Keresés

Részletes keresés

hypocampus Creative Commons License 2018.03.16 0 0 157461

Van biza egy két "harcos" , aki a Honfoglalón tölti az életét. Egy parti, a hosszúból negyedóra és meg lehet saccolni, hogy mennyi az annyi. Max. két partikat lenyomok egyszerre.

A sakk nekem is a kedvencem, sajnos a közeli barátok nem szeretnek játszani.

Azon is mosolyogtam, hogy minimum 3 könyvet olvasok egyszerre, mint Te. Ezeket megosztom itt meg az Fb-n, mert kérték és ez így maradt most már , ha kell, ha nem. - De fontosnak tartom az élmények megosztását. (Most van nálam H. Hesse: Sziddharta; Mérő L.: Az elvek csapodár természete; Szepes M.: A vörös oroszlán; Szvoren Edina : Pertu).

A nem hetero témához nem tudok sokat hozzászólni, csak annyit, hogy volt évfolyam társam kapcsolatát "tette tönkre" ilyen. - Pszichiátria lett a vége.

Valamennyire érdekelne a kialakulása:

- A jelenkori egyik elmélet a túl hangsúlyos azonos nemű szülő vagy nevelő. (Modern pszichológia)

- A lélek érési folyamatának megrekedése, ebben a korai stádiumban. (Ezt spirituális tanítók mondják, Jung, Hawkins, Tolle és több keleti, de nem nagyon foglalkoznak a jelenséggel, mivel az egó kialakulása is egy törvényszerű evolúciós fázis (nem darwini). 

Engem annyira érdekel, hogy ne legyen számomra kötelező. :)).

Előzmény: Rendszer.hiba (157460)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2018.03.15 0 1 157460

Nem szoktam Honfoglalózni, mert komolytalannak tartom, nem tud lekötni... :) 

Hamarabb játszok le pár sakkpartit, vagy írok valamit...

Én is jobb szeretek olvasni... bár ma "kutyagoltunk"... az is jó móka volt.

 

Mérő Lászlótól nékem jobb tetszik a Csodák logikája. Nem tudtam egycsapásra elolvasni, de mivel általában két-három könyvet olvasok egyszerre, így volt váltótársa...

 

A homokos/meleg kérdésről... Sokféleképpen meg lehet közelíteni.Érdekes módon a világban egyre többen képesek elfogadni...

A magyarság 30 év feletti része, tisztelet a kivételnek, kissé bigottan, maradian, szemellenzősen, előítéletesen áll ehhez a témához. Pedig ha tudná, hogy mennyi, akár általuk is kedvelt tudós, zenész, író, orvos, filozófus, politikus, tanár, vagy sima átlagpolgár van, aki nem ippeg heteró. S ezeket a meggondolatlan utálkozásával akkor is megbántja, ha nem akarja, vagy nem hiszi, hogy megbánthatja...

Előzmény: hypocampus (157459)
hypocampus Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157459

Nem mondhatnám, hogy rossz napom volt. - Egész nap olvastam és játszottam egy kicsit a Honfoglalón. - Ott szoktak iskola mellé járt hülyegyerekek provokálni. :)- Nem mindig játsszuk végig ilyenkor a lehetséges összes fordulót. :))

 

Az egy kicsit nyugtalanít, ha nem értik miről beszélek és magukra veszik, mint mondjuk a homokos kérdést.

 

A Maga itt a tánctanár? c. könyv írója , elnézést, ha olvasta valaki, Mérő László, aki zsidó családba született, bevallása szerint "hitvak", matematikusból pszichológussá avanzsált (már ha lehet, ezt a folyamatot fejlődésnek tekinteni), tanár (ELTE , Kolozsvári Babes-Bólyai ) és szoftverfejlesztő céggazda. Álláspontja szerint egy tudósnak nem dolga állást foglalni hitbéli dolgokról a tudomány keretein belül. - Ez pl. Dawkins nagy hibája, mert hiteltelenítette ezáltal magát.

