgyessyért, vagy Kovács Lászlóért biztos nem fog senki, Orbánért, aki több millió ember életét tette könnyebbé és szebbé, annál többen. Most, hogy kikezdték a családját is a szemét kommunisták, a családjáért is imádkozunk, mint minden üldözött, átatlanul fenyegetett emberért.
Egyelőre csak imádkozunk.

Előzmény: Törölt nick (626)
krezeda Creative Commons License 2002.06.05 0 0 627
Kedves Holden,
akkor ugyszolvan mindenben egyetertunk.
Előzmény: Törölt nick (626)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.05 0 0 626
Kedves krezeda!

Lehet, hogy félreértettél. Én nem mondtam, hogy a templomban ne lehetne imádkozni. Más hozzászólásaimban elmondtam már, hogy akinek ez jó, az nyugodtan imádkozzon a templomban. Én is el tudok képzelni olyan helyzetet, hogy templomban imádkozzak. Én csak azt mondtam, hogy szerintem jobb, ha az ember egyedül imádkozik. Személyes tapasztalatom szerint, sokkal közelebb kerül így az ember a Mindenhatóhoz, ha kizár minden zavaró világi tényezőt.
Szeretném az állásfoglalásom lényegét mégegyszer kiemelni: az imádságot csak méltó célok miatt, és csak méltó környezetben tartom helyesnek.
Nemrég láttam a TV-ben egy riportot egy romániai magyar papról, aki egy kolostorban 300 árva gyermeket nevel. Ha azért az emberért mondanának imát a Szent István Bazilikában, egy szavam sem lenne, még én is csatlakoznék, itthonról. Na de Orbán Viktorért, aki többet tett a demokrácia felszámolásáért, mint az oly annyira kommunistázott MSZP??? Azt, hogy nem érdemli meg az érte mondott misét, legjobban az igazolja, hogy nem utasította azt vissza. Szerényen, kultúrember és demokrata módján.

Előzmény: krezeda (624)
Dzsugas Viki Creative Commons License 2002.06.04 0 0 625
Ha még nem volt:
- Mondja Orbán úr, ön boldog?
- Nem.
- Akkor majd azzá avatjuk.
:-)
krezeda Creative Commons License 2002.06.04 0 0 624
Kedves Holden,

köszönöm, hogy megkerested nekem; gondoltam, hogy erre a bibliai helyre célzol.
Ezt magam is becitáltam egyszer az "Imádkozzunk! Irány a Kossuth tér!" c. témába.
Az igaz, hogy nemcsak a templomban lehet imádkozni. De miért pont a templomban ne lehetne? vegyük pl. Lk 18,10-13 a farizeus és a vámos esetét a zsinagógában.
"Mondom nektek: Ez megigazulva ment haza, az nem. Mindazt, aki fölmagasztalja magát, megalázzák, aki pedig megalázza magát, azt fölmagasztalják."
Üdv.

Előzmény: Törölt nick (619)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 623
Kedves McAtti!

Bevezető megjegyzésedre, miszerint az Igazság letéteményese vagyok, válaszolhatnám : Te mondád. De komolyra fordítva a szót, nem tudom, ezt honnan veszed. Nekem is vannak kérdéseim, kételyeim, én sem vagyok tévedhetetlen. De szeretem nyitva tartani a szemem, és elfogulatlanul gondolkozni.

Válaszaim:

1. Önmagával magyarázod a dolgot: "amióta van szentmise, azóta él ez a gyakorlat". Tehát amiatt jó, mert már régóta gyakorolják??

2. A Bibliát 1966-os Kisz brosúrának nevezni, nem túl kifinomult. Mondtam már, de elismétlem: bármilyen hihetetlen, de semmi közöm a pártokhoz, a politikához, a volt Kiszhez. Csak a Bibliára támaszkodom, és a józan eszemre, meg az érzéseimre.

