Keresés

Részletes keresés

airdace Creative Commons License 2007.09.27 0 0 64
<b>mér nem ír ide senki?<b>?
mobilTudat Creative Commons License 2002.10.25 0 0 63
Egy (a) vilagra :) szeretnem felhivni a figyelmeteket, ebbol az olvasmanybol ismerheto meg pl.
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2002.10.15 0 0 62
Hát, ha valaki egy kicsit, én szívesen. Éppen nem dologozom semmilyen projecten.
Előzmény: rhynn (61)
rhynn Creative Commons License 2002.10.15 0 0 61
Nemtom, én most egy másik projecten dolgozom, nincs időm másra
Előzmény: nagyparna (60)
nagyparna Creative Commons License 2002.10.15 0 0 60
Sajna a topic elegge kihalt, pedig az elejen sok igeretes hozzaszolas volt, lehet hogy nem volt senki aki ezeket osszegyujtse es valami alapot vegre leirjon?
Ha komolyan gondolja meg valaki akkor esetleg egy honlapot kellene csinalni neki, ott megiscsak jobban karbantarthato mint itt a forumon. Itt kicsit valoban nehezkes.
Szoval elteti meg valaki ezt a forumot?
rhynn Creative Commons License 2002.08.19 0 0 59
Jó ötlet mind a kettő
Előzmény: tintalle (58)
tintalle Creative Commons License 2002.07.30 0 0 58
"Esetleg egyéb istenek is keveredhetnének arra, akikkel harcolhatnának a bolygó uralmáért."

Pl. a bolygó eredeti istenei is előkerülhetnek.

Előzmény: kelia (57)
kelia Creative Commons License 2002.07.29 0 0 57
Sziasztok!

Most találtam ezt a topikot, és még nem volt időm végigolvasni, de egy ötlet sürgősen kikivánkozik belőlem:

Adva van néhány isten, akik valamilyen okból nem érzik jól magukat az általuk teremtett világ körül tevékenykedve, ezért útra kelnek a nagy semmiben, és egyszer csak belebotlanak egy kész világba - ami, úgy tűnik , teljesen nélkülözi az isteneket. Megpróbálják pártfogásukba venni szegény árva népet, de valahogy semmi sem akar sikerülni: kiröhögik őket, életveszélybe kerülnek, ilyesmik.

Esetleg egyéb istenek is keveredhetnének arra, akikkel harcolhatnának a bolygó uralmáért.

Na, ennyi: lehet kritizálni :))

Keli

rhynn Creative Commons License 2002.07.20 0 0 56
Na ez egy vázlatos ismertető, jó kiindulási alap lehet.

Néhány ötlet:
Országokat, népeket nem szabad úgy teremteni, hogy akkor most ők itt vannak 500 éve, stb. mert előbb utóbb kezelhetetlen lesz.
Ha megállapodtunk egy vázlatos eredet-történetbe, szépen lassan koronként vázlatosan meg lehet csinálni a világ történelmét, és az majd alakul magától utána. javasolnám egy 4-5000 év kidolgozását vázlatosan, aztán akkor kialakul egy alap, amit ki lehet dolgozni! én inkább a történelem részébe segítenék, meg ha megvan a világ pár novellát hozzáadnék!

Amúgy van aki még gondolkodik a dolgon rajtam kívül? :)
elég kihaltnak tűnik a topic

rhynn Creative Commons License 2002.07.20 0 0 55
/bocs, egyszerűen nem tudok hosszabbat elküldeni/

Évek teltek el, s a világon béke honolt. Egyszer azonban Doron megunta folyamatos sikertelenségeit, s Kinnar'dor-hoz fordult segítségért. Ennek azonban szörnyű következményei lettek! A Hatalom Tornyának ragyogó falai elsötétültek, s a hatalmas démon ismét visszatért a világra.
Doron megidézte rettenetes fekete sárkányait, majd utánuk a Sötét Lovasokat. A gonoszság - Doron Hatalom iránti sóvárgása ellepte a szigetet - így születtek a Doroni Fekete Emberek -, majd szépen lassan megfertőzte a másik sziget lakóit is. Az emberek kihajóztak, hogy meghódítsák a világot, és hogy mérhetetlen hatalomra tegyenek szert...

