Keresés

Részletes keresés

316e21 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 483
moverlander

nem voltál bonyolult, de ellentmondtál önmagadnak :)
a lényeg sajnos az -amennyire en tudom -, hogy az albetétesítésnek feltétele a használatbavételi engedély

Előzmény: moverlander (480)
kuukaa Creative Commons License 2003.06.20 0 0 482
Sajnos meg nem minden bank frissitette a web-lapjat... :-(
De ha van valaki hozzaertonek konkret ajanlata, azt szivesen fogadnank, azt hiszem!
Mi a legjobb, es miert?!

Melyik a jobb pl. az uj lakasnal?

Ha a kamat mondjuk 2,5 es a kezelesi koltseg 2,5 (OTP)?
vagy ha a kamat 3,30 es a kk. 1,7 (IEB,Konzum)?
vagy ha a kamat 3,49 es a kk. 1,5 (FHB)?

koszi a valaszokat!

Előzmény: gab156V6 (481)
gab156V6 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 481
Koszonom mindenkinek a valaszokat. Azt hiszem turkalok egy kicsit a bankok weblapjain, bar az OTP lakasaszisztense most epp nem mukodik. :o(

Udv,
g.

Előzmény: cskbaba (477)
moverlander Creative Commons License 2003.06.20 0 0 480
Kicsit bonyolult voltam :)

Megveszik a telket. Ráépítik a házat, ám ekkor az egész egyetlen ingatlanként van bejegyezve a földhivatalnál. Ekkor értelemszerűen egy tulajdonosa lehet csak az egész épületnek.
Ezután ügyvéd ír egy társasházi alapító okiratot, amiben rögzítik a közös feltételeket, majd az összes dokumentum birtokában ún. albetétekre bontják a házat. Ekkor a lakások, tárolók, garázsok önálló helyrajzi számot kapnak.(Pl. Eredetileg az ingatlan helyrajzi száma 12345/678, akkor a lakások kapnak egy 12345/678/A/*** helyrajzi számot)Itt az albetét számon már rögzítve van az emelet/ajtó, szobaszám, négyzetméter.
Ettől kezdve a lakást önállóan megveheti bárki. Természetesen a vásárló elfogadja a társasházi alapító okiratban szereplő dolgokat.
Viszont frissen épült lakásnál még nem biztos, hogy az összes beköltözhető. Ha kész van az épület kívül, és a lakás megfelel a lakhatás követelményeinek, akkor adnak rá használatba vételi engedélyt.

Tehát addig nem tud senki sem lakástulajdon jogot szerezni, amíg a lakás önállóan papíron nem létezik. A használatba vételi engedély feltétele pedig az, hogy a lakás belül be legyen fejezve, és az épület is eleget tegyen a kívánnivalóknak.(Ezt itt nem tárgyalom)

316e21 Creative Commons License 2003.06.19 0 0 479
tulajdonjog bejegyzésnek egyébként sem feltétele a használatbavételi, csak annak, hogy kedvezményes hitelt kapj. Viszont a társasházzá alakulás(albetétesítés) feltétele, hiszen addig nincs mire bejegyezni a tulajdonjogot.
Tehát szerintem,amennyiben albetétesítve van, akkor a tulajdonjogotokat bejegyzik....

akkor most, hogy is?:)
Előzmény: moverlander (475)
316e21 Creative Commons License 2003.06.19 0 0 478
tulajdonjog bejegyzésnek nem az a feltétele, hogy valamennyi lakásra meg legyen a használatba vételi engedély
hanem az, hogy albetétesítve legyen... :(
Előzmény: moverlander (475)
cskbaba Creative Commons License 2003.06.19 0 0 477
Én úgy tudom, hogy az OTP-nél nincs a 65 év korhatár.
Érdemes megkérdezni a bankot!
Előzmény: moverlander (476)
moverlander Creative Commons License 2003.06.19 0 0 476
gab156V6-nek:

Ha a szüleid veszik fel a hitelt, akkor nem számít, hogy te ki vagy, mennyit keresel.
Ellenben ők már max. 15 évre vehetik fel a hitelt(65 éves felső korhatár !), ami 10 milliónál nem kis havi törlesztés.
Ha a kettőjük fizetése kevesebb, mint ~200.000, akkor csak a jövedelmet kevésbé vizsgáló bankok jöhetnek szóba, tipikusan az OTP.
És ne felejtsd el, hogy a kapott hitel összege az ingatlanok összevont hitelbiztosítéki értékének függvénye.

moverlander Creative Commons License 2003.06.19 0 0 475
Szerintem a tulajdonjog bejegyzésnek nem az a feltétele, hogy valamennyi lakásra meg legyen a használatba vételi engedély, hiszen akkor adott esetben évekig nem lehetne tulajdonjogot bejegyezni, mert nincs kész egy lakás...
A tulajdonjog bejegyzésnek egyébként sem feltétele a használatbavételi, csak annak, hogy kedvezményes hitelt kapj. Viszont a társasházzá alakulás(albetétesítés) feltétele, hiszen addig nincs mire bejegyezni a tulajdonjogot.
Tehát szerintem,amennyiben albetétesítve van, akkor a tulajdonjogotokat bejegyzik, de a bank csak akkor fizet, ha van rá használatbavételi. Az utóbbinak természetesen vannak olyan feltételei, ami az épületet is érinti.(pl. lift, ha szükséges és hasonlóak)
zsrobi Creative Commons License 2003.06.19 0 0 474
Riverside - használatbavételi engedély problémák

Riverside lakástulajdonosként komoly problémát okoz, hogy a társasház használatbavételi engedélyét részletekben adják ki. Ez persze lehetővé teszi az adott lakásba való korábbi beköltözést (ill. a teljes vételár kifizettetését), de a földhivatal a tulajdoni lapon csak akkor jegyzi be a tulajdonost ha már a ház valamennyi lakására van jogerőre emelkedett használatbavételi edgedély. Így gyakorlatilag a lakáshitel FHBra engedményezésével meg kell várni, amíg valamennyi lakás elkészül (érsd eladják!!!) és teljeskörűen kiadják a használatbavételi engedélyeket (ezelőtt marad csak széljegyzet). Addig meg lehet fizetni a felvett hitelre az előfinanszírozási jutalékot (+6%) és csődbe menni...

Van valaki aki hasonló problémábal küzd (főleg riversideosok) ???

gab156V6 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 473
Sziasztok,

uj lakas vasarlasan gondolkozom, es a segitsegetekre lenne szuksegem:

Szituacio: en 28, szulok 50 ev korul, egyeduli gyerek vagyok. Szulok neven van egy videki saladi haz. Kp. max 2.5-3 millio, emelle szeretnek felvenni kb 10 millio hitelt. Szulok allando fix keresettel, en epp munkahely valtas elott/kozben.

Melyik format erdemes valasztani:
-En probalkozom a hitelfelvetellel, de nincs meg az minimalis onresz, igy valoszinu fedezetkent fel kellene hasznalni a szuloi ingatlant (?)

-Szulok veszik a lakast, igy ha jol tudom jogosultak a legkedvezobb konstrukciora. Ebben az esetben is en fizetnem a havi reszletet, abbol hogy nem az en nevemen van a lakas, nem hiszem hogy gond lenne, a futamido ugyis eleg hosszu. Ha oda kerulne a sor, az orokos is en lennek.

Ami fontos, mindenkepp szeretnek legalabb 5 eves kamattamogatast, a kedvezobb torlesztes miatt.

Varom a javaslatokat, hogy induljak neki, melyik bank stb... Talan a bank nem minden esetben valaszthato szabadon, ha az epitteto mar szerzodott (?)

Elore is koszonom a valaszokat,
Udv,
g.