 

Itt a "hitvak" fogalom az érdekes, azokról szól, akiket nem érint meg meghatározó módon, nem tud mit kezdeni vele.

A vallás maga nem az babonáról vagy Istenhitről szól, mert pl. az ateista is vallásos, mihelyt ezt kinyilvánítja.

Előzmény: Rendszer.hiba (157458)


Rendszer.hiba Creative Commons License 2018.03.15 -2 0 157458

Erre írtam:

"Szép kort megélt, pedig a tudomány szerint nem kellett volna. Hawking-ról beszélek. - A tudomány , tévedéseink jelenlegi állása."

"nem kéne összekeverni a vallást a hittel, de ebbe ne menjünk bele, mert amíg nem élt meg az ember tudománnyal összeegyeztethetetlen..."

 

Elnézést a provokációért, nem gondoltam azt, hogy így bedőlsz neki, és tőled szokatlan a fura, indokolatlanul heves reakció. Biztos rossz napod volt ma... :)))) Amúgy biztosan vetted volna a lapot... :)

 

 

Előzmény: hypocampus (157457)
hypocampus Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157457

Nem nagyon értem, hogy ezt mire írod?

 

Még ha Mikulás lenne, akkor valami köze lehetne valamelyik valláshoz, de a gyed maróz Télapó szovjet találmány. Gőzöd sincs, hogy miről beszélsz. 

 

Elég sok tudományból szigorlatoztam és nem nagyon kell számomra bemutatnod őket. Sok nagy hírű tanár megtette már. Ezekről számot is adtam. :)

 

A tudomány érdekes. Persze, hogy az. Ki mondta, hogy nem? Legnagyobb eredménye, hogy rendbe szedi a megismerhetőt. 

Csak vegyük már észre, hogy a rendet nem a tudomány teremtette, mert meg volt már az korábban. :)

 

Ezek üres politikai gyűlésekre való demagóg dumák, amiből nem nagyon derül ki, hogy a szövegelő, a propagandán kívül ért-e valamihez tudományos keretek között. Eddig nincs jele.

 

 

Előzmény: Rendszer.hiba (157456)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2018.03.15 -2 0 157456

A vallások sokezer éves penészes dogmákat igyekeznek ráerőltetni az emberekre.

A kisgyerekek hisznek a Télapóban, a mumusban, a manókban, a fogtündérben, Istenben. A felnőtt emberek többsége felismeri azt, hogy az életét nem a babonaságok, hanem a tudomány segítheti, teheti könnyebbé, élhetővé az életét, hosszabbíthatja meg az életét, mutatja meg neki a világ működését.

 

S igen, a tudomány téved. Ez bizony benne van a pakliban. A dogmák és a pár ezeréves mesék többségéről beigazolódott, hogy hazugság, ám ennek ellenére tovább hangoztatják...

 

A tudomány igen érdekes dolog. Egy válasz száz és száz új kérdést vet fel, ami megválaszolásra vár. Ezt bizony egy klisékben és felsőbb hatalomban hívő embereknek nem tetszik, mert a válaszok és kérdések miatt borul a jól megálmodott világképük. Ezért inkább szidják a tudományt, és magukévá teszik a "lapos föld" teóriát :)

Előzmény: hypocampus (157440)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157455

Úgy tartják, hogy egy évezredben csak 10-15 kiemelkedően zseniális ember születik.

Igen szerencsések vagyunk, mert az elmúlt 100 évben három ilyen ember is élt, alkotott. Ezek egyike volt Hawking.

Előzmény: szellemijáték (157438)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157454

A feleségem pedagógus, most dolgozik a harmadik diplomájáért. Teszi ezt azon okból, mert fejlesztőpedagógusként segíteni tud majd azokon az amúgy okos, tehetséges, jó képességű gyerekeken, akiket a jelen oktatási rendszer leír selejtnek, lehülyézi, mindenféle idfióta címkéket aggat rá, elmeszeli...

Pedig sok ilyen gyerek közelről sem átlagos, hanem átlag feletti képességekkel bír...

