Keresés

Részletes keresés

Elm Creative Commons License 2003.04.17 0 0 236
Passz, ezt az otpnek kellene megmondania, vagy esetleg megprobalkozhatsz az apeh ugyfelszolgalataval.
Előzmény: Törölt nick (234)
Elm Creative Commons License 2003.04.17 0 0 235
Nem tudom, hogy adostars lesz-e (mi a szulok hazara epitkeztunk, ok nem lettek adostarsak, de zalogkotelezettek igen), de szerintem tuti, hogy a tulajdonosnak es a haszonelvezonek is minimum zalogkotelezettnek kell lennie. Ami azt jelenti, ha alairjak, akkor elarverezheto a haz, ha nem fizetsz (leegyszerusitve, valszeg a kozjegyzonel is ala kell irniuk, igy birosag nelkul is kirakhatok). Ebben az esetben mindketto elveszti a tulajdon ill. haszonelvezeti jogat.
Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.16 0 0 234
Ja és még 1 kérdés.
Nekem január óta van munkaviszonyom, elvuleg megvan a 3 hónap. (családi vállalkozásban). Ilyenkor az OTP kér APEH igazolást is, ami OK, de ugye az új évben még nem volt bevallás. Előző negyedévi TB befizetés pedig nincs, mert én vagyok a cég első alkalmazottja. Ilyenkor mi van? Hogy tudom igazolni a minimálbéremet?
Amikor említettem, hogy lesz olyan adóstárs akinek komoly fizetése van, valami olyasmit mondott az OTP, hogy akkor felejtsük el az én jövedelmem igazolását. Tényleg el fogják így fogadni, vagy csak az ügyintéző volt kicsit túlbuzgó.
Köszi még 1X.
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.16 0 0 233
Halihó mindenkinek.
Köszi az előbbi segitséget.
Lenne még 1 kérdésem:
Ha a jelzálogba bevont további ingatlan esetében a haszonélvező és a tulajdonos nem ugyanaz, akkor a haszonélvező is adóstárs lesz?
Ebben az esetben csak a haszonélvezetét veszti el (illetve az tulajdonos az ingatlanát), vagy más módon is be lehet ezt hajtani rajta?
Előre is köszi.
kulcsarg Creative Commons License 2003.04.16 0 0 232
Ment mail.
A moderátornak már 3-szor írtam, hogy változtassa meg az e-mailemet.

kulcsarg@netposta.net

De ide is írhatod nyugodtan, persze ha mást vagy Téged nem zavar.

Előzmény: sony76 (231)
sony76 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 231
szia Kulcsarg!

próbáltam Neked válaszolni a megadott e-mail címre, de visszajött a levél, hogy hibás a cím.
Szívesen írnék neked, az én címem korrekt, ha gondolod írjál.
Sony

Előzmény: kulcsarg (229)
Elm Creative Commons License 2003.04.16 0 0 230
Tegnapi (vagy tegnapelotti?) MHban volt egy cikk, talan az onlinejan fenn van, keresd meg, errol volt szo benne.
Abban azt irtak, hogy egyedul a jelzalogbankokra vonatkozik, hogy nekik 8 napon belul bejegyzik a jelzalogjogot. Tehat ha az FHBtol veszel fel hitelt, akkor ok elintezik 8 nap alatt, ha mas kereskedelmi banktol, akkor ok nem tudjak, es amig ez nincs meg, addig az FHB nem veszi meg a jelzaloglevelet. Es addig csengetni kell a kulobozetet.
(talan a hvb meg az otp lehet meg jo, mert nekik van csak sajat jelzalogbankjuk, az osszes tobbi az fhbnek adja el, de ez se tuti)
Azert a negy honap mar egy kicsit durva...

Persze, lehet, hogy a cikk is tevedett, eddig en is ugy tudtam, hogy minden "jelzaloghitelnel" - amit mindenki felvesz lakascelnal - mindig el a 8 nap, de lehet, hogy en tudtam rosszul...

Előzmény: Nagy Kuloár (228)
kulcsarg Creative Commons License 2003.04.16 0 0 229
Sziasztok!

Építkezni szeretnék és a kiszemelt telek hétvégi ház és udvar a tulajdoni lap szerint.