316e21 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 472
támogatott euro alapú hitelről én még nem hallottam. ha nincs is, akkor egyértelmű, hogy a támogatott forint alapú hitel olcsóbb - nominálisan is.
ha piaci forint alapút kell összevetni, akkor már izgalmasabba kérdés, hisz elvileg olcsóbb az euró alapú, de árfolyamkockázat jár vele...
most, hogy gyengült a forint, lehet, hogy több fantázia van benne
Előzmény: wecky (465)
CELL Creative Commons License 2003.06.13 0 0 471
Ok koszi a segitseget...latom te sem tegnap kezdted ezt a temat:-) Akkor meg egyet hadd kerdezzek...Az ugy jo ha az eladott lakas az en nevemen volt az uj haz is az en nevemen lesz de a ferjem nevere vesszuk fol a hitelt mivel ot jelentene be az apukam alkalmazottkent(csak hogy oruljenek:-) )Viszont az uj hazat terhelnenk le , azaz ha a ferjem nem fizeti az o neven levo hitelt, akkor az en fejem folul arverezik a hazat?Hm??? A banknak mindegy ez? Csak mert a kisfiam 1 eves lesz addigra kb mire ezt veghezvinnenk, azaz meg en szeretnek gyest is kapni 3 evig...Ugy meg nem tud engem bejelenteni apukam...Mertugye egyszerre gyesen lenni meg dolgozni nem lehet...Vajon ezt igy elfogadna a bank? Csak mert nem akarunk elesni a gyestol, abbol pont fizethetnek a reszletet akar evekig...foleg ha lesz teso...
CELL
Előzmény: Elm (470)
Elm Creative Commons License 2003.06.13 0 0 470
Nezd, elvileg ha lesz 9M koruli onerotok, akkor kb. meg egyszer annyit is kaphattok hitelbe, ha nincs mas fedezet, csak amit megvesztek (szocpol ugye hasznalthoz igy nem jar). Ez az 50-60% hitel koruli a felso hatar a fedezet szempontjabol, de a bankok minden oldalrol igyekeznek bebiztositani magukat.
Ugyhogy tanacsot nem tudok adni, de biztatni se sok joval: igen, a rendszeres munkaviszony (meg ha az csak minimalber is hivatalosan) szukseges, es az, hogy vallalkozni is akartok meg plane kockazati tenyezo (munkaviszonyt jobban szeretik mint a vallalkozokat). Mondjuk az, hogy csak 3-4M hitelt akartok, az jo.

Probalkozzatok meg tobb bankkal, ha videk, akkor a Takarekszovetkezetekkel is, ok is adjak altalaban a tamogaott hiteleket, es talan ott a legrugalmasabbak. Konkret bankra nincs mas otletem...

Előzmény: CELL (466)
Elm Creative Commons License 2003.06.13 0 0 469
4.Volksbank talan meg nem is szerepelt itt, ha jar erre olyan, talan ir valamit.
Lakashitelnel a vagyonbiztositas tuti hogy kell minden banknal (csak van, amelyik megkoti helyetted es beepiti a torlesztoreszletbe), hiszen a jelzalog fedezete, az ingatlan, csak akkor er valamit, ha az allaga mindig jo. Ha valami baj eri, akkor oda a bank loveja...

3. Szerintem a kettonek semmi koze egymashoz. A munkaltatoi kolcsont fizetik a bankon keresztul, az onkormanyzatit tudtom szerint nem. En legalabbis egyszer vettem fel egy kis felujitasi hitelt (200e), azt siman kezbe adtak az onkorinal...

2. HA jol tudom, akkor mostanaban igen, mert voltak belole felreertesek. Pontosabban, ha epitotol veszel uj lakast, akkor addig piaci a hitel, amig a tarsashaz nincs albetetesitve. Eddig asszem igy volt, lehet, hogy most mar a hasznalatbavetelit is megvarjak? Mind1, a lenyeg, hogy igen, mashol is valami ilyesmi van sajnos.

1. Euro vs Forint? Jo kerdes, valami penzpiaci hozzaerto (316e21?) talan tud erdemlegeset mondani. En szemely szerint a forintot valasztanam, egyreszt mert szerintem tuti, hogy a tamogatott idoszakban olcsobb, mint az euroalapu (es ha gyorsan epitkeznek akkor nehany honap a piaci kamat, viszont tobb(tiz) ev a tamogatott), raadasul amilyen gazdasagpolitika van itt, abbol nem konnyen lehet kiszamolni, hogy hosszu tavon jobb lesz-e esetleg az euroalapu. Peldaul a mostani forintgyengites miatt rogton dragult az euroalapu hitel...
De ez a (hozzanemerto) szemelyes velemenyem...

