Keresés

Részletes keresés

miki3d Creative Commons License 2002.06.10 0 0 16
Yó...yó... én ezt ismerem/ismertem, ez csak egy tipp volt... :)) de kinek milyen progi fexik...
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 15
Megneztem ezt a realviz cuccot. Nem nagyon jott be, tan a pf jobb. Meg valami okossag sem art hozza mert nem sokat lehet latni a kepbol a sok RealViz felirattol. A galeriaban levo tesztkepek nagyon kicsik igy a valodi tudast nem lehet megitelni rajtuk. Viszont a cute 3d (vagy valami ilyesmi nevu cucc volt) az nagyon kiraly.
Előzmény: miki3d (14)
miki3d Creative Commons License 2002.06.08 0 0 14
...egyébként a http://www.realviz.com/ oldalon megtekinthető... érdemes a product alatt megnézni a progiről készölt galleryt...
miki3d Creative Commons License 2002.06.08 0 0 13
Hali!

Köszike az ötleteket... nem rosszak!

Van egy progi a panorámakészítésre nagggggyon nagyon alkalmas.

Nem kell, hogy 1 helyről legyen készítve, nem kell, hogy ugyan az legyen a színvilág, nem is nagyon kell, hogy passzoljon a FOV (látószög), maga a progi megcsinálja, korrigálja, átszerkeszti, de persze te is tudod manuállissan buherálni... a neve RealVIZ Stitcher

érdemes letölteni a demo verzsönt és kipróbálni, majd beszerezni, ha teccik. Nekem nagyon bevállt, és nem is használtam nagyon sokat (1-2x) :)) .

Csak behuzigálod a képet és megmondod, hogy melyik után melyik jön(jöjjön) és hogy hol van kb a térben, majd összepasszintja a jellegzetes pontoknál.

Ismerősöm használta és tényleg jó a progika.
Lefotózgatta a lakását belülről (nem egy fotógenie a srác :))) ) és nem akartam elhinni, hogy mennyire jó lett a panoráma kép, amit kihozott a gép(ből).

Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2002.05.30 0 0 12
Ja az, MGI PhotoVista is használható darab, igaz csak 60 napig.
Előzmény: petrobol (7)
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2002.05.30 0 0 11
Én a múltkor találtam, (hogy hol meg ne kérdezd) PTAssembler nevű progit. Elég jónak tünik!!!
Nekem csak egy bajom van vele, valamiért nem szereti Win ME-t. Ha köztetek válalkozó szellemű egyén, és érdekli dobjon meg egy használható mélcímmel, és elküldöm. (Csak 1Mb)
Hátha több szerencséje lesz.

speibl@index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.30 0 0 10
Meg van az Ulead-nak is valamilye, de az lejar nehany nap utan. Az Olympus Camedia Masterben is van, csak nagyon gyenge a felhasznaloi felulete.
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.30 0 0 9
Vizsgald meg a panorama factory-t, asszem figyelmeztetesen kivul nincs benne korlat (tan a 360 vr-re de azt meg nem brobaltam igy nem tom).
Előzmény: rem ember (8)
rem ember Creative Commons License 2002.05.30 0 0 8

Szia, Petrobol!

Hirtelen ezt találtam, nem tudom, milyen...
http://www.fh-furtwangen.de/~dersch/

Ha találsz jót, kérlek tedd közzé itt is!

rem ember

petrobol Creative Commons License 2002.05.29 0 0 7
Lehet valahol a neten free panorámaszerkesztő progit letölteni?
Előzmény: balas (6)
balas Creative Commons License 2002.05.29 0 0 6
A legolcsobb megoldas az 1-esre is otletes:
Allvanyra rakod a gepet, es korbefenykepezel, csinalvan egy panoramakepet, amit utana panorama-hegeszto programmal raksz ossze.
Udv, balas
Előzmény: miki3d (4)
miki3d Creative Commons License 2002.05.29 0 0 5
Na már kész is... a kamera aljára az állványtartó helyére (csavarral, tehát cserélhető) fel lett rakva egy kb 2-3kg-s vaskütyüke.

Naggyon kommoly! :)))

mégegyszer nagyon kökszike az 5letet! :))

Előzmény: PETYUS (2)
miki3d Creative Commons License 2002.05.24 0 0 4
Akkor a 2. pont ki is van lőve :))

Esetleg az 1.-hoz tud valaki valamit mondani? :)

miki3d Creative Commons License 2002.05.24 0 0 3
Hmmm...!!! WOW és milyen igaza van! :))
Tényleg... de egy állat vagyok. Abszolúte nem is gondoltam rá!

jah... amúgy van rajta állványcsavarzat (vagy mi)
tök jogos...

(mekkora lámmer vagyok)

köszi köszi köszi PETYUS

már annyira gondolkodtam rajta, hogy mivel lehetne nehezebbé tenni, hogy e "legegyszerűbbet" nem is vettem figyelembe/számításba. lol

mégegyszer köszike.

Előzmény: PETYUS (2)
PETYUS Creative Commons License 2002.05.24 0 0 2
>Amit még el szeretnék érni, hogy nehezebb legyen.

Ha van rajta állványcsavarmenet, akkor ez nem lehet gond. Alá kell fogatni egy laposvasat egy 1/4 collos csavarral.

Előzmény: miki3d (-)
miki3d Creative Commons License 2002.05.24 0 0 1
jah... már én is gondolta rá.

Egyéb 5letek, amik értelmesek is?

(Te mellesleg nem dolgoztál a matávnál? HelpDesk? Csak mert ismerős a neved)

Előzmény: Janibacsi (0)
Janibacsi Creative Commons License 2002.05.24 0 0 0
Körbe kell fordulni a 0 körül vele:o))

Jano

Előzmény: miki3d (-)
miki3d Creative Commons License 2002.05.24 0 0 topiknyitó

Hi!

1.
Van egy Panasonic NV-DS38EG-s digitális kamerám.
A kérdés az, hogy hogy lehetne megnövelni a látószögét.
Azt szeretném elérni, hogy közel 90fokot lássak át vele (vagy kicsit többet). Mi a teendő? Volt már valakinek hasonló "tapasztalata", élménye, próbálgatása?
A bótban asztat javasolták, hogy rakjak rá plusz lencséket.
Milyen lencsét érdemes rárakni aminek jó a minősége, de azért még megfizethető?

Nem lehet megoldani, hogy a firewire vagy az audio/video IN-en keresztül egy nagylátószögű, de kis kamerát rákötni? (Itt a kis kamerát szó szerint értem 5-8cm-es)

2.
U.erről a kameráról van szó. Köztudott, hogy nem nehéz szerkezetek ezek a kis kamerák. Amit még el szeretnék érni, hogy nehezebb legyen. -Miért?(ott van benne a képstabilizátor) -Hogy kiküszöböljem a rászkódásokat, hiába a képstabilizátor $z@r úgy ahogy van, igaz, hogy a rezgéseket megszünteti, de belekerülnek "lüktetések" ahogy próbálja korrigálni a dógokat. Nos az a kérdés, hogy hogy lehetne megoldani? Köré kéne heggeszteni egy 2-4kg-s vas szerkezetet? vagy vannak erre speckó berendezések?

Ha valakinek van valami jó 5lete a témákkal kapcsolatban akkor azt szívessen várom.

Üdv miki3d

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!