rhynn Creative Commons License 2002.07.20 0 0 54
(2) AZ Osök és a Démonok mind elpusztultak, óriási pusztulást hagyva maguk után. Míg a jóságos szellemek felnottek, a világ is kezdett magához térni. A fényt ismét látni lehetett, a hatalmas mágikus viharok elmúltak, a világ ismét lakható lett.
A Hét Szellem felnott, s nekiálltak feladatuk végrehajtásának. A bolygót saját szelíd, jóságos képükre formálták, s megteremtették az Embereket, majd a többi fajt is. Az emberek, törpék, manók békésen együtt éltek, s lassan benépesítették a világot is.
Narion, a Harmadik Szellem megajándékozta a kiválasztottakat a Mágia muvészetével, hogy életük könnyebb legyen.
Derenil, a Hetedik, a legfiatalabb szellem tanítani kezdte a bölcseket a különbözo tudományokra.
Doron, a Második Szellem azonban megunta az emberek és testvérei társaságát, s elhagyta a Mágikus Szigetet.Kilépett az addig ismert világból, hogy egy újat fedezzen fel. Hatalmát felhasználva megteremtette a Hatalom Tornyát, s benne a Hatalom Trónját, s innen irányította szigetét. Hatalma azonban mindíg kevés volt számára. Élete nagy muvét, hogy Sárkányokat idézzen saját szolgálatára sose sikerült elérnie.
(...folyt. köv.)
rhynn Creative Commons License 2002.07.20 0 0 53
(1)A kezdetekben egy hatalmas, ámde gyarló faj népesítette be Krinnor világát. Eredetükről, történetükről nem sokat tudunk, mindössze bukásukról maradtak fenn emlékek.
Az Ősök hatalmas háborúba kezdtek egymás ellen, és sötét mágiákat is megidéztek, hogy segítsék őket a hatalomért folytatott harcban. A sötét mágiák azonban kifordultak hatalmuk alól, és önálló életet kezdtek. Az ősi démonok (köztünk Kinnar'dor, Revereth és Moronor, a három leghatalmasabb) összefogtak, s egy utolsó csatára hívták az Ősöket, melyben végül mindkét fél teljesen elpusztult. A Végső Harc utolsó napjaiban a Hét Varázsló rendje, akik a világ legjámborabb teremtményei voltak, utolsó erejét is felhasználva megidézett hét hatalmas szellemet (Avatárt), akiket a csatáktól távol, egy mágikus szigeten rejtettek el.
rhynn Creative Commons License 2002.07.20 0 0 52
Na, beszállnék ebbe a kezdeményezésbe, meglátom mi lesz belőle!
Van egy ötletem a kezdetekre, mindjárt be is írom!
tintalle Creative Commons License 2002.06.04 0 0 51
>a legtöb "teremtett világban" az zavar, hogy az élolények tipikusan emberi módon gondolkodnak. szivesen látnék egy olyan világot, ahol nem csak más nyelv, földrajz, élövilág stb. van, hanem más törvények, más logika, más pszihologia(természetesen mindez nagyon következetesen átgondolva). imho nehéz lenne egy ilyet elképzelni úgy, hogy követheto, érdekes legyen, ugyanakkor valamiért érdemes legyen foglalkozni vele, ne legyen számunkra abszolut steril. esetleg szólhat a story arról, hogy a mi világunkból való hosok egy ilyen kváziabszurd világba csöppennek. na ?

* ezen elgondolkodtam...

nehéz elszakadni az antropomorf gondolkodástól, ha jól emlékszem ez eddig még senkinek se nagyon sikerült.

más törvények alatt bizonyára fizikai törvényeket értesz, ez még valamelyest megoldható, ezt teszi minden sci-fi is, amikor fénysebességnél gyorsabban száguldozó űrjárművekkel operál

más pszichológia, olvasd el Asimov-Silverberg: Nightfall (magyarul talán: Ha leszáll az éj, megjelent, de nem tudom a pontos címét) regényét, ott ez a fő fonal.

szóval egyes elemeiben megcsinálható, de elég nagy befektetés, mivel nem árt, ha tisztában van az író azza, hogy mitől is tér el gyökeresen. ehhez pedig szvsz nem árt ismerni valamelyest az adott tudományágat. Sztem nem éri meg a befektetést, akkor inkább már sci-fit írnék:)

Előzmény: attoparsec (35)
zsunya Creative Commons License 2002.06.04 0 0 50
Lehetne modellezni Civ3-al :))
zsunya Creative Commons License 2002.06.04 0 0 49
Azon gondolkoztam, mennyire reális egy olyan világ ahol nagyon eltérő kultúrák magas szintűek és egymás mellett életben maradtak. Szerintem nem valószinű, hogy nem öli le a legerősebb még a kezdet kezdetén a többit. Vagy nem hajtja rabszolgasorba, vagy ilyesmi. Akkor eszerint a logika szerint külön földrészekre kéne rakni a fajokat, hogy mire összetalálkoznak kb kialakuljon valami erősségük. Lásd civ3. :) Vagy nincs sok faj. Vagy ennyire ne legyünk reálisak?