Előzmény: wecky (465)
Elm Creative Commons License 2003.06.13 0 0 468
Nem, a "kedvezmeny" szo csak a szocpolt jelenti (valahol benne van a rendeletben). Mert a szocpol (tehat a vissza NEM teritendo tamogatas) elsosorban az uj lakasokhoz van, de tobbgyerekeseknek mar hasznalthoz is.
A "kedvezmenyes hitel" tehat a kamattamogatott hiteleket barki felveheti, gyerek nelkul is, csak a banknak kell megfelelni.
Előzmény: CELL (467)
CELL Creative Commons License 2003.06.13 0 0 467
Meg 2 kerdes elfelejtettem.Szal ezt is talaltam:"Használt lakás vásárláshoz akkor igényelheti a kedvezményt, ha 3 vagy több gyermeket tart el, 2001. augusztus 1-jén már tulajdonában lévő lakást értékesít és helyette - legalább komfortos - lakást vásárol, melynek nagyobb a hasznos alapterülete és a szobaszáma legalább eggyel több"Ezek szerint allami tamogatasu kolcsonhoz min 3 gyerek kell, akinek csak 1 gyereke van az nem kaphat allami tamogatasu hitelt???Vagy vmit felreertek...???
Meg meg azt is is irjak(OTP) hogy min 3 honap igazolt munkaviszony kell minimum minimalberen...Ez mindenkepp szukseges?Azt nem fogadjak el kifogasnak, hogy most inditunk vallalkozast es azert nincs melohelyunk azaz a ferjemnek mert en gyesen leszek?Ha ezt nem fogadjak el akkor az megfelelo, ha apukam bejelenti a ferjem, mint alkalmazottat minimalberre?(az o vallalkozasanal)
Auuu ez nem 2 kerdes volt...:-)))
CELL
CELL Creative Commons License 2003.06.13 0 0 466
Szia!
Nagyon koszi a segitseget...Meg a tobbieknek is...Elkezdtem olvasni, most vagy en vagyok nagyon tajekozatlan vagy ez tenyleg nagyon bonyolult...a ferjemtol kerdezgetek ez-az mit jelent de o sincs nagyon kepben...De kezdem ugy latni, hogy az lesz a legjobb megoldas, ha eladjuk a kerot az ugy 8 milla, meg hozzarakunk 1-et az mar 9 es meg folveszunk allami tamogatasu hitelt hasznalt lakas vasarlasara...azaz nekunk haz kell mert szuksegunk lesz min 2 garazsra, autoszerviz nyitasahoz kell...nem ide tartozo kerdes van arra vmi szabaly, hogy hol nyithat es hogyan az ember szervizt?Mert ott ha minden jol megy zaj lesz egesz nap, es sok auto fog allni a haz elott esetleg az udvarban...Hol lehet ennek utananezni?Szal a 9 milla melle meg kellene kb.ugy masik 3 esetleg 4 ugye ha a vasarolando haz a fedezet es van 9 onero akkor talan ugy mar adnak...Amugy ez egy videki nagyvarosban lesz nem Pesten...tudom ott mar ennyiert nem arulnak kerteshazat...:-(Nem irigylem az ottani lakasvasarlokat,szegenyeknek jo sok lovet kell gyujteni, mire lesz vmi..Szal melyik bankot ajanljatok?Ti kihez fordulttatok? Nekunk szamlank csak az OTP-nel van az is deviza szamla...munkahelyunk nincs ...vezetekes telefonunk sincs...Melyik az a bank aki igy szobaall velunk?Es azt is olvastam, hogy vmi biztositast kell kotni az uj hazra??? hogy adjanak hitelt?Mennyi ido mig az ember penzhez jut miutan beadta a kervenyt?(Sajna az epitkezest ugy nez ki halasztanunk kell nem akarjuk elherdalni a szocpolunkat hogy csak a felet vesszuk fol inkabb varunk)Bocsi a sok kerdesert, meg hogy ilyen hosszu voltam.
CELL
Előzmény: Elm (464)
wecky Creative Commons License 2003.06.12 0 0 465
kinéztünk egy lakást és a kozultáció után a következő kérdések merültek fel:
(a volksbankkal van szerződés)