Csak  BIZONY empátiával, odafigyeléssel, gyerekszeretettel, foglalkozással ki kell belőlük csalogatni azokat a képességeket, amit a mostani teljesítmény és magolás-orientált, nem a tudásra, hanem a "nemtudásra" kíváncsi, amúgy igen elavult és idejétmúlt rendszer nem tud, amire nem képes.

Előzmény: hypocampus (157449)
hypocampus Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157453

Vannak olyan presszók, ahol biztosan nem verik meg. Nem voltam még belül, mert ott engem lehet, hogy megvernének. :)

- De nem is ez a lényeg, amiről beszélek. Nem akarom elemezni, hogy a homoszex az valami természetes dolog-e (nyilván az, ha van), de nem segíti a természetnek azt a törekvését, hogy szaporodjon. (Pl. A nőstény Xiphophorus helleri hímmé tud alakulni, hiány esetén. ) :))

 

A képmutatásról beszélek. Ezért ideidézem egyik kedvenc szerzőm könyvcímének kiindulópontját:

 

"- Bemegy a kliens a tánciskolába, és megszólít egy jól öltözött úriembert: - Maga itt a tánctanár?
- Lófaszt , én itt az illemtanár vagyok."

Előzmény: nyílméregbéka (157452)
nyílméregbéka Creative Commons License 2018.03.15 -3 1 157452

Majd egy olyan világban, ahol nem verik meg brutálisan azt, aki kézenfogva bemegy egy presszóba az azonos nemű szerelmével, nem lesz szükség arra, hogy ember(?)társaikat átverjék. Gondolom én... 

Előzmény: hypocampus (157451)
hypocampus Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157451

Nem az a baj, hogy buzi és  hogy fél, hanem az hogy átveri embertársát.- Leggyakrabban ellenkező nemű párját. - Bár "ismerek" Különös házasságokat. :)

 

Nem tisztességes elmenni katolikus papnak, ha b@szogatom a házvezetőnőt. - Nem a kapcsolattal van gond, azzal hogy hazudik.

 

Nem kötelező megnősülni, férjhez menni. - A tisztesség pedig egyéni igény szint.

Előzmény: nyílméregbéka (157450)
nyílméregbéka Creative Commons License 2018.03.15 -3 1 157450

A "buzik", ha már muszáj így nevezni a melegeket/homoszexuálisokat nem azért nősülnek meg, mert képmutatóak és gerinctelenek, hanem mert a történelem során igen sok hátrány érte őket, ha kitudódott a nemi identitásuk, és bár ma már nem büntetendő cselekmény, de még a mai napig él az előítélet irányukba (lásd: buzizás), és ezzel párhuzamosan a félelem bennük. Nem akarnak mást, csak elfogadott tagjai lenni a (kirekesztő) társadalomnak.

Előzmény: hypocampus (157446)
hypocampus Creative Commons License 2018.03.15 0 1 157449

Kimutatták, hogy az iskolába érkező gyerekek IQ szintje magasabb, mint a végzősöké. :) - Most hallottam. :))

hypocampus Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157448

Attól, hogy én nem tudnék tükörbe nézni, ha tisztességtelen lennék. - Nem különbnek tartom magam, csak tisztességesnek. :)

Amúgy, számomra tökéletesen érdektelen és értéktelen cselekvési szintjük, ezért személyesen nem érint meg. :)

Tudomásul veszem, tanúként (ld. Bacsó: :))). - Ennyit tud és sürgősen mással törődöm.

Előzmény: kabóca 1.12 (157447)
kabóca 1.12 Creative Commons License 2018.03.15 0 1 157447

A nem tisztességes,gerinctelen emberek pont ugyanúgy bele tudnak nézni a tükörbe,mint mi, mert minden cselekvésüket meg tudják ideologizálni - még ha az nem is az ő ideológiájuk. Ugyanúgy kapnak fizetést, ugyanúgy meghalnak (nem különbül,mint mások), ugyanúgy szaporodnak, ugyanúgy elmennek a tengerparta/Balcsi mellé nyaralni - akkor mitől leszünk mi tisztességesek különbek tőlünk?Hogy mi úgy érezzük? 