Illeték/építési hitel szempontjából számít ez?

Vagy hol számít, hogy nem beépítetlen terület??

Bocs, ha off voltam!

G.

Nagy Kuloár Creative Commons License 2003.04.16 0 0 228
Szevasztok!

Érdeklene, hogy a hitelek felvételénél az adminisztrációs díjjal kapcsolatban mik a tapasztalaitok, a lényeg röviden:

Ameddig nem jegyzi be a jelzálogbank a hitelt, havi 9600 forintos díjat csap hozzá a kerbank a törlesztőrészlethez. Tőlem négy hónapja vonja a bank az összeget, a fiókban mindig elhajtanak, hogy a bejegyzés még nem történt meg:(

Általában meddig tart ez a bejegyzés, azaz meddig sarcol meg a bank havi 10 000 forinttal?

Elm Creative Commons License 2003.04.15 0 0 227
Nem hinnem, ha ezt irjak elo, akkor ez kell, ok is tudjak, hogy megy ez... amugy meg kerdezz ra a telefonos hitelcenteruknel.
Előzmény: Törölt nick (226)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.15 0 0 226
Köszi a segítségeteket.
Nem tudjátok végül is mi a lényegi különbség az OTP és a PostaBank hasonló konstrukciói között. (azt leszámítva, hogy az egyikhez 3, a másikhoz 6 hónap munkaviszny kell)
Nem fog velem kötözködni at OTP, hogy alig több mint 3 hónapos minimálbéres munkaviszonyom van? (Kimondottan a hitel miatt mendtem bele.)
Előzmény: Elm (220)
eviktor Creative Commons License 2003.04.15 0 0 225
Érdekességképpen ajánlom figyelmükbe mindazoknak, akik nem tudnak dönteni, h. melyik banknál vegyenek fel hitelt:

www.privatbankar.hu, azon belül KALKULÁTOROK.

Naprakésznek tűnik.

RatKid Creative Commons License 2003.04.15 0 0 224
nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Elm Creative Commons License 2003.04.15 0 0 223
1. befizetett torlesztoreszletek 40%, de max. 240e huf, de max. a befizetett adod(adotok tobb ados eseten, megoszthatjak). Minden lakascelu hitel utani fizeteshez jar.

2. Nem, csak koztisztviseloi hitel van, de termeszeetesen szo sincs fedezetnelkuli hitelrol, pont ellenkezoleg, ha megvan a fedezet, akkor ONERO nelkul vehetnek fel hitelt, az onero reszet allambacsi garantalja helyettuk a banknak.

3. Fegyveres testueletek tagjaira akarjak kiterjeszteni ha jol hallottam, kozalkalmazottakrol nincs szo. (nem is valoszinu, ok egy kicsit sokan vannak allambacsinak sajnos)

4. Passz, en nem vagyok egyik se, de volt aki vett fel ilyet itt, gondolom van erre kitetel a szerzodesben. Talan benne van, mint egy munkahelyi kolcsonnel, hogy X evig nem mondhatsz fel, vagy csak ugy, ha a kulonbozetet visszacsengeted (itt: onerot felmutatsz utolag, mert allambacsi leveszi rolad a kezet). De ezt csak gondolom, nem tudom.

5. Persze. Hivatalosan is. Illegalisnak sincsenek buktatio, csak legyel joban azokkal, akiknek kiadod... :-)

6. Ha nem is hulye, de nem lehet ra mit mondani. Van aki szivott az otpvel van aki nem. En az mkbval szivtam, masnak nem volt gondja vele. Es igy tovabb. Gondold vegig mit akarsz csinalni (epitkezni/venni, mennyi onero, mennyi hitel, mennyi szamlat tudsz felmutatni, stbstb), van egy csomo szempont ,aztan probalj meg korbejarni par bankot.

7. Hazasoknak vagy egyedulallo gyerekeseknek jar a kiegeszito kamattamogatasu hitel, csak epitkezeshez, vagy uj epitesu vasarlasahoz, ez alacsonyabb kamatozasu mint a jelzalog level tamogatasu.

