Sziasztok! Vettünk használtan egy HP probook 650 G6 gépet. Hol tudom megnézni, hogy alapból gyárilag milyen specifikációval rendelkezik a gép? A jelenlegi állapotot le tudom ellenőrizni, de ha mondjuk kivették az egyik memóriamodult azt hogyan látom? Másik kérdésem, hogy utólag esetleg lehet bele tenni dedikált videokártyát? És egy utolsó kérdés: a processzor órajelén hogy tudok emelni, hogy az alap frekvenciánál magasabban menjen? Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
A lapkát thermal pad-nek hívják és ha nem akarod megsüti a laptopot akkor ne cseréld le másra, főleg ne pasztára!
Illetve még szokott lenni egy speciális, kicsit rózsaszínes, lágy rágógumi állagú hővezető paszta a VRM FET-eken: azt sem javasolt cserélni, csak ha ugyanolyat tudsz a helyére tenni.
"Szervízbe vittük, megállapították, hogy a processzor hibásodott meg, rövidzárlatot kapott."
Látom régi a kérdés de másnak is hasznos lehet: az Intel 8. generációs CPU-itól kezdődően nagyon sok PCH hibás (részlegesen vagy teljesen zárlatossá válik), pl. hasonló az i5-8250, amikkel rendszeresen találkozom teljesen zárlatosan, meg főként a 10. gen.-esek is sűrűn halnak meg így. Bontott forrásból rá lehet BGA-zni másikat, amennyiben a készülék használt ára indokolttá teszi a javítást.
Asus TUF(ROG-ra szerintem nem lesz pénzed), vagy Legion.
A többiből nyugodtan válogathatsz, de azokhoz nem adnám a nevem.
El kellene döntened, hogy mennyi pénzed van rá és milyen játékokkal akarsz játszani. Onnantól még inkább lehetne szűkíteni a kört és nem bemondásra rámondani, hogy kevés a RAM, meg kicsi a CPU.
Ezen az oldalon vannak kis 14"-os, közepes 15,6"-os és óriási 17"-os gépek is.
Itt már el tudod dönteni, hogy főleg hordozni akarod és nem akarsz nehezet cipeni (14") vagy leginkább otthon nyomnád nagy képernyőn (17").
A kettő közötti jó kompromisszum a 15,6".
Intel prociknál a Celeront és a Pentiumot most felejtsd el. Nagyon minimum az i3, de inkább i5, vagy ha van pénzed, az i7.
Ha 3D-be forgó játékokkal akarsz nyomulmi, akkor mindenképpen olyat keress, amiben van egy jobb dedikált videokártya is, bár ez leginkább tápról lesz csak használható a megnövekedett fogyasztás miatt.
Ha csak leveleni meg netezni akasz, akkor telán elég az i3 és az integrált GPU is, egyébként hamar ki fogod nőni.
Tehát ha már kitaláltad, hogy milyen méretű gépet akarsz és mire akarod használni, akkor szűkíthetjük a keresést.
Vettem egy notit kéz alól, szétkaptam takarítás-pasztázás céljából. Valaki előttem nem pasztát használt, hanem lapkát. Szokás lapkákat cserélni, vagy az valami tartósabb dolog? Rendes gémer noti, használnám is, amire való, számít, hogy minél kevésbé melegedjen.
Na igen. Azt mondta hogy nem szeretne vele már foglalkozni tovább. Sajnálom azért mert pár hónapos gép és már rossz. Illetve a hölgy is sok rosszon ment keresztül az utóbbi időben. Én levettem a hátulját a gépnek szakszerűen és egy helyen olyan volt mintha oxidálva lennének az alkatrészek. Szerintem a gép alaplapja kuka. Mindenesetre azért segítettem mert a második lenovo legalább jólett.
Állítani sok mindent lehet. Viszont, mint írtam a folyadék behatásának jól látható nyoma marad tiszta víz esetén is - még mikroszkóp sem kell az azonosításhoz. Ha pedig valami cukros löttyöt kapott (tea, Cola) az még a billentyűzetet is be tudja ragasztani - tudom, nem egy ilyet hoztak már hozzám.
Tehát ha a tulaj vitatja, akkor szakértővel kell megvizsgáltassa, és írásos szakvéleményt kérnie. Viszont, mivel ez a készülék megbontásával jár, kérdéses hogy ez már önmagában nem okoz-e garanciavesztést.
„...ők is visszaküldték egy jegyzőkönyvel együtt hogy elutasítják”
Hát abban a jegyzőkönyvben pedig pontosan le kell legyen írva az elutasítás oka. Ez lehet ütésnyom a kijelzőn, sérült, törött burkolat, folyadék látható jele, hiányzó csavar - ezeknél rögtön ugrik a garancia.
Itthon lett véve, szerintem számla van. Vissza is lett küldve a gép de ők is visszaküldték egy jegyzőkönyvel együtt hogy elutasítják. Holnap vissza viszem és akkor többet tudok. Van egy másik lenovo is de azt sikerült életre keltenem. Ami a garanciát illeti ilyen pedig nincs hogy nem cserélik ki vagy nem javítják meg. Én biztosan nem hagynám ennyiben.
Üdv mindenkinek. Adott egy Lenovo Ideapad 1 15igl7 típusú laptop.
Nem kapcsol be. Töltőre csatlakoztatva villog a led a bekapcsoló gombnál de semmi nem történik.Akksit lekötöttem de simán töltőröl sem kapcsol be. Alaplap hibás lehet? 3 hónapos gép és garanciába sem akarják cserélni illetve javítani sem. A gép szerencsére nem az enyém.
Én most tulaj oldaláról nézem. Egy egyszerű hibakeresésre még érdemes felkérni a mestert (amit írtál, ott konkrétan az első 2 dolgot megnézni), de ha tovább kell keresni a hibát, inkább el kell engedni, mert csak a hiba kiderítése lehet nagyon drága (sok munkaóra), és még utána jönne az - esetleg nem olcsó - alkatrész.
Azért nem ilyen egyszerű a dolog - egy laptonak az eddig leírtakon kívül még számos hibája lehet, sérült bios, inverter hiba, kijelző hiba, stb - sokszor több mindennek is utána kell menni. Lehet, hogy valaki már belenyúlt és az esetleg nem teljesen hozzáértő „szerelés” következményeit is figyelembe kell venni.
Tehát aki ilyenre adja a fejét, annak elsősorban és másodsorban türelemre van szüksége, és néha persze egy kis szerencsére is. A többi fizikai kellék (műszerek, szerszámok) bárki által beszerezhetőek...