Forint vagy euro alapú hitelt szeretnénk-e. a közvetítő szerint a különbség annyi, hogy amíg az önkormányzat megadja a használati engedélyt, addig a forintalapú (kamattámogatásos) hitel mint piaci hitel kamatozik ezerrel, utána már normálisan; szemben az euro alapúval, ami egyenletesen jó. Én nem vagyok pénzügyi szakember, de szerintem nem ez a különbség.
1. Melyiket válasszuk?
2. A bankok tényleg piaci hitelként kezelik a hitelt, amíg nincsen használati engedély? (ha 1 év alatt építik fel, akkor a (min) +10% nem mindegy!)

3. Hozzá lehet-e jutni önkormányzati hitelhez/támogatáshoz akkor is, ha az értékesítő ezzel nem foglalkozik? (vagy ez a banktól függ?)

4. volksbank-ról mi a vélemény/tapasztalat?
(ahogy olvastam, kötni kell egy vagyonbiztosítást a lakásra; ez minden banknál kötelező? és kb mekkora összeg?)

egyenlőre ennyi, köszi a válaszokat :w

Elm Creative Commons License 2003.06.12 0 0 464
Eloszor is azt mondanam, hogy toltsd le a www.extra.hu/hitelportal-rol a 12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet a lakáscélú állami támogatásokról, valamint ennek a modositasat ami 229/2002. (XI. 7.) Korm. rendelet cim alatt fut.
Abban szinte minden benne van.

A meltanyolhato lakasigeny egy melleklet, nincs a rendeletben kozvetlenul, de a www.meh.hu otthonteremtes linkje alatt valahol ott van. Negy egyuttkoltozo eseten (a felnott gyerek is az, ha bejelentkezik) kell minimum 2 lakoszoba, DE ha a konyha a nappali es az etkezo egy legterben van, akkor az 60nmig egy szoba, afolott ketto. Illetve, ha nagy szobakat csinaltok, akkor egy szoba 12-30nm, tehat ha 30nm-nel nagyobb, akkor azt is ket szobakent kell szamolni.
De amikor beadjatok a bankba az igenyt, akkor nezessetek meg veluk, hogy jo lesz-e, nehogy menet kozben dobjak majd vissza, mert nem feleltek meg ennek.
(bar felnott gyerekre nem jar szocpol, ott csak a kamattamogatas miatt szamithat ez)

Ha van egy gyerek, akkor be lehet vallalni meg egyet (tobbet nem), es annak 3 even belul a bevallalas utan meg kell szuletnie, kulonben vissza kell fizetni a lovet. (ez a modositas rendeleteben van)

Amig BARMENYIK egyuttkoltozo neven van lakas, addig nem jar a szocpol (es az afavisszaterites sem). El kell adni az igenyles elott. Tehat a gyerek nevere sem irathatod, max. szuleidre pl.
Ahogy irod az jo, eladod, az mindenkeppen onero kell legyen, +hitel, es a +szocpol, +afavisszaterites akkor mar jar.
Nyilatkoznod kell, hogy nincs a neveden lakas, ha visszamenoleg kiderul (apeh vizsgalhatja), akkor buntetokamatokkal egyutt vissza kell csengetni az egeszet... ja, ha eladod az jo, nem baj, hogy volt a neveden, azt nem nezik, az a lenyeg, hogy a szocpol szerzodes alairasakor ne legyen mas lakas a neveden (pl. nekem sem volt - de mar van...)

Az allami tamogatasu hitelnek ez abszolute nem feltetele, ha csak azt vesztek fel, akkor maradhat a kero a neveteken.

Olvasd at a rendeletekt, aztan kerdezz nyugodtan...