8. Nem eleg azt mondani :-). Sok papirmunka, utanajaras, meg szerzodes kotese (de a hitel, meg minden mas is az), de igen, mindketto lehet, elobbinel 2 gyereket elore bevallalhatsz (1.6M huf), de az elsonek 3, a masodiknak 6 even belul meg kell szuletnie, kulonben vissza kell fizetni. Vagy ha van eleg sajat penzetek most, akkor nem keritek, es ha megszuletnek, akkor levonatjatok a hitelbol. Persze sok szigoru feltetele van a szocpolnak (lakastulajdon nem lehet, szobaszam, epitesi koltseg, stbstb).

9. A tamogatott hitelek kamatait az allam garantalja. Elvileg lehet, hogy megvaltoztatjak a torvenyt, de ennek 0,00% az eselye. A kamatlabak csokkennek, jon a zeu, meg minden, szoval kozel zero az eselye, hogy elofordulhatna ilyesmi (plane, hogy milyen tomegben vettek fel hiteleket az utobbi evekben).

Kicsit tajekozodhadtal volna, mielott kerdezel, de mind1, nezz szet a www.meh.hu-n az otthonteremtes link alatti dolgok kozott. Van GYIK, meg mindenfele letoltheto torveny, azokban benne van minden, csak at kell ragni parszor...

Es a www.extra.hu/hitelportal alatt is vannak hasznos dolgok.

Előzmény: RatKid (219)
316e21 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 222
adós az lehet, akit tulajdont is szerez az ingatlanban (legalább részben), az adóstársnak nem kötelező tulajdonosnak lennie. viszont a tulajdonostárs(ak) kötelezően bevonandó adóstársak. hogy ki ifzet az mindegy, csak valaki fizessen.:)
Előzmény: Elm (220)
316e21 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 221
1-a befizetett szja-ból lehet visszaigényelni, laksácélú hitelek törlesztőrészletének 40%-a max 240e. más feltétel nincs
2-nem
3-x
4-vsz nem
5-i
6-x
7-kedvezobb kamatok, szocpol vagy gyerekvállalás lehetősége, ha megfelelteka 12/2001. korm.rend. feltételeinek
8-bevállalás 2 gyerekre vagy levonás mikor megszületnek. választható
9-a kamat és a kezelési ktsg a 6%-ot nem haladhatja meg
Előzmény: RatKid (219)
Elm Creative Commons License 2003.04.15 0 0 220
astarot,

igen. Az adostarsak tetszes szerint megoszthatjak egymas kozott a visszaogenylest, csak errol mindkettonek nyilatkoznia kell az adobevallasnal. Legalabbis ha mindketto igenyel vissza. Az esetedben talan nem, hiszen Te semmit nem tudsz visszaigenyelni. Viszont az adostarsad minden gond nelkul, termeszetesen neki jo sok adot kell fizetnie, mert nyilvan annak erejeig teheti. Viszont a hatranya, hogy ha Te nem fizetsz, akkor ot elovehetik...

Utobbi kerdesedre azt hiszem igen, az adosok kozott nincs kikotve, hogy mindkettonek tulajdonossa is kell valnia, de ebben nem vagyok biztos, madj 316e21 megmondja a tutit... asszem az adosokat egyetemlegesen, tehat mindkettot terheli a fizetesi kotelezettseg, de hogy valojaban csak az egyik fizet, ez nyilvan nem erdekli a bankot, legalabbis amig fizet...