Előzmény: hypocampus (157446)
hypocampus Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157446

A képmutatás nem mindegy! Ismertem püspököt , aki a szekuritáté embere volt. E qrvára nem mindegy. Ismertem buzit, aki megnősült, hogy meg ne tudják, nem jött be.

 

És azért nem mindegy, mert rosszabbak a kurvánál, ők nem akarnak becsapni. :))

És hogy be ne csapjalak, az előbbi mondatok jelen időben is igazak. :)

 

Nem a valahová tartozás, hanem a tisztességesség adja az ember minőségét!

Előzmény: kabóca 1.12 (157444)
atoll11 Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157445

azon, hogy az időjárás nem túl kegyes felénk a jó idővel.

Az év nagy részében kellemetlen hideg van, ha meg megjön a meleg, izzasztó, kánikula formában teszi.

 

Az a néhány igazán kellemes időjárású nap pedig akkor jelentkezik, amikor éppen nem ér rá az ember (dolgoznia kell,

beteg lesz.kórházba kerül stb.)

Rengetegszer volt olyan, hogy hétfőtől péntekig szuper az idő , a várva várt hétvégére meg lecsapott a full rossz idő.

 

 

 

kabóca 1.12 Creative Commons License 2018.03.15 0 1 157444

Sztálin maga rendelkezett arról,hogy ortodox papok búcsúztassák,vagy az utódok? Mert nem mindegy ;) 

Előzmény: hypocampus (157443)
hypocampus Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157443

Rettentő sokféle vallás van, csak a főbb irányzatoknak , több mint 3000 féle ága van, így nem gondolom hogy 1 dogmát árul. Sok hülyeséget, melynek mélyén ott van az igazság.

Ahogy bármi egyebet , az ember felhasználta a vallást a hatalom megszerzésére. Ezt azért másformában politikának hívjuk. A lényeg a hatalom!!! Sztálin az ateista rendszer "pápája" ortodox papok által, az ő liturgiájuk szerint lett elbúcsúztatva. Psszt, ez titok!!! :))

- A tudomány készítette a jobbnál jobb fegyvereket, amely aztán meg tudja szüntetni vitákat, a civilizációval együtt, persze a hatalomérdekében. És igaza lett Einsteinnek is, hogy eljön az az idióta nemzedék is, aki a technika következtében elveszti emberségének minden halovány maradékát. Erre csak akkor jön rá, ha megkapja az üzenetet az okos telefonján. :))

Előzmény: szellemijáték (157442)
szellemijáték Creative Commons License 2018.03.15 0 1 157442

Hogy is szól a mondás?: Az ember a hibáiból tanul ... a tudomány téved néha, de tanul belöle és tovább fejlödik. A vallás egy dogmát árul évezredek óta.

Előzmény: hypocampus (157440)
kabóca 1.12 Creative Commons License 2018.03.15 0 1 157441

Az étcsoki azért is jó, mert töményebb,ezért kevesebbel is beéred ( magamból indulok ki;)), és egy idő után már émelyítően édesnek találod a tejcsokikat,főleg a milkát,nekünk az már ehetetlen. A boci kezdett most mindenféle ízesítésű étcsokikat csinálni,kezdd azokkal - a banános és a kókuszkockás nagyon ütős :) mi már csak étcsokit veszünk, lehetőleg 70+-osat,kivéve ha töltelékes. A kutya mellé csomagolok neked pár táblát :DD

Előzmény: Törölt nick (157437)
hypocampus Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157440

Isten nyugosztalja ! - Szép kort megélt, pedig a tudomány szerint nem kellett volna. Hawking-ról beszélek. - A tudomány , tévedéseink jelenlegi állása.

 

A másik dolog, amiről szólnék, hogy nem kéne összekeverni a vallást a hittel, de ebbe ne menjünk bele, mert amíg nem élt meg az ember tudománnyal összeegyeztethetetlen, annak ellentmondó dolgokat, addig nincs miről beszélni.