Hülyeség ez?

Zsunya

Mustafa HalifaX Creative Commons License 2002.06.04 0 0 48
Látom, szörnyü ötleteim azonnal kiölték belöletek a világcsinálás utáni vágyat :-(
Pedig dejó lett volna...
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2002.05.31 0 0 47
Nem azt mondom, hogy ne legyenek, hanem hogy ezek mellett is maradjanak emberek.
Amúgy ADnD-ben is azok... tudnak keveredni :-)
Szóval speckók ide, fajok oda, legyenek egy ?tlagember számára eljátszhatóak, legyenek emberiek.
Előzmény: Daoldin (46)
Daoldin Creative Commons License 2002.05.31 0 0 46
legyenek azért különféle fajok, különféle speckókkal, képességekkel, ahogy az már lenni szokott, de ne csak az unalomig ismert fajok (törp, gnóm, ork stb.)
Előzmény: Mustafa HalifaX (45)
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2002.05.31 0 0 45
Ilyen szempontból a Sedóran szimpatikus nekem. Mindenki Homo sapiens, csak más-más rasszjegyekkel. Személyre szabott, hogy ki hogyan éli meg a dolgot.
Ebben a világban is lehetne így.
Előzmény: Daoldin (44)
Daoldin Creative Commons License 2002.05.31 0 0 44
hát ez az amit sose kerülhetsz el. hiába irod le, hogy szerinted, hogy kell jól játszani egy törpével, a hülye játékos akkor is hülyén fog vele játszani.
de az jó ötlet, hogy ne legyenek elfek :o)
Előzmény: Mustafa HalifaX (43)
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2002.05.31 0 0 43
Csak azért akartam öket elfnek, hogy ezzel is kizárjam a füzabálót, mint játszható karaktert.
Szvsz nagyon gáz, hogy vannak ezek a giccses, halhatatlan lények, de azért elmennek elsö szinü harcosnak, bagóznak, káromkodnak, és szennyezik a környezetet :-)))
Ami játékos kezébe kerül, jól haljon meg 300 éven belül. Legkésöbb. De akkor az utólsó két évtizedet ágyban, párnák közt.
Előzmény: Daoldin (42)
Daoldin Creative Commons License 2002.05.31 0 0 42
na, ez így már sokkal jobban tetszik, de akkor legyen az elnevezésük valami más, mert a tündérek szóra az emberek nagy része tévesen fog asszociálni (lásd én), mint ahogy mi azt szeretnénk
Előzmény: Mustafa HalifaX (40)
Daoldin Creative Commons License 2002.05.31 0 0 41
nana, nagyon jó kis könyv volt az :o)
Előzmény: tintalle (39)
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2002.05.31 0 0 40
A könyvet nem olvastam, de ha hozzájutok, szívesen.

Az elfekre itt nem mint füzabálóra gondoltam. Inkább valami ojasmit képzeltem, hogy a tündik egyedül éldegélnek a maguk területén, azoknak a jegyeit viselik. Pl. nagy jó a köember festmény az Earthdawn könyvben, olyasmik a hegyes területen élök, az erdeiek egy entre hajaznak, a föld alattiak egy gólemre, a víz alattiak sellöre... Mindegyik humanoid, übersized, kurvapowerful. Az adott területhez kötödnek, gondozzák. Valóban halhatatlanok (mármint ugye természetes úton), ehez megfelelöen az életritmusuk sem értelmezhetö egy ember számára.
Ha egy várost ki akar csinálni egy elf, akkor hegyet növeszt alá (300 év), mocsarat (100 év), járvány jön, sáskajárás. Semmiképpen sem hipp-hopp. Ha megsértesz egy tündért, dédunokád számíthat a megtorlásra, vagy a teljes vérvonalad hetediziglen.
Persze az elsö visszatérök közül egyet-egyet még agyonvertek nagy nehezen, vagy átvágták a torkát. Ez a majdnem feldolgozhatatlan élmény (killed by ants) persze ravasszá tette a tündiket is, már számolhatnak a kicsik felpörgetett életritmusával.