3. Ha írnál egy pontos idézetet, talán vitatkozhatnánk róla. Az utolsó vacsora semmiképpen nem ez a kategória, hol van abban szó élő emberért mondott imáról?

4. A Biblia sehol sem mondja, hogy az Írás követőinek könnyű élete lesz. Nem is vágyom a könnyű életre. Hasonlataid azért rosszak, mert szerintem sem az Internet sem a Pilsner Urquell nem "állítja" magáról, hogy ő lenne Isten földi helytartója, és tévedhetetlennek sem tartják magukat. Ugyanez a pápáról nem mondható el.

5. Ég és föld mindenütt összeér. Nem hiszem, hogy a Mindenható egy emberek által épített és templomnak nevezett helyre korlátozná az emberekkel való kapcsolatát. Azt hiszem, hogy mondjuk az eszkimóktól nem lenne elvárhatő, hogy templomot építsenek, de azért még hihetnek Jézusban igaz?

6. Mint láthatod, komolyan veszem a gondolataidat. Ez a vita is része a tanulásnak. És akármilyen furcsának hangzik, ez a vita inkább rólad szól. Szeretném, ha megértenéd, nincs szükség arra, hogy megtagadd a katolikus hitedet, vagy hogy ne járj többé misére. Csak olvasd a Bibliát, és vedd komolyan. Nem az én érdekem ez, hanem a tied.

Előzmény: McAtti (462)
Phoenix 5 Creative Commons License 2002.06.04 0 0 622
Ez a szentmise Orbánért tényleg nem volt valami gusztusos ötlet.
Skaccok, rendezzünk gyűjtést és mondassunk már egy misét Meggyesiért, blamáljuk őt is.
iudex Creative Commons License 2002.06.04 0 0 621
Te meg gondolkozz el az utolsó vacsoráról, jó? Aztán meséld csak el, mire is volt az jó! :))) Mellesleg az idézeted is rossz, mert itt nem arról van szó, hogy ne imádkozzunk közösen, hanem a képmutatás és magamutogatás elkerüléséről beszél a Mester.
Előzmény: Törölt nick (620)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 620
Kedves iudex!

A személyes imádsággal kapcsolatban küldöm neked is a Hegyi Beszéd előző hozzászólásomban idézett részletét. Olvasd el, gondolkodj el rajta, és utána válaszolj, hol van ebben szó templomról, papokról, miséről.

Előzmény: iudex (616)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 619
Kedves krezeda!

Megtaláltam az idézetet. Máté Evangéliumának 6. fejezete, az 5. és 6 vers, a Hegyi Beszéd egy részlete: "Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: megkapják jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba; és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked."

Akinek van szeme a látásra, az látja...

Előzmény: Törölt nick (615)
a142857 Creative Commons License 2002.06.04 0 0 618
Hé haver!
Mongy már egy misét, belémbúlyt a sánta ördög és aszongya sántán nem megy ki belőllem.
Szóval az ördögért kellene tartanod a szentmisét, hogy gyógyullyon már meg a lába, aztán húzzon belőllem a francba.
Mennyi az ára? Malyd bedobom a Szent Antall persejbe.
De aztán el ne felelycsd!
Csá
Előzmény: satya (605)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2002.06.04 0 0 617
Jó vagy egy Szanyinál egy ellés-díjra:-((
Előzmény: Zsiger (583)
iudex Creative Commons License 2002.06.03 0 0 616
No persze. Az apostolok tévedhettek, csak te nem, ugye? A templom meg vagy fölösleges és akkor nem lehet Isten háza, vagy nem az, de akkor lehet Isten háza. Vagy-vagy. Mellesleg épp a mise alapvető funkciójáról felejtkezel el. Az pedig nem a személyes imádság.
Előzmény: Törölt nick (453)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.03 0 0 615
Kedves krezeda!