Előzmény: Törölt nick (216)
RatKid Creative Commons License 2003.04.15 0 0 219
sajna most nincs időm végigolvasni a topicot, kérlek segítsetek a következő kérdések megválaszolásában:
-a 240e ft-t milyen kritériumok teljesítsésvel kaphatom vissza az adómból? (ez a max. összeg?)
-közalkalmazottakra létezik vmilyen külön konstrukció, mint ahogy pl a köztisztviselőkre?(ugye az utóbbiak fedezet nélkül, akár 30 millát is felvehetnek?)
-és ha igen, fognak-e/mikor változni ezek a konstrukciók?
-ha közalkalmazott/köztisztviselő vagyok, felveszem a hitelt, aztán pár hónap múlva elmegyek a munkahelyemről, megszűnök közalmazottnak lenni(:)). ebben az esetben változhatnak az esetlegesen, a volt státuszomból adódó hitel-konstrukciók kedvezményes feltételei?
-ki lehet adni a hitelből megvásárolt lakást?
ha csak illegálisan, akkor mik a buktatói, mikre érdemes odafigyelni?:)
-melyik banktól érdmes hitelt felvenni? (tudom, hogy hülye kérdés, de mégis több ismerősöm a postabankot ajánlotta.)
-ha házasok veszik fel, milyen előnyökkel jár? kedvezőbbek a kamatok? (léteznek hasonló kiskapuk, amiről a bankban nem szeretnek beszélni, de kedvezőbb feltételekkel lehet felvenni a hitelt?)
-elég azt mondani, hogy bevállalok majd gyereket és akkor automatikusan járnak a kedvezmények, vagy csak amikor megszületnek, akkor vonják le a törlesztőrészletből? (hány gyerek-mennyi kedvezmény?)
-van azért vmi garantált kamat, amihez mégiscsak lehet kötni a bankot, hogy mondjuk 5 év múlva ne emelhesse 40%-ra? (ez csak egy fantázia-szám volt, de létezik ilyen?)
-
-
eviktor Creative Commons License 2003.04.15 0 0 218
Csak akkor érdemes megbízni külön ügyintézőt, ha
1) gazdag vagy és lusta
2) valami nem kóser az igénylésben, és az ügyintéző rokona a hitelosztály vezetőjének.

Minden más esteben némi utánjárással magad is elintézhetsz mindent. Egy két szabadnap kell hozzá, célszerű ebédidőben menni ügyintézni, mert akkor vannak a legkevesebben a sorban.
Ilyen ügyintézés ált. min. 50 ezernél indul, de legtöbbször a ők sem csinálnak mást, csak helyetted állnak sorba. A papírok kitöltése nam nagy kunszt ugyanis. Szerintem.

Üdv,Viktor

Előzmény: Törölt nick (216)
Vastika Creative Commons License 2003.04.15 0 0 217

VÉNYOLC!

Mint már mondta valaki, a takarékszövetkezetek nem ugyanolyan feltételekkel adnak hitelt: itt nálunk pl. van 3 féle, de az ismerős ide küldött, hogy itt adnak jó lakáshitelt... Valaki itt tizenakárhány százalékos hitelt is emlegetett, amit szintén tak.szöv.-ben mondtak neki...

Üdv!

Előzmény: VÉNYOLC (215)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.15 0 0 216
Végigolvastam a topicot, sok jó és hasznos ötletet találtam benne, mégis van 1-2 kérdés ami számomra nem világos...

Minimálbérrel szeretném felvenni a hitelt, de ugye igy nem igenyelhetek vissza adót. Amennyiben adostársat beveszek, akkor ő visszaigényelhet adót és mind a 240e-re jogosult?

Létezik olyan konstrukció, hogy én leszek a lakás tulajdonosa, engem terhel a zálogjog miatti fizetési kötelezettség, de mégsem én veszem fel a hitelt? (ma egy csodabubus hitelügyintéző mondta nekem, csakély 2%-ért elintézi nekem az egész hercehurcát cca160e...:)

Köszi a segítséget

VÉNYOLC Creative Commons License 2003.04.14 0 0 215
Sziasztok!

Na megnézem én is ezt a Tak. Szövt. Építésre is adnak támogatott hitelet, vagy csak vásárlásra.
Ha igen, akkor a kieg. kamat támogatásost, vagy a jelzálog alapút?

Amikor régen voltam érdeklődni, már az ajtóból visszazavartak, mert nem vagyok házas. Azóta lehet, hogy változott, meg asszem házas is leszek :)))

köszi .: venyolc

Előzmény: Vastika (213)
mohandes Creative Commons License 2003.04.14 0 0 214
Koszi az infokat 3color es 316e21.
Az a helyzet, hogy kaptam egy 2 eves kulfoldi osztondijat, ami jovore jar le, es nem akarom kozben elbambaskodni a meg fennallo jo lehetosegeket. Olyan hireket olvasok, hallok, hogy jovore mar koran sem lesznek ilyen jok a hitel feltetelek. Az Unios csatlakozas hatasa a lakasarakra az meg jonehany topikban leragott csont, de mintha senki sem tudna semmi biztosat...
Előzmény: trikó (207)
Vastika Creative Commons License 2003.04.14 0 0 213

