Keresés

Részletes keresés

unix guru Creative Commons License 2003.08.08 0 0 25
smtp over tls, megy siman, de inkabb tuzfallal vedenem a ceget attol hogy mas baszkuralja a zikcsendzset. Gondolom ezert kene oda meg egy gep ;-)
Előzmény: NevemTeve (24)
NevemTeve Creative Commons License 2003.08.08 0 0 24
De mitol lesz a kapcsolat kodolt a ket szerver kozott? Rá lehet venni az SMTP szervereket, hogy SSL-t használjanak?
Előzmény: unix guru (23)
unix guru Creative Commons License 2003.08.08 0 0 23
Akkor eleg kintre egy gyalog levelezoszerver {qmail/postfix}, ami csak relay-kent funkcional, es a nektek erkezo leveleket smarthostkent kuldi az exchange-nek. A belso exchange meg smarthostkent hasznalja, es a kimeno leveleket rajta keresztul kuld ki. Semmi extra.
Az stunnel csak egy ssl kapcsolatot letrehozni tudo ize, de onmagaban eleg keves dologra jo. Pl. Egy ssl-t nem tudo webszerver figyel locahoston, stunellel osszekotod a kulso ip cimedet a localhostos webszerverrel, es kesz az ssl-es webszerver. Szrintem nektek nem ez kell.
udv,
Előzmény: KIZSBusz (22)
KIZSBusz Creative Commons License 2003.08.08 0 0 22
Akkor leírom a konkrét szitut. Adott egy MS Exchange szerver bent. Ez bonyolítja jelenleg a levelezést.
Aztán a fülünkbe jutott, hogy egy velünk közvetlen kapcsolatban nem levő, de az irodaházban levő hálózatot a kezében tartó cég monitorozza (és olvasgatja) a mél forgalmunkat, ezért azt találtuk ki, hogy a házon kivülre leraknánk egy szervert, amire a belső szerver valami secure kapcsolaton keresztül kapcsolódna.

A terv az az lenne, hogy ha kivülről jön levél, akkor az a külső szerveren keresztül érkezne be belülre, de a belső levelek nem tennének egy kört kint feleslegesen. Természetesen mind a két szerverren ugyan azok az emil címek léteznének.

Ez a megoldás létezik, és valahogy Exchange-et is be lehet így konfigolni (mármint két Exchange-et egymás között biztosan), de érthető okok miatt nem akarunk csak ezért venni egy új BackOffice szervert.

Belül valószínűleg nem tudjuk lecserélni az Exhange -et, mert sokan használják az extra funkcióit.
A Exhange-s szakember valami "stunel" -t emlegetett nagyon gyakran, most nézegetem, hogy ez mi a csoda is lehet.

aztán van még egy kérdésem:

próbálkozok itten a cyrus felrakásával és semmi gond nincs egészen addig, amíg be nem írom, hogy "cyradm localhost".
Itt totál kiakad. Vagy befagy az a konzol, ahova beírtam vagy egy idő után "segmentation fault" -tot kapok /több gépen is próbáltam/. A leírásban megadott teszt konnekcióval viszont tökéletesen belép ("imtest -m login localhost").
Legelőször felraktam rpm-ből (SuSE 8.2 és adták hozzá). Aztán letöltöttem a forrást és lefordítottam. Az eredmény ugyan az.
Mit csesztem el vajon?

(Gondolom látszik, hogy kurvára értek hozzá :)

Előzmény: unix guru (21)
unix guru Creative Commons License 2003.08.07 0 0 21
Csak hangosan gondolkodok elotte:
-van az isp, van pl. 5 mail account, egy user nev/jelszo parossal szeded le az osszes levelet, majd lokalisan szetszorod az adott juzerek kozot.

fetchmail, plusz egy mta (postfix, qmail) aki kuld a masik gepnek

-kb. ugyanez, csak 5 juzernev/jelszo parossal szedsz leveleket

megoldas szinten

-a szolgaltatotol/barkitol smtp-n kapod a leveleket

egy mta aki kuldi tovabb

-a szolgaltato ad ETRN/TURN smtp supportot

egy mta, meg egy netcatos script, aki a megfelelo dolgot bekiabalja a szolgaltato mailszerverenek, aki eztan kuldi a leveleket smtp-n keresztul