Köszönöm az idézetet. Mindig jó dolog tanulni valamit. Az igazság az, hogy ahonnan internetezem, ott nincs nálam a Biblia, fejből pedig nem tudok pontosan idézni. De holnapra megkeresem azt a részt amire én gondoltam az imádsággal kapcsolatban.

Előzmény: krezeda (455)
alfredoo Creative Commons License 2002.06.03 0 0 614
attila

koszi hogy komolyan vettel. felig meddig az is.
ha elfogadod hogy lelkuk van akkor a tobbi smafu. akkor csak isten akaratan mulik. abban meg nem lehetsz biztos.

en mint ateista azert imaszeru gondolatokkal elek csaladom, hozzatartozoim (inc allataim), vagyonom egeszsegeert, biztonsagaert, jolleteert.

akkor hogyne tenne ezt egy vallasos ember? es jo lenne ha nem erezne ugy hogy blaszfemiat kovet el.

tehat azt javaslom az egyhaznak legyen kicsit nyitottabb. es akkor nem kell uj egyhazat sem alapitani. a penzbevetel is lehet hogy nagyobb lenne. hiszen olyanok is vannak akik kedvenceikre hagyjak vagyonuk egy reszet. valamelyik csaszar meg konzulla nevezte ki kedvenc lovat.

isten allatkertje vegtelen... (igy mondjak???)

Előzmény: McAtti (613)
McAtti Creative Commons License 2002.06.03 0 0 613
Népi Angyal (566)
...Hiszen ha Orbán Viktor lelkiüdvéért még életében misét mondatnak

Ha tudnád, miről van szó, nem beszélnél hülyeséget. Élő embernél NEM pontosan a lelki üdvéért "mondják" a misét. Mint mikor mondjuk a Szentatya a világ békéjéért mondd misét, akkor sem a világ békéjének a lelki üdvéért mond misét...
alfredoo (598)
...es egy aranyos kiskutyaert nem lehet? meg akkor sem ha nagyon beteg? rakos?
allitolag ezeknek az allatoknak (delfineknek, kutyaknak, orangutanoknak vagy csimpanzoknak) van valami kezdeti tudatuk. igy lehet hogy lelkuk is van.
ugye egy agyhalalban levo/letezo emberert lehet?

Úgy veszem, hogy komolyan kérdezed.
Állatért, tárgyért nem lehet, emberért (élő-beteg-halott-eltűnt! is lehet) lehet. (Emberi szándékért is lehet.)
Az állatok lelke: lehet hogy van, sőt számomra ez egyértelmű. De van két alapvető különbség az emberrel kapcsolatban ezen a téren, ami miatt nem "lehet" misézni értük: egyik az emberi lélek halhatatlan volta, másik a feltámadás. (Aztán van sok más is, de hagyjuk meg ezt a helyet az Egyházat fikázóknak.)
Az agyhalott embernek a teste az, ami sérült, speciel az agya, vagy akár az egész teste - de hát ebből a szempontból NEM ez a lényeg. (Gondold el, valakinek elmegy az apja a háborúba, és mikor misét mondanak érte, lehet, hogy él, lehet hogy hal.)
Persze, nem mindegy, miképpen teszed fel a kérdést: az ember a beteg lováért imádkozik, vagy beteg lovának gyógyulásáért. Ez utóbbi pontos, és természetesen miért ne lehetne?

Egyébként szerintem REMEK üzletet lehetne csinálni, ha alapítanál egy szektát (na jó, egyházat), ami az állatoknak csinálna mindeféle szertartásokat. Különösen nagy csinnadrattás temetést, megemlékezést. Sok bolond ember van, szvsz ebből fényesen meg lehetne élni. (És ráadásul veszélytelenebb, mint embereknek egyházat alapítani, mert azok gondolkodnak, reklamálnak, kilépnek-belépnek. Egy döglött tengerimalac viszont nem pofázik, gazdája meg fizet, ha biztosítod, hogy a túlvilágon elég rágcsálnivalója van.)

Attila

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!