Előzmény: CELL (458)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.12 0 0 463
gbrL,
hát ez nem semmi! 9 hónap! Akkor még egy kis adalék az OTP-hez 5 évvel ezelőtt munkáltatói kölcsönt vettünk fel KAMATMENTES lett volna elvileg, de az OTP-n keresztül folyósították és ez azt jelenti, hogy a havi törlesztőrészletem TÖBB mint fele az OTP zsebébe ment kezelési költség címén! Most hogy visszafizettük a kölcsönt, szinte alig csökkent 5 év alatt a tartozásunk!:-( Ráadásul a dolgozóikkal sem valami humánusak (kötelező túlórázás, a bank szakmában a legkisebb a jövedelem)...
Előzmény: gbrl (457)
moverlander Creative Commons License 2003.06.12 0 0 462
>>>Ezek szerint ket felnott ket gyerek eseteben minimum 2 db 12m3-es szoba kell?

Igen. Bár nem köbméter, hanem négyzetméter :). Bár a törvény nem rendelkezik róla, de a két fél szoba egynek számít.(legalábbis egy-két bank ezt mondta)

>>>a amerikai stilusu azaz konyha etkezo nappali egy legter akkor a nappali minek szamit

Szobának.De csak egynek.

>>>Illetve mi van ma torvenybe,ha megvan egy gyerek es a masodikat bevallalja az ember akkor megelolegezik a masodik utan jaro penzt?

Igen, de csak a hitel összegét csökkentik vele. Magyarán szólva a második gyerekre járó pénz nem lehet önerő, csupán kevesebb hitelt kell felvenned.

>>>Most van egy lakas az en nevemen mar az eskuvonk elott is megvolt.Most akkor nem kaphatunk szocpolt mert mar van egy lakasunk, vagy ha eladjuk a lakast es odamegyunk a bankhoz hogy ittvan X-millio onero kerjuk a szocpolunkat mert epiteni szeretnenk akkor kapunk?Azaz visszamenoleg leellenorzik es ha mar volt lakasa az igenylonek valaha de mar eladta akkor sem kaphat szocpolt?

Az igénylés pillanatában nem lehet ingatlan tulajdon+az 5 éven belül eladott árát az újba kell fektetni. A szocpolnak nem feltétele az önerő, csupán az, hogy új lakást/házat építs/vásárolj.

>>>Es allami tamogatasu hitelt?
Ezt is. De ez építésnél kicsit bonyolult történet. Menj be a potenciális bankba, és ott részletesen elmesélik.

316e21 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 461
rebeller
vsz kizárt, hogy az itthoni bankok tudjanak róla
Előzmény: rebeller (459)
316e21 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 460
Cell
Méltányolható lakásigénye csak annak lehet, akinek nincs lakás a tulajdonában
ez így elég mókás fogalmazás:), de tk igaz. a közvetlen támogatások (szocpol, áfa vissza)feltétele, hogy nem lehet lakástulajdonotok, új lakást vesztek/építetek, ami megfelel a mélt. lakásigénynek. ha volt lakásotok és 5 éven belül eladtátok, akkor az abból befolyó vételárat teljes egészében az új lakás megvásárlására kell fordítani.
Ezek szerint ket felnott ket gyerek eseteben minimum 2 db 12m3-es szoba kell?
igen. ha a konyha nappali étkező egy légtérben van akkor 60m2ig egy szoba, két félszoba egy szoba, és lehet "bevállalni" gyereket, odaadják a pénzt a, ha feltételeknek megfeleltek
üdv,