Ami az orkokat illet, szinte biztos, hogy a játszható kategóriába esnek :-)))

Előzmény: Daoldin (38)
tintalle Creative Commons License 2002.05.31 0 0 39
én olvastam. meg lehet azt csinálni jobban is...
Előzmény: Daoldin (38)
Daoldin Creative Commons License 2002.05.31 0 0 38
jaj ne, utálom a fűzabálókat, nem lehetne inkább úgy kezdeni, hogy:
Kezdetben voltak az orkok... :o)

"A mágiák erösségétöl függöen estek át fél falvak, kisebb városok, vagy akár megyék ebbe a Valóba. Különbözö nációk, fajok küzdöttek a túlélésért"

ez egy kicsit hasonlít Worluk őstörténetére, amikor dr. Ivo Worluk "időgépe" okozta a balhét. ha olvastad a Worluk átkát, akkor vágod miről beszélek :o)

Előzmény: Mustafa HalifaX (36)
tintalle Creative Commons License 2002.05.31 0 0 37
No, hát ez már teccik. Ez megindítja a fantáziámat. Meglátom mit tudok vele kezdeni.
Előzmény: Mustafa HalifaX (36)
Mustafa HalifaX Creative Commons License 2002.05.30 0 0 36
Kezdetben voltak az elfek. Történetüket, Isteneiket nem ismerjük; számunkra ök maguk is félistenek. Asztrológusaink szerint kétezer évvel ezelött kezdödhetett az az idöszak, amikor a Való és a Tükör közötti Határ elvékonyodott a csillagok hatására.
A Tükör lakói, démonok, a tündérek ellentetjei törtek át, és elkezdték meghódítani a Valót. A csillagok ereje melletük állt, így nem volt nehéz dolguk.
Az elfek, miután sorban elveszítették lakhelyüket, és néhányan meg is haltak közülük, más taktikához nyúltak. Nagy idézésekbe kezdtek, majd elvonultak a Való egy kisebb szigetére, ahol nagy létszámuk, egyesített eröik miatt biztonságban voltak.
Ekkor érkeztek öseink, kiket a tündérmágia ragadott ki otthonukból. A mágiák erösségétöl függöen estek át fél falvak, kisebb városok, vagy akár megyék ebbe a Valóba. Különbözö nációk, fajok küzdöttek a túlélésért, sokan közülük kihaltak, mások megerösödtek. Több, mint ezer év után kialakult az egyensúly, királyságok emelkedtek fel, rabigába hajtva másokat, és hatékonyan véve fel a harcot a Tükör lakóival.
Közben a csillagok fordultak, a Karó már nem a föld felé mutatott, és a Tölgy is visszatért helyére.
Az elfek elérkezettnek látták az idöt, hogy visszatérjenek, újra birtokba vegyék ösi földjeiket. Az általuk idézett lényekre mint komposzt-gilisztára néztek csak, akik a talaj feljavítására kellettek.
Így most két tüz között vagyunk: a távozó démonok és az érkezö tündérek egyaránt ellenségként tekint ránk, és közülük csak néhány akad, aki gondozná és nem szétrúgná a kertjében élö "hangyatelepet".
Öseink technikája ugyan elsorvadt, mágiánk viszont megerösödött, és álljuk a sarat, míg mind el nem hullnk, vagy pedíg életteret harcolunk ki magunknak.
attoparsec Creative Commons License 2002.05.30 0 0 35
hello !
J.L.Borges-t olvastátok ? nem sci-fi/fantasy, de eszméletlen jó ötletek vannak a novelláiban. a világteremtéssel kapcsolatban ajánlom a "Tlön, Uqbar, Orbis Tertius" - t.
a legtöb "teremtett világban" az zavar, hogy az élolények tipikusan emberi módon gondolkodnak. szivesen látnék egy olyan világot, ahol nem csak más nyelv, földrajz, élövilág stb. van, hanem más törvények, más logika, más pszihologia(természetesen mindez nagyon következetesen átgondolva). imho nehéz lenne egy ilyet elképzelni úgy, hogy követheto, érdekes legyen, ugyanakkor valamiért érdemes legyen foglalkozni vele, ne legyen számunkra abszolut steril. esetleg szólhat a story arról, hogy a mi világunkból való hosok egy ilyen kváziabszurd világba csöppennek. na ?
ap.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!