 

Ahogy Luis Bunuel mondta, annak idején: - Hál'istennek, ateista vagyok! - Később ezt letagadta, de nem zörög, ha nem zörgetik....

Magamról csak annyit , hogy 3 különböző tudományt tanultam "felsőfokon" , ehhez adódtak tapasztalataim és így tartok ott, ahol tartok. - Az út viszont végtelen.

Előzmény: szellemijáték (157438)
szellemijáték Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157439

A tejcsokoládé tele van tényleg minden sz@rral, legalábbis a legtöbbje, na meg kakaó és kakaó közt is óriási a különbség. A "nemes" kakaó a kakaóexport 6%-át teszi ki, de ég és föld a különbség ... persze ne a milkában keresd ;)

 

Előzmény: Törölt nick (157437)
szellemijáték Creative Commons License 2018.03.15 0 0 157438

Csak mert aktuális:

 

"Van egy hatalmas különbség a vallás és a tudomány között: a vallás a hatalomra épül, a tudomány viszont a megfigyelésre és az értelemre. A tudomány fog nyerni, mert működik"

 

<Stephen Hawking>

Előzmény: Rendszer.hiba (157434)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.14 0 0 157437

lehet nekem is ki kéne nyitni  :D (  a számat )  és akkor lehet minden jó lesz :D  mmint kifejezetten a csokira gondolok, amit nem szoktam megkóstolni ( míg mielőtt.... :D ) se málnásat, se narancsosat, se a keserűt csak magában....csak kifejezetten a szájban omlós édes finom tejcsokoládét - ami felőlem lehet mogyorós, mazsolás, oreós, levendulás bmilyen... :D csak legyen tej. ez olyan eretnek gondolat?  :)

Előzmény: hypocampus (157435)
kabóca 1.12 Creative Commons License 2018.03.14 0 0 157436

vagy málnás :)

Előzmény: Maybeebor (157425)
hypocampus Creative Commons License 2018.03.14 0 0 157435

Én sem tudtam, hogy szeretem, de valahogy a számba került. :)

Előzmény: Törölt nick (157433)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2018.03.14 -2 1 157434

Van a családban távoli rokon Jehova-tanúja. Így a tippem nem nagyon mehetett mellé. :)

Régebben mindig téríteni akartak, igen erőszakosan, aztán szép lassan lenyugodtak, és amikor tavaly a nagymamám temetésén összefutottam velők, már kissé emberszerűbb, toleránsabb képet mutattak magukról. De az előítélet erős valami...

Emlékszem rá, amikor gyerekként elvesztettem édesanyámat, akkor jöttek olyan bullshit szöveggel, hogy a jóisten szereti édesanyádat, és azért vette magához... De ennél csak egy másik vallásos valaki vigasztaló szövege volt gázabb, aki azt mondta vigasztalásképpen, hogy a jóisten szeret engem, ezért próbára tesz...

Szerinted józan gondolkodású ember hogy reagál az ilyen marhaságokra?

 

Meg amúgy érdekelnek a vallások, a vallásos emberek motivációi, de nem hiszek semmiféle istenségben... a hivatalos igehirdetőknek, egyházaknak meg még annyira sem...  Viszont becsülöm azt, aki úgy éli életét, hogy az a vallásának, hitének, általa fontosnak tartott szentírásának tanai, erkölcsi elvárásainak igyekszik megfelelni... Nem sok ilyen "hívő" van.

Előzmény: Törölt nick (157432)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.14 0 0 157433

jóvantudom, meg elhiszem-  csak én nem szeretem :)

 

 

Előzmény: szellemijáték (157426)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.14 0 0 157432

milyen tájékozott vagy! ;)  de bizony Jehova tanúinak készítettem szerződést - egyébként roppant kedves emberek voltak - ezt meg elengedem a fülem mellett, hogy mit kéne tanulmányoznom :))) úgyhogy ilyenkor nem szoktam kérdezni, mert még válaszolnak ....:D

Előzmény: Rendszer.hiba (157431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!