Advancalt megoldas, smtp-n kapod a levelet, lmtp-n kuldod a belso szervernek, bent meg imapon keresztul olvassak

postfix v. sendmail (nem javallott) kint+ cyrus bent

Kerdesed biztos lessz, meg nekem is, en basztatlak is vele. Ezek kozul melyik all kozel a fennallo szutuaciohoz?

udv

Előzmény: KIZSBusz (20)
KIZSBusz Creative Commons License 2003.08.07 0 0 20
Olyat szeretnénk csinálni, hogy lenne egy mél szerver amire aztán egy másik szerver időnként bejelentkezgetne, magáévá tenné az ott fellelhető leveleket és aztán az egyes felhasználók már ezt a második szervert érnék el a saját mél szerverükként (kifele/befele egyaránt).

Tud valaki erre valami kész megoldást vagy tud ajánlani valaki valamit?

unix guru Creative Commons License 2003.07.24 0 0 19
qmail-pop3d, vagy courier-imap (pop/imap, ket daemon), vagy cyrus asszem, az is tud popt.
De reg lattam oket, nem tudom.
Előzmény: gamorra (18)
gamorra Creative Commons License 2003.07.24 0 0 18
És olyan magában is műkődö POP3 szervert, ami képes MAILDIR-ből olvasni?
IMAP szervert nem akarunk...
gamorra Creative Commons License 2003.07.24 0 0 17
Sziasztok:

Imertek olyan programot ami a MAILBOX-ból csinál MAILDIR-t és ezt visszafelé...
Mármint, hogy tutira érthető legyen, a mbox file-ból külön állománíba a leveleket, valamint ezt vissza...

G
.

unix guru Creative Commons License 2003.07.08 0 0 16
Passz. De megneznem ethereal-el is. Ha nincs a szerveren X, akkor tcpdump -w satyak, satyak fajl atkopiz, x-es gepre, ethereal beolvas. Hasonlits ossze egy kmail-es forgalmat egy outlookossal. Meglesz a hiba.
udv,
Előzmény: SzG (15)
SzG Creative Commons License 2003.07.08 0 0 15
Sziasztok!

Outlook Express Imap kezeléssel kapcsolatos kérdésemre szeretnék választ kapni nálam képzettebb népektől. Egy frissen installált linuxos Imap szervert nem tudok 100%-osan használni. A szerver Mandrake és Cyrus alapokon nyugszik, linuxos kliensekről szépen működik, de Windows és Outlook Express alól nem tudom rávenni, hogy az elküldött leveleket az Imap szerver erre rendszeresített folderébe tegye. Az Imap szerver tulajdonságainál természetesen be van állítva hogy másolja a szerver adott mappájába, amit az OE az alábbi üzenet mellett tagad meg:

A(z) "Sent" mappából nem lett lekérdezve az olvasatlan üzenetek száma. Nem sikerült lekérni az olvasatlan elemek számát "Sent” számára a következő helyről: "blabla.hu / kiskacsa” Fiók: 'blabla.hu / kiskacsa', Kiszolgáló: 'blabla.hu', Protokoll: IMAP, Kiszolgáló válasza: 'Mailbox does not exist', Port: 143, Biztonságos (SSL): Nem, Hibaszám: 0x800CCCD2

A dolog pikantériája hogy a Sent folder létezik, és ugyanezen kliensgépről linuxon Kmail alól működik a mappába történő másolás. Mit gondoltok, mi lehet a baj? Minden segítséget előre is köszönök!
SzG

lip Creative Commons License 2003.01.14 0 0 14
Sziasztok, kérdés:
Feltettem egy Courier-t, IMAP-ra és POP3-ra is, baromi gyors (UW-hez képest), csak ajánlani tudom mindenkinek :-)
Viszont van egy pár dolog vele, ami elég furcsa.
1. Juzer nyom egy send-receive-et, kap egy új emailt, kitörli, megint send-receive-t nyom, és megint megkapja ugyanazt az emilt! Olyan, mintha nem flaggelné a courier deletednek a mailt.
2. Juzer áttesz egy emailt mondjuk az Inboxból egy másik folderbe, és az üzenet megjelenik az új helyen is, a régiről meg nem tűnik el.
3. Juzer üldögél az áthelyezett üzeneteivel, és egyszercsak az üzenetek eltűnnek adott folderből és visszakerülnek az Inboxba.

