Megneztem ezt a realviz cuccot. Nem nagyon jott be, tan a pf jobb. Meg valami okossag sem art hozza mert nem sokat lehet latni a kepbol a sok RealViz felirattol. A galeriaban levo tesztkepek nagyon kicsik igy a valodi tudast nem lehet megitelni rajtuk. Viszont a cute 3d (vagy valami ilyesmi nevu cucc volt) az nagyon kiraly.
Van egy progi a panorámakészítésre nagggggyon nagyon alkalmas.
Nem kell, hogy 1 helyről legyen készítve, nem kell, hogy ugyan az legyen a színvilág, nem is nagyon kell, hogy passzoljon a FOV (látószög), maga a progi megcsinálja, korrigálja, átszerkeszti, de persze te is tudod manuállissan buherálni... a neve RealVIZ Stitcher
érdemes letölteni a demo verzsönt és kipróbálni, majd beszerezni, ha teccik. Nekem nagyon bevállt, és nem is használtam nagyon sokat (1-2x) :)) .
Csak behuzigálod a képet és megmondod, hogy melyik után melyik jön(jöjjön) és hogy hol van kb a térben, majd összepasszintja a jellegzetes pontoknál.
Ismerősöm használta és tényleg jó a progika.
Lefotózgatta a lakását belülről (nem egy fotógenie a srác :))) ) és nem akartam elhinni, hogy mennyire jó lett a panoráma kép, amit kihozott a gép(ből).
Én a múltkor találtam, (hogy hol meg ne kérdezd) PTAssembler nevű progit. Elég jónak tünik!!!
Nekem csak egy bajom van vele, valamiért nem szereti Win ME-t. Ha köztetek válalkozó szellemű egyén, és érdekli dobjon meg egy használható mélcímmel, és elküldöm. (Csak 1Mb)
Hátha több szerencséje lesz.
A legolcsobb megoldas az 1-esre is otletes:
Allvanyra rakod a gepet, es korbefenykepezel, csinalvan egy panoramakepet, amit utana panorama-hegeszto programmal raksz ossze.
Udv, balas
1.
Van egy Panasonic NV-DS38EG-s digitális kamerám.
A kérdés az, hogy hogy lehetne megnövelni a látószögét.
Azt szeretném elérni, hogy közel 90fokot lássak át vele (vagy kicsit többet). Mi a teendő? Volt már valakinek hasonló "tapasztalata", élménye, próbálgatása?
A bótban asztat javasolták, hogy rakjak rá plusz lencséket.
Milyen lencsét érdemes rárakni aminek jó a minősége, de azért még megfizethető?
Nem lehet megoldani, hogy a firewire vagy az audio/video IN-en keresztül egy nagylátószögű, de kis kamerát rákötni? (Itt a kis kamerát szó szerint értem 5-8cm-es)
2.
U.erről a kameráról van szó. Köztudott, hogy nem nehéz szerkezetek ezek a kis kamerák. Amit még el szeretnék érni, hogy nehezebb legyen. -Miért?(ott van benne a képstabilizátor) -Hogy kiküszöböljem a rászkódásokat, hiába a képstabilizátor $z@r úgy ahogy van, igaz, hogy a rezgéseket megszünteti, de belekerülnek "lüktetések" ahogy próbálja korrigálni a dógokat. Nos az a kérdés, hogy hogy lehetne megoldani? Köré kéne heggeszteni egy 2-4kg-s vas szerkezetet? vagy vannak erre speckó berendezések?
Ha valakinek van valami jó 5lete a témákkal kapcsolatban akkor azt szívessen várom.