316e21

Előzmény: CELL (458)
rebeller Creative Commons License 2003.06.12 0 0 459
Helo mindenki!
Meg tudja mondani vki, hogy ha tengerentulon elszurja vki a hitel tortenetet, azaz folvesz hitelt es nem tudja visszafizetni, akkor arrol otthon is tudnak-e.Vajon kapcsolatban vannak-e a bankok?Kaphatok eztan otthon hitelt lakasvasarlasra, netalantan szocpolt?Nem direkt nem fizettuk vissza,csak sok lett a korhazi szamla...:-(
Koszi:rebeller
CELL Creative Commons License 2003.06.12 0 0 458
Sziasztok!
Egyszeruen elkepeszto hogy mi mindent tudtok ezekrol a dolgokrol, mar reg "eldobtam a kanalat" mikor benneteket olvastalak...Vagy en is ilyen jol informalt leszek ha egyszer ugyintezesbe kezdek?
Ezt talaltam vhol:"Az elismert lakásigény 2 személyre 1-2, 3 személyre 1,5-2 szoba, 4 fő esetén 2-3 lakószoba méltányolható (szobának a 12 négyzetméternél nagyobb szobák számítanak). Méltányolható lakásigénye csak annak lehet, akinek nincs lakás a tulajdonában."
Ezek szerint ket felnott ket gyerek eseteben minimum 2 db 12m3-es szoba kell?Ha amerikai stilusu azaz konyha etkezo nappali egy legter akkor a nappali minek szamit?Szobanak vagy konyhanak?Ha 4 felszobat csinalunk az 2 egesz szobanak szamit?
Illetve mi van ma torvenybe,ha megvan egy gyerek es a masodikat bevallalja az ember akkor megelolegezik a masodik utan jaro penzt?
Most van egy lakas az en nevemen mar az eskuvonk elott is megvolt.Most akkor nem kaphatunk szocpolt mert mar van egy lakasunk, vagy ha eladjuk a lakast es odamegyunk a bankhoz hogy ittvan X-millio onero kerjuk a szocpolunkat mert epiteni szeretnenk akkor kapunk?Azaz visszamenoleg leellenorzik es ha mar volt lakasa az igenylonek valaha de mar eladta akkor sem kaphat szocpolt?Es allami tamogatasu hitelt?Bocs ha untatok vkit az egyszeru kerdeseimmel.:-)
Koszi a valaszokat!
Judit
gbrl Creative Commons License 2003.06.11 0 0 457
csipike,
oooooootp?
miért bántod szegényeket..... (?) ... - 9 hónap után jövő hét elején mehet aláírni egy kedves ismerősöm (mozgássérült, gyermekét egyedül nevelő - jah, és én intézgettem a hitelét)
... ha ezt modják az elején.... - hogy kiabálni kell 1 hétig napjában kétszer... - bizisten megteszem. múlt hét előtti héten még nem volt sehol a hitel, így engedélyezés, úgy elbírálás, sok az ügy, várjunk .... miegymás..... múlt héten minden nap bent voltam nyitásra és záráskor az utolsók között voltam. hogy? hát, igen, sokszor kiabáltam meg 3 nap után már kívülről tudta az ügyintéző és a csoportvezető a nevet, hitel azonosítószámát...... olyan fél-másfél órát voltam minden alkalommal, reggel-este. pénteken mondtam, jövök végig jövő héten is , és addig, amig 9 (!!!) hónap után nem mondanak igent vagy nemet ..... kedden reggel 7:50-kor csörgött a mobil, hogy engedélyezték neki az 5,8 M FT hitelét a lakásvásárláshoz és (1 hét és) jöhet közj.aláírni... stb... konkrét időpont...... (arra már én sajna vagy nem sajna nem vagyok jó ;)))
...
gbrL
O tthon T artsd P énzedet
OTP....

Előzmény: Törölt nick (453)
Elm Creative Commons License 2003.06.11 0 0 456
Igen, en ugy ertettem, hogy az most valtozik, csak azt nem tudtam, hogy ez a fajta hitel a ktv torveynben van. Ettol persze nem biztos, hogy valtozik...

A MEH kekszama: 06-40-200 195
Itt probalj erdeklodni, kerdes, hogy ez egyaltalan hozzajuk tartozik-e... de talan tudnak tovabbiranyitani.

Előzmény: H.László (455)
H.László Creative Commons License 2003.06.11 0 0 455
Kösz az infót, a MEH honlapját most néztem meg, de lakáshitellel kapcsolatban nincs semmi új rajta . Telefonon érdemes náluk érdeklödni? Van egy e-mail címük is, de oda hiába ír az ember, nem válaszolnak. Mit mondtak a rádióban, mostanában változik a ktv.? Mert nemsokára nyári szabadságra megy a Parlament, és akkor nem lesz tv. modósítás őszig.
Mégegyszer kösz.
Előzmény: Elm (452)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.11 0 0 454
BocsI! Tiszta lüke vagyok, átálítottam a hozzászólási sorrendet: AZ ELŐZŐ HOZZÁSZÓLÁSOM ÍGY TÁRGYTALAN!
SORRY!(meleg van, hiába!:-D
Előzmény: Törölt nick (453)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!