Meg ilyesmik. A problémák jellege valahogy egy kaptafára megy, amennyire én látom, de nem tudom, mi okozhatja őket. Ötlet?

Filburt Creative Commons License 2003.01.08 0 0 13
Amirol a doksi hallgat: /usr/sbin/cyrdeliver B-)))

Filburt

NevemTeve Creative Commons License 2003.01.08 0 0 12
En az "apt-get install deliver" parancsot probalnam ki :)
unix guru Creative Commons License 2003.01.08 0 0 11
www.debian.org, es keresd melyik csomagban van a deliver nevu program. Egesz jo a keresoje, de lehet, hogy az apt is tudja.

udv

Előzmény: Filburt (10)
Filburt Creative Commons License 2003.01.07 0 0 10
Megint itt.

Volt fel oram, felhuztam a cyrus imapd-t. Tok jo, tetszik meg minden, OE alol siman be tudok jelentkezni, de.

Az osszes leiras azt mondja, hogy ugy tudom procmail utan fuzni, hogy a cyrus binaris konyvtaraban talalhato deliver programot hivom meg, a megfelelo parameterrel (pl. usernev).

Amde. Debianom van, apt-vel huztam le a cyrust es nincs sehol se deliver-em, sem pedig olyan konyvtaram, amiben a cyrus binarisai vannak. Pedig mar a cyrus-dev -et is lehuztam. B-)

Lattatok mar ilyet?! B-)

Filburt

Filburt Creative Commons License 2002.12.14 0 0 9
Jaja, ez most a fo csapasirany. A mindenfele howtok meg faq-ok szerint ha
   MAILDIR=/valami/utvonal/filenev
van beallitva, akkor abba a file-ba, ha
   MAILDIR=/valami/utvonal/
van beallitva a .procmailrc-be, akkor abba a konyvtarba pakol.

En legalabbis igy ertettem, de lehet, hogy rosszul es itt bukik az egesz. Na mindegy, olvasgatok tovabb.

Byez,

Filburt

Előzmény: unix guru (8)
unix guru Creative Commons License 2002.12.13 0 0 8
Olyba tunik, mintha a procmail nem Maildir formatumba tarolna a leveleket, hanem mailbox formatumban.
Előzmény: Filburt (7)
Filburt Creative Commons License 2002.12.13 0 0 7
Ugy biztosan nem OK, mert az IMAP kulon file-ban tart minden levelet, ahogy elneztem. B-/

Egyszer volt olyan (nem tudom mitol), hogy azt mondta, van 12 levelem, de egyet sem hozott at a kliensre. Na az a 12 level viszont 1 darab file-ban volt. B-/ Viszont ha OE-ben behuzkodok az IMAP-os mappakba leveleket a POP3-as mappaimbol, akkor minden level kulon file.

Funny dolgok am ezek!

Filburt

Előzmény: sewaqq (6)
sewaqq Creative Commons License 2002.12.12 0 0 6
Probaltad mar csak siman symlinkel? pl.: /var/mail/$usernev -> /home/$usetnev/mail
Előzmény: Filburt (5)
Filburt Creative Commons License 2002.12.11 0 0 5
Total meg vagyok love. Gyulik a mail a $HOME/Maildir/filburt file-ban, de az OE-ben hiaba szinkronizalok, azt mondja, nincs uj level.

Az OE-el letrehoztam uj mappakat, azok latszanak a $/Maildir konyvtar alatt (pl. .teszt), de azokba is hiaba masolok bele barmit, nem jelenik meg a kliensen.

Kerdes: ugye IMAP eseten minden levelhez kulon file tartozik, es nem egy file-ban gyulik az osszes, csak masik konyvtarban (nem a /var/mail-ben)?