Bocs, tudom, senkitsem érdekel ;-) , de mivel nagyon örülök, elmondom: mivel még nem fizettek ki nekünk semennyi pénzt (nincs bejegyezve a társasház a földhivatalban, vagy mittudoménmiért), simán belementek a szerződésmódosításba: ez azt jelenti, hogy még új hitelbírálati díjat sem kell fizetnünk, meg semmit! Szinte már könnybe lábad a szemem a Tak.Szöv. rendességén ;-))

Üdv!

Előzmény: Vastika (186)
Elm Creative Commons License 2003.04.14 0 0 212
A tulajdoni lapon nincs komfortfokozat jeloles?
Csak mert ha igen, es aszerint van furdo meg ilyenek, akkor hiaba van nullara lelakva, valszeg nem adnak hozza tamogatott hitelt. Vagy igen?

(en forditottrol hallottam, megepitettek mar reg a wc-t, furdot, de mivel a papirok szerint komfort nelkuli - wc a folyoso vegen - a lakas, lehett felvenni ra hitelt, oszt akarmire kolteni. Csak a felmero epitesznek kellett % persze.)

Előzmény: 316e21 (211)
316e21 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 211
na és a 12/2001-es kormányrendelet szerint: korszerűsítés a lakás komfortfokozatának növelése, fürdőszoba létesítésével, vagy központosított fűtés kialakításával, illetőleg víz vagy csatorna bevezetésével.
és ez egy kicsit bővült, csak azt most nem lelem.

üdv,

316e21

Előzmény: 316e21 (210)
316e21 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 210
támogatott hitelt korszerűsítésre is kaphatsz!
üdv,

316e21

Előzmény: Greylupus (208)
316e21 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 209
hivatalosan igazolt küföldi jövedelmet hivatalos forditassal egyetemben elfogad(hat)nak
üdv,

316e21

Előzmény: mohandes (206)
Greylupus Creative Commons License 2003.04.13 0 0 208
Sziasztok:)

Nekem is lenne egy kérdésem. Van egy lakásom (nagymamától örököltem). 53 négyzetméteres, budán van (szép, csendes környezetben) - de maga a lakás katasztrófális állapotban van (konyhában nincs melegviz, csak falikút, stb).
Ezt a lakást szeretnénk felújíttatni. Próbáltunk érdeklődni itt-ott hitelek ürügyén (boldogan, mert láttuk a nagyon jó kamatozású hiteleket), de nagyon gyorsan lelombozodtunk, mert ezek mind új lakás vásárlására adott hitelek, a felújításra adott hitel általában 12-14%-s kamatozásúak. Nem tudtok valami jót javasolni? mert ahogy kalkuláltunk, iszonyatosan nagy összegek jöttek ki. Miért van az, ha felújítani szeretnék, akkor a gatyámat is rá kell fizetnem, ha meg új lakást szeretnék venni, akkor meg egész normális kamatokkal lehet hitelt kapni? Már azon gondolkoztunk, hogy eladjuk és belevágunk egy új lakásba, de hát felújítás nélkül az értéke is eléggé alacsony:(

Kriszti

trikó Creative Commons License 2003.04.13 0 0 207
Szvsz pl. a szocpolhoz devizabelföldinek kell lenned. Alapkérdés, hogy az vagy-e.
Amennyire én belelátok, szerintem a külföldi megtakarításaidat fogod tudni önrészként hazahozni, és szocpolt fogsz tudni hozzá felvenni az egyéb jogosultsági feltételek megléte esetén. (35-éves kor alatt igérhetsz két gyermeket, - ez 1.600.000Ft támogatást jelent- , vagy ha már egy pici van, akkor csak egyet igérhetsz. Már meglévő gyermekekre persze jár a szocpol...)

Hitelt felvenni külföldi keresetre itthon igen-igen kérdéses. Talán valaki más tud itt valami megoldást. Az utolsó kérdésed utolsó tagmondata szvsz szinte kijelentő módban is íródhatna...

Előzmény: mohandes (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!