Filburt

lip Creative Commons License 2002.12.11 0 0 4
A lost mailbox lock, mint mondtam, rendben van; tudom, mit jelent, átlátom, hogy miért van nálam, és (tekintve, hogy ez egy "felhasználó életét segítő fícsör") rendben is van úgy, ahogy van. (Kvázi kell.)
A bajom nekem a broken pipe-pal van. Az a more-os dolog... Hát, egyelőre nem látom, hogy ez hogy kapcsolódhat hozzám, de azért köszi az infót, hátha közelebb visz a végső igazsághoz. (42, ugyebár.)
Előzmény: unix guru (2)
Filburt Creative Commons License 2002.12.11 0 0 3
Hali,

Most ez van: net -> postfix -> procmail -> /var/spool/mail/usermailboxfile -> teapop -> outlook express

Ezt szeretnem: net -> postfix -> procmail -> /home/user/Maildir -> imap szerver -> outlook express

Odaig megvagyok, hogy felhuztam a courier-imap-et, az Outlook Expressben belottem az IMAP fiokot, de hogyan veszem ra a procmailt-t, hogy mostantol ne a /var/spool/mail/userfile-ba pakoljon, hanem a /home/user/Maildir-be? A MAILDIR=/eleresi/ut/Maildir opcio nem segitett.

Thx,

Filburt

unix guru Creative Commons License 2002.12.10 0 0 2
Nincs idom atnyalazni, de van sok talalat:
http://www.google.com/search?hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=%22lost+mailbox+lock%22

A broken pipe olyasmi szokott lenni, pl. mint amikor azt mondod: ls -l|more majd kezzel kill-eled a more-t. De csak tipp, olyasmikor szoktam latni.

Előzmény: lip (1)
lip Creative Commons License 2002.12.10 0 0 1
Élesszük csak fel ezt a topikot kicsinyeg :-)
Adott 50 körüli kliens, Evolution-t (1.0.5, illetve 1.2) használnak, IMAP-pal. Adott egy szerver, Debian Woodyban található uw-imapd (IMAP4rev1 2002.330). A gond az, hogy az Evolution nagyon gyakran ad "broken pipe" hibaüzenetet, amiről nem nagyon tudtam netes kóborlások során kitalálni, hogy mi. Tudni kell azt is, hogy egy-egy mailbox (tehát egy file, nem a teljes account!) nálunk kb. 200 MB is lehet (tök szopás az egész, de sajna ez van most), szóval arra gondoltam, hogy esetleg valami timeout probléma lehet. A szerver logokban erre az üzenetre utaló bejegyzés nincs, csak sok "lost mailbox lock", ami rendben is van, lehet vele élni. (Legalább tudom, mit jelent :-))

Szóval nem futott valaki valami hasonlóba? A legfőbb bibi, hogy Outlook alatt nem voltak ilyen hibaüzenetek. És mivel az Evo egy kicsit másképp viselkedik IMAP-pal, nem is mondanám, hogy bug, lehet, hogy egyszerűen a protokollból adódik valamiért, ha erre van vmi ötletetek, ne kíméljetek :-)
Bármilen rtfm jó lenne. Arra is, ha van vmi leírás, hogy miért nem jó ilyen nagy mailboxokat kezelni IMAP-pal, vagy bármi :-)
(Én érzem, hogy nem jó, de alátámasztani írott cuccal nem tudom.)

köszi
lip

NevemTeve Creative Commons License 2002.05.22 0 0 0
de valahogy nem akar működni.

Szal, tud valaki ajánlani valamit?

Igen: ird ide hogy mi a hibajelenseg, mert anelkul kicsit nehez hozzaszolni!

Előzmény: KIZSBusz (-)
KIZSBusz Creative Commons License 2002.05.22 0 0 topiknyitó
Az a helyzet, hogy kéne telepítenem Linuxra egy POP3/IMAP szervert.

Mit rakjak fel? Valami olyasmi kéne, ami könnyedén konfigolható, mert nincs túl sok kedvem szórakozni vele.
Ha jelent valamit, akkor egy SUSE 7.1 -re menne fel. A csomagok között találtam egy "IMAP" nevű kütyüt, ami a leírása szerint tökéletes lenne, de valahogy nem akar működni.

Szal, tud valaki ajánlani valamit?

Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!